STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ο Παναθηναϊκός σπουδαία ανατροπή, 2-1 τον Παναιτωλικό

Ο Παναθηναϊκός σπουδαία ανατροπή, 2-1 τον Παναιτωλικό
INTIME SPORTS

Χάρη σε δύο "παιδικά" λάθη των αμυντικών του Παναιτωλικού και την οξυδέρκεια του Μπεργκ (ασιστ και γκολ) ο Παναθηναϊκός πήρε τη νίκη με 2-1 στο Αγρίνιο. Προηγήθηκαν οι γηπεδούχοι με τον Κάπελ.

Δεν είχε την καλύτερη απόδοση ο Παναθηναϊκός στο Αγρίνιο, όμως για δεύτερη φορά στο καλοκαίρι του 2015 έδειξε "μέταλλο" και έφυγε νικητής, με 2-1 επί του Παναιτωλικού! Η νίκη με τον τρόπο που ήρθε, τονώνει την αυτοπεποίθηση και φτιάχνει την ψυχολογία εν όψει της ρεβάνς με τη Γκαμπάλα στο "Απόστολος Νικολαΐδης"!

Ο Παναθηναϊκός νίκησε σε μία δύσκολη έδρα, κόντρα σε έναν σκληρό αντίπαλο και κερδίζει χρόνο για να διορθώσει τις αδυναμίες του. Τουλάχιστον, αυτή τη φορά μετά το 1-0 δεν ακολούθησε η κατάρρευση, αλλά βρέθηκαν τα ψυχικά αποθέματα και επετεύχθη η ανατροπή!

Σε αγωνιστικό επίπεδο, ο Παναθηναϊκός ήταν ανώτερος στο μεγαλύτερο διάστημα του παιχνιδιού, χωρίς να χαρακτηρίζεται πολύ καλός, αξιοποίησε τις λεπτομέρειες (βλέπε λάθη των αντιπάλων) και πήρε τους τρεις βαθμούς!

Ο Παναιτωλικός από την άλλη, έδειξε μία ομάδα σκληρή, δυσκολοκατάβλητη, αλλά με αδράνειες στην άμυνα και χωρίς να έχει την περσινή ποιότητα στα χαφ, που έδιναν οι Μαρτίνες - Γοδόι. Ωστόσο, εάν ήταν πιο προσεκτικός, ίσως να κρατούσε την ισοπαλία, όμως οι "γκέλες" των Στεφανάκου και Κούσα, προκάλεσαν τα γκολ των Καρέλη, Μπεργκ.

Οι γηπεδούχοι προηγήθηκαν με τον Κάπελ στο 41', μετά από απόκρουση του Στιλ σε πέναλτι του Πάουλο και πράσινοι έκαναν την ανατροπή, ισοφαρίζοντας με τον Καρέλη στο 41' και παίρνοντας τη νίκη με τον Μπεργκ στο 84'!

Πλέον, στον Παναθηναϊκό στρέφονται στο παιχνίδι με την Γκαμπάλα, στη ρεβάνς των play off του Europa League, όπου η πρόκριση στους ομίλους αποτελεί μονόδρομο. Οποιαδήποτε αποτυχία δεν διορθώνεται και δεν συγχωρείται...

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Γήπεδο Παναιτωλικού

Διαιτητής: Τάσος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)

Βοηθοί: Μιχάλης Καρσιώτης (Κορινθίας), Μιχάλης Φραγκιαδάκης (Δωδεκανήσου)

Παναιτωλικός: Στεφανάκος, Κουτρουμάνος, Κέβιν, Κούσας, Κάπελ, Παπάζογλου, Μάκος (78' λ.τ. Ρουσκουγέδα), Μαρκόβσκι, Μπεχαράνο, Πάουλο (73' Καμαρά), Ουάρντα (86' Βιγιαφάνες)

Παναθηναϊκός: Στιλ, Μπούρμπος, Κουτρουμπής, Ταυλαρίδης, Νάνο, Λαγός (73' Σάντσεθ), Ζέκα, Πράνιτς, Νίνης (73' Πέτριτς), Καρέλης, Μπεργκ (83' Καλτσάς)

Γκολ: Κάπελ 41' / Καρέλης 52', Μπεργκ 84'

Κάρτες: Κάπελ 26', Παπάζογλου (ημίχρονο), Κέβιν 82' / Ταυλαρίδης 24', Κουτρουμπής 27', Μαρινάκης (ημίχρονο), Λαγός 53', Ζέκα 82'

Δείτε εδώ το LIVE της αναμέτρησης.

Προβάδισμα με πέναλτι

Ο Παναθηναϊκός άρχισε πολύ δυνατά το παιχνίδι, με τους παίκτες του να μπαίνουν με ορμητικότητα στο γήπεδο! Ως αποτέλεσμα, έως το 10' είχαν χάσει τέσσερις ευκαιρίες για να σκοράρουν! Ο Καρέλης ήταν ο πρωταγωνιστής στις τρεις φάσεις, απειλώντας με δύο κεφαλιές και με μία κοντινή επαφή με τον ώμο, αλλά σε ισάριθμες περιπτώσεις ο Στεφανάκος επενέβη σωστά! Ο γκολκίπερ των γηπεδούχων απέκρουσε και ένα επικίνδυνο σουτ του Νίνη, ενώ μία κεφαλιά του Ταυλαρίδη κατέληξε άουτ.

Η "πράσινη καταιγίδα" του πρώτου δεκαλέπτου έληξε και ο Παναιτωλικός βγήκε από το καβούκι του στο 16', με ένα επικίνδυνο σουτ του Κάπελ. Με την πάροδο των λεπτών ο Παναιτωλικός πήρε τα ηνία και στο 28' ο Μαρκόφσκι έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα με προβολή, αλλά δεν μέτρησε ως γκολ γιατί ήταν οφσάιντ μετά την κεφαλιά του Κούσα. Στο 32' ο Κουτρουμάνος πάσαρε παράλληλα με δύναμη, αλλά δεν βρέθηκε συμπαίκτης του να σκοράρει!

Τελικά, οι Αγρινιώτες προηγήθηκαν στα 42'! Ο Ουαρντά κέρδισε πέναλτι σε κράτημα από τον Ταυλαρίδη, ο Πάουλο το εκτέλεσε στην αριστερή γωνία του Στιλ, ο Άγγλος απέκρουσε και στην επαναφορά ο Κάπελ κινήθηκε γρηγορότερα απ' όλους και με πλασέ, σκόραρε! Μετά από δύο λεπτά ο Κάπελ άγγιξε το δεύτερο προσωπικό τέρμα, αλλά το πλασέ του σε κίνηση απέκρουσε ο Στιλ. Ένα σουτ του Πράνιτς στις καθυστερήσεις δεν άλλαξε το 1-0 του πρώτου ημιχρόνου.

Αυτή τη φορά δεν κατέρρευσε

Ο Παναθηναϊκός άρχισε το δεύτερο ημίχρονο, όπως το πρώτο: με ευκαιρία! Ο Νάνο έκανε την παράλληλη σέντρα και ο Μπεργκ προ κενής εστίας, έβαλε λάθος το πόδι του. Όμως, το γκολ ήρθε στο 51', όταν ο Στεφανάκος έκανε κακή πάσα με τα χέρια, ο Μπεργκ έκλεψε τη μπάλα, μπήκε στην περιοχή και πάσαρε παράλληλα στον Καρέλη, ο οποίος "νίκησε" τον Στεφανάκο και ισοφάρισε!

Συνέχισε με ένταση ο Παναθηναϊκός και στο 57' έχασε μεγάλη ευκαιρία, όταν ο Μπεργκ με κεφαλιά-πάσα έβγαλε τετ α τετ τον Καρέλη, όμως αυτός άργησε χαρακτηριστικά και έδωσε στον Κούσα τη δυνατότητα να τον σταματήσει. Η ίδια συνεργασία επαναλήφθηκε στο 60' αλλά και πάλι ο Καρέλης άνοιξε το κοντρόλ του και δεν μπόρεσε καν να σουτάρει.

Με πρωτεργάτη τον Κάπελ, ο Παναιτωλικός άρχισε να επιτίθεται εκ νέου και ο Ολλανδός είχε δύο απειλητικά σουτ. Ο ρυθμός έπεσε, με τον Ουαρντά να έχει ένα σουτ στην αγκαλιά του Στιλ στο 70'. Η επόμενη ευκαιρία άνηκε στον Παναθηναϊκό με ένα γυριστό του Πράνιτς στο 77', το οποίο κατέληξε λίγο άουτ.

Ότι δεν κατάφερε ο Καρέλης στις ευκαιρίες που του δόθηκαν, το πέτυχε ο Μπεργκ στο 84'! Ο Σάντσεθ έκανε το γέμισμα από την άμυνα, ο Κούσας έκανε κάκιστο διώξιμο, ο Σουηδός μπήκε στην περιοχή και με πλασέ "εκτέλεσε" τον Στεφανάκο! Ο Παναιτωλικός έπαιξε τα ρέστα του, αλλά στο 92' ο Στιλ είχε εξαιρετική επέμβαση στο συρτό σουτ του Βιγιαφάνες και κράτησε τη νίκη για το Τριφύλλι!

Η φάση του αγώνα

Στο "νεκρό" χρόνο των καθυστερήσεων, ο Στιλ έκανε μία δύσκολη επέμβαση στο συρτό διαγώνιο σουτ του Βιγιαφάνες και κράτησε το 2-1 για τον Παναθηναϊκό. Γενικότερα ο Άγγλος ήταν σταθερότατος, όμως στο συγκεκριμένο χρονικό σημείο, δεν υπήρχε αντίδραση!

Ο διαιτητής

Πολύ καλή διαιτησία από τον Σιδηρόπουλο. Σε ένα παιχνίδια με δυνατά μαρκαρίσματα και πολλές επαφές, ο Δωδεκανήσιος ρέφερι δεν άφησε να ξεφύγει από τον έλεγχο του. Μετρημένος και αυστηρός στον πειθαρχικό έλεγχο, συνεχώς κοντά στις φάσεις με καλή φυσική κατάσταση, είχε σωστές αποφάσεις. Το πέναλτι που υπέδειξε στον Ταυλαρίδη κρίνεται ορθό, αφού υπήρξε κράτημα με τα χέρια στον Μαρκόφσκι.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Άνευ δεύτερης σκέψης, ο Μάρκους Μπεργκ. Ο Σουηδός στην αρχή ανέλαβε ρόλο δημιουργού, αξιοποιώντας το λάθος του Στεφανάκου και βγάζοντας ασίστ στον Καρέλη, ο οποίος ισοφάρισε. Στη συνέχεια, αξιοποίησε και το λάθος του Κούσα, αναλαμβάνοντας ρόλο σκόρερ και δίνοντας τη νίκη στον Παναθηναϊκό.

Μας άρεσε

Αυτή τη φορά, ο Παναθηναϊκός δεν κατέρρευσε μετά το γκολ που δέχτηκε. Βρήκε τα ψυχικά αποθέματα να αντιδράσει και να αποδράσει με τους τρεις βαθμούς από μία από τις δυσκολότερες έδρες του πρωταθλήματος! Πολύτιμο εφόδιο για τη συνέχεια!

Δεν μας άρεσε

Η αμυντική γραμμή του Παναιτωλικού, που τις προηγούμενες χρονιές δεχόταν δύσκολα γκολ, στο ματς με τον Παναθηναϊκό "χάρισε" δύο. Όταν έχεις αντίπαλο τον Μπεργκ και κάνεις τέτοια λάθη, μοιραία θα τιμωρηθείς. Αυτό συνέβη στους Αγρινιώτες.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ