STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Σισέ: "Και οι τσολιάδες φοράνε φούστα"

ÅÊÄÉÊÁÓÇ ÔÇÓ ÕÐÏÈÅÓÇÓ ÌÁÑÉÍÁÊÇ - ÓÉÓÅ . (Eurokinissi Sports - Eurokinissi Sports)
Σισέ EUROKINISSI SPORTS

Ο Τζιμπρίλ Σισέ υποστήριξε στην κατάθεσή του ότι ο Βαγγέλης Μαρινάκης έθιξε τον ανδρισμό του. Κατέθεσε υπέρ του Γάλλου ο Βασίλης Κωνσταντίνου, ο οποίος κατηγορήθηκε για ψευδορκία από τον δικηγόρο της πλευράς Μαρινάκη και στο τέλος δέχθηκε επίθεση από άγνωστο έξω από τα δικαστήρια.

Από εντάσεις σημαδεύτηκε η εκδίκαση της υπόθεσης Σισέ - Μαρινάκη για το επεισόδιο στο ντέρμπι Ολυμπιακού - Παναθηναϊκού τον Φεβρουάριο του 2011 που συνεχίστηκε στο Μονομελές Πλημελλειοδικείο Πειραιά. Ο Τζιμπρίλ Σισέ κατέθετε επί δύο ώρες, για άλλη μία ώρα κατέθεσε ο Βασίλης Κωνσταντίνου και η υπόθεση διεκόπη για τις 13 Μαρτίου λόγω παρέλευσης του ωραρίου. Και την συγκεκριμένη ημερομηνία όμως, θα πάρει νέα διακοπή αφού δεν μπορούν οι δικηγόροι και θα συνεχιστεί στις 27 Μαρτίου.

Ο Γάλλος στη δίωρη κατάθεσή του για το ντέρμπι αιωνίων τον Φεβρουάριο του 2011 (2-1 υπέρ του Ολυμπιακού) σημείωσε για την ατάκα του Βαγγέλη Μαρινάκη στα αποδυτήρια (« σήμερα σας πηδ…») για την οποία έχει καταθέσει μήνυση: «Ήταν ξεκάθαρο ότι με γελοιοποίησε. Έμμεσα ήταν μομφή για τον σεξουαλικό προσανατολισμό μου. Αυτό εννοούσε, προσπαθούσε να θίξει τον ανδρικό μου εγωισμό. Δεν θεωρώ ότι έπρεπε να ρωτήσω γιατί το είπε. Δεν ξέρω γιατί τα είπε αυτά ο Μαρινάκης. Λυπάμαι που το λέω αυτό, όσο και αν αγαπώ την Ελλάδα είναι η πρώτη φορά που δέχθηκα κάτι τέτοιο.

"ΑΝ ΕΙΧΕ ΖΗΤΗΣΕΙ ΣΥΓΓΝΩΜΗ Ο ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ ΔΕΝ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΑΝ ΕΔΩ"

Φυσικά ήταν υποτιμητική η δήλωση του Μαρινάκη, γελοιοποίησε εμένα και τον ανδρισμό μου. Φυσικά και μπορεί ένας άνδρας να φορέσει φούστα, έχω δει τους τσολιάδες που φοράνε και είναι πολύ περισσότερο άνδρες. Αν είχε ζητήσει συγγνώμη ο Μαρινάκης, δεν θα βρισκόμασταν εδώ σήμερα. Η λέξη «σε πήδηξα» είναι από μόνη της επιθετική, έχει μια έννοια. Ο τρόπος που είπε ότι μπορείς να νικήσεις την επόμενη φορά, το είπε προκλητικά. Μου είπε «σήμερα σας γάμ… μπορείς να νικήσεις την επόμενη φορά». Αυτά που έγιναν με ώθησαν να πάρω την απόφαση να φύγω από την Ελλάδα. Παίζω μπάλα, ποτέ δεν αντιμετώπισα παρόμοιο περιστατικό. Είναι η πρώτη φορά που μου συνέβη και έχω παίξει σε πολύ μεγαλύτερα ντέρμπι».

- Σοφός (δικηγόρος Μαρινάκη): Αν ο κύριος Μαρινάκης επιχειρήσει μέσω των δικηγόρων του να δηλώσει ότι σέβεται τον κύριο Σισέ και τον υπολήπτεται, αν διατυπώσει ότι είναι διακεκριμένος παίκτης, ότι τον θεωρεί διακεκριμένο και δεν είχε σκοπό να θίξει τον ανδρισμό του , ο κύριος Σισέ τι θα κάνει;

- Σισέ: Τώρα είναι πολύ αργά. Το κακό που έγινε ήταν πολύ μεγάλο. Έχουν περάσει πέντε χρόνια από τότε.

- Σοφός: Ο κύριος Μαρινάκης δεν είχε σκοπό να θίξει τον ανδρισμό του κυρίου Σισέ και τον θεωρεί διακεκριμένο.

ΣΤΑ ΑΠΟΔΥΤΗΡΙΑ ΜΑΡΙΝΑΚΗΣ - ΚΑΛΟΠΟΥΛΟΣ

Επίσης, ο Τζιμπρίλ Σισέ υποστήριξε ότι πήγε στα αποδυτήρια ως αρχηγός για να μιλήσει με τον ρέφερι Καλόπουλο για την διαιτησία του, είδε τον Β. Μαρινάκη, έφυγε και στην συνέχεια ξαναπήγε (σ.σ. στην μήνυση αναφέρεται ότι ο ιδιοκτήτης του Ολυμπιακού μπήκε αργότερα στα αποδυτήρια των διαιτητών). «Πήγα ως αρχηγός να μιλήσω στον διαιτητή. Δεν είχα γνώση τι έγραψε στο φύλλο αγώνα, αλλά μου το διάβασε ο τιμ μάνατζερ της ομάδας και το υπέγραψα, δεν μπορούσα με όλη αυτή την κατάσταση να δώσω σημασία στο φύλλο αγώνα. Από αυτά που μου είπε ο τιμ μάνατζερ κατάλαβα ότι έπρεπε να υπογράψω» τόνισε.

- Σοφός: « Δεν έχετε καλή σχέση με την αλήθεια…»

- Σισέ: « Με αποκαλείτε ψεύτη; Θα σας κάνω μήνυση…»

Στο σημείο αυτό να σημειωθεί ότι στο φύλλο αγώνα γίνεται λόγος για εισβολή οπαδών του Ολυμπιακού "για να πανηγυρίσουν τη νίκη της ομάδας τους".

Για την είσοδο των οπαδών στον αγωνιστικό χώρο, ο Σισέ είπε: «Ήμουν απογοητευμένος από το αποτέλεσμα. Δεν ξέρω πώς προέκυψε η είσοδος των οπαδών στον αγωνιστικό χώρο. Μέχρι να το συνειδητοποιήσω ήταν αργά. Δέχθηκα πρώτα προφορική βία και μετά σωματική, ήρθε ένας με μαύρο γιλέκο σεκιούριτι και με χτύπησε στο πρόσωπο».

ΠΕΡΙ ΦΟΥΣΤΑΣ ΚΑΙ ΑΕΚ

Ο Τζιμπριλ Σισέ υποστήριξε ακόμη ότι η φούστα που έχει φορέσει ήταν η επονομαζόμενη «κιλτ», σκωτσέζικη ενδυμασία. «Δεν φοράω φούστες, φοράω «κιλτ» είναι σκοτσέζικη ενδυμασία. Αν έλεγε "φόρεσες κιλτ και όχι φούστα δεν θα ήταν προσβλητικό». Ρωτήθηκε επίσης για δήλωση που είχε κάνει μετά το ντέρμπι με την ΑΕΚ, 15 ημέρεςπριν από τον αγώνα με τον Ολυμπιακό. «Δεν έχω ξαναπεί ποτέ «μας πήδηξαν», ο τύπος γράφει διάφορα πράγματα. Το είπα στα γαλλικά μετά την ΑΕΚ, δεν είναι το ίδιο στα γαλλικά, είναι σαν να είπα «μας την φέρανε». Δεν είναι το ίδιο στα αγγλικά».

ΔΙΑΜΑΧΗ ΣΟΦΟΥ - ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ ΓΙΑ ΨΕΥΔΟΡΚΙΑ

Για ψευδορκία κατηγόρησε τον Βασίλη Κωνσταντίνου ο εκ των δικηγόρων του Βαγγέλη Μαρινάκη, Θέμης Σοφός. Ο εκ των αντιπροέδρων των «πράσινων», αρχηγός αποστολής στο συγκεκριμένο ντέρμπι, κατέθεσε ότι μετά το σφύριγμα της λήξης από τον διαιτητή Καλόπουλο ο Γάλλος πριν από την είσοδο του στα αποδυτήρια δέχθηκε φραστική και όχι μόνο επίθεση από τον Βαγγέλη Μαρινάκη. «Ο Μαρινάκης ήταν στην είσοδο του αγωνιστικού χώρου. Ο Σισέ περπατούσε και δεν έτρεχε για να βγει από τον αγωνιστικό χώρο γιατί είναι ο Σισέ. Τρία μέτρα έξω από την φυσούνα ήταν ο Μαρινάκης που τον έβρισε και ήρθαν σε αντιπαράθεση γιατί ο Σισέ του απάντησε. Μετά ήρθε έναςsecurityκαι του έριξε δύο γροθιές. Μετά την είσοδο στα αποδυτήρια δεν έχω εικόνα για το τι έγινε». Στο σημείο αυτό παρενέβη ο Θέμης Σοφός που κατηγόρησε τον Βασίλη Κωνσταντίνου για ψευδορκία και υποστήριξε ότι αν δεν ανακαλέσει ή ανασκευάσει, θα ζητήσει την κράτησή του για ψευδορκία.

«Ο θιγμένος, ο Σισέ δηλαδή, είπε το περιστατικό αντίθετα από ό,τι το είπε ο μάρτυρας, ο Βασίλης Κωνσταντίνου. Ή ο Σισέ θα πρέπει να κληθεί να ξανακαταθέσει ή ο Κωνσταντίνου ψεύδεται. Δεν είναι δυνατόν να λέει ότι ο Μαρινάκης προπηλάκισε τον Σισέ ενώ ο Γάλλος δεν έχει πει τίποτα στην κατάθεσή του για το συγκεκριμένο περιστατικό με τον ιδιοκτήτη του Ολυμπιακού. Είναι ψευδορκία αυτά που λέει. Είναι ψευδές ότι τον πλησίασε και τον προπηλάκισε και ότι επίσης δυναμίτισε το κλίμα. Ο Σισέ δεν ανέφερε ότι τον ενόχλησε ο Μαρινάκης κατά την είσοδο του στην φυσούνα. Αν δεν ανακαλέσει ή ανασκευάσει έχουμε την δυνατότητα να ζητήσουμε την κράτησή του για ψευδορκία».

Επίσης, η πλευρά των δικηγόρων του Σισέ ζήτησε και οι συνάδελφοί τους του Βαγγέλη Μαρινάκη συμφώνησαν, να παιχθεί βίντεο από τα επεισόδια στον αγωνιστικό χώρο. Ο Βασίλης Κωνσταντίνου κατέθεσε επίσης ότι δέχθηκε επίθεση από τον Σάββα Θεοδωρίδη, αντιπρόεδρο του Ολυμπιακού και τον Κώστα Καραπαπά, υπεύθυνο επικοινωνίας των «ερυθρόλευκων». Ο τελευταίος πάντως, σε "πηγαδάκι" έλεγε ότι εκείνη την περίοδο δεν εργαζόταν στην ΠΑΕ Ολυμπιακός. « Από το 2010 και μετά οι παράγοντες των ομάδων που ήρθαν, έβαλαν το εγώ τους πάνω από την ομάδα και από εκεί ξεκίνησε η αντιπαλότητα. Η κατάσταση στο γήπεδο από την αρχή ήταν εκρηκτική. Οι διαιτητές δεν έγραψαν τα περιστατικά στο φύλλο αγώνα γιατί φοβήθηκαν μην τιμωρηθούν. Εκτός από την εξέδρα τωνvip,όλοι οι υπόλοιποι μπήκαν μέσα στον αγωνιστικό χώρο. Το παράπονό μου είναι ότι δεν προφυλάχθηκαν οι παίκτες του Παναθηναϊκού» υποστήριξε μεταξύ άλλων στην κατάθεσή του ο Κωνσταντίνου.

ΕΠΙΘΕΣΗ ΣΕ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥ

Επεισόδιο με τον Βασίλη Κωνσταντίνου σημειώθηκε κατά την αποχώρηση του από το δικαστικό μέγαρο Πειραιά. Ένας άγνωστος με σκουφάκι που περίμενε στην είσοδο του δικαστικού μεγάρου επιτέθηκε φραστικά και όχι μόνο στον αντιπρόεδρο της ΠΑΕ Παναθηναϊκός κι ενώ ήταν παρόντες άνδρες της αστυνομίας. Τελικά, με την επέμβαση άνδρα της προσωπικής του ασφάλειας και ενεός αστυνομικού, ο αντιπρόεδρος του Παναθηναϊκού φυγαδεύτηκε ενώ δέχθηκε και φραστική επίθεση από άγνωστους που του έλεγαν… «είσαι ξεφτιλισμένος, βάλε κανένα τσιρότο να δείξεις ότι έχεις γρατζουνιά».

Σημειώνεται ότι απουσίαζαν όλοι οι μάρτυρες κατηγορίας που είχαν κληθεί, μεταξύ των οποίων ο διαιτητής του ντέρμπι Ηλίας Καλόπουλος, ο α' βοηθός Δημήτρης Σαραϊδάρης και ο 4ος Αλέξανδρος Αρετόπουλος, για τους οποίους μάλιστα είχε διαταχθεί βίαιη προσαγωγή.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ