STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Skoda Ξάνθη - Πανιώνιος 1-1

Skoda Ξάνθη - Πανιώνιος 1-1
INTIME SPORTS

Ο Πανιώνιος προηγήθηκε με υπέροχο γκολ του Μπακασέτα στα "Πηγάδια" και η Ξάνθη ισοφάρισε λίγο πριν το ημίχρονο με τον Καπετάνο. Το 1-1 έμεινε μέχρι το φινάλε, 7η θέση για τους Ακρίτες, βαθμός-ανάσα για τον "Ιστορικό".

Όσο και αν πραγματοποιούν αντίθετη πορεία και κυνηγούν άλλους στόχους, αυτό δεν φάνηκε στο χορτάρι. Η Ξάνθη και ο Πανιώνιος έμειναν στο 1-1 στα "Πηγάδια" για την 22η αγωνιστική, με τον "Ιστορικό" να έχει την ευκαιρία στα τελευταία να πάρει το τρίποντο.

Οι φιλοξενούμενοι του Ουζουνίδη έφτασαν τους 21 βαθμούς στο πρωτάθλημα και συνεχίζουν τη μάχη της παραμονής, ενώ οι Ακρίτες έχουν 32 και έπεσαν στην 7η θέση, αφού τους πέρασε ο ΠΑΣ Γιάννινα (έχει 34).

Το γκολ του Μπακασέτα στο 12' ήταν "να το πιεις στο ποτήρι" μόλις στην παρθενική του συμμετοχή με την κυανέρυθρη φανέλα, για να ισοφαρίσει λίγο πριν το ημίχρονο η ομάδα του Λουτσέσκου χάρη σε γκολ του Καπετάνου, για το οποίο διαμαρτύρεται ο Πανιώνιος, θεωρώντας ότι το φάουλ πριν το γκολ εκτελέστηκε προτού σφυρίξει ο διαιτητής.

Το δεύτερο μέρος δεν διεκδίκησε δάφνες ποιότητας, αν και ο Πανιώνιος είχε 2-3 φάσεις για να φτάσει στη νίκη και να πάρει βαθιά βαθμολογική ανάσα. Την Κυριακή (8/2), υποδέχεται την Κέρκυρα στη Νέα Σμύρνη, ενώ η Ξάνθη παίζει στη Μυτιλήνη με την δυνατή στην έδρα της, Καλλονή.

Skoda Ξάνθη - Πανιώνιος 1-1
INTIME SPORTS

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: "Skoda Ξάνθη Arena"

Διαιτητής: Μάριος Λαμπρόπουλος

Βοηθοί: Δαμιανός Ευθυμιάδης, Κοσμάς Χαρίσης

SKODA ΞΑΝΘΗ (Λουτσέσκου): Κυριακίδης, Κομεσίδης (25' Μπαξεβανίδης), Γουάλας, Γούτας, Λισγάρας, Παπαστεριανός (67' Βασιλακάκης), Ομπόντο, Κλέιτον (46' Βάλτερ), Σολτάνι, Λουσέρο, Καπετάνος.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Ουζουνίδης): Παπαδόπουλος, Αργυρόπουλος, Τασουλής, Ρισβάνης, Οικονόμου, Κόρμπος, Μητρόπουλος, Μπακασέτας (66' Κολοβός), Μπουμάλ (87' Μασούρας), Φούντας (79' Ιμπαγάσα), Γιάννου.

Γκολ: 44' Καπετάνος / 12' Μπακασέτας

Κάρτες: 11' Κομεσίδης, 35' Μπουμάλ, 44' Γιάννου, 86' Οικονόμου, 91' Ρισβάνης

Δείτε εδώ το Live της αναμέτρησης

Ανασκόπηση αγώνα

Πιο ζωηρά και με διάθεση να κυκλοφορήσει την μπάλα και να επιβάλει το ρυθμό της ξεκίνησε τον αγώνα η Ξάνθη. Αυτό βέβαια δεν μεταφράστηκε σε κάποια φάση μπροστά από την εστία του Παπαδόπουλου, αντ' αυτού οι "κυανέρυθροι" ήταν αυτοί που άνοιξαν το σκορ (12') και μάλιστα με ένα αριστουργηματικό γκολ του Τάσου Μπακασέτα από διαγώνια θέση στο ντεμπούτο του με τον Πανιώνιο.

Οι γηπεδούχοι χρειάστηκαν κάποια λεπτά για να ηρεμήσουν και να μπουν και πάλι στην ψυχολογία του αγώνα και μάλιστα κινδύνεψαν με το σουτ του Φούντα (22'), το οποίο πάντως δεν βρήκε στόχο. Όσο κυλούσε ο χρόνος, η ομάδα του Λουτσέσκου έπαιρνε μέτρα στο χορτάρι και ο Πανιώνιος οπισθοχωρούσε. Σε αυτό βοήθησε και η είσοδος του Μπαξεβανίδη αντί του Κομεσίδη στο 25', με τους Ακρίτες να πιέζουν και να ψάχνουν την ισοφάριση.

Αυτή ήρθε ένα λεπτό πριν τα 45', όταν εκτελέστηκε γρήγορα φάουλ, η μπάλα έφτασε στον Καπετάνο που καλυπτόταν και εκείνος με το δεξί έστειλε την μπάλα στα δίχτυα. Οι φιλοξενούμενοι διαμαρτυρήθηκαν ότι δεν είχε σφυρίξει ο διαιτητής πριν το λάκτισμα, αν και το ριπλέι δείχνει το χέρι του να είναι σηκωμένο.

Το θέαμα στο δεύτερο ημίχρονο θα ξεχαστεί σχετικά γρήγορα, καθώς οι φάσεις ήταν λιγοστές μπροστά από τις δυο εστίες, αν και οι δυο ομάδες έψαχναν το δεύτερο γκολ που θα τους έδινε τη νίκη. Απλά δεν είχαν τον κατάλληλο τρόπο για να τα καταφέρουν. Πάντως, οι "κυανέρυθροι" ήταν αυτοί που πήγαν στο τέλος να πάρουν το "διπλό" μέσα στην Ξάνθη.

Μετά την είσοδο του Ιμπαγάσα στο 79', ο Πανιώνιος ανέβασε "στροφές" και είχε ευκαιρίες για να πάρει το ματς. Ο Κυριακίδης απέκρουσε πρώτα το σουτ του Μπουμάλ (79'), εν συνεχεία η κεφαλιά του Οικονόμου δεν βρήκε στόχο (84'), ενώ στο 90' ο γκολκίπερ των γηπεδούχων επενέβη σωτήρια στο πλασέ του Μασούρα.

Η φάση του αγώνα

Η επέμβαση του Κυριακίδη στο 90', όταν ο Μασούρας βρέθηκε απέναντί του, έκανε το πλασέ, αλλά ο γκολκίπερ της Ξάνθης είπε "όχι" και κράτησε τον βαθμό για την ομάδα του. Αν εκεί γινόταν το 1-2, δεν υπήρχε χρόνος για να αλλάξει κάτι μέχρι το φινάλε.

Ο διαιτητής

Προσπάθησε να κόψει το καρπούζι στη μέση ο ρέφερι της αναμέτρησης, Μάριος Λαμπρόπουλος. Είχε καλά τρεξίματα, ήταν κοντά στις φάσεις και η μόνη αμφισβητούμενη φάση έχει να κάνει με το αν όντως σφύριξε πριν την εκτέλεση φάουλ της Ξάνθης, από την οποία προήλθε η ισοφάριση. Πάντως, το χέρι του ήταν σηκωμένο.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Ο Μπουμάλ δημιούργησε πολλά προβλήματα στον Λισγάρα, ήταν κινητικός, δραστήριος και έκανε πολύ καλή εμφάνιση. Ο Πανιώνιος "φόρτωσε" την πλευρά του και ήταν "πονοκέφαλος" για τους Ακρίτες. Βέβαια, καθοριστικός ήταν και ο Κυριακίδης για να μην χάσει η Ξάνθη μέσα στην έδρα της, κάνοντας καίριες επεμβάσεις, με αποκορύφωμα αυτή στο 90'.

Μας άρεσε

Το υπέροχο γκολ του Μπακασέτα μόλις στην πρώτη του εμφάνιση με την φανέλα του Πανιωνίου. Ο "κυανέρυθρος" άσος με υπέροχο αριστερό σουτ από διαγώνια θέση έστειλε την μπάλα στα δίχτυα του Κυριακίδη. Πανέμορφο τέρμα από το νεαρό άσο.

Skoda Ξάνθη - Πανιώνιος 1-1
INTIME SPORTS

Δεν μας άρεσε

Ο Σίλβα Κλέιτον κινήθηκε σε "ρηχά νερά" και δικαίως αντικαταστάθηκε από τον προπονητή του στο ημίχρονο. Ένας παίκτης που μπορεί να κάνει την διαφορά, που έχει ποιότητα και υπάρχουν απαιτήσεις από τον ίδιο, δεν κατάφερε να βοηθήσει σε αυτό το ματς.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ