STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ροπαλιά του Μάντζιου στον Ηρακλή και πρώτη νίκη για Λεβαδειακό

Ροπαλιά του Μάντζιου στον Ηρακλή και πρώτη νίκη για Λεβαδειακό
INTIME SPORTS

Ο Λεβαδειακός πανηγύρισε τη πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα επικρατώντας με 1-0 στο "Καυτανζόγλειο" σε ένα όμορφο ματς με τους γηπεδούχους να είναι καλύτεροι αλλά άστοχοι. (VIDEO)

Την πρώτη του νίκη στο πρωτάθλημα πανηγύρισε ο Λεβαδειακός στο πέσιμο της αυλαίας της 3ης αγωνιστικής με τους Βοιωτούς να επικρατούν με 1-0 του Ηρακλή στο Καυτανζόγλειο. Οι φιλοξενούμενοι με σκόρερ τον Μάντζιο πήραν το πρώτο τους τρίποντο πετυχαίνοντας παράλληλα και την πρώτη εκτός έδρας νίκη στην ιστορία τους επί του "Γηραιού".

Οι γηπεδούχοι είχαν την υπεροχή και περισσότερες φάσεις από τον Λεβαδειακό αλλά ηττήθηκαν και πάλι με 1-0 όπως ακριβώς είχε γίνει και στο προηγούμενο ματς με τον Πανιώνιο.

Ο Ηρακλής ήταν αυτός που είχε την υπεροχή στο μεγαλύτερο διάστημα του αγώνα. Οι παίκτες του Νίκου Παπαδόπουλου πίεσαν αρκετά την άμυνα του Λεβαδειακού και τον Τσιντώτα που όμως είχαν σωστή αντίδραση σε όλο το 90λεπτο της αναμέτρησης με αποτέλεσμα να διατηρήσουν το μηδέν στην άμυνα. Οι ποδοσφαιριστές του "Γηραιού" δημιούργησαν πολλές τελικές αλλά στις περισσότερες απ' αυτές ήταν άστοχοι παρά το γεγονός ότι ο τεχνικός του Ηρακλή χρησιμοποίησε ότι επιθετικό όπλο είχε στην διάθεση του.

Από την άλλη ο Λεβαδειακός μετά το γκολ που σημείωσε έδειξε να πατάει καλύτερα στο γήπεδο για ένα τέταρτο και έχασε μια σπουδαία ευκαιρία για να κάνει δυο τα τέρματα του ενώ και με τον Ηρακλή όλο στην επίθεση βγήκε καλά στην αντεπίθεση χωρίς όμως να μπορέσει να εκμεταλλευτεί την κλασική ευκαιρία που είχε με τον Στάθη στο 93'.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: "Καυτανζόγλειο"

Διαιτητής: Καραντώνης (Ημαθίας)

Βοηθοί: Γεωργαράκος (Αθηνών), Παρασίου (Ημαθίας)

4ος: Μήτσιος (Ηπείρου)

ΗΡΑΚΛΗΣ (ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ): Χουάντερσον, Μπουκουβάλας, Ζιαμπάρης, Μπαρτολίνι, Καρλίτος (74' Τσιλιανίδης), Στάμου (68' Ρομάνο), Λάζαρ, Πασάς, Κυριακίδης, Μπουλούτ (59' Βέλλιος), Περόνε.

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (ΜΑΝΤΖΙΟΣ): Τσιντώτας, Μουλόπουλος, Ουόν, Τριποτσέρης, Μιλιάζες, Νικολάου (62' Γιάχιτς), Ρομέου, Γιακουμάκης, Φαβάλι (50' Μαχαίρας), Ναβάρο (82' Στάθης), Μάντζιος.

Γκολ: 51' Μάντζιος

Κίτρινες: 20' Στάμου, 57' Λάζαρ/53' Ναβάρο, 90+ Τσιντώντας

Δείτε εδώ το LIVE της αναμέτρησης του Ηρακλή με τον Λεβαδειακό

Το φιλμ του αγώνα

Η πρώτη καλή στιγμή της αναμέτρησης άνηκε στον Λεβαδειακό με τον Φαβάλι στο 9' να δίνει δεξιά στον Γιακουμάκη, ο οποίος σούταρε μέσα και δεξιά από την περιοχή του Ηρακλή, αλλά η μπάλα πέρασε αρκετά μέτρα μακριά από την εστία του Χουάντερσον.

Οι γηπεδούχοι από την πλευρά τους απείλησαν ουσιαστικά στο 16' με τον Πασά να πιάνει με το αριστερό ένα δυνατό σουτ αλλά ο Τσιντώτας έδιωξε σε κόρνερ. Στο επόμενο λεπτό ο Κυριακίδης απείλησε και αυτός με δυνατό σουτ αλλά η μπάλα έφυγε πάνω από τα δοκάρια.

Οι παίκτες του Άκη Μάντζιου βγήκαν όμορφα στην επίθεση στο 29' αλλά το τελείωμα του Ναβάρο μέσα από την περιοχή του Ηρακλή και αριστερά, ήταν άστοχο.

Η καλύτερη στιγμή του Ηρακλή στο πρώτο 45λεπτο χάθηκε στο 31' όταν μετά ο Καρλίτος έπιασε ένα πολύ δυνατό σουτ του Καρλίτος με την μπάλα να φεύγει ελάχιστα δίπλα από το αριστερό δοκάρι του Τσιντώτα.

Σωστό τρανζίσιον και γκολ με τον Μάντζιο

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Λεβαδειακός εκμεταλλεύτηκε το σωστό τρανζίσιον καθώς στο 51' έκλεψε την μπάλα στο χώρο του κέντρου και με τρεις θέσεις μπήκε στην περιοχή με τον Γιακουμάκη να δίνει αριστερά στον Μάντζιο. Ο έμπειρος φορ των φιλοξενούμενων σούταρε όμορφα με το αριστερό και νίκησε τον Χουάντερσον για να ανοίξει το σκορ.

Ροπαλιά του Μάντζιου στον Ηρακλή και πρώτη νίκη για Λεβαδειακό
INTIME SPORTS

Οι πράσινοι με υπέρ τους την ψυχολογία βγήκαν ξανά στην επίθεση στο 65' με τον Γιακουμάκη να κάνει όμορφη ενέργεια αλλά το τελείωμα του ήταν κακό με αποτέλεσμα να χάσει αυτή την ευκαιρία για το 2-0 υπέρ της ομάδας του.

Πίεσε με Βέλλιο, Ρομάνο

Ο Νίκος Παπαδόπουλος προσπάθησε μετά το γκολ να αλλάξει τα δεδομένα ρίχνοντας στη μάχη και τον Βέλλιο στο 58' αλλά και τον Ρομάνο στο 68'. Αυτό είχε σαν αποτέλεσμα ο Ηρακλής να αυξήσει την πίεση του και να δημιουργήσει αρκετές ευκαιρίες χωρίς όμως να βρει τον δρόμο προς τα δίχτυα.

Η πρώτη χαμένη ευκαιρία ήρθε στο 66' με τον Κυριακίδη ο οποίος μπήκε από τα δεξιά αλλά σούταρε στην εξωτερική πλευρά των δικτύων του Τσιντώτα.

Στο 73' ο Ηρακλής απείλησε ξανά όταν σε σέντρα από τα αριστερά ο Μιλιάζες δεν έδιωξε σωστά με το κεφάλι με την μπάλα να φτάνει στον Βέλλιο ο οποίος έπιασε το μονοκόμματο σουτ και έστειλε την μπάλα μόλις άουτ. Ένα λεπτό αργότερα, ο έτερος φορ του "Γηραιού", ο Περόνε μπήκε από τα αριστερά και έκανε το σουτ με το οποίο έστειλε την μπάλα λίγο έξω.

Η μεγαλύτερη στιγμή των γηπεδούχων για την ισοφάριση χάθηκε στο 86' όταν ο Πασάς με μια περίεργη σέντρα σουτ έστειλε την μπάλα προς τα δίχτυα αλλά ο Τσιντώτας με όμορφη επέμβαση έδιωξε σε κόρνερ.

Σπουδαία ευκαιρία για το 0-2

Ο Λεβαδειακός θα μπορούσε να φτάσει στο 2-0 στις καθυστερήσεις του αγώνα όταν ο Ηρακλής είχε βγει όλος στην επίθεση και στην αντεπίθεση ο Μάντζιος έγινε κάτοχος της μπάλας και έδωσε στον επερχόμενο Στάθη ο οποίος βγήκε τετ α τετ με τον Χουάντερσον αλλά δεν μπόρεσε να πλασάρει σωστά.

Το παιχνίδι ολοκληρώθηκε με την τελευταία καλή στιγμή να ανήκει και πάλι στον Ηρακλή καθώς στο 94' ο Πασάς μπήκε στην περιοχή και έπιασε το σουτ το οποίο ήταν άστοχο.

Η φάση του αγώνα

Η χαμένη ευκαιρία του Πασά στο 86'. Αν σε εκείνο το σημείο ο Ηρακλής είχε ισοφαρίσει και με την ψυχολογία υπέρ του θα μπορούσε να γυρίσει το ματς ή τουλάχιστον να πάρει τον πρώτο εντός έδρας βαθμό.

Ο διαιτητής

Ο Καραντώνης. Χωρίς λάθη η διαιτησία του Καραντώνη ο οποίος δεν είχε κάποια πολύ μεγάλη φάση για να πάρει μια καίρια απόφαση. Πολύ σωστά διέκοψε το παιχνίδι στο 93' όταν το σουτ του Βέλλιου βρήκε το κεφάλι του Μιλιάζες ενώ σωστή ήταν και η υπόδειξη οφσάιντ του Περόνε από τον βοηθό του στην τελευταία φάση του αγώνα.

Ροπαλιά του Μάντζιου στον Ηρακλή και πρώτη νίκη για Λεβαδειακό
INTIME SPORTS

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Ο Βαγγέλης Μάντζιος. Ο φορ του Λεβαδειακού έβαλε το γκολ με το οποίο έδωσε τη νίκη στην ομάδα του αλλά παράλληλα ταλαιπώρησε πολύ την άμυνα του Ηρακλή κρατώντας όποτε έπρεπε την μπάλα ή μοιράζοντας την σωστά προς τους συμπαίκτες του.

Μας άρεσε

Το ρίσκο του Παπαδόπουλου. Ο τεχνικός του Ηρακλή, Νίκος Παπαδόπουλος, όταν η ομάδα του βρέθηκε πίσω στο σκορ ρίσκαρε και έβαλε στο ματς ότι διέθετε στην επίθεση αλλά δεν του βγήκε.

Δεν μας άρεσε

Το επεισόδιο του Μαχαίρα με τον Ρομέου στις καθυστερήσεις. Ο Λεβαδειακός κρατούσε στα χέρια του την πρώτη του νίκη και στις καθυστερήσεις του αγώνα οι Μαχαίρας και Ρομέου είχαν έναν διαπληκτισμό με τον έναν να σπρώχνει τον άλλο και τον Μάντζιο να ενεργεί ως "πυροσβέστης".

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ