Προς κατάργηση η χρήση βίντεο για περιπτώσεις τύπου Μπεργκ

Προς κατάργηση η χρήση βίντεο για περιπτώσεις τύπου Μπεργκ

Η Super League είναι έτοιμη να περάσει τροποποίηση του κανονισμού στην επόμενη Γ.Σ. της ΕΠΟ (30/6), ώστε να καταργείται η δυνατότητα χρήσης του βίντεο από τις πειθαρχικές επιτροπές ως ανταπόδειξη του φύλλου αγώνα για διαιτητικές αποφάσεις.

Στην επόμενη Γενική Συνέλευση της ΕΠΟ στις 30 Ιουνίου, η Super League προτίθεται να περάσει μια τροποποίηση του κανονισμού, ώστε να μην δίνεται η δυνατότητα να χρησιμοποιείται από τις πειθαρχικές επιτροπής η εξέταση του βίντεο ως ανταπόδειξη του φύλλου αγώνα για τις διαιτητικές αποφάσεις.

Όπως αναφέρει η Live Sport, η περίπτωση της ποινής του Μάρκους Μπεργκ με 3+1 αγωνιστικές είναι χαρακτηριστική και δημιουργεί δεδικασμένο, το οποίο θέλει να αποφύγει στο μέλλον η διοργανώτρια αρχή του πρωταθλήματος.

Ο Σουηδός φορ τιμωρήθηκε με τέσσερις αγωνιστικές για χτύπημα στον Κρέσπο έπειτα από εξέταση βίντεο, αν και ο διαιτητής είχε αντίληψη της φάσης και στο φύλλο αγώνα έκανε λόγο για αντιαθλητική συμπεριφορά του παίκτη και τον τιμώρησε με κίτρινη κάρτα.

Η φάση δεν ξέφυγε από τον διαιτητή όπως στις περιπτώσεις των Πατίτο και Σεμπά, ώστε να μπορεί να γίνει χρήση βίντεο και να τιμωρηθούν στην συνέχεια. Είναι μια διαφορετική περίπτωση, διότι ο ρέφερι στην περίπτωση του Μπεργκ πήρε απόφαση. Η τιμωρία στον Μπεργκ ήρθε μετά την εξέταση βίντεο που κατέθεσε ο ΠΑΟΚ, ζητώντας την τιμωρία του.

Αυτό δημιουργεί δεδικασμένο, διότι έτσι κάθε ομάδα θα μπορεί να προσφεύγει και να ζητά να γίνεται χρήση βίντεο κάθε φορά που θα θεωρεί ότι αδικείται σε μια απόφαση του διαιτητή, για την οποία θα έχει πάρει απόφαση. Με αυτό τον τρόπο, είναι σα να ακυρώνεται ο ρόλος του στο γήπεδο, γι' αυτό αναμένεται να υπάρξει τροποποίηση του κανονισμού και να υπάρχει βίντεο μόνο για φάσεις που ξέφυγαν από τον διαιτητή.

Photo Credits: Eurokinissi

 
SHARE:

BEST OF NETWORK

ΡΕΠΟΡΤΑΖ NEWS 24/7

Γιατί γέμισαν μέδουσες οι ελληνικές θάλασσες;

Ο ερευνητής του Ελληνικού Κέντρου Θαλάσσιων Ερευνών, Επαμεινώνδας Χρήστου, εξηγεί στο NEWS 24/7, το φαινόμενο της έντονης εμφάνισης των μεδουσών, που ανησυχεί τους λουόμενους και έχει πάρει ιδιαίτερα μεγάλες διαστάσεις στον Κορινθιακό κόλπο

Τα 20 χειρότερα πράγματα που είχαν βρει την Kelly στο 'Beverly Hills'

Το PopCode κάνει μια αναδρομή στον Βασιλάκη Καΐλα των teen shows.

Αποστασία στην αυλή της Τερέζα Μέι

Υπουργοί θέλουν τον Χάμοντ υπηρεσιακό πρωθυπουργό, γράφουν οι Sunday Times, στη θέση της Μέι που έχασε το στοίχημα των εκλογών. "Δεν μπορούμε να περιμένουμε δυο χρόνια με αυτή στην πρωθυπουργία"

Τι πιθανότητες έχεις να βρεις κορίτσι αυτό το καλοκαίρι;

Άσε τις προβλέψεις των φίλων σου και των ζωδίων να λένε τα δικά τους. Εμείς είμαστε εδώ για σένα και έχουμε την απάντηση.

 
UNIQUE

ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΕ ΤΟ SPORT24