STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Σε στάση αναμονής το συνδρομητικό κανάλι

Σε στάση αναμονής το συνδρομητικό κανάλι
NOVA Superleague

Διαβάστε πως εξέλαβαν από την NOVA τις αποφάσεις του ΔΣ της Τετάρτης (1/4) από την Superleague. Εν αναμονή της επίσημης απάντησης, τι γίνεται με τις ομάδες που ανεβαίνουν από την Football League.

Εν μέρει αναμενόμενη η εξέλιξη όσον αφορά την επέκταση της συμφωνίας της Superleague με την NOVA. Όπως έγινε γνωστό την Τετάρτη (1/4), μετά το ΔΣ του συνεταιρισμού, ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός και Ξάνθη παρουσιάζονται αρνητικοί στο να βάλουν την υπογραφή τους αυτή τη στιγμή και μάλλον πάμε σε ένα μίνι θρίλερ.

Βέβαια κρατήστε το εξής. Και πριν λίγους μήνες πράσινοι και μαυρόασπροι ήταν οι τελευταίοι που είπαν το "ναι" στην, τότε, επέκταση μέχρι και τη σεζόν 2016-2017. Αυτό μπορεί να λέει πολλά, ίσως και τίποτα, αφού άλλα τα δεδομένα τότε, άλλα τώρα.

Ας δούμε όμως τι λέει η κάθε πλευρά, τα διαπραγματευτικά τους χαρτιά και τι ρόλο μπορούν(;) να παίξουν ΑΕΚ και Ηρακλής.

Είναι πολλά τα λεφτά

Για τα δεδομένα της εποχής είναι όντως πολλά. Το συνδρομητικό κανάλι δίνει ένα πακέτο 40 εκ. ευρώ στις ομάδες της Superleague ( είτε 16, είτε 18) και ο συνεταιρισμός από την πλευρά του τα μοιράζει όπως νομίζει ( διαβάστε πόσα παίρνει ο κάθε σύλλογος).

Στην NOVA ποντάρουν στο εξής. Πρώτον, πως εξασφαλίζει χρήματα για τα επόμενα τέσσερα χρόνια (αν γίνει επέκταση) σε μία εποχή που δεν ξέρεις τι θα σου ξημερώσει την επόμενη μέρα, δεύτερον πως ούτως ή άλλως και τις επόμενες δυο σεζόν (2015-16, 2016-07) οι ομάδες θα είναι στα δικά της κανάλια.

Έτσι αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει βιασύνη, ούτε θα υπάρξει κάποια αντίδραση. Για την ακρίβεια περιμένουν την επίσημη απάντηση από την Superleague στην επιστολή-πρόταση που έχουν αποστείλει. Όταν συμβεί αυτό και υπάρχουν ακόμα εκκρεμότητες με ομάδες, θα έχουμε οριστικές εξελίξεις.

Κλείνοντας με αυτό το κομμάτι να πούμε και κάτι άλλο. Μέχρι τα μέσα ή ακόμα και το τέλος του μήνα, οι ομάδες πρέπει να έχουν κλείσει τις εκκρεμότητες με τους φακέλους τους για την αδειοδότηση. Δεν είναι μυστικό πως πολλές ΠΑΕ ζητούν χρήματα της επόμενης σεζόν για να καλύψουν "τρύπες". Το κρατάμε γιατί πιστέψτε μας είναι σημαντικό διαπραγματευτικό ατού.

Τι ισχύει με όσους ανεβαίνουν

Όπως όλα δείχνουν ΑΕΚ και Ηρακλής τη νέα σεζόν θα παίζουν στην Superleague, αφού ήδη έχουν μεγάλο προβάδισμα στα πλέι οφ ανόδου. Έχουν δικαίωμα αυτές οι δυο ομάδες (ή οποιαδήποτε ανέβει) να πιέσει με τον τρόπο της στις διαπραγματεύσεις; Θεωρητικά ναι. Πρακτικά όχι.

Οι ομάδες που κερδίζουν την άνοδο μπαίνουν αυτόματα στην κεντρική διαχείριση. Φυσικά και αν θέλουν μπορούν να "σπάσουν" το συγκεκριμένο όρο, όμως υπάρχουν ρήτρες τόσο μεγάλες που δεν θα έχουν κανένα κέρδος από το τηλεοπτικό τους συμβόλαιο.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ