STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Πρώτο διπλό για τον ΠΑΣ 1-0 τον Πλατανιά στα Χανιά

Πρώτο διπλό για τον ΠΑΣ 1-0 τον Πλατανιά στα Χανιά
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο ΠΑΣ Γιάννινα διατήρησε την παράδοση που τον θέλει αήττητο από τον Πλατανιά και με το πρώτο γκολ του Γιάκου στο πρωτάθλημα πανηγύρισε τους πρώτους τρεις πόντους μακριά από τα Ιωάννινα.

Αήττητος για έβδομο ματς στα Χανιά παρέμεινε ο ΠΑΣ Γιάννινα που επικράτησε του Πλατανιά με 1-0 χάρη στο πρώτο γκολ του Ευριπίδη Γιάκου στο πρωτάθλημα και πανηγύρισε το πρώτο φετινό του τρίποντο μακριά από τα Ιωάννινα.

Από την άλλη οι γηπεδούχοι μετά γνώρισαν την δεύτερη ήττα τους σε οκτώ ματς καθώς στο τελευταίο διάστημα πήγαιναν από το ένα θετικό αποτέλεσμα στο άλλο.

Στο ματς με τον ΠΑΣ όμως δεν απέδωσαν καθόλου καλά και δίκαια γνώρισαν την ήττα παρά το γεγονός ότι στις καθυστερήσεις έχασαν μεγάλη ευκαιρία για να φέρουν το ματς στα ίσια.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο:"Περιβόλια"

Διαιτητής: Λαμπρόπουλος (Ηλείας)

Βοηθοί: Πετρόπουλος (Αρκαδίας), Γεωργαράκος (Αθηνών)

4ος: Φουκάκης (Ηρακλείου)

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Παράσχος):Σωτηρίου, Κουλιμπαλί, Σκαρντοβέλι, Σελίν, Μπανανά (68' Πάγκαλος), Μουνάφο (60' Γκνιάτιτς), Στανισάβλιεβιτς, Μενδρινός, Μιλούνοβιτς (46' Ντίνας), Ανγκούλο, Ράμος

ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (Πετράκης): Βελλίδης, Μπέριος, Καρανίκας, Τζημόπουλος, Στρούνα, Γαρουφαλιάς, Ριβέρα, Γιάκος (90+ Σκόνδρας), Ίλιτς (58' Ηλιάδης), Μανιάς (89' Κοζορώνης), Ακόστα

Γκολ: 17' Γιάκος

Κίτρινες: 73' Μενδρινός/28' Γαρουφαλιάς, 33' Καρανίκας, 47' Γαρουφαλιάς, 54' Μανιάς, 87' Ακόστα

Κόκκινες:

Πατήστε εδώ και θυμηθείτε την λεπτό προς λεπτό εξέλιξη του αγώνα Πλατανιάς-ΠΑΣ Γιάννινα 0-1

Δείτε ΕΔΩ την βαθμολογία της Super League κι όχι μόνο.

Το φιλμ του αγώνα

Ο Πλατανιάς μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και πίεσε στα πρώτα λεπτά για να πετύχει ένα τέρμα που θα του έδινε το προβάδισμα. Στο 14' μάλιστα χάθηκε σπουδαία ευκαιρία για τους γηπεδούχους όταν σε σέντρα από τα δεξιά ο Βελλίδης έκανε το λάθος και έχασε την μπάλα αλλά ο Μιλούνοβιτς δεν πρόλαβε σε κενή εστία να σπρώξει την μπάλα στα δίχτυα. Ο Μπέριος ενήργησε πιο γρήγορα και έδιωξε σε κόρνερ.

Πρώτο διπλό για τον ΠΑΣ 1-0 τον Πλατανιά στα Χανιά
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Στην εκτέλεση του κόρνερ από τα δεξιά ο Μπανανά πήρε την κεφαλιά στο δεύτερο δοκάρι αλλά ο Βελλίδης ενήργησε σωστά αυτή τη φορά και απομάκρυνε.

Γκολάρα από Γιάκο

Δυο λεπτά αργότερα στην πρώτη επιθετική προσπάθεια της ομάδας των Ιωαννίνων ήρθε ένα υπέροχο γκολ για τους φιλοξενούμενους. Ο ΠΑΣ κέρδισε φάουλ λίγο έξω από την περιοχή και αριστερά. Ο Γιάκος ανέλαβε την εκτέλεση του και έστειλε την μπάλα απευθείας στο δεξί παράθυρο του Σωτηρίου που δεν μπόρεσε να αντιδράσει.

Πρώτο διπλό για τον ΠΑΣ 1-0 τον Πλατανιά στα Χανιά
INTIME SPORTS

Το γκολ επηρέασε τις προσπάθειες των γηπεδούχων που έδειξαν να μην το περίμεναν ενώ και από την άλλη ο ΠΑΣ δεν εκμεταλλεύτηκε το προβάδισμα που πήρε στο σκορ δημιουργώντας ευκαιρίες για ένα ακόμη τέρμα που θα του έδινε άλλο αέρα στο ματς.

Είναι χαρακτηριστικό ότι η επόμενη καλή στιγμή από πλευράς Πλατανιά ήρθε στο 36' όταν ο Μιλούνοβιτς επιχείρησε το σου το οποίο όμως ήταν αρκετά άστοχο.

Πρώτο διπλό για τον ΠΑΣ 1-0 τον Πλατανιά στα Χανιά
INTIME SPORTS

Οι γηπεδούχοι θα μπορούσαν να φέρουν το ματς στα ίσια στις καθυστερήσεις του πρώτου ημιχρόνου αλλά ο Ράμος έχασε σπουδαία ευκαιρία. Σε σέντρα από τα δεξιά ο επιθετικός του Πλατανιά πήρε την κεφαλιά που έφυγε σύριζα έξω από την εστία του Βελλίδη.

Μέσα ο Ντίνας, έξω ο Μιλούνοβιτς

Με την έναρξη του δευτέρου μέρους ο Γιώργος Παράσχος θέλησε να αλλάξει κάτι στην ομάδα του καθώς πέρασε στο ματς τον Ντίνα αντί του Μιλούνοβιτς. Τα πράγματα όμως δεν άλλαξαν και οι γηπεδούχοι συνέχισαν να μην είναι απειλητικοί για την εστία του Βελλίδη.

Ο ΠΑΣ μάλιστα λίγο έλειψε να πετύχει και δεύτερο γκολ στο 58' όταν σε κόρνερ του Ίλιτς από τα αριστερά ο Στανισάβλιεβιτς πήρε την κεφαλιά και παρολίγο να βάλει το αυτογκόλ για την ομάδα του.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν μια ακόμα καλή στιγμή στο 65' όταν ο Ακόστα βρέθηκε έξω από την περιοχή, έκανε το σουτ αλλά ο Σωτήριου έπιασε την μπάλα.

Τρία λεπτά αργότερα ο Παράσχος θέλησε να κάνει πιο επιθετική την ομάδα του καθώς πέρασε στο ματς τον Πάγκαλο και έβγαλε τον Μπανανά και άλλαξε και το σύστημα του Πλατανιά. Παρόλα αυτά και πάλι οι γηπεδούχοι δεν κατάφεραν να γίνουν απειλητικοί ουσιαστικά.

Η κεφαλιά στο 74' του Ανγκούλο στο πρώτο δοκάρι μετά από κόρνερ έφυγε απελπιστικά έξω ενώ οι φιλοξενούμενοι ήταν αυτοί που στο 83' θα μπορούσαν με τον Μανιά που βγήκε όμορφα στην αντεπίθεση από τα αριστερά να κάνουν το 2-0 αλλά το σουτ του επιθετικού του ΠΑΣ έφυγε έξω.

Πίεσε στο τελευταίο δεκάλεπτο

Οι γηπεδούχοι αύξησαν την πίεση τους στο τελευταίο δεκάλεπτο και είχαν τρεις καλές στιγμές. Τις δυο με τον Πάγκαλο στο 85' και στο 89' αλλά και τις δυο φορές το σου του μέσου του Πλατανιά μέσα από την περιοχή έφυγε έξω.

Η πιο σπουδαία φάση για τον στον Πλατανιά χάθηκε στο 90+ όταν σε κόρνερ του Μενδρινού από τα αριστερά ο Γκνιάτιτς πήρε την κεφαλιά με την μπάλα να κατευθύνεται προς τα δίχτυα. Ο Στρούνα που ήταν στο πρώτο δοκάρι πήδηξε και σταμάτησε την μπάλα με το στήθος και εν συνεχεία η άμυνα του ΠΑΣ απομάκρυνε.

Ο MVP του αγώνα

Ο Ευριπίδης Γιάκος. Ο άσος του ΠΑΣ δεν πέτυχε απλά ένα υπέροχο γκολ αλλά πραγματοποίησε και μια πολύ καλή εμφάνιση βοηθώντας πολύ την ομάδα του να φτάσει στο πρώτο φετινό της διπλό εκτός έδρας και να της δώσει μια μεγάλη ανάσα.

Η φάση του αγώνα

Η χαμένη ευκαιρία του Πλατανιά στις καθυστερήσεις. Μετά την κεφαλιά του Γκνιάτιτς η μπάλα είχε πάρει πορεία προς τα δίχτυα αλλά ο Στρούνα απομάκρυνε την μπάλα με το στήθος.

Ο διαιτητής

Ο Λαμπρόπουλος από την Ηλεία. Πολύ καλή η διαιτησία του νεαρού ρέφερι. Ήταν κοντά σε όλες τις φάσεις, σωστός στις κάρτες που έδωσε και με ελάχιστα λάθη.

Μας άρεσε

Το εορταστικό κλίμα στα Χανιά. Πριν την έναρξη του ματς ο Πλατανιάς στηρίζοντας το Santa Run υποδέχτηκε την Red Action Team για την προώθηση των στόχων του Santa Run, δηλαδή την ενίσχυση των τεσσάρων συλλόγων της πόλης των Χανίων που φροντίζουν τα παιδιά με προβλήματα υγείας (ΕΛ.Ε.Π.Α.Π., Κ.Η.Φ.Α.ΑΜΕΑ, Κ.Η.Φ.Α.Π «Η Μεγαλόχαρη» και Ορίζοντας).

Δεν μας άρεσε

Η αντίδραση του Στρούνα στις καθυστερήσεις. Ο Πλατανιάς είχε κερδίσει ένα κόρνερ από τα αριστερά, ο Μενδρινός προσπάθησε να το εκτελέσει γρήγορα και ο Στρούνα στην προσπάθεια του να τον εμποδίσει τον έπιασε από τον λαιμό και τον έριξε κάτω.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ