STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Skoda Ξάνθη - Βέροια 2-2

Skoda Ξάνθη - Βέροια 2-2
INTIME SPORTS

Μετά από ένα χορταστικό σε γκολ και συναρπαστικό σε εξέλιξη ματς, Skoda Ξάνθη και Βέροια αναδείχτηκαν ισόπαλες 2-2 στα Πηγάδια. Με 10 παίκτες οι γηπεδούχοι από το ημίωρο.

Ματς να το... πιεις στο ποτήρι διεξήχθη στα Πηγάδια, με τις Skoda Ξάνθη και Βέροια να προσφέρουν από κοινού πλούσιο θέαμα στο φίλαθλο κοινό (Λουτσέσκου και Γκρανέρο προσπάθησαν μέχρι τέλους να πάρουν το τρίποντο παίζοντας επιθετικά) και τελικά να παίρνουν από έναν βαθμό η κάθε μία με το τελικό 2-2.

Η αποβολή του Μπαξεβανίδη στο 30ο λεπτό ήταν το σημείο κλειδί στο να αλλάξει ο ρυθμός και να χορτάσει μπάλα ο κόσμος που παρακολούθησε το παιχνίδι, καθώς μέχρι το 60ο λεπτό είχαν σημειωθεί τέσσερα τέρματα!

Η Βέροια προηγήθηκε στην πρώτη της μεγάη φάση με τον Μπεν, η Skoda Ξάνθη απάντησε αστραπιαία με τον Καπετάνο και έφερε τούμπα το ματς με τον Γούτα, με τον Καλτσά να έχει όμως τον τελευταίο λόγο και να φέρνει το ματς στην απόλυτη ισορροπία, που έμεινε μέχρι το φινάλε.

Ο βαθμός της ισοπαλίας ήταν θετικότατο αποτέλεσμα για την ομάδα του Λουτσέσκου αν αναλογιστεί κανείς πως από το 30' έπαιζε με παίκτη λιγότερο ενω στον αντίποδα η Βέροια έφυγε με βαθμό από μία έδρα όπου "υπέφεραν" πριν μερικές εβδομάδες ομάδες που βρίσκονται πολύ πιο ψηλά στη βαθμολογία από αυτήν, όπως ο ΠΑΟΚ και ο Παναθηναϊκός.

Ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Skoda Ξάνθη Arena

Καιρός: Αίθριος

Διαιτητής: Δημήτριος Θάνος

Βοηθοί: Χρήστος Μπαλτάς, Κυριάκος Μερκενίδης

Τέταρτος: Αθανάσιος Γιάχος

Skoda Ξάνθη (Λουτσέσκου): Κυριακίδης, Μπαξεβανίδης, Γουάλας, Λουσέρο (84' Μπέλιτς), Βάλτερ (59' Βασιλακάκης), Ομπόντο, Παπαστεριανός, Κλέιτον, Γούτας, Καπετάνος (44' Σολτάνι), Λισγάρας

Βέροια (Γκρανέρο): Καντιμοίρης, Ραούλ Μπράβο, Βέρτζος (64' Κάμπορα), Μπατιόν, Καλτσάς, Αμαραντίδης (38' Καλί (69' Όστοιτς)), Μπαργκάν, Παυλίδης, Μαλόν, Μπεν

Γκολ: Καπετάνος (38'), Γούτας (57') / Μπεν (35'), Καλτσάς (60')

Κίτρινες κάρτες: Μπαξεβανίδης (8'), Γούτας (29'), Μπέλιτς (88') / Αμαραντίδης (27'), Μαλόν (69')

Κόκκινες κάρτες: Μπαξεβανίδης (30' με δεύτερη κίτρινη κάρτα)

Δείτε εδώ το live της αναμέτρησης όπως το επιμελήθηκε ο Βασίλης Τεμπέλης.

Το ματς

Η Skoda Ξάνθη μπήκε πιο δυνατά στην αναμέτρηση και μόλις στο 5' είχε την πολύ μεγάλη ευκαιρία να πάρει από νωρίς κεφάλι στο σκορ, με τον Κλέιτον να πιάνει ανενόχλητος την κεφαλιά στο κέντρο της άμυνας της Βέροιας αλλά να αστοχεί χαρακτηριστικά.

Η συνέχεια βρήκε τους γηπεδούχους να έχουν την κατοχής της μπάλας αλλά η υπεροχή τους να είναι φλύαρη ενώ στον αντίποδα η Βέροια δεν έδειχνε διατεθειμένη να πάρει επιθετικά ρίσκα και προτιμούσε να περιμένει με πολλούς παίκτες πίσω από το κέντρο του γηπέδου.

Το ματς έφτασε λοιπόν στο ημίωρο χωρίς να έχει κάποιο ρυθμό όμως εκεί μία απερίσκεπτη ενέργεια του Μπαξεβανίδη άλλαξε τα δεδομένα. Ο αμυντικός της Ξάνθης βγήκε νωρίτερα από το τείχος αν και είχε κίτρινη κάρτα, με τον Θάνο να του δείχνει σωστά δεύτερη κίτρινη κάρτα και να αφήνει τους γηπεδούχους με 10 παίκτες.

Πέντε λεπτά αργότερα η ομάδα του Λουτσέσκου δέχτηκε και δεύτερο "σοκ" καθώς η Βέροια βρήκε δίχτυα στην πρώτη της φάση στο ματς. Ο Καλτσάς έβγαλε εξαιρετική σέντρα απο τα δεξιά και ο Μπεν έπιασε καρφωτή κεφαλιά, για να νικήσει τον Κυριακίδη και να κάνει το 1-0 για την ομάδα της Ημαθίας.

Skoda Ξάνθη - Βέροια 2-2
INTIME SPORTS

Δεν πρόλαβαν πάντως οι φιλοξενούμενοι να χαρούν για πολύ το γκολ καθώς στο 38' η Skoda Ξάνθη την πλήρωσε με το ίδιο νόμισμα. Σέντρα από τα αριστερά και ο Καπετάνος (που φαίνεται να καλύπτεται οριακά) έπιασε μία υπέροχη κεφαλιά για να στείλει τη μπάλα "συστημένη" στη δεξιά γωνία του Καντιμοίρη και να ισοφαρίσει σε 1-1.

Το ματς είχε πάρει συναρπαστική εξέλιξη και λίγο έλειψε να μπει και τρίτο γκολ στο φινάλε του πρώτου μέρους, με τον Παυλίδη να βρίσκεται σε θέση βολής αλλά το δυνατό σουτ του εντός περιοχής από τον παίκτης της Βέροιας να φεύγει λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι.

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με αμφότερες τις ομάδες να διεκδικούν με πάθος το προβάδισμα στο σκορ και το αποτέλεσμα ήταν να πανηγυρίσουν αμφότερες από ένα γκολ.

Skoda Ξάνθη - Βέροια 2-2
INTIME SPORTS

Στο 57' ο Γούτας ολοκλήρωσε την ανατροπή για την ομάδα του σκοράροντας με καρφωτή κεφαλιά μετά από κόρνερ του Λουσέρο (2-1), ενώ η Βέροια φρόντισε να απαντήσει μέσα σε ελάχιστα λεπτά...

Ο Καλτσάς αστόχησε μεν στο 58' από πλεονεκτική θέση όμως στο 60' βρήκε τη μπάλα μετά από εκτέλεση φάουλ του Μπαρκάν (οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν έντονα υποστηρίζοντας πως ο σκόρερ είχε βρει τη μπάλα με το χέρι του) και έφερε το ματς στα ίσα (2-2).

Ο αγώνας είχε πάρει έναν άγριο ρυθμό και η μία φάση διαδέχονταν την άλλη : ο Παυλίδης νικήθηκε σε τετ α τετ από τον Κυριακίδη (απέκρουσε με τα πόδια) στο 63', ο Καλτσάς έστειλε τη μπάλα άουτ στο 67' με σουτ μέσα από την περιοχή ενώ στο 72' ο Καλί έκοψε με εκπληκτικό τάκκλιν τον Λουσέρο που έβγαινε τετ α τετ με τον Καντιμοίρη.

Skoda Ξάνθη - Βέροια 2-2
INTIME SPORTS

Στο 85' η Βέροια έφτασε μία ανάσα από το 3-2 αλλά η κεφαλιά του Κάμπορα σταμάτησε στο κεφάλι του... Γούτα στο ύψος της μικρής περιοχής, ενώ στο 92' είχαν νέα καλή στιγμή με το σουτ του Μπαργκάν που έφυγε άουτ.

Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή στο ματς, με το τελικό 2-2 να αφήνει περισσότερο ικανοποιημένη την Skoda Ξάνθη μιας που αγωνίστηκε στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα με αριθμητικό μειονέκτημα.

Η φάση του αγώνα

Αν και σημειώθηκαν τέσσερα γκολ στο ματς (ειδικά η κεφαλιά του Καπετάνου ήταν χάρμα ειδέσθαι) θα επιλεξουμε τη στιγμή της αποβολής του Μπαξεβανίδη στο 30ο λεπτό. Άθελά του ο αμυντικός της Skoda Ξάνθης έδωσε την ευκαιρία να απολαύσουν ένα χορταστικό ματς οι "ουδέτεροι" φίλαθλοι. Μέχρι το πρώτο ημίωρο το παιχνίδι είχε ελάχιστα πράγματα να παρουσιάσει όμως στη συνέχεια απέκτησε ρυθμό, ταχύτητα, ένταση, φάσεις, ευκαιρίες. Είχε δηλαδή τα πάντα... εκτός από νικητή!

Ο διαιτητής

Σε ένα αρκετά δύσκολο ματς που σημαδεύτηκε από αμέτρητες μονομαχίες, ο Θάνος κατάφερε να μην του... ξεφύγει. Σωστά απέβαλε τον Μπαξεβανίδη με δεύτερη κίτρινη κάρτα ενώ ο κίτρινες κάρτες που έβγαλε στη συνέχεια ήταν επιβεβλημένες καθώς... έπεφταν κορμιά. Πολύ δύσκολη η φάση του γκολ της ισοφάρισης της Βέροιας (2-2), όπου οι γηπεδούχοι διαμαρτυρήθηκαν για χέρι του σκόρερ Καλτσά αλλά αν υπάρχει παράβαση σε καλύτερη θέση για να την υποδείξει είναι ο βοηθός του.

Ο πολυτιμότερος παίκτης

Ο Καπετάνος θα μπορούσε να πάρει τον τίτλο μιας που για ένα ακόμα ματς έδειξε την κλάση του στο σκοράρισμα (αναγεννημένος με τη φανέλα της Skoda) όμως η αποβολή του Μπαξεβανίδη υποχρέωσε τον Λουτσέσκου να τον αλλάξει λίγο πριν το ημίχρονο με τον Σολτάνι για να παίξει στην κόντρα. Έτσι θα δώσουμε τον τίτλο στον Μπαργκάν που "ανέβασε" τη Βέροια στο δεύτερο μέρος από τη μέση και μπροστά.

Μας άρεσε

Ο Λουτσέσκου ο οποιός παρότι η ομάδα του προερχόταν από άσχημο αποτέλεσμα (3-1 από τον Ολυμπιακό) δεν φοβήθηκε το ματς και παρότι έμεινε από νωρίς με 10 παίκτες έπαιξε για τη νίκη και δεν συμβιβάτηκε με τον βαθμό της ισοπαλίας.

Δεν μας άρεσε

Τα σέντερ μπακ των δύο ομάδων δεν βρέθηκαν σε καλή ημέρα. Η Skoda Ξάνθη "χτύπησε" και στα δύο της γκολ με σέντρες και κεφαλιές στην καρδιά της αντίπαλης άμυνας ενώ με τον ίδιο τρόπο άνοιξε το σκορ για τη Βέροια ο Μπεν.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ