STOIXIMAN SUPER LEAGUE

"Ροπαλιά" του Δώνη και "ζωντανός" ο Ηρακλής, 1-0 τον Λεβαδειακό

SUPERLEAGUE / ÇÑÁÊËÇÓ - ËÅÂÁÄÅÉÁÊÏÓ (MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / ÇÑÁÊËÇÓ - ËÅÂÁÄÅÉÁÊÏÓ (MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Ο Ηρακλής επικράτησε 1-0 του Λεβαδειακού στον "τελικό της παραμονής" με γκολ που πέτυχε ο Χρήστος Δώνης, πήρε την δεύτερη συνεχόμενη νίκη του και διατήρησε ακέραιες τις ελπίδες του για παραμονή. Εκ νέου σε μπελάδες οι Βοωτοί που έχουν και πιο δύσκολο πρόγραμμα.

Ο Ηρακλής ήταν ο μεγάλος νικητής στον "τελικό της παραμονής" κόντρα στον Λεβαδειακό με τον "Γηραιό" να επικρατεί με 1-0 της ομάδας της Βοιωτίας με γκολ που πέτυχε ο Χρήστος Δώνης στο 58' της αναμέτρησης.

Ένα γκολ το οποίο μπορεί να αποδειχθεί καθοριστικό για την αγωνιστική παραμονή της ομάδας της Θεσσαλονίκης, ιδίως αν επιστραφούν οι τρεις βαθμοί και από εκεί και πέρα όλα τα υπόλοιπα θα ξεκαθαρίσουν στην ΕΠΟ, λόγω των αδειοδοτήσεων.

Από την άλλη ο Λεβαδειακός που είχε πολλά προβλήματα στην επίθεση λόγω των απουσιών των Γιουσούφ, Γιακουμάκη, Σουμπίνιο μπήκε εκ νέου σε μπελάδες αναφορικά με την παραμονή καθώς οι Βοιωτοί στα τρία ματς που απομένουν έχουν να παίξουν με Ολυμπιακό, ΑΕΚ και Πανιώνιο που καίγονται για βαθμούς. Την ίδια ώρα ο Ηρακλής θα αντιμετωπίσει τους ΠΑΣ Γιάννινα, Παναιτωλικό και Αστέρα που είναι αδιάφοροι.

Ένα γκολ ήταν αρκετό

Το ματς ανάμεσα στον Ηρακλή και τον Λεβαδειακό δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας, κάτι απολύτως λογικό, και ήταν δεδομένο πως όποια ομάδα σκόραρε πρώτη θα ήταν κοντά στη νίκη.

Ο Ηρακλής που ήταν καλύτερος στο μεγαλύτερο μέρος της αναμέτρησης βρήκε πρώτος το γκολ με κεφαλιά-οβίδα του Δώνη στο 58' και μετά μπόρεσε με νύχια και με δόντια αλλά και με κάθε λογής καθυστέρηση να κρατήσει μέχρι το τέλος το υπέρ του 1-0 και να πανηγυρίσει μια σπουδαία νίκη μαζί με τους οπαδούς του.

Από την άλλη ο Λεβαδειακός κατάφερε μόνο στα τελευταία λεπτά κάθε ημιχρόνου να απειλήσει ουσιαστικά χωρίς όμως να μπορέσει να σκοράρει. Κράτησε όμως το επίπεδο του σκορ στο 1-0 και έχει αβαντάζ τη νίκη του επί του Ηρακλή με 3-0 στον πρώτο γύρο.

Γήπεδο: "Καυτανζόγλειο"

Διαιτητής: Γεώργιος Κομίνης (Θεσπρωτίας)

Βοηθοί: Δ. Ευθυμιάδης (Πιερίας), Γ. Καλφόγλου (Θεσπρωτίας)

4ος: Αλέξανδρος Κατσικογιάννης (Ηπείρου)

ΗΡΑΚΛΗΣ (Σάββας Παντελίδης): Χουάντερσον, Σαραμαντάς, Κούρος (52' Γροντής), Ιντζόγλου, Λεοζίνιο, Δώνης, Τζανετόπουλος, Μοντέιρο (56' Μπαστακός), Στάμου, Αργυρόπουλος, Περόνε (85' Αγγελόπουλος).

ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ (Γιάννης Χριστόπουλος): Ναμάσκο, Τριποτσέρης, Κουλιμπαλί (73' Νιάς), Ζεζίνιο (74' Λάτσι), Βασιλείου, Τόνι Σίλβα, Καλτσάς, Ουόν, Βούρος, Μιλιάζες, Καραμπουέ.

Γκολ: 58' Δώνης

Κίτρινες: 47' Κούρος, 76' Περόνε, 90+ Γροντής/39' Βασιλείου, 68' Καλτσάς, 87' Νιάς, 90+ Ουόν

Κόκκινες: 90+ Περόνε

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα

ΠΙΟ ΔΥΝΑΤΑ ΣΤΟ ΜΑΤΣ Ο ΗΡΑΚΛΗΣ

Ο Ηρακλής με τον κόσμο να δίνει δυναμικό παρών στο Καυτανζόγλειο μετά από καιρό μπήκε πιο δυνατά στο παιχνίδι. Οι γηπεδούχοι άλλωστε ήθελαν μόνο την κατάκτηση των τριών βαθμών και δεν τους έκανε η ισοπαλία η οποία υπό προϋποθέσεις αρκούσε στους Βοιωτούς.

SUPERLEAGUE / ÇÑÁÊËÇÓ - ËÅÂÁÄÅÉÁÊÏÓ (MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / ÇÑÁÊËÇÓ - ËÅÂÁÄÅÉÁÊÏÓ (MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Μόλις στο 3' της αναμέτρησης είχαμε την πρώτη καλή στιγμή για τον Ηρακλή όταν ο Κούρος με σουτ μέσα από την περιοχή έστειλε την μπάλα ελάχιστα πάνω από το δεξί δοκάρι του Ναμάσκο. Την ίδια κατάληξη είχε και το σουτ του Δώνη μετά τη συνεργασία του με τον Περόνε στο 11'.

Οι γηπεδούχοι που είχαν τα ηνία του αγώνα στο πρώτο διάστημα της αναμέτρησης έφτασαν κοντά στο γκολ και στο 16' όταν ο Λεοζίνιο βρέθηκε σε καλή θέση, έκανε το σουτ με την μπάλα να φεύγει λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι του Ναμάσκο.

Ο Λεβαδειακός έκανε αισθητή την παρουσία του για πρώτη φορά στο ματς στο 23' όταν μετά από ωραία ενέργεια από τα αριστερά του Μιλιάζες η μπάλα γύρισε προς τον Καραμπουέ ο οποίος έκανε το σουτ στην κίνηση με τη μπάλα να φεύγει απελπιστικά έξω.

Ο ρυθμός του αγώνα όπως ήταν λογικό έπεσε λίγο και έπρεπε να περάσουν δεκαπέντε λεπτά ώστε να έχουν την επόμενη καλή στιγμή στο ματς. Ήταν το 38' όταν ο Λεοζίνιο έκανε τη σέντρα - σουτ από τα δεξιά, αλλά ο Τζανετόπουλος δεν πρόλαβε να βάλει την προβολή.

Οι φιλοξενούμενοι ανέβασαν την απόδοση τους στο τελευταίο πεντάλεπτο του πρώτου ημιχρόνου και απείλησαν την εστία του Χουάντερσον. Αρχικά στο 42' ο Καραμπουέ ήταν αυτός που προσπάθησε να νικήσει τον γκολκίπερ του Ηρακλή αλλά το σουτ που επιχείρησε μπλόκαρε ο έμπειρος τερματοφύλακας.

Στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους ο Λεβαδειακός βγήκε πολύ όμορφα στην αντεπίθεση με τον Τόνι Σίλβα από τα δεξιά, αυτός μπήκε στην περιοχή αλλά το γύρισμα που επιχείρησε δεν ήταν καλό και ο Καραμπουέ δεν μπόρεσε να σουτάρει.

Οι δυο ομάδες μπήκαν χωρίς αλλαγές στο δεύτερο 45λεπτο και με την έναρξη του ο Ηρακλής βρέθηκε μια ανάσα από το γκολ. Ο Λεοζίνιο βρέθηκε μέσα στην περιοχή, έκανε ένα πλασέ με το αριστερό αλλά έστειλε την μπάλα λίγο δίπλα από το δεξί δοκάρι του Ναμάσκο.

ΠΑΝΕΜΟΡΦΗ ΚΕΦΑΛΙΑ ΤΟΥ ΔΩΝΗ ΓΙΑ ΤΟ 1-0

Ότι δεν μπόρεσε να βρει ο Ηρακλής με τα σουτ που επιχείρησαν οι παίκτες του, το βρήκε με την εκτέλεση ενός στημένου στο 58' της αναμέτρησης. Συγκεκριμένα ο Γροντής εκτέλεσε το κόρνερ από τα αριστερά, ο Δώνης έκανε την κίνηση και στο πρώτο δοκάρι νίκησε στον αέρα τον Βούρο, πήρε την κεφαλιά και την έστειλε την εστία του Ναμάσκο που δεν μπορούσε να αντιδράσει ανοίγοντας έτσι το σκορ για την ομάδα της Θεσσαλονίκης.

Ένα γκολ που έφερε παίκτες και κόσμο του Ηρακλή να γίνονται ένα κουβάρι και να πανηγυρίζουν έξαλα το δεύτερο γκολ του νεαρού μέσου με τη φανέλα του "Γηραιού" που έδινε προβάδισμα στους γηπεδούχους.

Αμέσως μετά το 1-0 ο Ηρακλής συνέχισε να έχει την κυκλοφορία της μπάλας αλλά παράλληλα πρόσεχε περισσότερο τα μετόπισθεν του ώστε να μην δεχτεί κάποιο τέρμα. Άλλωστε η ισοπαλία δεν ήταν ένα αποτέλεσμα που του έκανε.

Οι γηπεδούχοι είχαν μια ακόμη καλή στιγμή στο 69' όταν σε εκτέλεση φάουλ ο Λεοζίνιο προσπάθησε να βρει τον Περόνε, ο φορ του Ηρακλή ακούμπησε την μπάλα, της άλλαξε πορεία αλλά στη συνέχεια αυτή βρήκε στο σώμα του Ουόν και έφυγε κόρνερ.

Ο Γιάννης Χριστόπουλος έκανε κάποιες αλλαγές προσπαθώντας να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του και να διεκδικήσει την ισοπαλία αλλά δεν τα κατάφερε. Όπως και στο πρώτο 45λεπτο έτσι και στο δεύτερο οι φιλοξενούμενοι είχαν δυο καλές στιγμές στα τελευταία λεπτά του αγώνα αλλά δεν βρήκαν τον δρόμο προς τα δίχτυα.

Αρχικά στο 80' ο Καραμπουέ έκανε πολύ ωραία ενέργεια και έπιασε ένα δυνατό σουτ με το αριστερό αλλά ο Χουάντερσον έδιωξε με το ένα χέρι σε κόρνερ.

Η τελευταία καλή στιγμή για τον Λεβαδειακό ήρθε στις καθυστερήσεις με τον Τόνι Σίλβα να παίρνει την κεφαλιά για τον Βασιλείου. Ο Ιντζόγλου με ένα σωτήριο τάκλιν έδιωξε την μπάλα προ του Βασιλείου που ήταν έτοιμος να σουτάρει από το ύψος του πέναλτι και κράτησε το σκορ για την ομάδα του.

Δείτε αναλυτικά την βαθμολογία της Super League και όχι μόνο

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Το τάκλιν του Ιντζόγλου στις καθυστερήσεις. Με τον Ηρακλή να προηγείται με 1-0 και η ισοπαλία να είναι ένα πολύ κακό αποτέλεσμα ο Ιντζόγλου εμφανίστηκε σαν "από μηχανής θεός" για να πάρει τη μπουκιά από το στόμα του Βασιλείου στο 90+.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Ο Γεώργιος Κομίνης από τη Θεσπρωτία. Η ΚΕΔ όρισε έναν έμπειρο διεθνή διαιτητή σε ένα κρίσιμο ματς και αυτός τα πήγε εξαιρετικά. Ελέγχεται για ένα-δυο φάουλ που δεν έδωσε σε κάθε ομάδα χωρίς όμως να κάνει το μεγάλο λάθος. Κράτησε σωστά έξι λεπτά καθυστερήσεων και επιπλέον δυο για τις καθυστερήσεις που έγινε σε εκείνο το διάστημα.

SUPERLEAGUE / ÇÑÁÊËÇÓ - ËÅÂÁÄÅÉÁÊÏÓ (MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / ÇÑÁÊËÇÓ - ËÅÂÁÄÅÉÁÊÏÓ (MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Ο Χρήστος Δώνης. Όπως εξελίχθηκε η αναμέτρηση ο Χρήστος Δώνης που πέτυχε το νικητήριο γκολ ήταν και ο καλύτερος του Ηρακλή. Όχι όμως μόνο για το τέρμα που πέτυχε αλλά για την εν γένει παρουσία του και κυρίως για τα τα τρεξίματα του σε όλη τη διάρκεια της αναμέτρησης.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Ο κόσμος του Ηρακλή. Για πρώτη φορά μετά από αρκετό καιρό βρέθηκε αρκετός κόσμος του Ηρακλή στο γήπεδο για να στηρίξει την ομάδα του "Γηραιού". Για αυτό και μετά το τέλος της αναμέτρησης ο Σάββας Παντελίδης τους ευχαρίστησε για την παρουσία τους.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Οι προκλητικές καθυστερήσεις της ομάδας του Ηρακλή. Ο λόγος δεν γίνεται τόσο για τους παίκτες του "Γηραιού" όσο κυρίως για μέλη του τεχνικού επιτελείου που στα τελευταία λεπτά πετούσαν μπάλες μέσα στο γήπεδο για να διακόψουν το ματς.

photo credits: eurokinissi

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ