STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Skoda Ξάνθη - Παναιτωλικός 3-0

Skoda Ξάνθη - Παναιτωλικός 3-0
INTIME SPORTS

Με τέρματα των Παπάζογλου (40'), Κλέιτον (64') και Καπετάνου (83'), η Ξάνθη επικράτησε με το ευρύ 3-0 του Παναιτωλικού και μπήκε για τα καλά στο κόλπο για την 5η θέση στο πρωτάθλημα.

Ήταν ουσιαστικά ένα ντέρμπι με φόντο την 5η θέση στο πρωτάθλημα και η Ξάνθη με τη νίκη της επί του Παναιτωλικού μπήκε γερά στο κόλπο για την συμμετοχή της στα play offs της Super League.

Ο Παναιτωλικός στεκόταν καλά στον αγωνιστικό χώρο του "Skoda Ξάνθη Arena" για 40 λεπτά, ωστόσο σε εκείνο το σημείο ο Παπάζογλου έβαλε μπροστά στο σκορ με 1-0 τους γηπεδούχους και επί της ουσίας προετοίμασε το έδαφος για την καθολική επικράτηση των γηπεδούχων στο δεύτερο ημίχρονο.

Εκεί όπου οι Κλέιτον και Καπετάνος βρήκαν δίχτυα για το τελικό 3-0, με την Ξάνθη να έχει πλέον 43 βαθμούς μαζί με τον Παναιτωλικό, έναν λιγότερο από τον ΠΑΣ Γιάννινα που βρίσκεται τώρα στην 5η θέση της βαθμολογίας.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: "Skoda Ξάνθη Arena"

Διαιτητής: Μιχαήλ Κουκουλάκης (ΕΠΣ Ηρακλείου)

Βοηθοί: Μιχαήλ Καρσιώτης (ΕΠΣ Κορινθίας), Χρήστος Μπάλτας (ΕΠΣ Αχαΐας)

Skoda Ξάνθη (Λουτσέσκου): Κυριακίδης, Μπαξεβανίδης, Γουάλας, Σολτάνι (61' Βάλτερ), Λουσέρο, Παπάζογλου, Ομπόντο, Βασιλακάκης (72' Παπαστεριανός), Κλέιτον, Γούτας, Καπετάνος (88' Ράνος).

Παναιτωλικός (Χάβος): Μπρακάλι, Γκαρσία Μαρτίνες, Θεοδωρίδης, Κάπελ, Μαλεζάς, Γοδόι, Μορένο, Νίκολας Μαρτίνες (68' Ρουσκουγιέδα), Μύγας (57' Μπεχαράνο), Ετζενγκέλε, Φωτάκης (72' Κουτρομάνος).

Γκολ: 40' Παπάζογλου, 64' Κλέιτον, 83' Καπετάνος / -

Κάρτες: 44' Γουάλας / 19' Κέβιν, 23' Ετζενγκέλε, 45' Μύγας

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Ανασκόπηση

Παρά το γεγονός πως το παιχνίδι είχε μεγάλο βαθμολογικό κίνητρο, καμία από τις δύο ομάδες δεν μπήκε φοβισμένα στο χόρτο. Ξάνθη και Παναιτωλικός προσπάθησαν να ελέγξουν τον χώρο της μεσαίας γραμμής, ψάχνοντας κυρίως τις επιθέσεις από τα άκρα.

Ο ρυθμός ήταν καλός, με τους γηπεδούχους στο ξεκίνημα να πιέζουν στα 3/4 του γηπέδου, θέλοντας με αυτό τον τρόπο να βάλουν δύσκολα στους φιλοξενούμενους όσον αφορά την κυκλοφορία της μπάλας και κατ' επέκταση την δημιουργία.

Το παιχνίδι είχε δυνατές μονομαχίες, με τον Παναιτωλικό να ξεπερνάει την πίεση της Ξάνθης και να έχει την μπάλα περισσότερη ώρα στα πόδια του, απειλώντας ευθέως με γκολ στο 27' όταν η εκτός περιοχής "οβίδα" του Κάπελ σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι του Κυριακίδη.

Την στιγμή που οι Αγρινιώτες έμοιαζαν να έχουν επιβάλλει τον ρυθμό τους, ήρθε μια στημένη φάση για να τους κάνει τη ζημιά. Ο Λουσέρο εκτέλεσε το φάουλ (αντί του Κλέιτον που είχε αναλάβει όλα τα προηγούμενα χτυπήματα) και ο Παπάζογλου ξέφυγε από την επιτήρηση του Μορένο, εκτελώντας με το κεφάλι τον Μπρακάλι για το 1-0 των γηπεδούχων στο 40'. Με ένα γκολ κόντρα στην ροή του αγώνα η Ξάνθη πήγε προηγούμενη στα αποδυτήρια μετά τα πρώτα 45 λεπτά του αγώνα.

Στο ξεκίνημα της επανάληψης ο Κλέιτον από το ύψος της μικρής περιοχής απέτυχε να διπλασιάσει τα τέρματα των γηπεδούχων και το κακό για τον Βραζιλιάνο έγινε διπλό στο 60', όταν από τα 11 βήματα έστειλε την μπάλα άουτ μετά το πέναλτι που υπέδειξε ο Κουκουλάκης για ανατροπή του Καπετάνου από τον Μαλεζά.

Λίγα μετά την είσοδο του στο παιχνίδι, ο Βάλτερ σέρβιρε έτοιμο γκολ στον Κλέιτον, ο οποίος στην τρίτη του απόπειρα κατάφερε να βρει δίχτυα με κοντινή προβολή, σημειώνοντας το 2-0 για την Ξάνθη στο 64ο λεπτό.

Η ομάδα του Λουτσέσκου είχε τον έλεγχο της αναμέτρησης, κρατούσε μακριά από την εστία της τους κινδύνους και είδε τον Καπετάνο να πετυχαίνει ένα εξαιρετικό τέρμα στο 83', διευρύνοντας το προβάδισμα των γηπεδούχων που έφτασε στο 3-0. Σκορ που έμεινε έως το σφύριγμα της λήξης από τον Κουκουλάκη.

Η φάση του αγώνα

Στο 27' ο Κάπελ είχε μια έμπνευση που ενδεχομένως θα μπορούσε να αλλάξει τις ισορροπίες στο "Skoda Ξάνθη Arena". Ο εξτρέμ του Παναιτωλικού δοκίμασε το πόδι του από πλάγια θέση και πολλά μέτρα έξω από την περιοχή, ωστόσο είδε την μπάλα να σταματά στο οριζόντιο δοκάρι του Κυριακίδη.

Ο διαιτητής

Φυσιολογικός ο αριθμός των τεσσάρων καρτών που έδειξε ο Κουκουλάκης σε ένα παιχνίδι με δυνατές μονομαχίες και ένταση. Σωστό το πέναλτι που υπέδειξε στο 59', όπως και οι περισσότερες αποφάσεις του στο παιχνίδι.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Εξαιρετικό παιχνίδι από τον Τάσο Παπάζογλου. Όχι μόνο γιατί (μαζί με τον Γούτα) φρόντισε ώστε να ελαχιστοποιηθούν οι κίνδυνοι μπροστά από την εστία του Κυριακίδη αλλά και επειδή έβαλε την Ξάνθη μπροστά στο σκορ σε ένα κομβικό χρονικό σημείο και την στιγμή που ο Παναιτωλικός φαινόταν να έχει το πάνω χέρι στον αγωνιστικό χώρο. Ο Έλληνας στόπερ έβαλε ουσιαστικά τις βάσεις για την εύκολη επικράτηση της Ξάνθης στην επανάληψη.

Skoda Ξάνθη - Παναιτωλικός 3-0
INTIME SPORTS

Μας άρεσε

Καλό ματς από τον Καπετάνο. Πήρε ρεβάνς για την μεγάλη χαμένη ευκαιρία την προηγούμενη αγωνιστική κόντρα στον Ολυμπιακό, όντας ουσιαστικός σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης με τον Παναιτωλικό. Ένα κερδισμένο πέναλτι και ένα εξαιρετικό τέρμα ήταν μεταξύ άλλων όσα έκανε στο ματς, έως το 88ο λεπτό όταν άφησε την θέση του στον Ράνο, καταχειροκροτούμενος από τους φίλους της Ξάνθης.

Δεν μας άρεσε

Ο Μορένο όχι μόνο δεν βοήθησε, αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις ήταν και επιζήμιος για την ομάδα. Ο φορ του Παναιτωλικού είχε λάθος τοποθετήσεις, επιλογές και αντιδράσεις στον αγωνιστικό χώρο επιτρέποντας στους στόπερ της Ξάνθης να περάσουν ένα ήσυχο απόγευμα.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ