STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Πρωταθλητής ο ΠΑΟΚ στις αφαιρέσεις βαθμών, -14 την τελευταία τριετία!

Πρωταθλητής ο ΠΑΟΚ στις αφαιρέσεις βαθμών, -14 την τελευταία τριετία!
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Το Sport24.gr παρουσιάζει αναλυτικά τις αφαιρέσεις βαθμών που έχουν επιβληθεί στις ομάδες της Super League την τελευταία τριετία για τα πειθαρχικά παραπτώματά τους.

Το πρωί της Πέμπτης (29/03) έγινε γνωστή η απόφαση του Πρωτοβάθμιου Πειθαρχικού Οργάνου της Super League για όσα συνέβησαν στο ντέρμπι του ΠΑΟΚ με την ΑΕΚ. Το Πειθαρχικό Όργανο τιμώρησε με αφαίρεση τριών βαθμών τον ΠΑΟΚ απ' το εφετινό πρωτάθλημα, δύο απ' το επόμενο, μηδενισμό στο παιχνίδι με την Ένωση, καθώς και με τρεις αγωνιστικές κεκλεισμένων των θυρών.

Με αφορμή την απόφαση, το Sport24.gr παρουσιάζει αναλυτικά όλες τις αφαιρέσεις βαθμών που έχουν επιβληθεί στις ομάδες της Super League την τελευταία τριετία για πειθαρχικά παραπτώματά τους.

Πρωταθλητής αναδεικνύεται ο ΠΑΟΚ, καθώς έχει τιμωρηθεί με αφαίρεση 14(!) βαθμών. Συγκεκριμένα, τη σεζόν 2015-16 ο "Δικέφαλος του Βορρά" τιμωρήθηκε με -3 για τα επεισόδια που έλαβαν χώρα στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό για τα ημιτελικά του Κυπέλλου.

Την περυσινή σεζόν στους "ασπρόμαυρους" επιβλήθηκε ποινή αφαίρεσης έξι βαθμών για τα σοβαρά επεισόδια στον τελικό Κυπέλλου με την ΑΕΚ, ενώ φέτος τιμωρήθηκε με -3 για όσα συνέβησαν στο ντέρμπι του πρωταθλήματος με τους "κιτρινόμαυρους", αλλά και -2 απ' την επόμενη χρονιά.

ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΘΠΕΛΛΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ / ΚΑΡΕ ΚΑΡΕ Η ΣΤΙΓΜΗ ΤΟΥ ΜΑΧΑΙΡΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΑΤΥΧΟΥ ΟΠΑΔΟΥ ΤΗΣ ΑΕΚ (Eurokinissi Sports)
ΤΕΛΙΚΟΣ ΚΘΠΕΛΛΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ / ΕΠΕΙΣΟΔΙΑ / ΚΑΡΕ ΚΑΡΕ Η ΣΤΙΓΜΗ ΤΟΥ ΜΑΧΑΙΡΩΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΑΤΥΧΟΥ ΟΠΑΔΟΥ ΤΗΣ ΑΕΚ (Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Στη δεύτερη θέση βρίσκεται ο Παναθηναϊκός που έχει τιμωρηθεί συνολικά με αφαίρεση οκτώ βαθμών. Τη σεζόν 2015-16 το Τριφύλλι "έφαγε" -3 βαθμούς για το ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, το οποίο δεν άρχισε ποτέ, λόγω ρίψης φωτοβολίδας προς τον Άλφρεντ Φινμπόγκασον κατά τον καθιερωμένο περίπατο των δύο ομάδων, ενώ πέρυσι τιμωρήθηκε με -3 για το κουτάκι μπύρας στον Βλάνταν Ίβιτς στον αγώνα των playoffs με τον ΠΑΟΚ, αλλά και -2 απ' το επόμενο πρωτάθλημα.

SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΠΑΕ ΠΑΟΚ)
SUPERLEAGUE / ΠΑΟ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ: ΠΑΕ ΠΑΟΚ) EUROKINISSI SPORTS

Ακολουθούν οι Ολυμπιακός, ΑΕΚ και Ατρόμητος που έχουν τιμωρηθεί με -3 βαθμούς έκαστος. Οι δύο τελευταίοι "έφαγαν" -3 για τα επεισόδια μεταξύ των οπαδών τους στο πλαίσιο της 21ης αγωνιστικής της Super League 2015-16. Από τον Ολυμπιακό αφαιρέθηκαν τρεις βαθμοί για όσα συνέβησαν μετά τη λήξη του φετινού ντέρμπι με την ΑΕΚ στο "Γ. Καραϊσκάκης". Οπαδοί του Ολυμπιακού εισέβαλαν στον αγωνιστικό χώρο μετά το τελευταίο σφύριγμα και συνεπλάκησαν με τα ΜΑΤ.

SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΑΕΚ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΟΣΦΠ - ΑΕΚ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ:

ΠΑΟΚ -14*

Παναθηναϊκός -8

Ολυμπιακός -3

ΑΕΚ -3

Ατρόμητος -3

* Ο ΠΑΟΚ είχε τιμωρηθεί με -3 βαθμούς για την απόφασή του να μην αγωνιστεί εναντίον του Ολυμπιακού στον δεύτερο ημιτελικό του Κυπέλλου Ελλάδας τη σεζόν 2015-16, ύστερα από όσα συνέβησαν στο πρώτο παιχνίδι στην Τούμπα. Ωστόσο, δεν προσμετρώνται στο συγκεκριμένο κείμενο επειδή πρόκειται για ποινή μετά από απόφαση της ομάδας και όχι λόγω πειθαρχικού παραπτώματος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΗ:

Η τιμωρία του ΠΑΟΚ: -3 φέτος, -2 του χρόνου και 3 χρόνια στον Σαββίδη
Η νέα βαθμολογία στην κορυφή μετά την τιμωρία του ΠΑΟΚ
Τι ανέφερε το κατηγορητήριο για Σαββίδη και ποια είναι η τιμωρία του
Η τιμωρία του Μίχελ για το ΠΑΟΚ - ΑΕΚ
TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ