STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Πεντάρα του Παναθηναϊκού με χατ τρικ του Μπεργκ

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΟ - ΒΕΡΟΙΑ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΟ - ΒΕΡΟΙΑ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε της Βέροιας με 5-0, σκοράροντας τέσσερα τέρματα στο πρώτο ημίχρονο, και μέχρι το 65' έπαιξε πολύ καλά κόντρα στην ομάδα της Ημαθίας που παρατάχθηκε αποδεκατισμένη στην Λεωφόρο. Νέο χατ τρικ του Μπεργκ!

Αποδίδοντας πολύ καλά για 65' και σκοράοντας τέσσερα γκολ σε ένα ημίχρονο ο Παναθηναϊκός επέστρεψε στις νίκες επικρατώντας 5-0 της Βέροιας στην Λεωφόρο Αλεξάνδρας με τους πράσινους να μην δυσκολεύονται σε κανένα σημείο της αναμέτρησης κόντρα στην ομάδα της Ημαθίας που παρατάχθηκε αποδεκατισμένη στο "Απόστολος Νικολαϊδης".

Ο Μάρκους Μπεργκ για ένα ματς ακόμα πήρε από το χέρι το τριφύλλι και με τρία γκολ σε 23 λεπτά, τα δυο με εύστοχα πέναλτι, και μια ασίστ στον Κλωναρίδη οδήγησε τους πράσινους στην εύκολη επικράτηση.

Οι πράσινοι επέστρεψαν έτσι στις νίκες, μετά την ήττα στην Ξάνθη, μείωσαν τη διαφορά από την δεύτερη θέση και πλέον περιμένουν να δουν τι θα γίνει την Κυριακή στο ΠΑΟΚ-Ολυμπιακός και τη Δευτέρα στο Πανιώνιος-ΑΕΚ.

Το ζητούμενο για την ομάδα του Μαρίνου Ουζουνίδη ήταν πως σε ένα ακόμα παιχνίδι εντός έδρας έπαιξε καλό ποδόσφαιρο, το καθάρισε με σχετική ευκολία και μπόρεσε να φτάσει και πάλι σε ένα ευρύ σκορ όπως είχε κάνει και κόντρα στον Παναιτωλικό αλλά και κόντρα στον Αστέρα σε πρωτάθλημα και Κύπελλο.

Δείγμα ότι η ομάδα του 48χρονου τεχνικού αρχίζει σιγά-σιγά να παίζει σύμφωνα με τα θέλω του και όταν βρει το πρώτο γκολ, όπως έγινε στο 18' στην Λεωφόρο, στη συνέχεια βρίσκει χώρος για να σκοράρει και άλλα τέρματα και να ικανοποιήσει τον κόσμο της.

Μάλιστα ο Ουζουνίδης αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο κάτω από το χειροκρότημα της εξέδρας της Λεωφόρου που βλέπει τον Παναθηναϊκό να αποδίδει καλύτερα.

Γήπεδο: "Απόστολος Νικολαϊδης"

Διαιτητής: Εμμανουήλ Σκουλάς (Θεσσαλίας)

Βοηθοί: Γ. Καλφόγλου (Θεσπρωτίας), Γ. Πασχάλης (Ηπείρου)

4ος: Α. Κατσικογιάννης

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Ο. Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Ευαγγέλου, Κουρμπέλης, Χουλτ, Ζέκα, Λουντ (72' Ρέις), Βιγιαφάνιες, Εμποκού (28' Χατζηγιοβάνης), Κλωναρίδης (60' Λέτο), Μπεργκ.

ΒΕΡΟΙΑ (Ράτκο Ντόστανιτς): Λόπεθ, Ασίγκμπα, Καλί, Αντονιάν, Σουλέ, Μπαλάφας (46' Κωνστανινίδης), Λινάρδος (65' Γ. Παπαδόπουλος), Στόιτσεφ, Κάλβο (71' Μαυριάς), Μίλιεβιτς, Σαρπόνγκ.

Γκολ: 18'-38'-41' Μπεργκ, 21' Κλωναρίδης, 57' Βιγιαφάνιες

Κίτρινες:42' Λουντ/38' Αντονιάν, 61' Λινάρδος

Κόκκινες:

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα

ΤΑ ΠΛΑΝΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ

Πεντάρα του Παναθηναϊκού με χατ τρικ του Μπεργκ


Πεντάρα του Παναθηναϊκού με χατ τρικ του Μπεργκ

Ο Παναθηναϊκός υποδέχθηκε την Βέροια με αρκετές αλλαγές σε σχέση με το παιχνίδι του Κυπέλλου στα μέσα της εβδομάδας κόντρα στον Αστέρα. Ο Μαρίνος Ουζουνίδης επανέφερε στο αρχικό σχήμα τους Κουλιμπαλί, Χουλτ, Κουρμπέλη, Ζέκα, Μπεργκ, Κλωναρίδη και Βιγιαφάνιες.

Ο 48χρονος προπονητής λίγη ώρα πριν την έναρξη του αγώνα είδε τον Γιώργο Κουτρουμπή να φεύγει από το ξενοδοχείο έχοντας ανεβάσει υψηλό πυρετό ενώ δεν είχε στην διάθεση του ούτε και τον τιμωρημένο Μολέντο. Έτσι αναγκάστηκε να αναπροσαρμόσει τα πλάνα του σχετικά με το κεντρικό αμυντικό δίδυμο.

Το τριφύλλι παρατάχθηκε με ένα 4-4-2 με τον Οδυσσέα Βλαχοδήμο να παίρνει τη θέση κάτω από τα γκολπόστ. Στο δεξί άκρο ήταν ο Κουλιμπαλί και αριστερά ο Χουλτ και οι δυο στόπερ ήταν οι Ευαγγέλου, Κουρμπέλης. Στα χαφ μπροστά από την τετράδα της άμυνας ήταν ο Ζέκα έχοντας δίπλα του τον Λουντ. Στο δεξί άκρο της μεσαίας γραμμής έπαιξε ο Βιγιαφάνιες και στο αριστερό ξεκίνησε ο Εμποκού ο οποίος όμως αποχώρησε τραυματίας στο 28' με το νεαρό Χατζηγιοβάνη να παίρνει τη θέση του. Όσο για το δίδυμο της επίθεσης ήταν οι Κλωναρίδης, Μπεργκ.

Από την άλλη πλευρά η Βέροια που κατέβηκε στην Λεωφόρο έχοντας να αντιμετωπίσει πολλές απουσίες παρατάχθηκε με ένα 4-2-3-1 και τον Ράτκο Ντόστανιτς να κάνει αρκετές αλχημείες στο αρχικό σχήμα της ομάδας του. Συγκεκριμένα τερματοφύλακας ήταν ο Λόπεθ και στα δεξιά έπαιξε ο Ασίγκμπα ενώ αριστερά ο Μίλιεβιτς με τους Καλί, Αντονιάν να είναι το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Ως αμυντικά χαφ έπαιξαν οι Σουλέ, Μπαλάφας και η τριάδα μπροστά τους ήταν οι Στόιτσεφ, Λινάρδος, Κάλβο και στην κορυφή της επίθεσης ο Σαρπόνγκ.

ΠΙΕΣΕ ΜΕ ΤΟ ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΤΟ ΤΡΙΦΥΛΛΙ

Ο Παναθηναϊκός πίεσε με το καλημέρα την αδύναμη Βέροια και έδειξε ότι ήθελε να μην την πατήσει όπως στο παιχνίδι του πρώτου γύρου. Εκεί όπου έχασε σωρεία ευκαιριών αλλά δεν μπόρεσε να νικήσει.

Η πρώτη σπουδαία ευκαιρία για τους πράσινους χάθηκε στο 8' όταν σε σέντρα από τα δεξιά ο Λόπεθ δεν μπόρεσε να διώξει την μπάλα, η οποία μετά από προσπάθεια του Ασίγκμπα να διώξει έφτασε στον Εμποκού ο οποίος από το σημείο του πέναλτι σούταρε πάνω στον γκολκίπερ της Βέροιας που έσωσε την εστία του. Επτά λεπτά αργότερα οι πράσινοι βγήκαν όμορφα στην επίθεση από τα δεξιά με τον Κλωναρίδη να κάνει την παράλληλη μπαλιά αλλά η προβολή του Μπεργκ έφυγε έξω.

ΔΥΟ ΓΚΟΛ ΣΕ ΤΡΙΑ ΛΕΠΤΑ "ΤΕΛΕΙΩΣΑΝ" ΤΟ ΜΑΤΣ

Δυο λεπτά αργότερα ο Κουλιμπαλί έκανε τη σέντρα απ' τα δεξιά, με την μπάλα να βρίσκει στο χέρι του Μίλιεβιτς. Ο Εμμανουήλ Σκούλας δεν έδειξε απευθείας την "άσπρη" βούλα, αλλά ύστερα από συνεννόηση με τον δεύτερο βοηθό του,Γεώργιο Πασχάλη. Ένα λεπτό αργότερα ο Μπεργκ ανέλαβε την εκτέλεση και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα ανοίγοντας το σκορ για τον Παναθηναϊκό.

Στο 20' το τριφύλλι πέτυχε και δεύτερο τέρμα, το οποίο όμως δεν μέτρησε. Ο Κλωναρίδης έστειλε την μπάλα στα δίχτυα, ύστερα από ωραία κάθετη του Μπεργκ, αλλά η φάση θεωρήθηκε ως μη γενομένη, αφού ο επιθετικός του Παναθηναϊκού υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ. Μια οριακή φάση πάντως.

Ένα λεπτό αργότερα όμως ο Κλωναρίδης χρίστηκε σκόρερ. Στο 21' ο Κουλιμπαλί βρήκε τον Μπεργκ, ο οποίος γύρισε στον Κλωναρίδης και ο τελευταίος με όμορφο πλασέ απ' το ύψος της μικρής περιοχής νίκησε τον Λόπεθ για το 2-0.

Οι πράσινοι συνέχισαν να πιέζουν για να πετύχουν και άλλα τέρματα και στο 23' ο Κλωναρίδης έβγαλε με υπέροχη κάθετη τον Εμποκού απέναντι στον Λόπεθ, αλλά ο Ισπανός τερματοφύλακας σταμάτησε τον αντίπαλό του. Στο 27' ο Μπεργκ συνεργάστηκε άψογα με τον Ζέκα, ο οποίος έκανε το σουτ, αλλά ο Λόπεθ μπλόκαρε σταθερά την μπάλα.

Η Βέροια απείλησε για πρώτη φορά στο ματς στο 31' όταν ο Κάλβο έκανε ωραία ενέργεια από τα αριστερά και ένα δυνατό σουτ το οποίο απομάκρυνε ασταθώς ο Βλαχοδήμος με την φάση να περνάει χωρίς κάποιο πρόβλημα για την εστία των πράσινων.

ΣΚΟΡΑΡΕ ΔΥΟ ΑΚΟΜΗ ΤΕΡΜΑΤΑ Ο ΜΠΕΡΓΚ

Ο Παναθηναϊκός κέρδισε και νέο πέναλτι στο 37' όταν ο Μπεργκ έκανε το σουτ απ' το ύψος του πέναλτι, με τον Αντονιάν να βρίσκει την μπάλα με το αριστερό χέρι. Ο Σουηδός μετά από εντολή του Ουζουνίδη εκτέλεσε και το δεύτερο πέναλτι στέλνοντας και πάλι την μπάλα στα δίχτυα για το 3-0.

Τρία λεπτά αργότερα ο νεαρός Χατζηγιοβάνης που είχε περάσει ως αλλαγή αντί του Εμποκού από το 28' με μια υπέροχη κάθετη έπιασε στον "ύπνο" την άμυνα της Βέροιας και ο Μπεργκ βγήκε τετ α τετ με τον Λόπεθ και τον πλάσαρε εύστοχα πετυχαίνοντας το εντέκατο χατ τρικ στην καριέρα του και το πιο γρήγορα με το τριφύλλι, μόλις σε 23 λεπτά.

Στις καθυστερήσεις του πρώτου 45λεπτου ο Παναθηναϊκός θα μπορούσε να κερδίσει ένα ακόμα πέναλτι όταν ο Νίκλας Χουλτ μπήκε από τα αριστερά, έκανε την παράλληλη μπαλιά που βρήκε στο χέρι του Ασίγκμπα αλλά ο διαιτητής έδωσε συνέχεια στο παιχνίδι.

ΔΟΚΑΡΙ Η ΒΕΡΟΙΑ, ΓΚΟΛ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Η Βέροια μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο απειλώντας πρώτη, στην καλύτερη φάση της στο ματς, όπου κάλλιστα θα μπορούσε να είχε πετύχει το γκολ της τιμής. Στο 54' ο Σαρπόνγκ έγινε κάτοχος της μπάλας από τα δεξιά, απέφυγε τον Χουλτ και με έναν κεραυνό έστειλε την μπάλα να τραντάξει το οριζόντιο δοκάρι του Βλαχοδήμου.

Ο Παναθηναϊκός παρά το 4-0 υπέρ του έψαχνε και άλλα τέρματα και το πέμπτο γκολ ήρθε στο 57' από τον Βιγιαφάνιες. Ο Ζέκα συνεργάστηκε υπέροχα με τον Μπεργκ, ο Μίλιεβιτς προσπάθησε να απομακρύνει την μπάλα, αλλά αυτή κατέληξε στον Βιγιαφάνιες, ο οποίος με κοντινό πλασέ έκανε το 5-0.

Τρία λεπτά αργότερα ο Ουζουνίδης έριξε στο ματς και τον Λέτο κάτι που φυσικά έκανε τους πράσινους να συνεχίσουν να ψάχνουν και άλλα γκολ με τον Αργεντινό κύριο αποδέκτη των φάσεων.

ΕΨΑΧΝΕ ΤΟ ΓΚΟΛ Ο ΛΕΤΟ

Στο 63' ο Βιγιαφάνιες από τα αριστερά γύρισε υπέροχα στον Λέτο ο οποίος από το ύψος του πέναλτι και με τον Λόπεθ εξουδετερωμένο έπιασε ένα δυνατό σουτ αλλά ο Καλί με τρομερή επέμβαση πάνω στη γραμμή έδιωξε την μπάλα σε κόρνερ.

Οι πράσινοι συνέχισαν να έχουν την μπάλα στα πόδια τους και την υπεροχή στο ματς αλλά ήταν λογικό όσο περνούσε η ώρα ο ρυθμός να έπεφτε και το μυαλό όλων να ήταν στο επόμενο παιχνίδι του τριφυλλιού.

Για αυτό και η επόμενη καλή στιγμή για το τριφύλλι ήρθε στο 78' όταν Χατζηγιοβάνης έκανε τη σέντρα απ' τα δεξιά, ο Λέτο πήρε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα κατέληξε άουτ.

Το τριφύλλι θα μπορούσε να σκοράρει στο 85' όταν ο Κουλιμπαλί έκανε το γύρισμα στο ύψος της μικρής περιοχής, ο Μπεργκ έπιασε το σουτ στην κίνηση, αλλά η μπάλα κατέληξε ψηλά άουτ.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η επέμβαση του Καλί στο 63'. Όλοι ήταν έτοιμοι στην Λεωφόρο να πανηγυρίσουν το έκτο γκολ του Παναθηναϊκού και το πρώτο του Λέτο. Ο Αργεντινός με τον Λόπεθ εκτός εστίας έπιασε ένα δυνατό σουτ αλλά ο Καλί με μια τρομερή επέμβαση πάνω στην γραμμή έδιωξε την μπάλα.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Ο Εμμανουήλ Σκουλάς από τη Θεσσαλία. Αν και άργησε να υποδείξει και τα δυο πέναλτι περιμένοντας πρώτα την υπόδειξη του δεύτερο βοηθού του κ. Πασχάλη τελικά έδειξε την άσπρη βούλα και το ριπλέι τον δικαίωσε και στις δυο φάσεις. Θα μπορούσε να δώσει και ένα τρίτο πέναλτι στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους το οποίο ίσως ήταν περισσότερο απ' τα άλλα δυο. Στη συνέχεια είχε σωστές αποφάσεις σε ένα ματς με πολύ λίγα προβλήματα και λίγες δύσκολες φάσεις να διαχειριστεί.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Ο Μάρκους Μπεργκ. Πέτυχε τρία γκολ, τα δυο με πέναλτι, και είχε μια ασίστ. Τι άλλο να κάνει ο Σουηδός άσος που ήταν αρκετά δραστήριος και πλέον έφτασε τα 16 τέρματα στο πρωτάθλημα τη φετινή σεζόν ενώ το τελευταίο διάστημα έχει έντεκα σε οκτώ παιχνίδια.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Ο Κουλιμπαλί. Πολύ καλό παιχνίδι από τον δεξιό μπακ του Παναθηναϊκού. Ανέβαινε συνέχεια, βοηθούσε επιθετικά, δεν είχε κανένα πρόβλημα αμυντικά και είχε πάρα πολλές κούρσες δείχνοντας ιδιαίτερα ανεβασμένος.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Ο τραυματισμός του Εμποκού. Σε ένα εύκολο παιχνίδι ο Παναθηναϊκός έχασε έναν από τους καλύτερους του παίκτες σχετικά γρήγορα στο ματς. Ας ελπίσουμε να μην έχει κάτι το σοβαρό.

Photo credits: EUROKINISSI

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ