STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Skoda Ξάνθη - ΠΑΟΚ 4-2

Skoda Ξάνθη - ΠΑΟΚ 4-2
INTIME SPORTS

Ο ΠΑΟΚ έμεινε από δυνάμεις, ενώ εκτέθηκε και η αργή άμυνα του και «πνίγηκε» στα Πηγάδια με αποτέλεσμα να μην φτάσει στο +7 από τον Ολυμπιακό . Σούπερ Καπετάνος με δύο γκολ.

Συναρπαστικό παιχνίδι στην Ξάνθη με αγωνία και ένταση μέχρι το φινάλε του και με τα γκολ να πέφτουν βροχή. Η γηπεδούχος ομάδας εκμεταλλεύτηκε την ανάγκη του ΠΑΟΚ να κυνηγήσει το διπλό για να πάει στο +7 από τον Ολυμπιακό, καθώς και την κούραση του «Δικεφάλου» μετά την υπερπροσπάθεια στο Φάληρο και πέτυχε μία εντυπωσιακή νίκη με 4-2.

Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου με τους ταχείς μεσοεπιθετικούς της «χτύπησε» στην αχίλλειο πτέρνα του ΠΑΟΚ, την αργή άμυνα του και με αιχμή του δόρατος τον Καπετάνο, εξέθεσε ανεπανόρθωτα την ομάδα του Άγγελου Αναστασιάδη.

Από την άλλη, οι φιλοξενούμενοι» μπήκαν στο παιχνίδι με την ισοφάριση από τον Κλάους προς το τέλος του πρώτου μέρους, όμως, δέχθηκαν καθοριστικό γκολ με την έναρξη του δευτέρου μέρους και από κει και πέρα δεν μπόρεσαν να αντιδράσουν ουσιαστικά.

Πάντως οι 3.000 και πλέον οπαδοί τους που ήταν στο γήπεδο, τους χειροκρότησαν στο φινάλε.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Πηγαδίων

Διαιτητής: Χαράλαμπος Καλογερόπουλος

Βοηθοί: Εμμανουήλ Βλάσσης, Στυλιανός Τσολάκης

Σκόντα Ξάνθη: Κυριακίδης, Μπέρτος, Γουάλας, Σολτάνι, Λουσέρο, Βασιλακάκης (46' Παπαστεριανός), Φλίσκας, Κλέιτον (80' Μπαξεβανίδης), Γούτας, Καπετάνος (90' Ομπόντο), Καρυπίδης

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Ρατς, Βίτορ, Τζιόλης, Κίτσιου, Κάτσε (57' Μακ), Τζανδάρης (80' Μάρτενς), Γκολάσα, Παπαδόπουλος, Περέιρα, Αθανασιάδης (57' Σαλπιγγίδης)

Γκολ: 6', 89' Καπετάνος, 38' Αθανασιάδης, 47' Λουσέρο, 77' Κλέιτον, 82' Μακ,

Κάρτες: 51' Φλίσκας, 52' Κάτσε, 61' Μπέρτος, 63' Παπαδόπουλος, 72' Σολτάνι, 84' Παπαστεριανός, 84' Ρατς, 86' Καρυπίδης

Δείτε εδώ το LIVE του αγώνα:

Στον πάγκο ο Σαλπιγγίδης

Ο Αναστασιάδης παρέταξε τον ΠΑΟΚ αφήνοντας τον Δημήτρη Σαλπιγγίδη στον πάγκο και βάζοντας τον Στέλιο Κίτσιου στα δεξιά της άμυνας. Την θέση του "Σάλπι" στα δεξιά της επίθεσης του "Δικεφάλου" πήρε ο Δημήτρης Παπαδόπουλος, κάτι που είχε γίνει και στο "Γ. Καραϊσκάκης" για κάμποση ώρα.

Γκολ η Ξάνθη στο 6'

Οι γηπεδούχοι μπήκαν πολύ δυνατά στο παιχνίδι και κατάφεραν μόλις στο 6' να προηγηθούν στο σκορ με τον Παντελή Καπετάνο. Ο Έλληνας φορ βγήκε στην πλάτη της άμυνας του ΠΑΟΚ, ξεπέρασε τον Τζιόλη στο σπριντ, εκμεταλλεύτηκε την τραγική έξοδο του Γλύκου και με ήρεμο πλασέ έκανε το 1-0.

Άλλαξε σύστημα ο Αναστασιάδης

Το γρήγορο γκολ της Ξάνθης, αλλά και η γενικότερη προβληματική εικόνα του ΠΑΟΚ σε άμυνα κι επίθεση ανάγκασαν τον Άγγελο Αναστασιάδη να αναθεωρήσει τα πλάνα του. Από το 4-3-3 που παρέταξε την ομάδα του, το "γύρισε" σε 4-4-2 με τον Φάνη Τζανδάρη στα αριστερά της επίθεσης και τους Αθανασιάδη, Περέιρα δίδυμο στην επίθεση.

Νευρικότητα και λάθη

Η αλλαγή αυτή βοήθησε και αυτό φάνηκε σχεδόν αμέσως. Ο ΠΑΟΚ πήρε την κατοχή της μπάλας, και προσπάθησε να δημιουργήσει κινδύνους στην εστία του Κυριακίδη, που μέχρι εκείνη την ώρα ήταν θεατής του αγώνα. Η πρώτη υποψία απειλής ήταν ένα σουτ του Κάτσε στο 15' που σταμάτησε στα πόδια των αμυντικών της Ξάνθης.

Η επόμενη φάση του αγώνα άργησε πολύ να έρθει. Για την ακρίβεια 14 λεπτά! Οι δύο ομάδες έκαναν πολλά λάθη σε πάσες και τελικές επιλογές, αφού το γλιστερό τερέν δεν τους βοηθούσε ιδιαίτερα. Στο 29' ο ΠΑΟΚ κατάφερε, όμως, να φτάσει κοντά στην ισοφάριση με τον Τζανδάρη, αλλά το σουτ του νεαρού μέσα από την περιοχή ήταν κακό, και η μπάλα κατέληξε άουτ.

Σε όλο το πρώτο μέρος ο "Δικέφαλος" έπαιζε από τα αριστερά με Τζανδάρη και Ρατς. Τις πολύ καλές σέντρες του Ρουμάνου, όμως, σταματούσαν την τελευταία στιγμή οι αμυντικοί της Ξάνθης, η οποία μέχρι εκείνο το σημείο δεν απειλήθηκε ιδιαίτερα από τους επιθετικούς του ΠΑΟΚ.

Χάθηκε η μπάλα και... 1-1

Μπορεί, λοιπόν, τα πάντα να περνούσαν από τα πόδια του Ράζβαν Ρατς και γενικότερα την αριστερή πτέρυγα του ΠΑΟΚ, αλλά το γκολ της ισοφάρισης ήρθε από τα δεξιά. Οι παίκτες του "Δικεφάλου" είχαν υπομονή στην κυκλοφορία της μπάλας, ο Γκολάσα με ένα εξαιρετικό τακουνάκι βρήκε τον Κίτσιου μέσα στην περιοχή "ξεκλειδώνοντας" την άμυνα της Ξάνθης, εκείνος πάσαρε πολύ έξυπνα στον Αθανασιάδη, που από το ύψος του πέναλτι και λίγο πιο πίσω πλάσαρε τον Κυριακίδη κι έφερε το ματς στα ίσα στο 38'.

Αυτή η φάση ήταν η τελευταία αξιοσημείωτη του πρώτου μέρους, αφού στα επόμενα επτά λεπτά μετά το γκολ του Κλάους δεν συνέβη τίποτα ιδιαίτερο και οι δύο ομάδες μπήκαν στα αποδυτήρια ισόπαλες (1-1).

"Χτύπησε" και πάλι στην αρχή

Όπως και στο πρώτο μέρος έτσι και στο δεύτερο η Ξάνθη κατάφερε να πιάσει στον ύπνο τον ΠΑΟΚ να πάρει και πάλι κεφάλι στο σκορ. Ο Μπέρτος σέντραρε από τα αριστερά, ο Παπαδόπολος έχασε την κεφαλιά από τον Καπετάνο, η μπάλα έφτασε στον αμαρκάριστο Λουσέρο στο ύψος της περιοχής, ο οποίος με σουτ στην κίνηση έκανε το 2-1 για τους "ακρίτες" στο 46'.

Μέσα Μακ και Σαλπιγγίδης

Η απάντηση του Άγγελου Αναστασιάδη στο γκολ της Ξάνθης ήταν να ανακατέψει την τράπουλα από τον πάγκο. Πέρασε εκτός αγώνα τους Αθανασιάδης και Κάτσε (που έπαιζε με κάρτα) και πέρασε στον αγώνα τους Σαλπιγγίδη και Μακ. Ο Σλοβάκος πήρε θέση στα αριστερά, ο Σαλπιγγίδης στα δεξιά και ο Παπαδόπουλος πήρε την θέση του Κλάους στην κορυφή της επίθεσης μαζί με τον Φακούντο Περέιρα.

Μπερδεμένος και λογικό 3-1

Αυτές οι αλλαγές μάλλον "μπέρδεψαν" τον ΠΑΟΚ, αφού σε κανένα σημείο δεν κατάφερε να απειλήσει την εστία της Ξάνθης. Αντίθετα, οι Ακρίτες πήραν θάρρος από την κακή εικόνα του "Δικεφάλου" και κατάφεραν να πετύχουν και τρίτο γκολ με τον Κλέιτον στο 78'. Ο Βραζιλιάνος πέρασε στο σπριντ τον Τζιόλη κι εκμεταλλευόμενος άψογα το γεγονός ότι ο ΠΑΟΚ αμυνόταν ψηλά, πλάσαρε πολύ όμορφα τον Γλύκο από το ύψος της μεγάλης περιοχής βάζοντας μπροστά την ομάδα του με δύο τέρματα.

Αντίδραση με Μακ

Ο ΠΑΟΚ κατάφερε να μειώσει το σκορ τρία λεπτά αργότερα. Μετά από σύγχυση στα καρέ της Ξάνθης, ο Ρόμπερτ Μακ έγινε κάτοχος της μπάλας και πλάσαρε σωστά τον Κυριακίδη κάνοντας το 3-2 και δίνοντας τόνο θρίλερ στα τελευταία δέκα λεπτά της αναμέτρησης.

Φθηνό λάθος και... τέλος!

Κι εκεί που όλα έδειχναν πως ο ΠΑΟΚ μπορεί να κάνει το 3-3, ένα τραγικό λάθος του Μάρτενς ήταν αρκετό για να "κλειδώσει" το ματς η Ξάνθη. Ο Βέλγος, που μόλις είχε περάσει στο ματς, έκανε λάθος κοντρόλ, όντας από τους τελευταίους παίκτες του ΠΑΟΚ, ο Μπαξεβανίδης έκλεψε, πάσαρε στον Καπετάνο, ο οποίος άδειασε τον εξουθενωμένο Τζιόλη και διαμόρφωσε το τελικό 4-2.

Η φάση του αγώνα

Το 2-1 στο πρώτο σουτ του δευτέρου ημιχρόνου και ενώ ο ΠΑΟΚ έκλεισε φουριόζος το πρώτο μέρος, η Ξάνθη πέτυχε το καθοριστικό αυτό γκολ

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Ο Παντελής Καπετάνος. Ο επιθετικός της Ξάνθης έκανε πολύ καλή δουλειά με τα δύο στόπερ του ΠΑΟΚ, ενώ σκόραρε το πρώτο και το τέταρτο γκολ της ομάδας του, και "σέρβιρε" το δεύτερο στον Λουσέρο.

O διαιτητής

Ο Χαράλαμπος Καλογερόπουλος δεν είχε κακές υποδείξει και τα λάθη του εντοπίζονται στον καταλογισμό των καρτών κυρίως στις περιπτώσεις των Μπέρτο και Σολτάνι, που θα μπορούσαν να είχαν αποβληθεί

Μας άρεσε

Η συνεργασία των στόπερ της Ξάνθης με τον Κυριακίδη. Συνεργάστηκαν άψογα, δεν κινδύνεψαν, πέρα από την φάση της ισοφάρισης, και κράτησαν μακριά την "καυτή" επίθεση του "Δικεφάλου"

Δεν μας άρεσε

Η άμυνα του ΠΑΟΚ που εκτέθηκε αρκετές φορές από τους γρήγορους επιθετικούς της Ξάνθης. Δεδομένο ότι δεν μπορεί να παίξει ψηλά άμυνα ο "Δικέφαλος".

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ