STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Πρώτη απώλεια για τον Ολυμπιακό, 1-1 με την Ξάνθη στα Πηγάδια

SUPERLEAGUE / ÎÁÍÈÇ - ÏÓÖÐ / (Á) (Ä) / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÎÁÍÈÇ - ÏÓÖÐ / (Á) (Ä) / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Ολυμπιακός προηγήθηκε με τον Ένχελς (12') στο "Ξάνθη Arena", σπατάλησε κλασικές ευκαιρίες να "κλειδώσει" το ματς και άφησε δύο βαθμούς κόντρα στους γηπεδούχους, που ισοφάρισαν με τον Λισγάρα (43') για το τελικό 1-1 στο ματς. Πέναλτι υπέρ των "ερυθρολεύκων" δεν καταλόγισε ο Καλογερόπουλος στο 10'.

Ξάνθη και Ολυμπιακός αναμετρήθηκαν στο "Ξάνθη Arena", με τη συνοδεία της... βροχής, για την 3η αγωνιστική της Super League Σουρωτή, με τους Ακρίτες να έρχονται με φόρα από το "διπλό" επί του Πλατανιά και τους Πειραιώτες να ψάχνουν το τρίτο τους σερί τρίποντο στο πρωτάθλημα.

Ο Μίλαν Ράσταβατς ήταν στην ευχάριστη θέση να μην αντιμετωπίζει κανένα πρόβλημα τραυματισμού ή τιμωρίας, ετοιμάζοντας τα πλάνα του για το ματς στη διάρκεια της εβδομάδας. Ο τεχνικός της Ξάνθης είχε έτσι την ευκαιρία να κάνει τις καλύτερες δυνατές επιλογές στην αποστολή της ομάδας του, αφήνοντας εκτός τους Σταθάκη, Τζελέπη, Σβάρνα, Κώστα, Π. Ορφανίδη, Λ. Ορφανίδη, Φασίδη και Σαμπανίδη.

Πρώτη απώλεια για τον Ολυμπιακό, 1-1 με την Ξάνθη στα Πηγάδια

Ο Μπέσνικ Χάσι από την πλευρά του δεν μπορούσε να υπολογίζει στους ανέτοιμους Σισέ, Μποτία, Ταχτσίδη, στον τραυματία Βούκοβιτς και τον τιμωρημένο Μίλιτς (αποβλήθηκε κόντρα στην Λαμία), αφήνοντας εκτός αποστολής για λόγους τακτικής τους Μαρτίνς και Ανσαριφάρντ.

Ο 46χρονος τεχνικός πήρε 21 παίκτες στην Ξάνθη, συμπεριλαμβανομένων των Τζούρτζεβιτς, Ένχελς, Πρότο, τα τρία τελευταία μεταγραφικά αποκτήματα των "ερυθρολεύκων".

Πρώτη απώλεια για τον Ολυμπιακό, 1-1 με την Ξάνθη στα Πηγάδια

Επιστροφή στην αποστολή για τον Εμενίκε που ταλαιπωρήθηκε από τραυματισμό τις τελευταίες εβδομάδες, εκτός 18άδας έμειναν οι Χουτεσιώτης, Μπεν και Πάρντο.

Πρώτη απώλεια για τον Ολυμπιακό

Γήπεδο: Ξάνθη Arena

Διαιτητής: Χαράλαμπος Καλογερόπουλος (ΕΠΣ Αθηνών)

Βοηθοί: Δαμιανός Ευθυμιάδης (ΕΠΣ Πιερίας), Αντώνιος Καρατζίκας (ΕΠΣ Αθηνών)

ΞΑΝΘΗ (Μίλαν Ράσταβατς): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Φλίσκας, Κασάδο, Ντε Λούκας (72' Μεχία), Καμαρά, Λουσέρο, Κίκε (59' Ρότσε), Μπρίτο, Γέντρισεκ (81' Τριάδης).

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μπέσνικ Χάσι): Καπίνο, Φιγκέιρας, Ρομαό, Ένχελς, Κούτρης, Ζιλέ, Οτζίτζα Οφόε, Φορτούνης (76' Ανδρούτσος), Σεμπά, Μάριν (65' Καρσελά), Τζούρτζεβιτς (60' Εμενίκε).

Γκολ: 43' Λισγάρας / 12' Ένχελς

Κάρτες: 68' Ντε Λούκας, 70' Μπαξεβανίδης, 81' Μεχία, 86' Μπρίτο, 90+1' Ζίβκοβιτς, 90+2' Ρότσε / 25' Ζιλέ, 33' Μάριν

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Φορτσάτος μπήκε στο παιχνίδι ο Ολυμπιακός, ψάχνοντας από νωρίς ένα γκολ που θα τον έβαζε σε θέση οδηγού στο ματς. Μόλις στο 10ο λεπτό ο Φορτούνης βρέθηκε σε θέση βολής εντός περιοχής, όμως το σουτ που επιχείρησε κόντραρε και έφυγε κόρνερ. Η μπάλα είχε πορεία για τα δίχτυα και βρήκε στο απλωμένο χέρι του Λισγάρα, όμως ο Καλογερόπουλος δεν υπέδειξε την εσχάτη των ποινών.

Ο Ολυμπιακός ωστόσο πήρε το προβάδισμα δύο λεπτά αργότερα, όταν από όμορφη εκτέλεση κόρνερ του Σεμπά, ο Ένχελς στο ντεμπούτο του σκόραρε με το κεφάλι κερδίζοντας την αεροπορία των γηπεδούχων.

SUPERLEAGUE / ΞΑΝΘΗ - ΟΣΦΠ / (Α) (Δ) (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΞΑΝΘΗ - ΟΣΦΠ / (Α) (Δ) (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Οι παίκτες του Χάσι ήταν τον έλεγχο του αγώνα, δημιουργούσαν κλασικές ευκαιρίες για ένα δεύτερο γκολ αλλά με την ίδια ευκολία τις πέταγαν στον κάλαθο των αχρήστων.

Χαρακτηριστικότερες φάσεις αυτές στο 16' και το 39', όταν Τζούρτζεβιτς και Σεμπά απέτυχαν να βρουν δίχτυα από εξαιρετικά ευνοϊκή θέση. Έτσι δεν ήταν έκπληξη το γεγονός ότι επιβεβαιώθηκε ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου, που θέλει την ομάδα που χάνει γκολ, να το τρώει...

Στο 42' ο Καπίνο έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ το σουτ του Ντε Λούκας εκτός περιοχής, όμως ένα λεπτό αργότερα ήρθε η ισοφάριση για τους γηπεδούχους.

SUPERLEAGUE / ÎÁÍÈÇ - ÏÓÖÐ / (Á) (Ä) / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÎÁÍÈÇ - ÏÓÖÐ / (Á) (Ä) / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Μια επιπόλαιη μεταβίβαση του Κούτρη κατέληξε σε κλέψιμο και γέμισμα προς τον ξεχασμένο Λισγάρα στην περιοχή του Ολυμπιακού, ο Καπίνο δεν πρόλαβε να βγει και ο στόπερ της Ξάνθης με το κεφάλι έφερε το ματς στα ίσα. Με το 1-1 πήγαν οι δύο ομάδες στα αποδυτήρια μετά τα πρώτα 45 λεπτά.

Η στατιστική απεικόνιση του αγώνα στο πρώτο 45λεπτο:

Πρώτη απώλεια για τον Ολυμπιακό, 1-1 με την Ξάνθη στα Πηγάδια

Με εκατέρωθεν χαμένες ευκαιρίες ξεκίνησε το δεύτερο ημίχρονο. Ο Ρομαό στο 52' έβαλε σωτήρια κόντρα στο σουτ του Λουσέρο εντός περιοχής και τρία λεπτά αργότερα ο Ζίβκοβιτς έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ το γυριστό του Σεμπά από το ύψος του πέναλτι.

Στο 62' ο Γέντρισεκ με κεφαλιά ψαράκι αστόχησε από θέση βολής και στο 64' ο Σεμπά σέρβιρε στον ολομόναχο Ζιλέ, που ανενόχλητος απέτυχε να κοντρολάρει και να εκτελέσει προ του Ζίβκοβιτς από τα πέντε μέτρα.

Οι δύο προπονητές άρχισαν τις κινήσεις από τον πάγκο, φέρνοντας στο ματς παίκτες για να εξυπηρετήσουν τις ανάγκες του αγώνα με τα δεδομένα που είχαν διαμορφωθεί. Είχε την κατοχή της μπάλας και την πρωτοβουλία των κινήσεων ο Ολυμπιακός, με την Ξάνθη να αμύνεται στο ένα τρίτο του γηπέδου και να ψάχνει τις κόντρα επιθέσεις.

Στο 79' ακυρώθηκε γκολ του Εμενίκε για χέρι, οι "ερυθρόλευκοι" πίεσαν έως το τέλος για ένα δεύτερο γκολ όμως στην τελευταία τους καλή στιγμή στις καθυστερήσεις, ο Ζίβκοβιτς σταμάτησε το σουτ του Σεμπά εκτός περιοχής. Τίποτα δεν άλλαξε έως το τέλος της αναμέτρησης, η Ξάνθη πήρε τον βαθμό και ο Ολυμπιακός έχασε τους πρώτους του στο πρωτάθλημα, τρεις ημέρες πριν ριχτεί στη μάχη της Ευρώπης φιλοξενώντας την Σπόρτινγκ Λισσαβώνας την Τρίτη (12/9) στο "Γ. Καραϊσκάκης".

Η στατιστική απεικόνιση του 90λεπτου στα Πηγάδια:

Πρώτη απώλεια για τον Ολυμπιακό, 1-1 με την Ξάνθη στα Πηγάδια

Δείτε αναλυτικά την βαθμολογία της Super League και όχι μόνο

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Με τον Ολυμπιακό να έχει το προβάδισμα από το 12', ο Τζούρτζεβιτς στο 16' μπορούσε να διπλασιάσει τα τέρματα της ομάδας του, κάνοντας μη αναστρέψιμη την κατάσταση για την Ξάνθη. Υπό αυτή την έννοια η αστοχία του Σέρβου φορ (που είχε καλό ντεμπούτο με τα ερυθρόλευκα) μπορούσε να αλλάξει για τα καλά την ιστορία του αγώνα στα Πηγάδια.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Υπάρχει η σοβαρή φάση του 10ου λεπτού, όπου ο Λισγάρας σταματάει την πορεία της μπάλας προς τα δίχτυα με το χέρι του, παράβαση που δεν καταλόγισε ο Καλογερόπουλος, ενώ λίγο μετά ο στόπερ της Ξάνθης έκανε και πάλι χέρι εκτός περιοχής αλλά δεν κιτρινίστηκε. Στο 42' ήταν αυτός που ισοφάρισε το ματς. Αν ο ρέφερι θεώρησε ακούσιο το χέρι του στο 10', τότε με την ίδια λογική έπρεπε να θεωρήσει ακούσιο και αυτό του Εμενίκε στο 79'. Στα υπόλοιπα λεπτά του ματς απέφυγε τα σοβαρά λάθη.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Ο Ζίβκοβιτς δεν επέτρεψε το 2-0 από τον Τζούρτζεβιτς και μετά την ισοφάριση της ομάδας του ύψωσε "τείχος" όποτε χρειάστηκε, με αποκορύφωμα την καταπληκτική επέμβαση του στην προσπάθεια του Σεμπά στο 55ο λεπτό. Ο γκολκίπερ της Ξάνθης ήταν ο θεμέλιος λίθος για τον βαθμό που πήρε η ομάδα του κόντρα στον Ολυμπιακό.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Στο ντεμπούτο του ο Ένχελς άφησε υποσχέσεις για τη συνέχεια. Όχι μόνο για το γκολ που πέτυχε, αλλά επειδή έδειξε να έχει ποιότητα σε μια θέση που ο Ολυμπιακός έχει ταλαιπωρηθεί τα προηγούμενα χρόνια. Ο Βέλγος στόπερ βρέθηκε για πρώτη φορά σε επίσημο ματς με τα ερυθρόλευκα μαζί με τους υπόλοιπους συμπαίκτες του και η λογική λέει πως προϊόντος του χρόνου μόνο καλύτερος μπορεί να εμφανιστεί.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Η επιπολαιότητα με την οποία τελείωσαν οι "ερυθρόλευκοι" τις ευκαιρίες που δημιούργησαν, γεγονός που ουσιαστικά τους έφερε να βιώσουν την πρώτη τους απώλεια βαθμών στο φετινό πρωτάθλημα.

Photo credits: EUROKINISSI

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ