STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Πρόστιμο 64.000 ευρώ και μία αγωνιστική κεκλεισμένων για Ολυμπιακό

Πρόστιμο 64.000 ευρώ και μία αγωνιστική κεκλεισμένων για Ολυμπιακό
Ολυμπιακός, Πλατανιάς ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Με πρόστιμο 64.000 ευρώ και μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών τιμωρήθηκε από τον αθλητικό δικαστή η ΠΑΕ Ολυμπιακός για όσα έγιναν στα παιχνίδια με Πλατανιά, ΠΑΣ Γιάννινα και ΠΑΟΚ.

Ο Ολυμπιακός τιμωρήθηκε με μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών και πρόστιμο 50.000 ευρώ, σύμφωνα με το άρθρο 15 παρ. 3β. στοιχείο ε, αναφορικά με όσα έγιναν στο ματς με τον Πλατανιά για την 18η αγωνιστική της Super League και τον αναπτήρα στον Κουλιμπαλί των Χανιωτών.

Ο αθλητικός δικαστής έκανε χρήση της “αρχής της αναλογικότητας”. Πρόκειται για συνταγματικά κατοχυρωμένη γενική αρχή του δικαίου που προκύπτει από το ευρωπαϊκό δίκαιο, σύμφωνα με την οποία η ποινή πρέπει να είναι ανάλογη με το αδίκημα και την οποία ο αθλητικός δικαστής έχει χρησιμοποιήσει και σε άλλες υποθέσεις φέτος, επιβάλλοντας πιο χαμηλές ποινές από τις προβλεπόμενες. Και γι' αυτό τιμώρησε τους "ερυθρόλευκους" μόνο με μία αγωνιστική.

«Κατάργησε» έτσι, ουσιαστικά την υποτροπή καθώς οι «ερυθρόλευκοι» είχαν τιμωρηθεί βάσει του ίδιου άρθρου, με μία αγωνιστική κεκλεισμένων των θυρών και πρόστιμο 43.000 ευρώ για όσα είχαν συμβεί στον αγώνα στην Βέροια (9η αγωνιστική). Συνεπώς, ως υπότροποι θα έπρεπε να τιμωρηθούν τουλάχιστον με δύο αγωνιστικές καθώς η προβλεπόμενη ποινή του συγκεκριμένου άρθρου (1-2 αγωνιστικές) στην υποτροπή διπλασιάζεται.

Οι Πειραιώτες, που απολογήθηκαν μέσω υπομνήματος από τον δικηγόρο τους Θόδωρο Γιαννίκο, θα εκτίσουν την ποινή τους στο παιχνίδι με τον Ατρόμητο, ενώ έχουν δικαίωμα να ασκήσουν έφεση.

Πρόστιμο 64.000 ευρώ και μία αγωνιστική κεκλεισμένων για Ολυμπιακό

Πρόστιμο για την ΠΑΕ Ολυμπιακός για τη συμπεριφορά των οπαδών της και για τα παιχνίδια με ΠΑΣ Γιάννινα και ΠΑΟΚ, ύψους 14.000 ευρώ.

Το Πρωτοβάθμιο Μονομελές Πειθαρχικό όργανο πήρε τις παρακάτω αποφάσεις. Αναλυτικά :

" 18η αγωνιστική

Α) ΠΑΕ Ολυμπιακός: «Με βάση τον οπτικοακουστικό υλικό φορέα εγγραφής εικόνας και ήχου (DVD), στον οποίο αποτυπώνεται ο επίμαχος ποδοσφαιρικός αγώνας μεταξύ των ομάδων ΠΑΕ Α.Ο. ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ και ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ, καθώς και την υπ’ αριθμ. πρωτ. 1003/2/1/15-Γ από 13-01-2016 απόφαση του Διευθυντού του Γραφείου Αστυνομεύσεως-Ασφαλείας της Διευθύνσεως Αστυνομίας Χανίων»: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: επιβάλλει χρηματική ποινή πενήντα χιλιάδων ευρώ καθώς και την ποινή της διεξαγωγής αγώνα χωρίς θεατές για μία (1) αγωνιστική.

20η Αγωνιστική

Α) ΠΑΕ Ολυμπιακός: « Βάσει των αναφερομένων στο από 31/1/2016 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε κατ’ άρθρο 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.), στην από 31/1/2016 Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα και στην υπ΄ αριθμ. πρωτ. 6777/16/222094 από 2/2/2016 Έκθεση της Αστυνομίας σε συνδυασμό και με τον οπτικοακουστικό υλικό φορέα εγγραφής εικόνας και ήχου (DVD), στον οποίο αποτυπώνεται ο επίμαχος ποδοσφαιρικός αγώνας»: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: χρηματική ποινή τεσσάρων χιλιάδων ευρώ.

21η Αγωνιστική

Α) ΠΑΕ Ολυμπιακός: «Βάσει των αναφερομένων στο από 7/2/2016 Φύλλο Αγώνα, το οποίο σας γνωστοποιήθηκε κατ’ άρθρο 15 του Κανονισμού Αγώνων Ποδοσφαίρου (Κ.Α.Π.) και στην από 7/2/2016 Έκθεση Παρατηρητή Αγώνα, σε συνδυασμό και με τον οπτικοακουστικό υλικό φορέα εγγραφής εικόνας και ήχου (DVD), στον οποίο αποτυπώνεται ο επίμαχος ποδοσφαιρικός αγώνας»: Για τη συμπεριφορά των φιλάθλων της: συνολική χρηματική ποινή δέκα χιλιάδων ευρώ.

*Οι υπόλοιπες εκδικάσεις αναβλήθηκαν λόγω της αποχής των δικηγόρων".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ