STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Σάντσες: "Ο Ολυμπιακός μας είχε πει πως θα υποβιβαστούμε"

Σάντσες: "Ο Ολυμπιακός μας είχε πει πως θα υποβιβαστούμε"
INTIME SPORTS

Ο πρώην τεχνικός του Απόλλων Σμύρνης, Λόρι Σάντσες, μίλησε στο BBC για τα τεκταινόμενα στο ελληνικό ποδόσφαιρο και τι συνέβη τη σεζόν 2013-14 όπου βρέθηκε στον πάγκο της ομάδας της Ριζούπολης.

Με δηλώσεις του στο BBC ο πρώην τεχνικός του Απόλλων Σμύρνης τη σεζόν 2013-14, Λόρι Σάντσες, μίλησε για στημένα παιχνίδια στο ελληνικό πρωτάθλημα και γεγονότα που γνώριζαν όλοι οι παίκτες της ομάδας του και μονοπωλούσαν το ενδιαφέρον των συζητήσεων αλλά ποτέ δεν γινόταν τίποτα.

Ο Σάντσες είπε πως ο Βελλής, τότε πρόεδρος του Απόλλωνα, του είχε πει πως είχε ενημερωθεί από τους ανθρώπους του Ολυμπιακού ότι η ομάδα της Ριζούπολης θα υποβιβαστεί και δεν μπορεί να κάνει τίποτα για αυτό. Ο Άγγλος τεχνικός μίλησε για περίεργα αποτελέσματα που συνέβησαν τις τελευταίες αγωνιστικές αλλά και την επιρροή των μεγάλων ομάδων του Ολυμπιακού, του ΠΑΟΚ και του Παναθηναϊκού στις μικρότερες ομάδες της κατηγορίας.

Ακούστε όλα όσα δήλωσε ο Λόρι Σάντσες στο BBC εδώ και συγκεκριμένα από το 3.20'' έως το 7.33'' και διαβάστε την απομαγνητοφώνηση τους:

«Όταν ο κόσμος με ρωτάει για το ελληνικό ποδόσφαιρο τους απαντώ πως πολλοί είναι εκείνοι που σε αποθαρρύνουν από το να βρεθείς σε αυτό, οι παίκτες, οι μάνατζερ επειδή υπάρχει διαφθορά, διότι στήνονται αγώνες, διότι δεν πληρώνεσαι.

Το μόνο που μπορώ να πω είναι πως ενώ εμείς με τον Απόλλωνα παλεύαμε για τη σωτηρία μας, οι δύο ομάδες από κάτω μας, η μία εξ αυτών έπαιξε με μία ομάδα που βρισκόταν στη μέση της βαθμολογίας και τη νίκησε με σκορ 7-0 (Πλατανιάς-Καλλονή). Κάτι εξωπραγματικό καθώς εκείνη η ομάδα δεν είχε δεχθεί ποτέ εφτά γκολ, κι είχε εξασφαλίσει τη σωτηρία της.

Και τότε η άλλη ομάδα νίκησε 4-0 ενώ μάλιστα έπαιζε με δέκα παίκτες για πάνω από μία ώρα. Εγώ είδα ένα από αυτά τα παιχνίδια και έφυγα στην μέση. Τα συγκεκριμένα αποτελέσματα επηρέασαν σε μεγάλο βαθμό την πορεία του Απόλλωνα στην κορυφαία κατηγορία».


Για τα περίεργα αποτελέσματα:
«Δεν ήταν μυστικό. Ο κόσμος μιλούσε για συγκεκριμένα πρόσωπα, για προέδρους, έλεγαν ονόματα τα οποία έγραφε ο Τύπος. Ο πρόεδρος της ομάδας μου, μου είχε πει πως μία ομάδα, ο Ολυμπιακός, του είπε πως θα υποβιβαστούμε και αυτό ήταν και πως δεν μπορούσαμε να κάνουμε κάτι για αυτό.

Κάθε συζήτηση στο δείπνο για το ποδόσφαιρο τελείωνε με τη φράση πως ένας παίκτης έχει στήσει αυτό το ματς, ο ένας το άλλο κλπ. Εγώ έλεγα ότι δεν μπορεί να συμβαίνει, δεν είναι έτσι τα πράγματα.

Όλοι μα όλοι μιλούσαν για αυτό, εγώ ένιωσα πολλές φορές κατάθλιψη με τα όσα συνέβησαν, είχα σοκαριστεί παρότι ήμουν εκεί μόλις για έξι μήνες. Εγώ πίστευα πως παρά τις δυσκολίες θα τα καταφέρουμε, θα πάρουμε τους πόντους που θέλαμε και θα ξεφύγουμε αλλά αυτό που δεν υπολόγισα ήταν πως οι ομάδες που πάλευαν επίσης για τη σωτηρία θα έπαιρναν νίκες και θα έκαναν σερί που ξεπερνούσαν τις δυνατότητές τους".

Εάν κάποιος προπονητής σε ρωτούσε για να πάει στην Ελλάδα, θα του έλεγες να μείνει μακριά;
«Θα τους έλεγα νομίζω ό,τι συνήθιζαν να λένε σε εμένα. Τι είναι όλα αυτά που ακούγονται περί στημένων αγώνων και παρά το γεγονός πως κάνουμε ό,τι μπορούμε, απλά δεν θα τα καταφέρουμε καθώς όλα είναι στημένα εναντίον μας.

Εγώ τότε τους είχα απαντήσει πως είμαι εδώ περισσότερο από ό,τι εσείς κι απλώς είναι αυτό που γίνεται, εσύ πρέπει να το αποδεχθείς και να συνεχίσεις. Παρότι ενοχλούσε βέβαια τους παίκτες η όλη διαφθορά που υπήρχε, απλώς δεν μπορούσαν να κάνουν κάτι και συνέχιζαν».

Εάν καθόσουν να δεις ελληνικό πρωτάθλημα το Σαββατοκύριακο, θα πίστευες πως βλέπεις μία δίκαιη διοργάνωση;
«Κακές αποφάσεις δεν βλέπεις μόνο στην Ελλάδα αλλά και σε διεθνή πρωταθλήματα αλλά είναι γεγονός πως οι μεγάλες ομάδες, ο Ολυμπιακός, ο Παναθηναϊκός κι ο ΠΑΟΚ θα βρίσκονται πάντα στις πρώτες θέσεις του πρωταθλήματος καθώς έχουν περισσότερα χρήματα από τους υπόλοιπους.

Το πρόβλημα είναι η επιρροή που έχουν σε ομάδες που βρίσκονται από κάτω τους, αγοράζοντας παίκτες τους, δίνοντάς τους πίσω σε εκείνους δανεικούς. Υπάρχουν 4-5 ομάδες του Ολυμπιακού, 3-4 του Παναθηναϊκού και του ΠΑΟΚ, με τις οποίες μεταξύ τους έχουν ένα είδος συμμαχίας.

Στο συγκεκριμένο πρωτάθλημα είναι σαν να λες πως οι τρεις πρώτες ομάδες επηρεάζουν από 2-3 ομάδες η κάθε μία κι έτσι ουσιαστικά μένουν πολύ λίγες που δεν είναι στο ένα στρατόπεδο ».

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ