STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Σαλπιγγίδης: "Για μένα μιλάει το παρελθόν μου"

Σαλπιγγίδης: "Για μένα μιλάει το παρελθόν μου"
Σαλπιγγίδης ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης σε ραδιοφωνικές του δηλώσεις υποστήριξε ότι ο ίδιος δεν νοιάζεται για όσα λέγονται για αυτόν, τόνισε πως ακόμα δεν έχει αποφασίσει για το αν θα συνεχίσει η όχι το ποδόσφαιρο και υποστήριξε πως η ΑΕΛ ενδιαφέρθηκε για την απόκτηση του και όχι ο ίδιος για να πάει στους "βυσσινί".

Ο Δημήτρης Σαλπιγγίδης μίλησε σε ραδιοφωνικό σταθμό της Θεσσαλονίκης και συγκεκριμένα στον Metropolis 95,5 και αναφέρθηκε στο Euro, τον Φερνάντο Σάντος, τις συζητήσεις που είχε με την ΑΕΛ ενώ τοποθετήθηκε για τα όσα έχουν ακουστεί κατά καιρούς προς το πρόσωπό του.

Αν έχει ξανακάνει διακοπές καλοκαίρι:
« Είναι η πρώτη φορά και πραγματικά το απολαμβάνω. Είμαστε όλοι μαζί και είναι όμορφο να είσαι με την οικογένειά σου».

Για το αν χάρηκε με την πρόκριση της Πορτογαλίας στον τελικό:
« Για δύο λόγους. Ο ένας είναι για τον προπονητή και ο άλλος για τον Βιεϊρίνια. Δεν είναι μεγάλη έκπληξη, αλλά είναι αουτσάιντερ που κατάφερε να φτάσει ψηλά. Έπαιξε ρόλο το ότι δεν αντιμετώπισε μεγαθήριο μέχρι τώρα. Υπάρχει και η κούραση και η δυναμική των αντιπάλων. Στάθηκε στο ύψος της, με αυτές τις αντιστοιχίες των αντιπάλων και έφτασε στον τελικό».

Για όσους λένε ότι ο Σάντος είναι τυχερός:
« Ένας άξιος άνθρωπος χρειάζεται και τη βοήθεια της τύχης. Αλλά δεν φτάνει μόνο αυτό, είναι συνδυασμός πραγμάτων. Χωρίς την τύχη δεν πας πουθενά, αλλά πρέπει να έχεις και κάποια πράγματα σαν προσωπικότητα για να θεωρείσαι πετυχημένος».

Για το πόσο δύσκολο είναι να διαχειριστεί ο Σάντος τον Κριστιάνο Ρονάλντο:
« Θέλοντας και μη πρέπει να τον διαχειριστείς. Είναι μεγάλος σταρ, μαζί με τον Μέσι είναι οι καλύτεροι στον κόσμο. Ποιος δεν θα ήθελε να τους διαχειριστεί για να φτάσει μακριά;».

Ποια ομάδα πιστεύει ότι θα προκριθεί από το Γερμανία - Γαλλία:
« Θα ήθελα τη Γαλλία, γιατί μου αρέσει να βλέπω διαφορετικά πράγματα. Είδα τη Γερμανία να κατακτά το παγκόσμιο, αλλά δεν μου άρεσε που τα έπαιρνε όλα η Ισπανία. Στο ποδόσφαιρο πρέπει να βλέπουμε νέα πράγματα».

Για το αν τον πειράζει που δεν είναι στο Euro η Εθνική:
« Ποιον Έλληνα δεν θα τον πείραζε; Ο οποιοσδήποτε θα ήθελε να βλέπει την Εθνική εκεί. Το ότι καταφέρναμε να είμαστε εκεί το έκανε πλέον δυσκολοχώνευτο, αλλά πιστεύω ότι θα επανέλθουμε και θα είμαστε εκεί ξανά. Είναι μεταβατικό στάδιο, θα περάσει, θα κάνει τον κύκλο του. Πρέπει να αναγεννηθούμε από τις στάχτες μας. Δεν είχαμε υπογράψει συμβόλαιο ότι θα φτάνουμε πάντα στο Μουντιάλ, πρέπει να διορθώσουμε τα λάθη και να μην γίνουν πάλι τα ίδια».

Για την ευκαιρία που είχε χάσει με την Κόστα Ρίκα:
« Ήταν πολύ σημαντική ευκαιρία. Η αξία του τερματοφύλακα και η τύχη τον βοήθησαν να το βγάλει. Μείναμε έξω στα πέναλτι. Όλα παίζουν ρόλο. Είναι ένα παιχνίδι. Στα νοκ άουτ οι ομάδες είναι κοντά σε ποιότητα και θες την τύχη με το μέρος σου, αν δεν βρεθείς σε καλή μέρα».

Για τις ομάδες που του άρεσαν στο Euro:
«Χθες δεν ήταν καλή η Ουαλία, αλλά γενικά μου άρεσε. Είδαμε ομάδες που προχώρησαν, ενώ δεν το περιμέναμε. Το Βέλγιο δεν τα κατάφερε ενώ έχει εξαιρετικούς ποδοσφαιριστές. Υπήρχαν ομάδες που έδειξαν πράγματα, τα οποία δεν περιμέναμε. Η Ιταλία ήταν δυνατή, απέκλεισε την Ισπανία. Η Γερμανία ανέκαθεν είναι δυνατή. Τους Γάλλους τους περιμέναμε, παίζουν στην έδρα τους, έχουν τον κόσμο μαζί τους. Είδαμε και κάποια πράγματα που τα περιμέναμε».

Για τον Φερνάντο Σάντος:
« Έχει σεβασμό και αγάπη για την Ελλάδα. Πέρασε πολλά χρόνια εδώ και του το ανταποδώσαμε. Εισέπραξε αγάπη, είναι αποδεκτός από όλους τους Έλληνες. Το θέμα είναι το τι θες να δεις ή τι θες να πετύχεις. Να βγάλεις θέαμα και αποτέλεσμα είναι δύσκολο με την Ελλάδα».

Για τα όσα είχαν ακουστεί ότι είπε εναντίον του Κλαούντιο Ρανιέρι:
« Είναι αστεία από κακόβουλους ανθρώπους. Για μένα μιλάει το παρελθόν μου. Δεν έχει νόημα για μένα, ας λένε ό,τι θέλουν. Δεν νομίζω να βγω να πω δημόσια όσα είχα πει. Άνθρωποι οι οποίοι θέλουν να καλύψουν πράγματα, θάβοντας άλλους, σίγουρα δεν είναι και ό,τι καλύτερο για τον χώρο».

Αν έχει σταματήσει το ποδόσφαιρο:
«Τ ο είπα και παλιότερα. Η πραγματικότητα είναι ότι σταμάτησα εδώ και δέκα μήνες. Εφόσον προκύψει κάτι, δεν μπορώ να το απορρίψω σίγουρα. Το ίδιο θα πω και του χρόνου. Δεν μπορώ να πω κάτι για το μέλλον».

Για το αν μίλησε με τον Αλέξη Κούγια για να πάει στην ΑΕΛ:
« Η αλήθεια είναι ότι εγώ σαν Δημήτρης δεν το έψαξα. Μεσολάβησε κάποιος άνθρωπος, μου το πρότεινε και προχωρήσαμε σε κουβέντες. Δεν ξέρω τι έχει ειπωθεί, αλλά δεν υπάρχει λόγος να μπω σε λεπτομέρειες για κάτι που δεν προχώρησε. Έγινε μια κουβέντα με τον κ. Κούγια, αλλά μέχρι εκεί. Δεν έψαξα εγώ να πάω στην ΑΕΛ».

Για το αν ισχύει ότι ο Τούντορ τον έκανε να σταματήσει το ποδόσφαιρο:
« Ο Ιγκόρ Τούντορ δεν έχει καμία σχέση με τις αποφάσεις μου στην πορεία. Είχα προτάσεις και από την Κύπρο. Δική μου επιλογή ήταν να μην πάω. Δεν υπάρχει λόγος να καταλογίζουμε πράγματα σε ανθρώπους χωρίς λόγο. Μου είπε ότι δεν θα έχω χρόνο συμμετοχής. Εγώ επέλεξα να μην συνεχίσω και το καλοκαίρι και τον Ιανουάριο. Είναι ανάλογα το τι σου κάνει το κλικ για να συνεχίσεις. Αν ήμουν νεότερος, θα επέλεγα να συνεχίσω».

Για το ότι μένουν οι κακές στιγμές:
« Το ποδόσφαιρο έχει γίνει τόσο επαγγελματικό που δεν υπάρχει λόγος να γίνονται χάρες, ακόμα και σε ανθρώπους που το αξίζουν. Μια μικρή μερίδα δεν αναγνωρίζει τις αξίες, όπως θα έπρεπε. Συνήθως το κακό μένει στην επιφάνεια. Το πώς σταματάει ένας ποδοσφαιριστής και αν το αξίζει, είναι ανάλογα με τις επιλογές που κάνει ο ίδιος. Είναι και θέμα συγκυριών. Έχουμε μπει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά δεν είμαστε ακόμα Ευρώπη».

Για το αν είχε σκεφτεί ότι ο Ίβιτς θα γίνει πρώτος προπονητής στον ΠΑΟΚ:
« Δεν το σκέφτηκα ποτέ. Τον έζησα σαν συμπαίκτη και σαν προπονητή από μακριά, γιατί ήταν στην Κ20. Είχαμε σεβασμό προς το πρόσωπό του. Αυτό έβγαζε. Είχε μεταδοτικότητα σαν ποδοσφαιριστής, αλλά και σαν προπονητής τώρα. Ξεκίνησε καλή η καριέρα του και του εύχομαι καλή επιτυχία. Ο καθένας έχει τη γνώμη του. Αυτό που πέτυχε στα πλέι οφ λίγοι το πίστευαν. Επομένως γιατί να μην πάρει αυτό που του αξίζει;».

Αν σκέφτεται να γίνει προπονητής:
« Καλό είναι να μην λέμε “ποτέ” και “πάντα” στο ποδόσφαιρο. Αλλά δεν το έχω σκεφτεί προς το παρόν».

Για το τι πρέπει να γίνει για να έρθουν οι επιτυχίες στον ΠΑΟΚ:
« Πολλά παίζουν ρόλο για να πετύχεις σημαντικά πράγματα σε μια ομάδα. Χρειάζονται βελτιώσεις σε κάποια πράγματα, πίστη και σταθερότητα σε κάποια πρόσωπα. Από κόσμο, διοίκηση και παίκτες χρειάζεται πίστη, για να πετύχουν πράγματα. Όταν θες να χτίσεις μια ομάδα, τη χτίζεις από τα θεμέλια. Επιλέγεις κάποιους ανθρώπους και τους στηρίζεις. Με συνεχόμενες αλλαγές δεν καταφέρνεις τίποτα. Είναι δύσκολο να δελεαστεί ο μεγάλος ποδοσφαιριστής για να έρθει στην Ελλάδα. Είμαστε πίσω σε επίπεδο σε σχέση με άλλες χώρες. Δεν είχα καμία επαφή με τον Ιβάν Σαββίδη για να επιστρέψω από άλλο πόστο».

Για την πορεία στο Μουντιάλ του 2014:
«Ήταν μεγάλη επιτυχία, αλλά δεν μπορούμε να τη συγκρίνουμε με το 2004. Αν παίρναμε το Μουντιάλ θα μπαίναμε σε αυτήν τη συζήτηση».

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ