STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Σεφτέ στις νίκες ο Απόλλων Σμύρνης, 2-0 την Ξάνθη

SUPERLEAGUE / ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΞΑΝΘΗ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΞΑΝΘΗ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Απόλλων Σμύρνης εκμεταλλεύτηκε στον απόλυτο βαθμό τα λάθη της Ξάνθης και πήρε την πρώτη του νίκη στη φετινή Super League Σουρωτή επικρατώντας με 2-0.

Την πρώτη του νίκη στη φετινή Super League Σουρωτή πανηγύρισε ο Απόλλων Σμύρνης επικρατώντας στην Ριζούπολη της Ξάνθης με 2-0 εκμεταλλευόμενος τα αμυντικά κενά των φιλοξενούμενων και τα πολλά λάθη που έκαναν στην διάρκεια του 90λεπτου.

Παρά την πρώτη του νίκη βέβαια ο Απόλλων Σμύρνης δεν ευνοήθηκε από τα υπόλοιπα αποτελέσματα και παρέμεινε στην τελευταία θέση του βαθμολογικού πίνακα. Η νίκη αυτή όμως θα ανεβάσει σε ψυχολογία τους ποδοσφαιριστές του Βούλιτς ενόψει της συνέχειας.

Το παιχνίδι κρίθηκε στο γρήγορο γκολ που πέτυχε ο Απόλλων Σμύρνης μόλις στο 11' με τον Καστιγιέχος. Οι γηπεδούχοι μπήκαν μπροστά στο σκορ και δεν έχασαν το προβάδισμα μέχρι το τέλος του ματς.

ΤΑ ΠΛΑΝΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ

Ο Ζόραν Βούλιτς ξεκίνησε το ματς με 4-2-3-1 χρησιμοποιώντας τον Τσόβιτς κάτω από τα γκολπόστ. Στην τετράδα της άμυνας βρέθηκαν οι Κοντοές, Κύργιας, Μπιτζιμίν και Κούρος ενώ τα δυο αμυντικά χαφ ήταν οι Παπάζογλου, Κονέ. Η τριάδα μπροστά τους αποτελούνταν από τους Αλμπάνη, Μενδρινό και Μάατσι ενώ στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Καστιγιέχος.

Σεφτέ στις νίκες ο Απόλλων Σμύρνης, 2-0 την Ξάνθη

Από την πλευρά του ο Μίλαν Ράσταβατς είχε να αντιμετωπίσει της απουσίες των Φλίσκα, Σβάρνα και Καμαρά και έκανε κάποιες αλλαγές στο αρχικό του σχήμα χρησιμοποιώντας στο 4-2-3-1 κάτω από την εστία τον Ζίβκοβιτς ενώ στην τετράδα της άμυνας αγωνίστηκαν οι Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Χατζητερζόγλου, Κασάδο. Οι δυο χαφ ήταν οι Μεχία, Ντε Λούκας και στην τριάδα μπροστά αγωνίστηκαν οι Μπρίτο, Λουσέρο και Κίκε και στη κορυφή της επίθεσης ο Γέντρισεκ.

Σεφτέ στις νίκες ο Απόλλων Σμύρνης, 2-0 την Ξάνθη

Εκμεταλλεύτηκε τα λάθη της Ξάνθης ο Απόλλων Σμύρνης

Το παιχνίδι στην Ριζούπολη ήταν αρκετά όμορφο με τις δυο ομάδες να δημιουργούν επικίνδυνες καταστάσεις μπροστά από τις δυο εστίες αλλά ο Απόλλων Σμύρνης ήταν αυτός που έδειξε πως ήθελε παραπάνω τη νίκη στο ματς.

Εκμεταλλεύτηκε μάλιστα στον απόλυτο βαθμό τα λάθη που έκανε η Ξάνθη στην άμυνα της και μπόρεσε να πετύχει δυο γκολ και να φτάσει στην επικράτηση.

Γήπεδο: "Γεώργιος Καμάρας"

Διαιτητής: Ιωάννης Νεοφυτιάδης (Κορινθίας)

Βοηθοί: Ι. Κοντιζάς (Πειραιά), Ε. Καλαφάκης (Χανίων)

4ος: Ευάγγελος Κορδολαίμης (Ανατολικής Αττικής)

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Ζόραν Βούλιτς): Τσόβιτς, Κοντοές, Κύργιας, Κονέ, Αλμπάνης, Μάατσι (88' Ελμπάζ), Μενδρινός (73' Χουάρες), Καστιγέχος (85' Ανιέτε), Μπιτζιμίν, Παπάζογλου, Κούρος

ΞΑΝΘΗ (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Κασάδο, Οκάν, Λισγάρας, Μπαξεβανίδης, Ντε Λούκας, Μεχία, Κίκε (63' Ρότσε), Λουσέρο (79' Σιλά), Μπρίτο, Γέντρισεκ (63' Κάστρο).

Γκολ: 11' Καστιγιέχος , 84' Αλμπάνης

Κίτρινες: 35' Κοντοές, 46' Μπιτζιμίν, 61' Μπαρτολίνι, 63' Κάστρο, 69' Κύργιας, 72' Μπαξεβανίδης, 75' Τσόβιτς, 87' Λισγάρας, 89' Μπαξεβανίδης.

Κόκκινες:

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Οι γηπεδούχοι μπόρεσαν να σκοράρουν στην πρώτη τους κιόλας επίθεση και αυτό έπαιξε καθοριστικό ρόλο στο να πάρουν τη νίκη. Ήταν το 11' της αναμέτρησης όταν κέρδισαν κόρνερ. Ο Κονέ από τα δεξιά το εκτέλεσε με τον Καστιγιέχος ανενόχλητο να παίρνει την κεφαλιά και να νικάει τον Ζίβκοβιτς δίνοντας προβάδισμα στην ομάδα του.

Μάλιστα το γκολ αυτό απελευθέρωσε τους παίκτες του Βούλιτς που στο 19' θα μπορούσαν να φτάσουν στο 2-0 με τον Αλμπάνη που έκανε ωραία κίνηση από τα αριστερά και σουτ στην κλειστή γωνία του Ζίβκοβιτς ο οποίος έδιωξε με το πόδι.

Η Ξάνθη στη συνέχεια πήρε μέτρα στον αγωνιστικό χώρο και προσπάθησε να βγει στην επίθεση χωρίς όμως να μπορεί να απειλήσει ουσιαστικά την εστία του Τσόβιτς.

Ο Απόλλων ήταν αυτός που είχε μια ακόμη τελική πριν λήξη του πρώτου μέρους με τον Αλμπάνη στο 43' να γίνεται κάτοχος της μπάλας και να σουτάρει αλλά και πάλι ο Ζίβκοβιτς έδιωξε τη μπάλα.

ΔΕΥΤΕΡΟ ΓΚΟΛ ΜΕ ΑΛΜΠΑΝΗ ΣΤΟ 84'

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν καλύτερα στο δεύτερο ημίχρονο και απείλησαν στο 49' με μακρινό σουτ του Λισγάρα το οποίο πέρασε ελάχιστα πάνω από την εστία του Τσόβιτς. Ο Ράσταβατς προσπάθησε μάλιστα να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του με διπλή αλλαγή στο 63' αλλά δεν κατάφερε να βρει το γκολ που έψαχνε.

Οι δυο ομάδες απειλούσαν η μία την άλλη χωρίς όμως να υπάρξει κάποια κλασική ευκαιρία εκατέρωθεν μέχρι το 77' όταν ο Αλμπάνης έκανε τη σέντρα ο Μάατσι πήρε την κεφαλιά αλλά την έστειλε έξω από την εστία του Ζίβκοβιτς.

Ο Απόλλων Σμύρνης "κλείδωσε" τη νίκη του στο 84'. Ύστερα από το λάθος γύρισμα στην άμυνα της Ξάνθης από τον Μεχία. Ο Αλμπάνης τσίμπησε τη μπάλα προ των Λισγάρα και Χατζητερζόγλου, πέρασε και τον Ζίβκοβιτς και θα πλασάρει σε κενή εστία.

Σεφτέ στις νίκες ο Απόλλων Σμύρνης, 2-0 την Ξάνθη

Δείτε αναλυτικά την βαθμολογία της Super League και όχι μόνο

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Το γρήγορο γκολ των γηπεδούχων. Ο Απόλλων Σμύρνης κατάφερε να σκοράρει μόλις στην πρώτη του απειλή προς την εστία του Ζίβκοβιτς. Η άμυνα της Ξάνθης ξέχασε τον Καστιγιέχος και αυτός τους έκανε τη ζημιά.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Ο Ιωάννης Νεοφυτιάδης από τη Κορινθία. Πολύ καλή η διαιτησία του και χωρίς λάθη. Απλά έκανε υπερβολική χρήση της κίτρινης κάρτας και σε κάποια σημεία θα μπορούσε να αφήσει το παιχνίδι να εξελιχθεί.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Ο Καστιγιέχος. Αρκετά δραστήριος ο επιθετικός των γηπεδούχων που ήταν αυτός που έδωσε και το προβάδισμα στην ομάδα του.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Ο Αλμπάνης. Πολύ καλό παιχνίδι από τον νεαρό επιθετικό του Απόλλωνα ο οποίος πέτυχε και ένα πανέμορφο γκολ με το οποίο "κλείδωσε" τη νίκη της ομάδας του. Είχε θετικότατη παρουσία σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης.

SUPERLEAGUE / ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΞΑΝΘΗ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΞΑΝΘΗ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Οι καθυστερήσεις των γηπεδούχων στο 2-0. Με το παιχνίδι να είναι στο 2-0 υπέρ τους οι παίκτες του Απόλλωνα συνέχισαν να κάνουν καθυστερήσεις σε κάθε φάση που μπορούσαν. Αυτό προκάλεσε και την έκρηξη των ανθρώπων της Ξάνθης.

Photo credits: EUROKINISSI

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ