STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Σκαρφάλωσε ο Παναιτωλικός, 1-0 την Κέρκυρα στον "βούρκο" του Αγρινίου

SUPERLEAGUE / ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΚΕΡΚΥΡΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΡΒΙΣΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΚΕΡΚΥΡΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΡΒΙΣΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Παναιτωλικός επικράτησε με 1-0 της Κέρκυρας σε ένα κακό παιχνίδι με ελάχιστες φάσεις που διεξήχθη σε ένα βαρύ τερέν λόγω της βροχόπτωσης. Στην 10η θέση βρίσκεται η ομάδα του Αγρινίου, μαζί με ΠΑΣ Γιάννινα και Αστέρα, ενώ η Κέρκυρα παρέμεινε στην 14η.

Σε ένα παιχνίδι όπου δεν παίχθηκε καλό ποδόσφαιρο ο Παναιτωλικός αναδείχθηκε νικητής επί της Κέρκυρας επικρατώντας με 1-0 και συνεχίζοντας το νικηφόρο σερί του με τον Τραϊανό Δέλλα στον πάγκο του.

Οι γηπεδούχοι κατάφεραν να σκοράρουν κόντρα στη ροή του αγώνα σε ένα καίριο σημείο, με τη λήξη του πρώτου μέρους με τον Μπαρμπόσα, και διατήρησαν το προβάδισμα μέχρι το τέλος της αναμέτρησης.

Μετά απ' αυτή τη νίκη ο Παναιτωλικός έφτασε τους 29 βαθμούς και σκαρφάλωσε στην10η θέση όπου ισοβαθμεί μαζί με τον ΠΑΣ Γιάννινα και τον Αστέρα με τους φιλάθλους του να κάνουν όνειρα Ευρώπης ενώ η Κέρκυρα παρέμεινε στην 14η θέση με 18 βαθμούς και ευνοήθηκε μόνο επειδή Απόλλων Σμύρνης και Πλατανιάς ηττήθηκαν.

ΕΤΣΙ ΕΠΑΙΞΑΝ

Χωρίς τον πιο φορμαρισμένο παίκτη του παρέταξε την ομάδα του ο Τραϊανός Δέλλας καθώς ο Φάρλεϊ Ρόσα ήταν τιμωρημένος και δεν ήταν στη διάθεση του Έλληνα τεχνικού. Έτσι στο 4-2-3-1 το οποίο χρησιμοποίησε είχε τον Κυριακίδη κάτω από τα γκολπόστ με τον Μύγα να παίζει στο δεξί άκρο και τον Μαρινάκη στο αριστερό ενώ οι Μιχάι, Άργκους ήταν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο. Στα χαφ ξεκίνησαν οι Μάρκος Πάουλο, Μπεχαράνο ενώ στην τριάδα μπροστά τους ήταν οι Ντίας, Μάζουρεκ και Μπαρμπόσα με τον Μοράρ να είναι ο μοναδικός προωθημένος.

Σκαρφάλωσε ο Παναιτωλικός, 1-0 την Κέρκυρα στον "βούρκο" του Αγρινίου

Από την άλλη ο Γιάννης Ματζουράκης στην Κέρκυρα ήταν αναγκασμένος να κάνει κάποιες αλλαγές καθώς οι Σιόντης, Μπαλαφάς και Επστάιν ήταν τιμωρημένοι και δεν είχαν δικαίωμα συμμετοχής ενώ εκτός ήταν και ο Τουράμ. Ο έμπειρος προπονητής παρέταξε και αυτός την ομάδα του με 4-2-3-1 έχοντας τον Γιαννακόπουλο κάτω από την εστία. Στο δεξί άκρο αγωνίστηκε ο Σπίνουλας και αριστερά ο Λέκοβιτς με τους Γρομητσάρη, Αντέτζο να είναι οι δυο στόπερ. Οι Κρητικός, Αρτυματάς αγωνίστηκαν στο χώρο της μεσαίας γραμμής έχοντας μπροστά τους στην τριάδα τους Γεωργίου, Ρόλε και Παμλίδη ενώ στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Μυτίδης.

Σκαρφάλωσε ο Παναιτωλικός, 1-0 την Κέρκυρα στον "βούρκο" του Αγρινίου

Γήπεδο: "Αγρινίου"

Διαιτητής: Αλέξανδρος Τσαμούρης (Πειραιά)

Βοηθοί: Τ. Γεωργακόπουλος (Πειραιά), Δ. Σαμοίλης (Αθηνών)

4ος: Αριστομένης Κουτσιάυτης (Άρτας)

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Τραϊανός Δέλλας): Κυριακίδης, Μύγας, Μιχάι, Άργκους, Μαρινάκης, Μάρκος Πάουλο (10' Βασιλούδης), Μπεχαράνο, Μοράρ, Μάζουρεκ (88' Ιταμπέλ), Χόρχε Ντίας, Μπαρμπόσα (79' Μπράβο).

ΚΕΡΚΥΡΑ (Γιάννης Ματζουράκης): Γιαννακόπουλος, Αντέτζο, Λέκοβιτς, Αρτυματάς, Κρητικός, Γεωργίου (73' Ζορμπάς), Παμλίδης (69' Μενσά), Σπίνουλας, Μυτίδης, Ρόλε (79' Γεωργακόπουλος), Γρομητσάρης

Γκολ: 45' Μπαρμπόσα

Κίτρινες: 10' Μάρκος Πάουλο, 32' Μιχάι, 59' Κυριακίδης, 60' Μοράρ, 63' Μπαρμπόσα, 76' Μάζουρεκ/21' Μάζουρεκ, 59' Μυτίδης

Κόκκινες:

Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα

Στον βαρύ αγωνιστικό χώρο του γηπέδου του Παναιτωλικού και υπό συνεχή βροχόπτωση η Κέρκυρα ήταν αυτή που μπήκε καλύτερα στο ματς και έδειξε να θέλει περισσότερο τους τρεις βαθμούς.

Σε αυτό έπαιξε ρόλο και η γρήγορη αποχώρηση από το ματς του Μάρκος Πάουλο που τραυματίστηκε στο 6' και αποχώρησε τέσσερα λεπτά αργότερα δίνοντας τη θέση του στον Βασιλούδη.

SUPERLEAGUE / ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΚΕΡΚΥΡΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΡΒΙΣΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΚΕΡΚΥΡΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΡΒΙΣΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Οι φιλοξενούμενοι βέβαια παρότι είχαν την υπεροχή στο πρώτο μισό της αναμέτρησης δεν μπορούσαν να απειλήσουν ουσιαστικά. Η πρώτη μεγάλη ευκαιρία από πλευράς Κέρκυρας ήρθε στο 30' με τρομερό σουτ του Κρητικού και σπουδαία επέμβαση του Κυριακίδη με το ένα χέρι.

Στο 39' και πάλι η Κέρκυρα είχε μια ακόμα καλή στιγμή. Ο Ρόλε έκανε το φάουλ από τα αριστερά ο Αντέτζο έπιασε την κεφαλιά αλλά δεν βρήκε τη μπάλα όπως θα ήθελε και ο Μοράρ έκοψε τη μπάλα.

Κόντρα στη ροή και την εξέλιξη του αγώνα ο Παναιτωλικός προηγήθηκε στο τελευταίο λεπτό του ημιχρόνου. Ο Μάζουρεκ από τα αριστερά εκτέλεσε το φάουλ ο Γιαννακόπουλος έκανε λανθασμένη έξοδο με τον Μιχάι να παίρνει την πρώτη κεφαλιά προς την εστία και τον Μπαρμπόσα να νικάει στον αέρα τρεις παίκτες της Κέρκυρας που απλά κοιτούσαν και με κεφαλιά έκανε το 1-0.
Η στατιστική απεικόνιση του πρώτου ημιχρόνου:

Σκαρφάλωσε ο Παναιτωλικός, 1-0 την Κέρκυρα στον "βούρκο" του Αγρινίου

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε χωρίς αλλαγές για τις δυο ομάδες και με τον Παναιτωλικό να πατάει καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο έχοντας και το υπέρ του 1-0 από το τελευταίο λεπτό του πρώτου μέρους.

Η Κέρκυρα από την πλευρά της γνώριζε πως έπρεπε να βγει στην επίθεση για να καταφέρει να ισοφαρίσει. Στο 49' οι Ρόλε, Μυτίδης έπαιξαν το ένα-δυο αλλά ο τελευταίος καθυστέρησε και με προβολή ο Μιχάι έδιωξε σε κόρνερ.

Στο 55' ο Ρόλε και πάλι έγινε κάτοχος της μπάλας έξω από την περιοχή και επιχείρησε ένα σουτ με τον Κυριακίδη να πέφτει στην δεξιά του γωνία και να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ.

Οι γηπεδούχοι απείλησαν για πρώτη φορά στο δεύτερο μέρος στο 63' όταν ο σκόρερ της αναμέτρησης επιχείρησε με προβολή μετά από φάουλ από τα δεξιά να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα αλλά δεν πρόλαβε τη μπάλα.

Δυο λεπτά αργότερα ο Βραζιλιάνος θα μπορούσε να κάνει το 2-0 όταν σε μια εντυπωσιακή ενέργεια από τα δεξιά πέρασε τον αντίπαλο του και σούταρε με το αριστερό αλλά ο Γιαννακόπουλος έδιωξε πανέμορφα.

Στη συνέχεια και μέχρι το τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων δεν είχαμε άλλη φάση. Στο 90+3 ο Μυτίδης πέρασε τον αντίπαλο του από τα αριστερά μπήκε στην περιοχή και έκανε το παράλληλο γύρισμα προς τον Μενσά ο οποίος ήταν έτοιμος να σπρώξει τη μπάλα στα δίχτυα. Ο Κυριακίδης όμως έκανε το μπλοζόν και έδιωξε την μπάλα αρχικά και εν συνεχεία μπλόκαρε.

Η τελική στατιστική απεικόνιση στο Αγρίνιο:

Σκαρφάλωσε ο Παναιτωλικός, 1-0 την Κέρκυρα στον "βούρκο" του Αγρινίου

Δείτε αναλυτικά την βαθμολογία της Super League και όχι μόνο

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Το γκολ του Παναιτωλικού. Οι γηπεδούχοι άνοιξαν το σκορ στο πιο καίριο σημείο. Στο τελευταίο λεπτό του πρώτου ημιχρόνου και φυσικά αυτό άλλαξε τη ροή της αναμέτρησης. Αν οι δυο ομάδες πήγαιναν ισόπαλες στην ανάπαυλα ίσως το δεύτερο μέρος είχε διαφορετική τροπή.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Ο Αλέξανδρος Τσαμούρης από τον Πειραιά. Πολύ καλή η διαιτησία του Τσαμούρη αλλά και των βοηθών του. Δεν έκανε λάθη ενώ και οι κάρτες που μοίρασε ήταν σωστές.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Ο Μπαρμπόσα. Εξαιρετικό παιχνίδι από τον Μπαρμπόσα του Παναιτωλικού. Ο σκόρερ των γηπεδούχων πλην του γκολ που σημείωσε ήταν αρκετά δραστήριος σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης και είχε και την καλύτερη στιγμή για τον Παναιτωλικό.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Η επέμβαση του Κυριακίδη στο 30'. Πολύ ωραία φάση στο 30' της αναμέτρησης με τον Κρητικό να πιάνει ένα τρομερό σουτ από 35 μέτρα απόσταση και τον Κυριακίδη να πετάγεται και να διώχνει εντυπωσιακά σε κόρνερ.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Οι πολλές κίτρινες των γηπεδούχων. Από ένα σημείο και μετά οι ποδοσφαιριστές των γηπεδούχων άρχισαν να παίρνουν κίτρινες κάρτες για καθυστερήσεις και αυτό δεν ήταν ωραίο.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ