STOIXIMAN SUPER LEAGUE

"Σάμπα" με Τουράμ η Κέρκυρα, 2-0 τον Αστέρα

"Σάμπα" με Τουράμ η Κέρκυρα, 2-0 τον Αστέρα
Τουράμ ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Με δύο γκολ του Βραζιλιάνου Τουράμ η Κέρκυρα, νίκησε 2-0 τον Αστέρα Τρίπολης και πέτυχε τη δεύτερη νίκη του στη Super League. Πολύ κακή εμφάνιση από τους Αρκάδες, που σε έξι ματς έχουν πάρει μόλις τρεις βαθμούς.

Μετά το εις βάρος της 4-0 στο Αγρίνιο από τον Παναιτωλικό, η... μεταμορφωμένη Κέρκυρα, που είχε μεγάλο πρωταγωνιστή τον επιθετικό Τουράμ, επικράτησε 2-0 του Αστέρα Τρίπολης στο πλαίσιο της 8ης αγωνιστικής της Super League και έφτασε τους 6 βαθμούς. Οι Αρκάδες από τη μεριά τους έκαναν τραγική εμφάνιση και υποτάχθηκαν στις... ορέξεις του Βραζιλιάνου φορ, που ήταν μέσα σε όλες τις φάσεις των νικητών.

Με 4-2-3-1 η Κέρκυρα, ο προπονητής της οποίας, Μιχάλης Γρηγορίου, υποχρεώθηκε να προβεί σε αλλαγές στην ενδεκάδα εξαιτίας των απουσιών. Στο δεξί άκρο της άμυνας ο Σπίνουλας αντί του τραυματία Γκομές, ενώ κεντρικοί αμυντικοί έπαιξαν οι Σιόντης - Ιωάννου αφού απουσίαζαν οι τραυματίες Βενέτης - Ντιμιτρόφσκι.

Έτσι έπαιξε και ο Αστέρας Τρίπολης. Πρώτη φορά στο βασικό σχήμα ο Νίκο Φερνάντες, που χρησιμοποιήθηκε αντί του τιμωρημένου Φαρίνια, πίσω από τον Ιωαννίδη. Ο Αργεντινός ήταν ο πιο κινητικός παίκτης των Αρκάδων σε μια γενικά πολύ κακή εμφάνιση. Αδυναμία κυκλοφορίας της μπάλας, καθόλου αυτοματισμοί και 2-0 πίσω στο σκορ, στο 28'.

Υποταγή Αστέρα στις ορέξεις του Τουράμ

Σε αντίθεση με την τραγική εμφάνιση του προηγούμενο αγώνα και τη βαριά ήττα (4-0) από τον Παναιτωλικό, αυτή τη φορά οι Φαίακες μπήκαν ψυχωμένοι, έχοντας αντιληφθεί την αναγκαιότητα της νίκης. Μέσα στην εβδομάδα άλλωστε τα άκουσαν από τη διοίκηση και τον προπονητή τους για τον τρόπο που εμφανίστηκαν στο Αγρίνιο.

Γήπεδο: ΕΑΚ Κέρκυρας

Διαιτητής: Ανανίας Φωτιάδης (Σερρών)

Βοηθοί: Γιάννης Σίπκας (Πέλλας), Δημήτρης Γκαβέρας (Αχαΐας)

4ος: Γιώργος Φουκάκης (Ηρακλείου)

ΚΕΡΚΥΡΑ (Μιχάλης Γρηγορίου): Κουτζαβασίλης, Κόντος, Ζαραδούκας, Ιωάννου, Σπίνουλας, Νίκιτς (82' Γρομητσάρης), Ανδρεόπουλος (70' Ναζίμ), Σιόντης, Επστάιν, Ζορμπάς (65' Ντουαλά), Τουράμ.

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Δημήτρης Ελευθερόπουλος): Κοζίτσκι, Σεφίλ (74' Μάσα), Τσουκαλάς, Μπέρτος, Γιαννούλης, Ίγκορ, Χαμντανί (60' Δημούτσος), Καλτσάς (60' Στανισάβλιεβιτς), Νίκο Φερνάντες, Ιωαννίδης.

Γκολ: 16', 28' Τουράμ

Κάρτες: 10' Νίκιτς - 4' Γιαννούλης, 8' Φερνάντες, 60' Στανισάβλιεβιτς, 72' Ιγκόρ, 85' Μπέρτος

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Ο Τουράμ αφού έχασε δύο ευκαιρίες, στην τρίτη δεν έκανε λάθος. Στο 16' ο Κόντος με φοβερή ντρίμπλα ξεπέρασε τον Μπέρτο, έπεσε επάνω του ο Ιγκόρ, αλλά η κόντρα ευνόησε τον Ζορμπά, ο οποίος έκανε τη σέντρα από αριστερά και ο Βραζιλιάνος προ κενής εστίας άνοιξε το σκορ (1-0). Οι νησιώτες είχαν την απόλυτη υπεροχή και στο 25' παραλίγο να φτάσουν και σε δεύτερο γκολ. Στο 25' η σέντρα - σουτ του Ζαραδούκα χτύπησε στο οριζόντιο, αλλά τρία λεπτά ήρθε το 2-0, πάλι από τον Τουράμ. Ο Ζορμπάς τον βρήκε στην πλάτη της άμυνας των Αρκάδων και αυτός με εξαιρετικό τελείωμα έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα.

"Σάμπα" με Τουράμ η Κέρκυρα, 2-0 τον Αστέρα
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το κεντρικό αμυντικό δίδυμο των φιλοξενούμενων, Μπέρτος και Σεφίλ, εκτέθηκαν από τον Λατινοαμερικανό. Μόνο ο Νίκο Φερνάντες προσπαθούσε να κάνει κάτι για να αλλάξει τη μοίρα του Αστέρα. Αυτός ήταν που απείλησε στο 55', στο 64', στο 69' και στο 84'. Ο Ελευθερόπουλος στην προσπάθειά του να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του, έβγαλε τον στόπερ Σεφίλ και έβαλε τον μεσοεπιθετικό Μάσα, περνώντας δίπλα στον Μπέρτο τον Τσουκαλά. Την ίδια στιγμή οι Επτανήσιοι οπισθοχωρούσαν για να κρατήσουν το προβάδισμα. Έδωσαν χώρο στον Αστέρα, όμως αυτό το 2-0 το κρατούσαν με ευκολία.

Αν εξαιρέσει κανείς, δηλαδή, ορισμένες από τις πολύ καλές ενέργειες του Νίκο Φερνάντες, οι υπόλοιποι παίκτες του Αστέρα δεν έδειξαν ικανοί να αλλάξουν τη ροή του ματς. Οι γηπεδούχοι στο δεύτερο μέρος απείλησαν δύο φορές. Με ποιον άλλον; Με τον Τουράμ. Η μία στο 72' με την κεφαλιά του μετά την άστοχη έξοδο του Κοσίτσκι που πέρασε πάνω από το δοκάρι, αλλά και η κλασική του 91', όταν με δύο απανωτά σουτ δεν κατόρθωσε να φτάσει στο χατ τρικ. Μια δίκαιη νίκη για τους "κυανέρυθρους" απέναντι σε έναν κακό Αστέρα.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Το άξιζε το χατ τρικ ο Τουράμ. Στο 91' έφτασε πολύ κοντά στην επίτευξή του, αλλά δεν κατέστη εφικτό να βάλει το κερασάκι στην τούρτα. Το πρώτο σουτ το 'βγαλε ο Κοσίτσκι, το δεύτερο πέρασε ελάχιστα δίπλα από το αριστερό δοκάρι. Άξιζε ένα τρίτο γκολ ο Βραζιλιάνος. Ως φάση του αγώνα, όμως, θα επιλέξουμε την ντρίμπλα του Κόντου πάνω στον Μπέρτο, στο πρώτο γκολ της Κέρκυρας.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

"Σάμπα" με Τουράμ η Κέρκυρα, 2-0 τον Αστέρα
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Καλό παιχνίδι από τον Ανανία Φωτιάδη. Ο ρέφερι από τον σύνδεσμο των Σερρών ήταν κοντά στις φάσεις και ορθώς έβγαλε τις κάρτες που έδειξε. "Κιτρίνισε" τον Νίκιτς της Κέρκυρας, αλλά και πέντε παίκτες του Αστέρα, τους Γιαννούλης, Φερνάντες, Στανισάβλιεβιτς, Ιγκόρ και Μπέρτο.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Ήταν μέσα σε όλες τις φάσεις ο Τουράμ. Ταλαιπώρησε την άμυνα του Αστέρα και με όπλα του την ταχύτητα και τη δύναμη κατάφερε να οδηγήσει στη νίκη την Κέρκυρα. Δεν ήταν μόνο τα δύο γκολ που σημείωσε, ήταν πως αποτέλεσε μόνιμη απειλή για την εστία του Κοσίτσκι. Μακράν ο καλύτερος παίκτης του γηπέδου ο Βραζιλιάνος φορ.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Η Κέρκυρα συνήλθε από το γερό "χαστούκι" της περασμένης αγωνιστικής και έδειξε εντελώς διαφορετικό πρόσωπο. Επρόκειτο για ένα μεστό παιχνίδι. Ήξερε τι ζητούσε στο γήπεδο και κυρίως πώς θα πάρει αυτό που επιθυμούσε.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Το παιχνίδι του Αστέρα. Μια ομάδα που δεν έχει καμία σχέση με αυτή των προηγούμενων χρόνων. Ήταν και οι απουσίες, όμως ηττήθηκε με κάτω τα χέρια και τα περίμενε όλα από το Νίκο Φερνάντες.

Photo Credits: Action Images

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ