STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Σιδηρόπουλος: "Ξέρω τον κανονισμό, ήταν πέναλτι και κόκκινη"

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΕΚ - ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
Σιδηρόπουλος, Πλατανιάς EUROKINISSI SPORTS

Ο Τάσος Σιδηρόπουλος έλεγε στα αποδυτήρια μετά το ΑΕΚ - Πλατανιάς ότι σωστά καταλόγισε πέναλτι υπέρ του Μάνταλου, πως δίκαια απέβαλε τον Μπανανά και ότι γνωρίζει πολύ καλά τον σχετικό κανονισμό.

Μπόλικη κουβέντα έχει γίνει για την απόφαση του Τάσου Σιδηρόπουλου να καταλογίσει πέναλτι υπέρ του Πέτρου Μάνταλου στο 12ο λεπτό του αγώνα Κυπέλλου με τον Πλατανιά, φάση κατά την οποία έδειξε παράλληλα απευθείας κόκκινη κάρτα στον αμυντικό της ομάδας των Χανίων, Γιαγιά Μπανανά.

Ο διεθνής ρέφερι έλεγε στα αποδυτήρια μετά τον δεύτερο αγώνα για τα προημιτελικά του Κυπέλλου, το βράδυ της Τετάρτης (1/3), κατά τον οποίο η ΑΕΚ νίκησε 3-0 και πέρασε στα ημιτελικά, ότι " αν είχα κάνει λάθος, θα το έλεγα. Τον γνωρίζω τον κανονισμό". Ο ρέφερι από τα Δωδεκάνησα υποστήριζε τα εξής στα αποδυτήρια του ΟΑΚΑ:

Για το αν ο Μάνταλος έκανε θέατρο:

"Είναι έτοιμος να πλασάρει για να βάλει γκολ, πόσο χαζό μπορεί να είναι ένας ποδοσφαιριστής που είναι έτοιμος να βάλει γκολ, να κάνει είτε θέατρο είτε οτιδήποτε άλλο για να κερδίσει ένα πέναλτι που δεν είναι σίγουρο ότι θα μπει γκολ. Είναι τρία μέτρα από την εστία".

Για το αν ήταν πέναλτι και κόκκινη κάρτα στον παίκτη του Πλατανιά:

"Ο κανονισμός λέει ότι όταν ο παίκτης είναι σε προφανή ευκαιρία και ο αντίπαλος δεν έχει πιθανότητα να παίξει την μπάλα, τότε είναι κόκκινη κάρτα. Όταν η μπάλα είναι στο δεξί πόδι του επιτιθέμενου και ο αντίπαλος μαρκάρει από την αριστερή πλευρά, την αριστερή πλευρά του ποδοσφαιριστή πως πάει να παίξει την μπάλα; Αν πάει να παίξει την μπάλα τότε ναι, έκανα λάθος. Ο συγκεκριμένος όμως, δεν προσπαθεί να παίξει μπάλα γιατί η μπάλα είναι στο δεξί πόδι του Μάνταλου. Προσπαθεί να ανατρέψει τον αντίπαλο. Γι’ αυτό έβγαλα κόκκινη κάρτα".

Μία από τις αλλαγές των κανονισμών που έγιναν το προηγούμενο καλοκαίρι αφορούν την κόκκινη κάρτα στις περιπτώσεις πέναλτι. Πλέον, έχει καταργηθεί η κόκκινη και η λεγόμενη "τριπλή τιμωρία" και με απλά λόγια αν κάποιος παίκτης σταματήσει αντικανονικά αντίπαλο εντός περιοχής σε φάση που είναι προφανής ευκαιρία για να επιτευχθεί γκολ, θα αποβάλλεται μόνο αν το χτύπημα είναι εκ προθέσεως ή βίαιο.

Ο Τάσος Σιδηρόπουλος δίνει την δική του εκδοχή:

"Η τριπλή τιμωρία έχει καταργηθεί μόνο όταν ο παίκτης κάνει μία δίκαιη προσπάθεια να παίξει την μπάλα. Στην συγκεκριμένη φάση, δεν τεντώνει ο παίκτης του Πλατανιά καν το πόδι του προς την μπάλα, πάει στον παίκτη κατευθείαν επάνω. Είναι μια προφανή ευκαιρία που ο παίκτης του Πλατανιά δεν προσπαθεί να παίξει την μπάλα. Την ίδια φάση την έδωσα κίτρινη κάρτα στο Μπριζ - Λέστερ γιατί ο τερματοφύλακας που ανατρέπει τον Βάρντι πάει να παίξει την μπάλα. Εκεί τον ήξερα τον κανονισμό, εδώ δεν τον ήξερα;".

Δείτε την επίμαχη φάση:

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ