STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Σαρωτικός ΠΑΟΚ, 3-0 τον Παναθηναϊκό

SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÐÁÏ (MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÐÁÏ (MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Ο ΠΑΟΚ έκανε επίδειξη δύναμης και βάθους πάγκου και διέλυσε τον Παναθηναϊκό που ήταν τραγικός αμυντικά με 3-0 και σκόρερ τους Ενρίκε,Λέοβατς και Σάχοβ. Για πρώτη φορά μετά από 33 χρόνια ο ΠΑΟΚ κέρδισε την ίδια σεζόν Ολυμπιακό, Παναθηναϊκό και ΑΕΚ!

Παράσταση για έναν ρόλο και όχι ντέρμπι ήταν αυτό που έγινε στην Τούμπα. Ο ΠΑΟΚ πέτυχε στο δικό του ελεγχόμενο ροτέισιον και διέλυσε την δεύτερη ενδεκάδα του Παναθηναϊκού, χάνοντας, μάλιστα, την ευκαιρία να δώσει ιστορικές διαστάσεις στη νίκη του (το 4-1 δις-το 1988 και το 2002-στο Πρωτάθλημα και το 4-0-το 1985-στο Κύπελλο, παραμένουν οι μεγαλύτερες νίκες του Δικεφάλου επί των «πρασίνων»).

Κατάφερε όμως να κερδίσει και τους τρεις μεγάλους του Λεκανοπεδίου στην Τούμπα μέσα σε μία σεζόν μετά το 1983-84. Όλα κρίθηκαν στο πρώτο μέρος, όταν οι γηπεδούχοι εκμεταλλευόμενοι την κάκιστη αμυντική λειτουργία των φιλοξενούμενων και έχοντας όλους τους παίκτες της μεσοεπιθετικής τους γραμμής σε μεγάλα κέφια πέτυχαν τρία γκολ και έβαλαν τέλος στις όποιες διεκδικήσεις της ομάδας του Μαρίνου Ουζουνίδη.

Μετά την ήττα του Παναθηναϊκού και τη νίκη της ΑΕΚ, οι «πράσινοι» έχασαν έναν βαθμό στην ειδική βαθμολογία των πλέι οφ. Ο ΠΑΟΚ κέρδισε και ψυχολογικά ενόψει του πρώτου ημιτελικού του Κυπέλλου που θα διεξαχθεί την Μεγάλη Τετάρτη στη Λεωφόρο.

Γήπεδο: "Τούμπα"

Διαιτητής: Δημήτριος Στυλιαράς (Αιτ/νίας)

Βοηθοί: Τ. Πετρόπουλος (Αρκαδίας), Γ. Καλφόγλου (Θεσπρωτίας)

4ος: Α. Κατσικογιάννης (Ηπείρου).

ΠΑΟΚ (Βλάνταν Ίβιτς): Γλύκος, Μάτος, Κρέσπο, Βαρέλα (56' Μαλεζάς), Λέοβατς (81' Κίτσιου), Σάχοβ, Τσίμιροτ, Ουάρντα, Ενρίκε (71' Κάμπος), Πέλκας, Αθανασιάδης.

Παναθηναϊκός (Μαρίνος Ουζουνίδης): Στιλ, Μέστο, Τελάντερ, Ευαγγέλου, Χουχούμης, Ρέις (81' Μολέντο), Ζέκα, Μπουμάλ, Π. Βλαχοδήμος (64' Εμποκού), Κλωναρίδης (55' Μαρινάκης), Μολίνς.

Γκολ: 18' Ενρίκε, 27' Λέοβατς, 35' Σάχοβ

Κίτρινες: 3' Σάχοβ, 42' Ουάρντα, 53' Λέοβατς, 70' Ενρίκε/28' Κλωναρίδης, 34' Μολίνς, 40' Μπουμάλ, 70' Εμποκού, 85' Μολέντο

Κόκκινες:

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα

ΤΑ ΠΛΑΝΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ

Σαρωτικός ΠΑΟΚ, 3-0 τον Παναθηναϊκό


Σαρωτικός ΠΑΟΚ, 3-0 τον Παναθηναϊκό

Ο ΠΑΟΚ παρατάχθηκε με σχηματισμό 4-2-3-1 στο παιχνίδι. Ο Βλάνταν Ίβιτς επανέφερε τον Γλύκο στην εστία μετά από δύο παιχνίδια, ενώ στο κέντρο της άμυνας ήταν οι Κρέσπο και Βαρέλα. Δεξιός μπακ ο Μάτος και αριστερός ο Λέοβατς. Στη μεσαία γραμμή οι Τσίμιροτ και Σάχοβ είχαν πιο μπροστά τους τον Ουάρντα ως επιτελικό μέσο, με τον Ενρίκε να ξεκινάει δεξιά και τον Πέλκα αριστερά. Στην κορυφή της επίθεσης επανήλθε ο Αθανασιάδης.

Για τον Παναθηναϊκό των πολλών απουσιών, ο Μαρίνος Ουζουνίδης επέλεξε σχηματισμό 4-4-2. Ο Στιλ ήταν κάτω από τα δοκάρια, με τους Μέστο, Τελάντερ, Ευαγγέλου και Χουχούμη τετράδα στην άμυνα, από τα αριστερά προς τα δεξιά.

Στο χώρο του κέντρου ξεκίνησαν οι Ρέις και Ζέκα ως κεντρικοί χαφ, με τον Βλαχοδήμο αριστερά και τον Μπουμάλ δεξιά. Το επιθετικό δίδυμο αποτελούσαν οι Μολίνς και Κλωναρίδης.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε με πιο επιθετικές διαθέσεις στο παιχνίδι, με τον Παναθηναϊκό όμως να έχει την πρώτη αξιόλογη φάση, στο 6ο λεπτό. Μετά από ωραία επίθεση από αριστερά ο Κλωναρίδης γύρισε την μπάλα στον Μολίνς,ο Κρέσπο έδιωξε προσωρινά αλλά έστειλε την μπάλα στον Μπουμάλ ο οποίος σούταρε από το ύψος του πέναλτι, με την μπάλα να κοντράρει και να φεύγει κόρνερ.

Στο 9΄είχε καλή στιγμή ο ΠΑΟΚ, με τον Σάχοβ να μην μπορεί να πιάσει το τακουνάκι από πλεονεκτική θέση στην περιοχή μετά από σέντρα του Πέλκα. Στην εξέλιξη της φάσης, ο Μάτος έβγαλε νέα καλή σέντρα στην περιοχή με τον Αθανασιάδη να μην προλαβαίνει να βρει την μπάλα.

Στο 18ο λεπτό της αναμέτρησης ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ με γκολ του Πέντρο Ενρίκε. Ο Ουάρντα έκανε βαθιά μπαλιά προς την περιοχή του Παναθηναϊκού από το χώρο του κέντρου, ο Χουχούμης έκανε λάθος γύρισμα στην προσπάθειά του να απομακρύνει και ο Βραζιλιάνος το εκμεταλλεύτηκε στο έπακρο, σουτάροντας αμέσως στο δοκάρι και στα δίχτυα του Στιλ.

SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÐÁÏ (MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÐÁÏ (MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Ο ΠΑΟΚ ουσιαστικά άνοιξε το σκορ στην πρώτη κλασική ευκαιρία που του παρουσιάστηκε από λάθος της άμυνας του Παναθηναϊκού. Και σαν να μην έφτανε αυτό, πριν ο Παναθηναϊκός προλάβει να... συνέλθει από το πρώτο γκολ, στο 27΄ο ΠΑΟΚ διπλασίασε τα τέρματα του με σκόρερ τον Λέοβατς. Ο Χουχούμης έκανε σκληρό φάουλ στον Ενρίκε στη μεσαία γραμμή και ο Σάχοβ το εκτέλεσε γρήγορα με πάσα στον Ουάρντα στα δεξιά, ενώ η άμυνα του Παναθηναϊκού πιάστηκε στον ύπνο, με τον Χουχούμη να λείπει από το αριστερό άκρο επειδή διαμαρτυρόταν. Ο Αιγύπτιος σέντραρε ανενόχλητος προς την περιοχή, όπου ο επερχόμενος από την αριστερή πλευρά Λέοβατς ήταν αμαρκάριστος και πλάσαρε στα δίχτυα νικώντας από κοντά τον Στιλ για το 2-0.

Ο "Δικέφαλος" απείλησε ξανά στο 33΄με ένα σουτ του Τσίμιροτ που πέρασε άουτ. Η ομάδα του Ίβιτς όμως δεν κατέβασε στροφές, πετυχαίνοντας και τρίτο γκολ στο 35ο λεπτό. Ο Πέλκας εκτέλεσε φάουλ σεντράροντας στην περιοχή, ο Μάτος με προβολή από το δεύτερο δοκάρι γύρισε την μπάλα παράλληλα στη μικρή περιοχή, όπου βρισκόταν ο Σάχοβ για να την στείλει εύκολα στα δίχτυα ανεβάζοντας τον δείκτη του σκορ στο 3-0.

Μέσα σε αποθέωση από τους φιλάθλους του ο ΠΑΟΚ συνέχισε να παίζει επιθετικά και στο 38' "άγγιξε" και τέταρτο γκολ. Ο Ουάρντα έκανε ωραίο σουτ λίγο έξω από την περιοχή με το αριστερό και ο Στιλ απέκρουσε δύσκολα σε κόρνερ. Οι "ασπρόμαυροι" έκαναν ό,τι ήθελαν στον αγωνιστικό χώρο, με τους "πράσινους" να μοιάζουν να τα έχουν χαμένα μετά το πρώτο γκολ που δέχτηκαν από δικό τους λάθος.

Στο 43΄ οι γηπεδούχοι είχαν νέα, διπλή ευκαιρία για γκολ, αρχικά με πλασέ του Μάτος από δεξιά στην περιοχή που απέκρουσε με το πόδι ο Στιλ και στη συνέχεια της φάσης με σουτ του Πέλκα που απέκρουσε δύσκολα σε κόρνερ ο γκολκίπερ του Παναθηναϊκού. Ο Παναθηναϊκός έχασε καλή ευκαιρία για να μειώσει το σκορ στο λεπτό των καθυστερήσεων του ημιχρόνου, με τον Μπουμάλ να βρίσκεται σε θέση βολής μετά από προσπάθεια του Μολίνς που κόπηκε στην περιοχή, όμως να σουτάρει ψηλά άουτ δίχως να ανησυχήσει τον Γλύκο.

ΧΩΡΙΣ ΑΛΛΑΓΕΣ ΟΙ ΔΥΟ ΟΜΑΔΕΣ

Το δεύτερο ημίχρονο ξεκίνησε χωρίς αλλαγές για τις δύο ομάδες, με τον Παναθηναϊκό να έχει το πρώτο καλό σουτ στο 47΄, που το επιχείρησε ο Ρέις έξω από την περιοχή με τον Γλύκο να μπλοκάρει την μπάλα.

Στο 52΄σημειώθηκε η πρώτη καλή στιγμή του ΠΑΟΚ στο δεύτερο ημίχρονο, με τον Κλάους να παίρνει την πρώτη κεφαλιά μετά από εκτέλεση κόρνερ και τον επερχόμενο Σάχοβ να μην καταφέρνει να στείλει την μπάλα στα δίχτυα από κοντά. Ο Παναθηναϊκός προσπάθησε να γίνει επικίνδυνος ξανά στο 54΄ με μακρινό σουτ του Κλωναρίδη που μπλόκαρε ο Γλύκος.

Όσο κυλούσαν τα λεπτά, ο ΠΑΟΚ διαχειριζόταν με άνεση το υπέρ του 3-0, δίνοντας μέτρα στον Παναθηναϊκό και κάνοντας συντήρηση δυνάμεων ενόψει του ημιτελικού Κυπέλλου που ακολουθεί την Μ. Τετάρτη στη Λεωφόρο μεταξύ των δύο ομάδων. Ο χαμηλός ρυθμός όμως δεν κράτησε για πολύ στο ματς, καθώς οι παίκτες του Ίβιτς ανέβασαν και πάλι στροφές στη συνέχεια.

Στο 69' ο Πέλκας έφτασε κοντά στο τέταρτο γκολ με ωραία ατομική ενέργεια, όταν απέφυγε πέρασε τον Μέστο μπαίνοντας στην περιοχή, όμως από κοντά σούταρε πάνω από τα δοκάρια του Στιλ. Στο 72΄ο ΠΑΟΚ είχε νέα σπουδαία φάση, με τον Μάτος να παίρνει την κεφαλιά μετά από κόρνερ και τον Στιλ να αποκρούει εντυπωσιακά με τρομερή επέμβαση.

Ο ΠΑΟΚ επέμεινε πιέζοντας και παίζοντας επιθετικά, ψάχνοντας και τέταρτο γκολ, καθώς ο Παναθηναϊκός έδειχνε να έχει καταρρεύσει εντελώς και δεν φαινόταν ικανός να πετύχει ούτε το γκολ της τιμής. Στο 77΄ λίγο έλειψε να σκοράρει ο Κλάους το πρώτο του γκολ στο πρωτάθλημα, όμως η μπάλα δεν του έκανε το χατήρι, καθώς πέρασε ελάχιστα δίπλα από το δοκάρι σε κοντινή προσπάθειά του μετά από παράλληλο γύρισμα του Μάτος από δεξιά, που είχε αποφύγει υπέροχα τον Ευαγέλλου στην περιοχή.

Στο 82΄ο Πέλκας εκτέλεσε φάουλ από μακρινή απόσταση απευθείας, με τον Στιλ να διώχνει σε κόρνερ. Ο ΠΑΟΚ εξακολουθούσε να κάνει... πάρτι και η τελευταία αξιόλογη φάση ήταν ένα σουτ του Ουάρντα που έφυγε λίγο δίπλα από την εστία στις καθυστερήσεις, με το 3-0 να παραμένει μέχρι το σφύριγμα της λήξης.

Δείτε αναλυτικά την βαθμολογία της Super League και όχι μόνο

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Το πρώτο γκολ του ΠΑΟΚ. Ήρθε σε μία χρονική στιγμή που ο Παναθηναϊκός δεν πιεζόταν και η άμυνά του "πιάστηκε" συνολικά "κοιμώμενη". Έπαιξε καθοριστικό ρόλο στην κατάρρευση των "πρασίνων" και στην καθολική επικράτηση του ΠΑΟΚ.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Ο Στυλιαράς και οι βοηθοί του δεν έκαναν το μεγάλο λάθος. Ωστόσο, υπάρχουν παράπονα από τους "πράσινους" για το ότι εκτελέστηκε πολύ γρήγορα το φάουλ στη φάση του 2-0. Αξιοσημείωτο επίσης ήταν οι πολλές κάρτες που μοίρασε ο ρέφερι από την Αιτωλοακαρνανία.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Μεταξύ πολλών συμπαικτών του που είχαν πολύ υψηλή απόδοση (Ουάρντα, Μάτος, Σάχοβ, Πέλκας), θα επιλέξουμε τον Πέντρο Ενρίκε τόσο γιατί κυνήγησε έξυπνα τη φάση του 1-0, όσο και για τη συνολική του παρουσία, αφού δημιούργησε πολλά προβλήματα στους "πράσινους".

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Για δεύτερο σερί παιχνίδι το πόσο καλά ο Βλάνταν Ίβιτς μελέτησε τον Παναθηναϊκό και τις απουσίες του, αλλά και προετοίμασε την ομάδα του γι αυτό το ντέρμπι πρωταθλήματος βγάζοντας από το μυαλό των παικτών του τον κρίσιμο ημιτελικό του Κυπέλλου.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Η ανασταλτική λειτουργία του Παναθηναϊκού. Θα περίμενε κανείς με τόσες απουσίες, τουλάχιστον οι "πράσινοι" να επιδιώξουν να είναι πιο συμπαγείς και προσεκτικοί στα μετόπισθεν. Δυστυχώς γι αυτούς η άμυνά τους ήταν εντελώς απροετοίμαστη στις φάσεις των τριών γκολ και όχι μόνο.

Ακούστε πως περιέγραψε ο Sport24 Radio 103,3 τα γκολ στο ΠΑΟΚ-Παναθηναϊκός:

photo credits: eurokinissi

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ