STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Σόου Βασιλακάκη στα Περιβόλια, 3-1 ο Ατρόμητος τον Πλατανιά

SUPERLEAGUE / ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ατρόμητος βρέθηκε να χάνει από τον Πλατανιά στα Χανιά, αλλά με δύο φοβερά γκολ του Βασιλακάκη και ένα του Ουάρντα, επικράτησε 3-1. "Βουλιάζουν" οι Κρητικοί, που έχασαν πέναλτι μετά το 1-0. (VIDEO).

Ο Πλατανιάς έκανε το καλύτερο εφετινό του παιχνίδι στα Χανιά και εντέλει ηττήθηκε 3-1 από τον Ατρόμητο, στο πλαίσιο της 13ης αγωνιστικής της Super League Σουρωτή. Οι Κρητικοί προηγήθηκαν 1-0, έχασαν πέναλτι για το 2-0 και ακολούθως... μπλακ άουτ. Κυριαρχία Ατρόμητου και τρία γκολ, τα δύο υπέροχα.

Οι "ερυθρόλευκοι" παραμένουν χωρίς νίκη στην έδρα τους, είναι "καθηλωμένοι" στην τελευταία θέση με 6 βαθμούς, ενώ ο Ατρόμητος ανέβηκε στους 24 και είναι 4ος, στο -3 από την κορυφή. Αν αναλογιστεί κανείς ότι για το συγκρότημα του Κάναντι ακολουθούν Λεβαδειακός (εντός) και Κέρκυρα (εκτός), τότε μπορεί να "μαζέψει" κι άλλους βαθμούς μέχρι το τέλος του πρώτου γύρου.

Από την άλλη ο Πλατανιάς ψάχνει "οξυγόνο", αλλά πού να το βρει με ΠΑΟΚ (εντός) - Παναθηναϊκό (εκτός) να ακολουθούν;

"Όργωσε" τα Περιβόλια με Βασιλακάκη

Με την πλάτη στον τοίχο ήταν ο Πλατανιάς. Ουραγός στη Super League, με ηθικό στο ναδίρ. Από την άλλη ένας Ατρόμητος με ψυχολογά στα ύψη από τις διαδοχικές καλές εμφανίσεις. Ο Μανουέλ Ρόκα έπραξε σωστά επαναφέροντας στο αρχικό σχήμα τον Γιάννη Στάθη, στο δεξί άκρο της άμυνας, ενώ και η χρησιμοποίηση του Κοροβέση ως δεξιού εξτρέμ αποδείχθηκε επιλογή που έπρεπε να γίνει καιρό τώρα στην ομάδα των Χανίων. Ένας ψυχωμένος Πλατανιάς στο πρώτο 45λεπτο, με Κλαρκ Ενσικουλού να παίρνει μπάλες και να επιχειρεί να "τρυπήσει" από την αριστερή πτέρυγα την άμυνα του Ατρόμητου.

Σόου Βασιλακάκη στα Περιβόλια, 3-1 ο Ατρόμητος τον Πλατανιά
Σόου Βασιλακάκη στα Περιβόλια, 3-1 ο Ατρόμητος τον Πλατανιά

Ο εξτρέμ από το Κονγκό με "όπλο" την ταχύτητα και την καλή του τεχνική κατάρτιση κατόρθωσε να ανοίξει το σκορ για τους Κρητικούς στο 22'. Η φάση αυτή ξεκίνησε, βέβαια, από αμυντικά λάθη των Περιστεριωτών. Πρώτα του Ντάουντα, που έχασε τη μπάλα (την έκλεψε ο Ντεβέσα που κουβάλησε αρκετά μέτρα τη μπάλα) και αργότερα του Ρισβάνη που έχασε τα μαρκαρίσματα). Ο Ενσικουλού έγινε αποδέκτης της μπάλας, από πάσα του Ισπανού, και πλάσαρε εύστοχα μέσα από την περιοχή σε θέση πλάγια αριστερά (0-1).

Γήπεδο: Περιβόλια

Διαιτητής: Τάσος Σιδηρόπουλος (Δωδ/νήσου)

Βοηθοί: Τρύφων Πετρόπουλος (Αρκαδίας), Λάμπρος Βασιλείου (Αν. Αττικής)

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Ντ. Κάναντι): Γιαννιώτης, Κιβρακίδης, Χατζηισαΐας, Ρισβάνης, Γιαννούλης, Μάντσον (83' Καρασαλίδης), Ούμπιδες (46' Μπουσούλατζιτς), Βασιλακάκης, Ντιγκινί, Ουάρντα, Ντάουντα

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Μ. Ρόκα): Κοκκαλάς, Στάθης, Ντικαμονά (88' Ουές), Δημούτσος (76' Παπανικολάου), Σκαρντοβέλι, Ντίντακ (59' Στανισάβλιεβιτς), Αγγελόπουλος, Στάμου, Κοροβέσης, Ενσικουλού, Μπούντνικ

Γκολ: 22' Ενσικουλού - 61', 76' Βασιλακάκης, 71' Ντάουντα

Κάρτες: 43' Ντικαμονά, 45'+1' Μπούντνικ, 45'+2' Ενσικουλού, 45'+2' Αγγελόπουλος, 78' Παπανικολάου - 45'+2' Γιαννούλης, 46' Ρισβάνης, 49' Μάντσον, 72' Ουάρντα

Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα

Το γκολ των "ερυθρόλευκων" τους έδωσε δύναμη και πίστη ότι μπορεί να επιτευχθεί η πρώτη εντός έδρας νίκη για εφέτος. Ο Ενσικουλού στο 27' έχασε πολύ σημαντική ευκαιρία, στο 33' ο Ντεβέσα το ίδιο (από πάσα του κεφάτου Ενσικουλού). Όλα αυτά και ενώ ο Νταμίρ Κάναντι είχε πολλά παράπονα από τους ποδοσφαιριστές του, που δεν είχαν την ίδια στιβαρή εικόνα με άλλα ματς.

Τα πράγματα θα μπορούσαν να είναι πολύ χειρότερα γι' αυτούς αν στο 47' ο Μπούντνικ αξιοποιούσε το πέναλτι που κέρδισε ο Ενσικουλού από τον Ρισβάνη. Ο εξαιρετικός Γιαννιώτης, ωστόσο, κράτησε το 1-0 και αυτή η επέμβαση αποδείχθηκε καταλυτική στο σπουδαίο "διπλό" που θα ακολουθούσε. Μετά την άστοχη εκτέλεση του Ουκρανού, το ματς "στράβωσε" για τον Πλατανιά.

SUPERLEAGUE / ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ - ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: EUROKINISSI)
Ατρόμητος EUROKINISSI SPORTS

Στο 61' ο Ατρόμητος έφτασε στην ισοφάριση με καταπληκτικό γκολ. Ανάποδο ψαλιδάκι του Βασιλακάκη από σέντρα του Ντάουντα. "Ψυχρολουσία" για τον Πλατανιά, ο οποίος έφτασε μια... ανάσα από το 2-0, αλλά δέχτηκε το 1-1. Οι "κυανόλευκοι" σφυρηλατήθηκαν από το φανταστικό γκολ που σημείωσαν και στο 71' ακολούθησε και δεύτερο.

Κάθετη πάσα του Ντάουντα, μπερδεύονται Στάμου - Σκαρντοβέλι, ο Ουάρντα πήρε τη μπάλα και με εξαιρετικό πλασέ με το δεξί έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα (1-2). Τίποτα δεν λειτουργούσε καλά για τον Πλατανιά. Τον πήρε η... κάτω βόλτα, με αποτέλεσμα να δεχτεί και τρίτο τέρμα, στο 76', πάλι από τον Βασιλακάκη, με απίθανο σουτ έξω από την περιοχή. Άπιαστο. Ο Ατρόμητος απέδειξε γιατί βρίσκεται τόσο ψηλά στη βαθμολογία. Στα λεπτά που ακολούθησαν δεν άλλαξε κάτι άλλο και οι Περιστεριώτες πανηγύρισαν το τρίποντο.

Σόου Βασιλακάκη στα Περιβόλια, 3-1 ο Ατρόμητος τον Πλατανιά

Δείτε αναλυτικά την βαθμολογία της Super League και όχι μόνο

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Το πέναλτι που κέρδισε ο Ενσικουλού από τον Ρισβάνη, το εκτέλεσε ο Μπούντνικ και απέκρουσε ο Γιαννιώτης. Το 2-0 θα ήταν δύσκολο να ανατραπεί από τον Ατρόμητο. Έτσι είναι όμως το ποδόσφαιρο....

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του Σιδηρόπουλου. Κοντά στις φάσεις ο διεθνής ρέφερι, που μοίρασε μπόλικες κάρτες, όλες σωστά.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Θοδωρής Βασιλακάκης. Το ένα γκολ πιο ωραίο από το άλλο. Δεν ξέρουμε ποιο να διαλέξουμε... Το ψαλιδάκι ή το υπέροχο σουτ έξω από την περιοχή; Μεστή, αρχηγική εμφάνιση.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Ουάρντα και Γιαννιώτης ήταν εξαιρετικοί για τον Ατρόμητο. Ο Βασιλακάκης έβαλε τα υπέροχα γκολ, ο Αιγύπτιος έκανε το 1-2 βάζοντας το κερασάκι σε μια πολύ καλή εμφάνιση, ενώ ο νεαρος γκολκίπερ είχε καταλυτική παρουσία για την επικράτηση του Ατρόμητου με τις αποκρούσεις του και το πέναλτι που "έπιασε". Διασώθηκε ο Ενσικουλού από τον Πλατανιά.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Το πόσο καταρρακώθηκε το ηθικό των παικτών του Πλατανιά μετά το χαμένο πέναλτι. Δέχτηκαν τρία γκολ από το 61' έως το 71'.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ