STOIXIMAN SUPER LEAGUE

"Πρωταθλητής" στο σπίτι του, 3-0 ο ΠΑΟΚ τον Απόλλωνα

SUPERLEAGUE / ΠΑΟΚ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / ΠΑΟΚ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Ο ΠΑΟΚ συνεχίζει το απόλυτο σερί του στην Τούμπα και με σκόρερ τον Μακ, τον Πρίγιοβιτςκαι τον Κονέ (αυτογκόλ) ξεπέρασε εύκολα και το εμπόδιο του Απόλλωνα Σμύρνης. 100 γκολ στην καριέρα του ο Σέρβος! (VIDEOS)

Αλλο ένα απόγευμα με χαμόγελα για τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα, Ο δικέφαλος δεν χρειάστηκε παρά μόνο ένα ημίχρονο ο ΠΑΟΚ για να «καθαρίσει» το παιχνίδι με τον Απόλλωνα Σμύρνης. Η ομάδα του Ραζβάν Λουτσέσκου προηγήθηκε με 2-0 σ’ αυτό το διάστημα και σκαρφάλωσε στην κορυφή της βαθμολογίας, ελπίζοντας το βράδυ σε στραβοπάτημα του Ολυμπιακού στον αγώνα με την Ξάνθη.

Οι γηπεδούχοι είχαν πολλά κέφια σε μεγάλα διαστήματα του παιχνιδιού και θα μπορούσαν να είχαν πετύχει και περισσότερα τέρματα. Ωστόσο, βοηθήθηκε στις φάσεις των δύο πρώτων γκολ που σημείωσε από λάθη των αντιπάλων. Το 1-0 με τον Μακ 27’ προήλθε από λάθος πάσα-δώρο του Τσουκαλά, ενώ ο Κονέ «κρέμασε» την ομάδα του στις καθυστερήσεις του πρώτου μέρους όταν έσπρωξε τη μπάλα στα δίχτυα της εστίας του Χουάντερσον μετά από εκτέλεση κόρνερ του Πέλκα.

Το τελικό 3-0 έκανε στο φινάλε του αγώνα ο Πρίγιοβιτς μετά από εξαιρετική ασίστ του Μάτος, φθάνοντας τα 100 γκολ στην καριέρα του σε συλλογικό επίπεδο, ενώ αξίζει να σημειωθεί ότι ο Απόλλωνας έπαιζε με δέκα παίκτες από το 84’ λόγω αποβολής του Ναδάλες.

Οι γηπεδούχοι είχαν σε πολύ καλό απόγευμα όλη την επιθετική τους γραμμή, δημιουργούσαν φάσεις τόσο από τον άξονα, όσο και από τα άκρα και θα μπορούσαν να είχαν σημειώσει περισσότερα τέρματα. Αμυντικά, απειλήθηκαν μόνο στο 56΄ όταν ο Ναδάλες εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Βαρέλα και σημάδεψε το δοκάρι .

Κάπως έτσι, ο ΠΑΟΚ έφτασε στο «9 στα 9» στην Τούμπα στο πρωτάθλημα («12 στα 12» αν μετρήσουμε όλες τις διοργανώσεις), αποδεικνύοντας ότι στο «σπίτι» του είναι ακαταμάχητος.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Τούμπα

Διαιτητής: Νεοφυτιάδης (Κορινθίας)

Βοηθοί: Καρσιώτης (Κορινθίας) & Πασχάλης (Ηπείρου)

4ος: Θάνος (Γρεβενών)

ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου):Πασχαλάκης, Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο, Βιεϊρίνια, Τσίμιροτ, Μαουρίσιο (Σάχοβ), Πέλκας (81΄ Ελ Καντουρί), Μακ, Κάμπος (77΄ Λημνιός), Πρίγιοβιτς.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Γιώργος Παράσχος):Χουάντερσον. Κούρος (66΄ Χουάρες), Μπαρτολίνι, Ζησόπουλος, Στάθης, Τσουκαλάς (74΄ Μενδρινός), Κοντοές, Ναδάλες, Κονέ, Ντεβέσα (81΄ Αλίβοντιτς), Αλμπάνης.

Γκολ: 27΄ Μακ, 45΄+1΄ Κονέ (αυτογκόλ), 90΄+2΄

Κάρτες: 83΄ Λημνιός /24΄ Κοντοές, 29΄ Ναδάλες

Αποβολές: 84΄ Ναδάλες (δεύτερη κίτρινη)

Θυμηθείτε το LIVE του αγώνα.


Ο ΠΑΟΚ παρατάχθηκε με το σύνηθες 4-2-3-1, με τον Λουτσέσκου να επιλέγει τους εξής έντεκα. Στην εστία ήταν ο Πασχαλάκης και στην άμυνα από δεξιά προς τα αριστερά οι Μάτος, Βαρέλα, Κρέσπο και Βιεϊρίνια. Στη μεσαία γραμμή το δίδυμο Μαουρίσιο-Τσίμιροτ, με τον Πέλκα μπροστά τους ως επιτελικό μέσο. Στην δεξιά πλευρά ξεκίνησε ο Κάμπος και στην αριστερή ο Μακ, με τον Πρίγιοβιτς στην κορυφή της επίθεσης.

Ο Παράσχος επέλεξε σχηματισμό 4-2-3-1, με δύο πρώην παίκτες του ΠΑΟΚ να κάνουν ντεμπούτο με τη φανέλα του Απόλλωνα.Ο λόγος για Ζησόπουλο (στο κέντρο της άμυνας μαζί με τον Μπαρτολίνι) και για Τσουκαλά (στο χώρο του κέντρου μαζί με τον Κοντοέ). Κάτω από τα δοκάρια ήταν ο Χουάντερσον, δεξιός μπακ ο Στάθης και αριστερός ο Κούρος. Επιτελικός χαφ ήταν ο Κονέ, στην αριστερή πλευρά ο Ναδάλες, στη δεξιά ο Ντεβέσα και μοναδικός προωθημένος ο Αλμπάνης.

Ο ΠΑΟΚ μπήκε φουριόζος στο παιχνίδι και μόλις στο δεύτερο λεπτό σε εξαιρετική σέντρα του Μάτος ο Πρίγιοβιτς πήρε την κεφαλιά όμως σωστά υποδείχτηκε σε θέση οφσάιντ. Στο 5ο λεπτό ο ΠΑΟΚ έχασε μεγάλη ευκαιρία. Σε γύρισμα του Μακ ο Πέλκας δεν μπόρεσε σχεδόν πάνω από τη γραμμή να στείλει την μπάλα στα δίχτυα καθώς πρόλαβε να τον κόψει ο Ναδάλες, η μπάλα κατέληξε στον Κάμπος ο οποίος επίσης δεν μπόρεσε να πλασάρει από κοντά, με τον Μπαρτολίνι να παρεμβαίνει και να παραχωρεί κόρνερ. Στο ξεκίνημα της αναμέτρησης οι παίκτες του ΠΑΟΚ σημάδευαν αρκετές φορές τον Πρίγιοβιτς με σέντρες στην περιοχή. Στο 15΄ μια κεφαλιά του Σέρβου φορ μετά από σέντρα του Μάτος πέρασε πάνω από το οριζόντιο δοκάρι, ενώ στο 17΄ δεν πρόλαβε να μπει στην πορεία της μπάλας σε σέντρα του Μακ. Ο Απόλλων είχε παθητικό ρόλο στο πρώτο 20λεπτο όπου το ματς ήταν επιθετικός μονόλογος του ΠΑΟΚ.

ΓΚΟΛ Ο ΜΑΚ ΑΠΟ... ΑΣΙΣΤ ΤΣΟΥΚΑΛΑ

Στο 27ο λεπτό ο ΠΑΟΚ άνοιξε το σκορ με γκολ του Μακ. Μετά από λάθος πάσα του Τσουκαλά στη μεσαία γραμμή, ο Μακ έδωσε στον Πρίγιοβιτς και αυτός πολύ έξυπνα του έβγαλε με τη μία εξαιρετική μπαλιά στον κενό χώρο, με τον Σλοβάκο να προλαβαίνει την έξοδο του Χουάντερσον και να πλασάρει άψογα στα δίχτυα ανοίγοντας το σκορ. Μετά το γκολ που έδωσε το προβάδισμα στους "ασπρόμαυρους" έπεσε ο ρυθμός του αγώνα. Ο Απόλλωνας προσπαθούσε να ανέβει και αν ισορροπήσει το ματς, ενώ ο ΠΑΟΚ κατέβασε κάπως ταχύτητα.

SUPERLEAGUE / ΠΑΟΚ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / ΠΑΟΚ - ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: MOTION TEAM) MOTIONTEAM

* Η στιγμή που ο Μακ πρόλαβε τον Χουάντερσον και σκόραρε

Στο ένα λεπτό των καθυστερήσεων του πρώτου ημιχρόνου σημειώθηκε δεύτερο τέρμα για τον ΠΑΟΚ και πιο συγκεκριμένα αυτογκόλ.Ο Πέλκας εκτέλεσε το κόρνερ, ο Μάτος δεν πρόλαβε να πάρει την κεφαλιά όπως θα ήθελε, όμως η μπάλα βρήκε πάνω στον Κονέ ο οποίος στην προσπάθεια του να απομακρύνει την έστειλε στα δίχτυα της ομάδας του κάνοντας το 2-0 για τον ΠΑΟΚ.

Το δεύτερο 45λεπτο ξεκίνησε με μεγάλη ευκαιρία για τον ΠΑΟΚ. Σε μία φάση που άρχισε από κλέψιμο του Βαρέλα στην άμυνα του ΠΑΟΚ και εκδηλώθηκε τρομερή αντεπίθεση, με τον Μαουρίσιο να βγάζει σε τετ α τετ τον Πέλκα με εξαιρετική μπαλιά, ο τελευταίος έσκαψε έξυπνα την μπάλα πάνω από τον Χουάντερσον όμως αυτή κατέληξε άουτ περνώντας λίγο δίπλα από το δοκάρι.

Η πρώτη απόπειρα του Απόλλωνα για να φανεί απειλητικός προς την εστία του ΠΑΟΚ έγινε στο 55΄, με σουτ Αλμπάνη από πλάγια θέση που πέρασε άουτ. Ένα λεπτό αργότερα, στο 56΄, ο Απόλλωνας είχε την σπουδαιότερη στιγμή του στο ματς, με δυνατό σουτ του Ναδάλες στο δοκάρι, από το ύψος της μεγάλης περιοχής, μετά από λάθος του Βαρέλα.

Στο 58΄ είχε πολύ καλή στιγμή ο ΠΑΟΚ. Ο Πέλκας συνδυάστηκε άψογα με τον Κάμπος που με τακουνάκι τον έβγαλε απέναντι από τον Χουάντερσον, με τον Έλληνα μεσοεπιθετικό να μην μπορεί να τον νικήσει στο τετ α τετ. Στη συνέχεια η μπάλα στρώθηκε στον Μακ ο οποίος σούταρε με τον τερματοφύλακα του Απόλλωνα να αποκρούει και πάλι εντυπωσιακά.

Στο 66΄ ο Χουάντερσον σταμάτησε ξανά ένα νέο σουτ του Πρίγιοβιτς λίγο έξω από την περιοχή. Στο 68΄ ακυρώθηκε σωστά γκολ του Μακ ως οφσάιντ, καθώς ο Σλοβάκος ήταν εκτεθειμένος όταν του έγινε η κάθετη πάσα στην περιοχή από όπου σούταρε στα δίχτυα. Στο 70΄ ο Κάμπος άδειασε υπέροχα τον αντίπαλό του από αριστερά με τρομερή ντρίμπλα, έκανε την σέντρα και μετά από διώξιμο η μπάλα στρώθηκε στον Μαουρίσιο στην περιοχή, όμως το σουτ του κόντραρε και πέρασε κόρνερ.

Στο 74ο λεπτό έγινε αλλαγή ο Τσουκαλάς και οι φίλοι του ΠΑΟΚ χειροκρότησαν τον πρώην παίκτη της ομάδας τους. Στο 78΄ έγινε γρήγορη εναλλαγή της μπάλας από τους παίκτες του ΠΑΟΚ ο Μακ ήταν αποδέκτης της και με σουτ μέσα από την περιοχή προσπάθησε να σκοράρει χωρίς όμως αποτέλεσμα. Στο 84ο λεπτό της αναμέτρησης αποβλήθηκε ο Ναδάλες με δεύτερη κίτρινη κάρτα επειδή καθυστέρησε να εκτελέσει φάουλ, με τον Απόλλωνα να ολοκληρώνει το παιχνίδι με δέκα παίκτες. Ο ρυθμός είχε πέσει αισθητά στο τελευταίο 20λεπτο όπου οι προπονητές έκαναν τις αλλαγές τους.

Το "κερασάκι στην τούρτα" για τον ΠΑΟΚ το έβαλε ο Αλεξάνταρ Πρίγιοβιτς στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων (90΄+΄2), διαμορφώνοντας το τελικό 3-0 με το 100ο γκολ της καριέρας του σε συλλογικό επίπεδο. Με τη φανέλα του ΠΑΟΚ έφτασε τα 15 τέρματα σε 24 αναμετρήσεις για τη φετινή σεζόν και 25 σε 44 ματς συνολικά. Στο φετινό πρωτάθλημα ήταν το 9ο γκολ και όλα έχουν σημειωθεί στην Τούμπα. Η φάση πάντως ήταν οριακή και ελέγχεται για οφσάιντ στην κάθετη πάσα-ασίστ του Μάτος.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η ευκαιρία του ΠΑΟΚ στο 58ο λεπτό. Εντυπωσιακή ήταν και η φάση του 46ου λεπτού και πάλι με τελικό αποδέκτη τον Πέλκα που πλάσαρε άουτ, όμως στη φάση του 58΄ ήταν τρομερό το τακουνάκι του Κάμπος, ενώ στη συνέχεια έγινε και το σουτ του Μακ που απέκρουσε με δύσκολη επέμβαση ο Χουάντερσον.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Ο Νεοφυτιάδης δεν αντιμετώπισε προβλήματα. Βέβαια, είχε την κακή συνήθεια που έχουν αρκετοί Έλληνας διαιτητές, να σφυρίζει αργοπορημένα σε κάποιες φάσεις. Οι υποδείξεις των βοηθών στα οφσάιντ ήταν σωστές.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Ο Ρόμπερτ Μακ. Ο Σλοβάκος άνοιξε το δρόμο για τη νίκη του ΠΑΟΚ. Όσο παιζόταν ακόμη το ματς στο 0-0, αυτός έδωσε τη λύση στο σκοράρισμα κάνοντας πιο εύκολο το μεσημέρι για την ομάδα του.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Η Τούμπα έδειξε ότι ξέρει να αναγνωρίζει την προσφορά ποδοσφαιριστών. Αυτό φάνηκε και στην αλλαγή του Τσουκαλά που χειροκροτήθηκε ως πρώην παίκτης της ομάδας (ξεκίνησε την καριέρα του στον ΠΑΟΚ) και στην αλλαγή του Κάμπος που είναι ανεβασμένος το τελευταίο διάστημα και χειροκροτήθηκε θερμά, αλλά και στο χειροκρότημα στον Βαρέλα μετά το λάθος του στη φάση που είχε το δοκάρι ο Απόλλωνας.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Το γεγονός πως ο Απόλλωνας μπήκε πολύ φοβισμένα στο πρώτο ημίχρονο και δεν απείλησε καθόλου την εστία του Πασχαλάκη. Μόνο στο β΄ μέρος και με το σκορ στο εις βάρος του 2-0 δημιούργησε φάσεις δείχνοντας ότι έχει και επιθετικές αρετές.

Photo credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ