STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Πρώτη νίκη για τον Ατρόμητο, 1-0 τον Αστέρα Τρίπολης

Πρώτη νίκη για τον Ατρόμητο, 1-0 τον Αστέρα Τρίπολης
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Χάρη σ' ένα εξαιρετικό γκολ του Χαβιέρ Ούμπιδες, ο βελτιωμένος Ατρόμητος επικράτησε με 1-0 του Αστέρα Τρίπολης και πανηγύρισε την πρώτη νίκη στο πρωτάθλημα. Με 10 παίκτες ολοκλήρωσαν το παιχνίδι οι Αρκάδες λόγω αποβολής του Ματίας Ιγκλέσιας στο 75'.

Την πρώτη νίκη και γενικότερα τους πρώτους βαθμούς στο πρωτάθλημα κατέκτησε ο Ατρόμητος, καθώς επικράτησε με 1-0 του Αστέρα Τρίπολης στο Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου. Οι Περιστεριώτες, με τον Γιώργο Κορακάκη στην άκρη του πάγκου ύστερα απ' την απόλυση του Τραϊανού Δέλλα, παρουσιάστηκαν βελτιωμένοι σε σχέση με τα προηγούμενα παιχνίδια και έφτασαν σε μία σημαντικότατη νίκη εν' όψει της δύσκολης συνέχειας.

Οι γηπεδούχοι ευτύχησαν να ανοίξουν το σκορ στο 42', μ' ένα εκπληκτικό σουτ του Χαβιέρ Ούμπιδες, σε ένα σημείο που οι Αρκάδες είχαν αναλάβει τα ηνία του παιχνιδιού και πίεζαν για το γκολ. Στο δεύτερο μέρος, οι παίκτες του Μάκη Χάβου προσπάθησαν να ισοφαρίσουν, είχαν αρκετές αξιόλογες ευκαιρίες, αλλά οι γηπεδούχοι άντεξαν στην πίεση, ενώ η αποβολή του Ματίας Ιγκλέσιας στο 75ο λεπτό με δεύτερη κίτρινη διευκόλυνε ακόμη περισσότερο το έργο τους.

Πατήστε εδώ για να θυμηθείτε τη λεπτό προς λεπτό εξέλιξη του ματς

Το φιλμ του αγώνα

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου

Διαιτητής: Σταύρος Μάνταλος (Καβάλας)

Βοηθοί: Βασίλειος Καραβασίλης (Καβάλας), Γεώργιος Λάζαρης (Καβάλας)

4ος: Ιωάννης Νεοφυτιάδης (Κορινθίας)

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (Γ. Κορακάκης): Γκορμπούνοφ, Κατράνης (85' Μπίτολο), Φυτανίδης, Λαζαρίδης, Κιβρακίδης, Ούμπιδες, Κεϊτά, Στόιτσεφ, Βασιλείου (52' Μπάχα), Τόνσο, Λε Ταλέκ (66' Παπαδόπουλος).

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (Μ. Χάβος): Κοσίτσκι, Ίγκορ, Κουρμπέλης, Σεφί (66' Χαμντανί), Γιαννούλης, Τσουκαλάς, Ιγκλέσιας, Καλτσάς (63' Στανισάβλιεβιτς), Μάσα (79' Γκοντό), Φαρίνια, Ιωαννίδης.

Γκολ: 42' Ούμπιδες

Κίτρινες κάρτες: 10' Κεϊτά, 60' Μπάχα, 91' Στόιτσεφ - 11' Καλτσάς, 57' Ιγκλέσιας, 72' Γιαννούλης

Κόκκινες κάρτες: 75' Ιγκλέσιας (δεύτερη κίτρινη)

Έτσι έπαιξαν:

Πρώτη νίκη για τον Ατρόμητο, 1-0 τον Αστέρα Τρίπολης
Πρώτη νίκη για τον Ατρόμητο, 1-0 τον Αστέρα Τρίπολης

Ανασκόπηση αγώνα

Ο Ατρόμητος μπήκε καλύτερα στον αγωνιστικό χώρο και ανέλαβε τα ηνία του παιχνιδιού. Οι Περιστεριώτες είχαν την κατοχή της μπάλας και προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν την ταχύτητα τον Μίλος Στόιτσεφ, Θωμά Βασιλείου και Μαρτίν Τόνσο, όμως οι παίκτες του Αστέρα έκλεισαν τους χώρους και επιχείρησαν να "χτυπήσουν" στην κόντρα επίθεση. Παρ' όλα αυτά, κι οι δύο ομάδες είχαν ξεκάθαρο πρόβλημα στην τελική προσπάθεια. Αποτέλεσμα, μοναδική αξιόλογη φάση στα πρώτα 20 λεπτά ένα ανάποδο ψαλίδι του Τόνσο στο 17' που πέρασε πολλά μέτρα άουτ.

Οι γηπεδούχοι, όσο περνούσε η ώρα, ανέβαζαν την απόδοσή τους και με τον "κινητήριο μοχλό" Χαβιέρ Ούμπιδες αναζήτησαν -με κάθετες μπαλιές- κενούς χώρους προς την αντίπαλη εστία. Μάλιστα, στο 24ο λεπτό ο Τόνσο θα μπορούσε να δώσει προβάδισμα στην ομάδα του, καθώς βρέθηκε ανενόχλητος στο ύψος του πέναλτι. Όμως, ο Στόιτσεφ ολιγώρησε και δεν του γύρισε έγκαιρα την μπάλα, με αποτέλεσμα οι αμυντικοί του Αστέρα να αποσοβήσουν τον κίνδυνο. Στον αντίποδα, οι Αρκάδες απείλησαν κυρίως μέσω στημένων φάσεων και μακρινών σουτ. Στο 32' το σουτ του Πάμπλο Μάσα πέρασε πάνω απ' την εστία του Αντρέι Γκορμπούνοφ, ενώ δύο λεπτά αργότερα την ίδια κατάληξη είχε κι η κεφαλιά του Ματίας Ιγκλέσιας.

Στο 38' οι φιλοξενούμενοι βρέθηκαν μία "ανάσα" απ' το 1-0, αλλά ο Γκορμπούνοφ αρνήθηκε -με δύσκολη επέμβαση- την παραβίαση της εστίας του σε προβολή του Νίκου Καλτσά, ύστερα από σέντρα του Μάσα. Οι συνεχόμενες καλές στιγμές έδωσαν ψυχολογία στους παίκτες του Μάκη Χάβου που κυνήγησαν το γκολ, πριν οι δύο ομάδες πάνε στα αποδυτήρια. Όμως στο 42ο λεπτό, κόντρα στη ροή του αγώνα, ο Ούμπιδες με ένα εξαιρετικό φαλτσαριστό σουτ απ' το ημικύκλιο της μεγάλης περιοχής, ύστερα από πάσα του Στόιτσεφ, έδωσε το προβάδισμα στους Περιστεριώτες.

Οι Αρκάδες μπήκαν αποφασισμένοι στο δεύτερο ημίχρονο να φέρουν το ματς στα ίσα, με αποτέλεσμα πριν καν συμπληρωθούν 50 λεπτά στο παιχνίδι να χάσουν τρεις σημαντικές ευκαιρίες. Στο 46' η κεφαλιά του Σταύρου Τσουκαλά κατέληξε άουτ, ενώ δύο λεπτά αργότερα ο Μάσα απέφυγε εξαιρετικά τον Νίκο Λαζαρίδη, αλλά το πλασέ του πέρασε ελάχιστα έξω απ' το αριστερό δοκάρι του Γκορμπούνοφ. Στο 49' ο Νίκος Ιωαννίδης επιχείρησε το σουτ λίγο έξω απ' την μεγάλη περιοχή, αλλά η μπάλα δεν του έκανε το χατίρι, καθώς πέρασε δίπλα απ' το αριστερό δοκάρι του Λευκορώσου τερματοφύλακα του Ατρομήτου.

Ο Γιώργος Κορακάκης, βλέποντας τους φιλοξενούμενους να έχουν βάλει... δύσκολα στην ομάδα του, πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Ντμίτρι Μπάχα προκειμένου να "δέσει" το κέντρο και να απελευθερώσει τον "γερόλυκο" Ούμπιδες. Ο Λευκορώσος μέσος τον δικαίωσε για την επιλογή του, αφού έκλεισε τους χώρους και ουσιαστικά αναχαίτισε τις επικίνδυνες επιθέσεις των παικτών του Αστέρα. Μάλιστα, οι Περιστεριώτες προσπάθησαν να εκμεταλλευτούν τα κενά που είχαν δημιουργηθεί, αλλά σε δύο περιπτώσεις οι Τόνσο (62') και Δημήτρης Παπαδόπουλος (68') δεν κατάφεραν να νικήσουν τον Κοσίτσκι.

Στο 72' ο Αστέρας είχε την ευκαιρία να φέρει το ματς στα ίσα, ύστερα από εκτέλεση κόρνερ και φάση διαρκείας στα καρέ του Ατρόμητου, αλλά ο Λαζαρίδης "καθάρισε" τη φάση μετά από σουτ του Στανισάβλιεβιτς, απομακρύνοντας πάνω στη γραμμή την μπάλα. Τρία λεπτά αργότερα, οι φιλοξενούμενοι έμειναν με 10 παίκτες, καθώς ο Ιγκλέσιας αντίκρισε τη δεύτερη κίτρινη κάρτα για σπρώξιμο πάνω στον Παπαδόπουλο. Η αποβολή ανάγκασε τους φιλοξενούμενους να οπισθοχωρήσουν, με τον Ατρόμητο να κυνηγάει ένα δεύτερο γκολ, εκμεταλλευόμενος το αριθμητικό πλεονέκτημα. Μάλιστα, στο 95' ο Ούμπιδες θα μπορούσε να πετύχει το δεύτερο προσωπικό γκολ του, μετά από ωραίο γύρισμα του Παπαδόπουλου, αλλά ο Γιαννούλης έδιωξε την μπάλα πάνω στη γραμμή.

Πρώτη νίκη για τον Ατρόμητο, 1-0 τον Αστέρα Τρίπολης
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Η φάση του αγώνα

Η απόκρουση του Αντρέι Γκορμπούνοφ στο 38' στο σουτ του Νίκου Καλτσά είχε, όπως αποδείχθηκε, μεγάλη αξία για την ομάδα του, αφού τέσσερα λεπτά αργότερα ο Ούμπιδες πέτυχε το "χρυσό" γκολ για τους Περιστεριώτες. Αν σ' εκείνο το σημείο οι Αρκάδες είχαν πάρει το προβάδισμα, τότε είναι βέβαιο πως η εικόνα του παιχνιδιού θα ήταν εντελώς διαφορετική.

Ο διαιτητής

Ο Σταύρος Μάνταλος είχε ένα ήσυχο απόγευμα, καθώς δεν αντιμετώπισε κάποια δύσκολη φάση. Ο Καβαλιώτης ρέφερι ήταν κοντά στις φάσεις, άφηνε το παιχνίδι να εξελιχθεί χωρίς άσκοπα σφυρίγματα, ενώ απέβαλε σωστά τον Ματίας Ιγκλέσιας με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 75ο λεπτό.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Ο Χαβιέρ Ούμπιδες, παρότι τα χρόνια έχουν περάσει, παραμένει το "βαρόμετρο" του Ατρομήτου. Ο Αργεντινός πραγματοποίησε μία εξαιρετική εμφάνιση, με αποκορύφωμα το υπέροχο γκολ που χάρισε τη νίκη στην ομάδα του. Γενικότερα, ο 34χρονος άσος μετέδιδε ηρεμία στους συμπαίκτες του, ενώ βοήθησε τόσο στον αμυντικό όσο και στον επιθετικό τομέα.

Πρώτη νίκη για τον Ατρόμητο, 1-0 τον Αστέρα Τρίπολης
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Μας άρεσε

Ο νεαρός μπακ Αλέξανδρος Κατράνης έκανε ντεμπούτο στη Super League με τη φανέλα του Ατρόμητου. Ο Γιώργος Κορακάκης του εμπιστεύτηκε το αριστερό άκρο της άμυνας και ο 18χρονος άσος τον δικαίωσε απόλυτα, αφού πραγματοποίησε μία μεστή και αξιοπρόσεκτη εμφάνιση για την ηλικία του.

Δεν μας άρεσε

Ο Ματίας Ιγκλέσιας άφησε την ομάδα του με 10 παίκτες σ' ένα κρίσιμο σημείο του αγώνα, βάζοντας ουσιαστικά "ταφόπλακα" στα όνειρα των Αρκάδων. Ο Αργεντινός μέσος είχε έλλειψη καθαρού μυαλού και δεν βοήθησε ανασταλτικά την ομάδα του.

Photo Credits: Action Images

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ