STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Σημαντική βαθμολογική ανάσα για Κέρκυρα, 2-0 την Βέροια

Σημαντική βαθμολογική ανάσα για Κέρκυρα, 2-0 την Βέροια
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η Κέρκυρα με δυο στημένα κατάφερε να πετύχει δυο γκολ εις βάρος της Βέροιας, να πάρει την τρίτη της νίκη τη φετινή σεζόν, και να σκαρφαλώσει στον βαθμολογικό πίνακα.

Με όπλο της την έδρα της η Κέρκυρα επικράτησε της Βέροιας με 2-0 πανηγυρίζοντας την τρίτη της νίκη στο σπίτι και παίρνοντας βαθιά βαθμολογική ανάσα εις βάρος της ομάδας της Ημαθίας που παρέμεινε στην προτελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα.

Οι γηπεδούχοι με δυο γκολ από πανομοιότυπη φάση, εκτέλεση κόρνερ του Ζαραδούκα, μπόρεσαν να πετύχουν δυο γκολ ένα αυτογκόλ του Μαλόν και ένα με τον Τουράμ και να προσθέσουν τρεις πολύτιμους πόντους στην βαθμολογική τους συγκομιδή.

Τόσο ο Μιχάλης Γρηγορίου όσο και ο Θωμάς Γράφας χρησιμοποίησαν το 4-2-3-1 στον αρχικό σχηματισμό των ομάδων τους στο ξεκίνημα της αναμέτρησης. Ο τεχνικός των Φαιάκων έβαλε στο τέρμα τον Κουτζαβασίλη και στην τετράδα της άμυνας έπαιξαν οι Σπίνουλας, Ιωάννου, Βενέτης και Ζαραδούκας. Οι δυο μπροστά τους ήταν οι Σιόντης, Νίκης και η τριάδα στο κέντρο οι Γεωργίου, Ζορμπάς, Κοντός με τον Τουράμ να είναι και πάλι το μοναδικό καθαρόαιμο φορ των γηπεδούχων.

Από την πλευρά του ο Θωμάς Γράφας παρέταξε τον Λόπεθ κάτω από τα γκολπόστ και μπροστά του έπαιξαν οι Μαλόν, Καλί, Σισοκό και Ασίγκμπα. Τα δυο αμυντικά χαφ ήταν οι Λινάρδος, Άρτσε και μπροστά τους στην τριάδα έπαιξαν οι Βασιλαντονόπουλος, Γκονζάλεθ Μαρτίνεθ και Χαροντάκης με τον Βίτι να είναι το σέντερ φορ της Βέροιας.

ΔΥΟ ΣΤΗΜΕΝΑ ΗΤΑΝ ΑΡΚΕΤΑ

Σε ένα παιχνίδι που δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας για το ποδόσφαιρο που έπαιξαν οι δυο ομάδες οι γηπεδούχοι ήταν καλύτεροι και χάρη σε δυο στημένα μπόρεσαν να πάρουν τη νίκη. Ο Τουράμ ήταν και πάλι εκεί που έπρεπε σκοράροντας για δεύτερο συνεχόμενο εντός έδρας ματς με μια πανέμορφη κεφαλιά στο 62'.

Η Βέροια από την πλευρά της στάθηκε και άτυχη καθώς είχε δοκάρι στο πρώτο ημίχρονο ενώ πέντε λεπτά πριν το τέλος της αναμέτρησης έχασε πέναλτι με τον Κουτζαβασίλη να λέει όχι στην εκτέλεση του Μεληκιώτη.

Γήπεδο: ΕΑΚ Κέρκυρας

Διαιτητής: Αθανάσιος Τζήλος (Λάρισας)

Βοηθοί: Βασίλης Καραβασίλης (Καβάλας), Ελευθέριος Καραλής (Ηπείρου)

4ος: Θανάσης Σέζος (Κιλκίς)

ΚΕΡΚΥΡΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κουτζαβασίλη, Σπίνουλα, Ζαραδούκα, Ιωάννου, Βενέτη,Σιόντη, Νίκιτς (88' Αντιλέχου), Γεωργίου, Ζορμπά (69' Ανδρεόπουλος), Κόντο (76' Επστάιν), Τουράμ.

ΒΕΡΟΙΑ (Θωμάς Γράφας): Λόπεθ, Βασιλαντωνόπουλο (66' Μεληκιώτης), Σισοκό, Άρσε, Σισίνιο, Μαλόν, Ασίγκμπα, Καλί, Βίτι, Λινάρδος, Χαροντάκης (66' Σαρπόνγκ).

Γκολ: 52' Μαλόν (αυτογκόλ), 62' Τουράμ

Κίτρινες: 37' Σπίνουλας, 42' Ζορμπάς/34' Σισοκό

Κόκκινες:

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Σημαντική βαθμολογική ανάσα για Κέρκυρα, 2-0 την Βέροια


Σημαντική βαθμολογική ανάσα για Κέρκυρα, 2-0 την Βέροια

Η πρώτη καλή στιγμή στο παιχνίδι ήρθε για την Βέροια στο 15' όταν μετά από εκτέλεση κόρνερ ο Λινάρδος πήρε την κεφαλιά από το ύψος του πέναλτι αλλά έστειλε την μπάλα στο δοκάρι. Η Κέρκυρα απάντησε στο 17' με την γυριστή κεφαλιά του Ιωάννου που έφυγε πάνω από την εστία του Λόπεθ.

Στο 38' σε γύρισμα του Τουράμ από αριστερά, ο Γεωργίου πλάσαρε από το ύψος του πέναλτι, αλλά η μπάλα ανακόπηκε από τον Ασίγκμπα. Η τελευταία καλή στιγμή του πρώτου μέρους άνηκε επίσης στην Κέρκυρα με τον Σιόντη να σουτάρει από μακριά και τον Λόπεθ να μπλοκάρει.

Οι γηπεδούχοι ξεκίνησαν δυνατά και το δεύτερο ημίχρονο και στο 47' ο Τουράμ έκανε ωραία ενέργεια, μπήκε από δεξιά στην περιοχή, απέφυγε δυο αντιπάλους, σούταρε δυνατά από το ύψος του πέναλτι αλλά ο Λόπεθ απέκρουσε με το πόδι. Ένα λεπτό αργότερα ο φορ της Κέρκυρας έκανε το ανάποδο ψαλίδι αλλά η μπάλα έφυγε μακριά από την εστία του Λόπεθ.

ΤΟ ΚΑΘΑΡΙΣΕ ΣΕ ΔΕΚΑ ΛΕΠΤΑ

Στο 52' η Κέρκυρα άνοιξε το σκορ με αυτογκόλ του Μαλόν. Ο Ζαραδούκας από τα δεξιά εκτέλεσε το κόρνερ ο Μαλόν προσπάθησε να διώξει προ του Τουράμ αλλά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα της ομάδας του και οι "Φαίακες" έκαναν το 1-0.

Δέκα λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι φάνηκαν να καθαρίζουν την αναμέτρηση σε μια παρόμοια φάση, μόνο που αυτή τη φορά ο Τουράμ πήρε την κεφαλιά. Ο Ζαραδούκας και πάλι εκτέλεσε το κόρνερ από τα δεξιά αλλά αυτή τη φορά ο σέντερ φορ της Κέρκυρας νίκησε στον αέρα τον Μαλόν και έστειλε την μπάλα στα δίχτυα για το 2-0 υπέρ της ομάδας του.

ΕΧΑΣΕ ΠΕΝΑΛΤΙ Η ΒΕΡΟΙΑ

Η συνέχεια του αγώνα δεν έφερε κάποια μεγάλη φάση εκατέρωθεν μέχρι το 84' της αναμέτρησης όταν ο Βενέτης ανέτρεψε τον Μεληκιώτη με τον Τζήλο να δίνει το πέναλτι. Ο Μεληκιώτης ανέλαβε την εκτέλεση του αλλά ο Κουτζαβασίλης έπεσε στην αριστερή του γωνία και μπλόκαρε την μπάλα. Οι φιλοξενούμενοι έχασαν έτσι τεράστια ευκαιρία για να μπουν πάλι στο ματς και να διεκδικήσουν κάτι καλύτερο μέχρι το τέλος της αναμέτρησης.

Η τελευταία καλή στιγμή του αγώνα άνηκε στην Κέρκυρα με τον Φώτη Γεωργίου να βγαίνει στην αντεπίθεση από τα δεξιά, μπήκε στην περιοχή και σούταρε με την μπάλα να περνάει λίγο έξω από την εστία του Λόπεθ.

Η φάση του αγώνα

Το πρώτο γκολ του αγώνα στο 52'. Μέχρι εκείνη τη στιγμή με εξαίρεση το δοκάρι του Λινάρδου το ματς πήγαινε "σβηστά". Το αυτογκόλ του Μαλόν όμως άλλαξε τις ισορροπίες και η αναμέτρηση "άνοιξε" με την Κέρκυρα να βρίσκει χώρους και να χτυπάει ξανά δέκα λεπτά αργότερα με τον Τουράμ.

Ο διαιτητής

Ο Αθανάσιος Τζήλος από τη Λάρισα. Χωρίς προβλήματα η διαιτησία του. Ήταν κοντά σε όλες τις φάσεις και σωστά υπέδειξε το πέναλτι υπέρ της Βέροιας.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Ο Τουράμ. Στα πρώτα παιχνίδια της φετινής σεζόν ήταν ο παίκτης που δημιουργούσε τις περισσότερες τελικές χωρίς να σκοράρει. Στα τρία τελευταία ματς όμως βρίσκει και τον δρόμο προς τα δίχτυα ενώ και στην αναμέτρηση με την Βέροια ήταν πάρα πολύ καλός.

Μας άρεσε

Η απόκρουση πέναλτι του Κουτζαβασίλη. Στο 85' η Βέροια είχε σπουδαία ευκαιρία για να μπει ξανά στο ματς. Ο γκολκίπερ της Κέρκυρας όμως ήταν εκεί και είπε όχι με μια σωτήρια επέμβαση στην αριστερή του γωνία καθώς το πέναλτι ήταν αρκετά καλά εκτελεσμένο.

Δεν μας άρεσε

Η επίθεση της Βέροιας. Τέσσερα γκολ σε οκτώ ματς για την ομάδα της Ημαθίας που σίγουρα με τέτοια επίδοση δεν μπορεί να πάρει αποτελέσματα τόσο εντός όσο και εκτός έδρας.

PHOTO CREDITS : ACTION IMAGES

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ