STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Σεφτέ ο Βιάνα και 3-0 ο Ολυμπιακός τον Ηρακλή στο Φάληρο

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΗΡΑΚΛΗΣ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΗΡΑΚΛΗΣ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Με κορυφαίο παίκτη του τον Σεμπά και σκόρερ τους Βιάνα (2'), Ελιουνούσι (42') και Φορτούνη (56'), ο Ολυμπιακός δεν δυσκολεύθηκε μέχρι το τελικό υπέρ του 3-0 επί του Ηρακλή στο Φάληρο.

Μετά την εκτός έδρας επιτυχία του κόντρα στην Βέροια, ο Ολυμπιακός είχε να αντιμετωπίσει μια ακόμη ομάδα που μάχεται για την σωτηρία της. Αυτή τη φορά ήταν ο Ηρακλής, τον οποίο υποδέχθηκαν οι Πειραιώτες στο "Γεώργιος Καραϊσκάκης" για την 19η αγωνιστική της Super League.

Εκτός πλάνων του Πάουλο Μπέντο για το παιχνίδι με τον Γηραιό έμειναν οι Παρέδες (είχε ενοχλήσεις μετά το ματς με τον Άρη), Ρέτσος (εκτίει ποινή μιας αγωνιστικής), Ντα Κόστα (προφυλάχθηκε ενόψει Κυπέλλου) και οι Ντομίνγκες, Καμπιάσο, Μπουχαλάκης, Ανσαριφάρντ για λόγους τακτικής. Ο Πορτογάλος τεχνικός προτίμησε για μια ακόμη φορά την διάταξη 4-2-3-1, με τον Μποτία να επιστρέφει στην ενδεκάδα και τον Ρομαό σε ρόλο αντί - Μιλιβόγεβιτς.

Σεφτέ ο Βιάνα και 3-0 ο Ολυμπιακός τον Ηρακλή στο Φάληρο

Με νέο πρόσωπο στην αποστολή τον Αργυρόπουλο (μεταγραφικό απόκτημα από τον Πανιώνιο) αλλά χωρίς τους τραυματίες Γροντή - Λεοζίνιο και τον τιμωρημένο Ιντζόγλου, όπως και τον Λουκίνα που έμεινε εκτός για λόγους τακτικής, ταξίδεψε ο Ηρακλής στον Πειραιά, με τον Σάββα Παντελίδη να επιλέγει σύστημα με τρεις στόπερ στο ξεκίνημα της αναμέτρησης.

Σεφτέ ο Βιάνα και 3-0 ο Ολυμπιακός τον Ηρακλή στο Φάληρο

Με κορυφαίο του γηπέδου τον Σεμπά, ο Ολυμπιακός δεν δυσκολεύτηκε ιδιαίτερα να επικρατήσει των αντιπάλων του, που φάνηκαν επιθετικά μόνο στο δεκάλεπτο 60' - 70' και είχαν σε σπουδαία βραδιά τον Χουάντερσον. Τα γκολ για το τελικό 3-0 στο Φάληρο υπέρ των Πειραιωτών ήρθαν από τους Βιάνα, Ελιουνούσι, Φορτούνη.

Διατήρησε το +13 ο Ολυμπιακός

Γήπεδο: Γεώργιος Καραϊσκάκης

Διαιτητής: Ευάγγελος Κιοτζένης (ΕΠΣ Ξάνθης)

Βοηθοί: Γεώργιος Λάζαρης (ΕΠΣ Καβάλας), Δημήτριος Τζαφόλιας (ΕΠΣ Αν. Αττικής)

Ολυμπιακός (Μπέντο): Καπίνο, Φιγκέιρας, Μποτία, Βιάνα, Ντε λα Μπέγια, Ρομαό, Μαρτίνς (60' Ανδρούτσος), Φορτούνης (78' Μαρίν), Ελιουνούσι (72' Μανθάτης), Σεμπά, Ιντέγε.

Ηρακλής (Παντελίδης): Χουάντερσον, Ρούσσος (80' Κυνηγόπουλος), Στάμου, Τζανετόπουλος, Σαραμαντάς, Δώνης, Αγγελόπουλος (61' Πασάς), Αργυρόπουλος, Μοντέιρο, Κούρος, Περόνε (68' Μπαστακός).

Γκολ: 2' Βιάνα, 42' Ελιουνούσι, 56' Φορτούνης / -

Κάρτες: 27' Μαρτίνς, 33' Φορτούνης, 90' Φιγκέιρας / 21' Στάμου

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Με την 8η ασίστ του Σεμπά στο πρωτάθλημα (περιέργως η στατιστική υπηρεσία της Super League δεν του έχει χρεώσει αυτή με την Βέροια και τον δίνει με 7...) και το πρώτο γκολ του Βιάνα με τα ερυθρόλευκα, ο Ολυμπιακός μόλις στο 2ο λεπτό βρήκε το γρήγορο γκολ που έψαχνε κόντρα στον Ηρακλή.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΗΡΑΚΛΗΣ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΗΡΑΚΛΗΣ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Σίγουρα αυτή η εξέλιξη χαλούσε τα σχέδια των φιλοξενούμενων αλλά δεν ήταν ικανή να τους αναγκάσει να εγκαταλείψουν το αγωνιστικό τους πλάνο. Με πολυπρόσωπη μεσαία γραμμή και τρεις στόπερ, ο Γηραιός ήθελε αρχικά να είναι συνεπής ανασταλτικά και δευτερευόντως να απειλήσει αν και όταν έβρισκε χώρους.

Χωρίς να εντυπωσιάζει με την απόδοση του ο Ολυμπιακός είχε σε κέφια τον Σεμπά, μαζί και τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα αλλά όχι και τον τρόπο να νικήσει το τείχος που ύψωνε συχνά - πυκνά ο Χουάντερσον.

Ο γκολκίπερ του Ηρακλή είπε "όχι" στις προσπάθειες του Σεμπά στο 16', του Φορτούνη στο 33', του Ελιουνούσι στο 35', του Φιγκέιρας και του Φορτούνη στο 39'!

Την στιγμή που ο Παντελίδης έβαζε "γκάζια" στον Σαραμαντά, τον οποίο ταλαιπωρούσε αφάνταστα ο Σεμπά, ο Ηρακλής έδειχνε να μην έχει τρόπο αντίδρασης στο Φάληρο.

Σε ένα γρήγορο τρανζίσιον στο 42ο λεπτό, ο Φιγκέιρας έδωσε την 4η ασίστ του στο πρωτάθλημα (και 7η συνολικά στη σεζόν) και ο Ελιουνούσι νίκησε τον Χουάντερσον για το 2-0, που ήταν το σκορ ημιχρόνου στο "Γ. Καραϊσκάκης".

Σεφτέ ο Βιάνα και 3-0 ο Ολυμπιακός τον Ηρακλή στο Φάληρο

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τον Χουάντερσον να νικά και πάλι τον Σεμπά (49'), ωστόσο το τρίτο γκολ του Ολυμπιακού ξεκίνησε από καταπληκτικό άνοιγμα του Βραζιλιάνου εξτρέμ στον Ιντέγε. Καθυστέρησε αρχικά ο Νιγηριανός φορ, το ίδιο και ο Φορτούνης που ξαναγύρισε στον Ιντέγε, ο Χουάντερσον έσωσε για πολλοστή φορά αλλά στην επαναφορά ο Φορτούνης σημείωσε το 3-0 στο 56'.

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΗΡΑΚΛΗΣ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΟΣΦΠ - ΗΡΑΚΛΗΣ (ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Καπίνο στο 62' έβγαλε σε κόρνερ την προσπάθεια του Περόνε, στην καλύτερη φάση του Ηρακλή στο ματς, με τους Μπέντο - Παντελίδη να τραβάνε ήδη "χαρτιά" από τον πάγκο.

Στο 69' ο Μποτία διόρθωσε λάθος του Καπίνο διώχνοντας την μπάλα πριν περάσει τη γραμμή και αμέσως μετά ο τερματοφύλακας του Ολυμπιακού έσωσε την εστία του σε εξ επαφής κεφαλιά του Κούρου, σε ένα δεκάλεπτο που ανήκε επιθετικά στον Γηραιό.

Στην 11η τελική του Ολυμπιακού (όλες εντός στόχου), ο Χουάντερσον για μια ακόμη φορά νίκησε τον Σεμπά στο 76' και ένα λεπτό μετά ο Ιντέγε έκανε "τσαφ" χάνοντας την ευκαιρία να σκοράρει από το ύψος της μικρής περιοχής.

Στις καθυστερήσεις ο Μποτία χάλασε ένα τρομερό στατιστικό, καθώς μέχρι εκείνη τη στιγμή οι Πειραιώτες είχαν 13 τελικές προσπάθειες στο ματς, όλες on target, αλλά με την κεφαλιά του Ισπανού στόπερ να καταλήγει άουτ, ολοκλήρωσαν το παιχνίδι με το ούτως ή άλλως εντυπωσιακό 14(13).

Σεφτέ ο Βιάνα και 3-0 ο Ολυμπιακός τον Ηρακλή στο Φάληρο

Δείτε αναλυτικά την βαθμολογία της Super League και όχι μόνο

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Αυτή του δεύτερου γκολ που είχε την συμμετοχή του ζευγαριού της αναμέτρησης που δεν ήταν άλλο από το Χουάντερσον - Σεμπά. Ο Βραζιλιάνος του Ολυμπιακού ξεκίνησε τη φάση με καταπληκτικό άνοιγμα στον Ιντέγε, ο γκολκίπερ του Ηρακλή στέρησε το γκολ στον Νιγηριανό έστω και σε δεύτερο χρόνο, με τον Φορτούνη στο ριμπάουντ να σκοράρει.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Συγκέντρωσε παράπονα από τους γηπεδούχους, λιγότερα από τους φιλοξενούμενους αλλά στη σούμα δεν επηρέασε το αποτέλεσμα του αγώνα. Μια λάθος υπόδειξη από τον πρώτο βοηθό στο 52', καθώς ο Περόνε έγινε κάτοχος της μπάλας με το στομάχι, χωρίς να χρησιμοποιεί το χέρι του, έστω κι αν η οπτική γωνία ξεγελά.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Ο Σεμπά ήταν και πάλι ο βασικός πνεύμονας του Ολυμπιακού μεσοεπιθετικά από το 1' έως το 90'. Ασίστ Νο8 για τον Βραζιλιάνο στο πρωτάθλημα και κάμποσες απόπειρες να σκοράρει που σταμάτησαν επάνω στον Χουάντερσον. Χωρίς να αμελεί τα ανασταλτικά του καθήκοντα, όπου σε 3-4 περιπτώσεις με εντυπωσιακά σπριντ κάλυψε χώρους και αντιπάλους.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Πέραν του Χουάντερσον, πολύ καλό ματς για τον Ηρακλή έκανε ο Κούρος. Αεικίνητος, γρήγορος, δυνατός, με καλό αριστερό πόδι, φιλότιμος σε άμυνα και επίθεση, σε όσες θέσεις κι αν κλήθηκε να καλύψει από τον προπονητή του.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Περίοδο κάμψης περνά ο Ιντέγε, που δεν μπόρεσε να μπει στον ρυθμό του αγώνα και να συγχρονιστεί με τους συμπαίκτες του. Επιπροσθέτως στην καλύτερη ευκαιρία που του παρουσιάστηκε στο ματς (77'), έκανε "τσαφ" και απέτυχε να σκοράρει σε μια φαινομενικά εύκολη φάση.

Photo credits: EUROKINISSI

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ