STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Προπονητές Super League: Αυτοί που μένουν κι αυτοί που φεύγουν

Προπονητές Super League: Αυτοί που μένουν κι αυτοί που φεύγουν

Ποιοι προπονητές της Super League θα συνεχίσουν στις ομάδες τους και τη σεζόν 2018-2019; Ποιοι είναι βέβαιο ότι θα αποχωρήσουν και για ποιους υπάρχει ακόμα ερωτηματικό; Το Sport24.gr σας δίνει τις απαντήσεις.

Λίγο έμεινε για το τέλος μιας ακόμη Super League. Δύο αγωνιστικές και πέφτει η αυλαία του εφετινού πρωταθλήματος. Δειλά, δειλά οι ομάδες έχουν ξεκινήσει προγραμματισμό για την επόμενη αγωνιστική περίοδο. Η βάση για το "χτίσιμο" ξεκινά, τουλάχιστον έτσι θα 'πρεπε να συμβαίνει, από τον προπονητή.

Το Sport24.gr καταγράφει τους προπονητές που δεδομένα συνεχίζουν στον πάγκο που ολοκληρώνουν τη σεζόν, αυτούς οι οποίοι αποχωρούν, αλλά και εκείνους για τους οποίους μέχρι και σήμερα όλα είναι ανοιχτά. Στο... κάδρο και ΟΦΗ - Άρης, οι οποίοι εξασφαλίζουν άνοδο.

ΟΙ ΣΙΓΟΥΡΟΙ

Ραζβάν Λουτσέσκου (ΠΑΟΚ)

Ο Ραζβάν Λουτσέσκου έχει ενημερωθεί για την απόφαση του Ιβάν Σαββίδη να του επεκταθεί το συμβόλαιο. Ο 49χρονος έχει συμφωνήσει προφορικά, έχει δώσει το λόγο του για νέο συμβόλαιο, το οποίο θα έχει τριετή διάρκεια. Ο Ρουμάνος με τη δουλειά του κέρδισε τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ ΠΑΟΚ, ο οποίος του πιστώνει ότι πήρε μια κακοδουλεμένη από τον Αλεκσάνταρ Στανόγεβιτς ομάδα, την οποία συμμάζεψε και την οδήγησε μια... ανάσα από την κατάκτηση του τίτλου, ενώ εκκρεμεί ο τελικός του Κυπέλλου.

ΠΑΟΚ - ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ / ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ)
Λουτσέσκου EUROKINISSI SPORTS

Ο Λουτσέσκου, μάλιστα, έχει ταυτιστεί τόσο πολύ με τον Δικέφαλο, ο οποίος με τις επιθετικές δηλώσεις που κάνει, λόγω των τελευταίων γεγονότων, μπορεί κανείς να πει ότι έχει κλείσει πόρτες για τις άλλες "μεγάλες" ομάδες της χώρας. Φαίνεται, συν τοις άλλοις, ότι ο λόγος του πλέον... περνάει. Το όνομα του Γιάννη Παπαδημητρίου, άλλωστε, που έχει πέσει στο τραπέζι για τη θέση του τεχνικού διευθυντή, δική του επιλογή είναι.

Πέδρο Μαρτίνς (Ολυμπιακός)

Μπέσνικ Χάσι, Τάκης Λεμονής, Όσκαρ Γκαρθία, Χρήστος Κόντης. Μια κακή χρονιά ολοκληρώνεται για τον Ολυμπιακό, ο οποίος απέτυχε να βρει αγωνιστική σταθερότητα. Διαδοχικές οι αλλαγές στην άκρη του πάγκου, μουρμούρα, γκρίνια και φαγωμάρα. Πριν ολοκληρωθεί το πρωτάθλημα, η διοίκηση έδωσε τα χέρια με τον προπονητή που θα κοουτσάρει την ομάδα από το καλοκαίρι και μετά.

ΑΦΙΞΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΠΕΔΡΟ ΜΑΡΤΙΝΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΑΦΙΞΗ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΠΡΟΠΟΝΗΤΗ ΤΟΥ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΥ ΠΕΔΡΟ ΜΑΡΤΙΝΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Ο Πέδρο Μαρτίνς συμφώνησε με την πειραϊκή ΠΑΕ και καλείται να ξαναβάλει τους Πειραιώτες στο δρόμο των επιτυχιών. "Ο κύριος Martins θα αναλάβει την θέση του πρώτου προπονητή, μετά το τέλος της τρέχουσας σεζόν, οπότε θα ανακοινωθεί και το πλήρες επιτελείο του" ανέφερε στην ανακοίνωση της 9ης Απριλίου η ΠΑΕ. Δύσκολο το έργο του 47χρονου, ο οποίος αποχώρησε από τη Γκιμαράες αναλαμβάνοντας μια ομάδα με τεράστια επίθεση, στη μεγαλύτερη πρόκληση της προπονητικής του καριέρας.

Νταμίρ Κάναντι (Ατρόμητος)

Δεν είναι ομάδα που συνήθιζε να επιλέγει προπονητές από το εξωτερικό. Συνήθιζε να καταφεύγει σε λύσεις ανθρώπων που είναι γνώστες της ελληνικής πραγματικότητας. Το περασμένο καλοκαίρι έκανε τη... διαφορά και επέλεξε για την τεχνική ηγεσία έναν Αυστριακό, ο οποίος όχι μόνο δεν ήξερε πολλά για το ελληνικό ποδόσφαιρο, αλλά δεν είχε ξαναδουλέψει εκτός Αυστρίας. Ο Νταμίρ Κάναντι απασχόλησε έντονα την εγχώρια ποδοσφαιρική επικαιρότητα μέσα στη σεζόν εξαιτίας των εντυπωσιακών επιδόσεων του Ατρόμητου.

SUPERLEAGUE / ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ - ΠΑΟΚ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΑΚΗΣ ΣΑΓΙΑΣ / EUROKINISSI)
Κάναντι EUROKINISSI SPORTS

Η ομάδα του Περιστερίου κατέλαβε την τέταρτη θέση της Super League, εξασφάλισε ευρωπαϊκή πρόκριση και ο ιδιοκτήτης της ομάδας Γιώργος Σπανός ανέφερε γι' αυτόν: " Δεν περιμέναμε τόσο εντυπωσιακά αποτελέσματα. Κανείς δεν το περίμενε ότι για τα 2/3 του πρωταθλήματος θα διεκδικούσαμε τον τίτλο. Η εικόνα της ομάδας μιλάει από μόνη της. Όλα ήταν πάνω από τις δικές μας προσδοκίες". Τον Μάρτιο ανανέωσε μέχρι το 2019, ενώ στο συμβόλαιό του υπάρχει ρήτρα αποδέσμευσης για συγκεκριμένα πρωταθλήματα και για τους τέσσερις "μεγάλους", η οποία σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη της ΠΑΕ δεν υπερβαίνει το 1 εκατ. ευρώ.

Σάββας Παντελίδης (Αστέρας Τρίπολης)

Στις 10 Σεπτεμβρίου ανέλαβε τον Αστέρα Τρίπολης, διαδεχόμενος τον Στάικο Βεργέτη, ο οποίος απολύθηκε ύστερα από τρία ματς (0-1-2). Με τον Αθηναίο τεχνικό η ομάδα της Αρκαδίας πραγματοποίησε εξαιρετικά παιχνίδια και δύο "στροφές" πριν από το πέσιμο της... καρό σημαίας, βρίσκεται στην πέμπτη θέση της Super League που χαρίζει ευρωπαϊκή έξοδο.

SUPERLEAGUE / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ήταν τέτοια η πορεία των "κυανοκίτρινων" εφέτος, που η διοίκηση έσπευσε να ανανεώσει το συμβόλαιο του 53χρονου κόουτς. "H ΠΑΕ Αστέρας Τρίπολης ανακοινώνει την επέκταση της συνεργασίας με τον προπονητή της ομάδας Σάββα Παντελίδη, μέχρι το καλοκαίρι του 2020. Η συγκεκριμένη εξέλιξη αποτέλεσε προϊόν της άριστης συνεργασίας και της αμοιβαίας εκτίμησης μεταξύ των δύο πλευρών" ανέφερε στην ανακοίνωσή του ο Αστέρας.

Μίλαν Ράσταβατς (Ξάνθη)

Το καλοκαίρι ο Χρήστος Πανόπουλος από κοινού με τον Γιάννη Παπαδημητρίου υποχρεώθηκαν να αναζητήσουν τον διάδοχο του επιτυχημένου Ραζβάν Λουτσέσκου. Η επιλογή που έκαναν αποδείχθηκε καλύτερη και από αυτή που προσδοκούσαν αμφότεροι. Η Ξάνθη μετά την 28η αγωνιστική είναι στην 5η θέση της Super League με 39 βαθμούς (τόσους έχει και ο Αστέρας που υπερτερεί στην ισοβαθμία) και στις δύο αγωνιστικές που απομένουν θα παλέψει για την ευρωπαϊκή έξοδο.

ΞΑΝΘΗ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ / SUPERLEAGUE (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΣΟΥΤΣΑΣ ΛΑΣΚΑΡΗΣ / EUROKINISSI)
ΞΑΝΘΗ - ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ / SUPERLEAGUE (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΤΣΟΥΤΣΑΣ ΛΑΣΚΑΡΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Έκανε τόσο καλή δουλειά ο Μίλαν Ράσταβατς, ο οποίος έδωσε τα χέρια με την ομοσπονδία της πατρίδας του και εντάσσεται στο τεχνικό τιμ της εθνικής Σερβίας, η οποία θα συμμετάσχει στο Μουντιάλ της Ρωσίας το καλοκαίρι! Με απολογισμό 10-9-9 στη Super League ο Μίλαν Ράσταβατς θα συνεχίσει στην ακριτική ομάδα και τη νέα σεζόν.

Τραϊανός Δέλλας (Παναιτωλικός)

Πριν από την έλευση του Τραϊανού Δέλλα ο Παναιτωλικός είχε συγκεντρώσει 15 βαθμούς σε 16 βαθμούς. Παρουσία του "Κολοσσού", σε 12 παιχνίδια η ομάδα του Αγρινίου έχει συγκεντρώσει 20 και απομένουν και δύο αγωνιστικές για το τέλος (Ολυμπιακός εκτός, Αστέρας εντός). Το συμβόλαιο του 42χρονου εκπνέει το καλοκαίρι, αλλά τόσο ο ίδιος όσο και η διοίκηση έχουν εκφράσει τη θέληση να συνεχίσουν τη συνεργασία τους.

SUPERLEAGUE / ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΛΑΜΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΡΒΙΣΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ - ΛΑΜΙΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΓΙΩΡΓΟΣ ΔΕΡΒΙΣΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Αυτή τη στιγμή τίποτα δεν φαίνεται ικανό να μπλοκάρει την υπογραφή νέου συμβολαίου από τον Δέλλα, για τον οποίοι οι άνθρωποι του Παναιτωλικού μιλούν με τα καλύτερα λόγια. Με αυτόν στην τεχνική ηγεσία, άλλωστε, η ομάδα εξασφάλισε γρήγορη παραμονή και μέχρι σήμερα έχει μαθηματικές ελπίδες για την πέμπτη θέση, άσχετα αν αυτό μοιάζει ανέφικτο να συμβεί στα δύο ματς που απομένουν.

Νίκος Παπαδόπουλος (ΟΦΗ)

Μια χρονιά που φαινόταν χαμένη εξαιτίας των οικονομικών προβλημάτων, εξελίχθηκε σε θρίαμβο για τον ΟΦΗ. Και σπουδαίο ρόλο γι' αυτό, αν όχι τον σπουδαιότερο, έχει παίξει ο Νίκος Παπαδόπουλος. Σε συνέντευξη Τύπου είχε δηλώσει ότι πήγαινε ο ίδιος 07.30 το πρωί σε τράπεζα προκειμένου να βάλει χρήματα σε παίκτες του, για να μην έχουν το δικαίωμα να κάνουν προσφυγή.

FOOTBALL LEAGUE / ΟΦΗ - ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΣΤΕΦΑΝΟΣ ΡΑΠΑΝΗΣ / EUROKINISSI)
Παπαδόπουλος, ΟΦΗ EUROKINISSI SPORTS

Ο αρχηγός Ανέστης Νάστος είχε πει στο Sport24.gr: "Θα ήταν ο τελευταίος άνθρωπος που θα έφευγε από τον ΟΦΗ. Θα ήταν αυτός που θα έκλεινε την πόρτα στο Βαρδινογιάννειο Αθλητικό Κέντρο. Θα ήταν αυτός που θα έπαιρνε το κλειδί και θα έβαζε το λουκέτο. Έχει κάνει πολλά πράγματα για τον ΟΦΗ και πιστεύω ότι θα συνεχίσει να κάνει. Έχει μεγάλο όραμα για τον ΟΦΗ. Δικαιώθηκε". Δεδομένη η παραμονή του Κιλκισιώτη προπονητή στην ομάδα του Ηρακλείου, με την οποία εφέτος μετρά 21 νίκες, 5 ισοπαλίες και 4 ήττες.

ΤΑ ΕΡΩΤΗΜΑΤΙΚΑ

Μανόλο Χιμένεθ (ΑΕΚ)

Πήρε το πρωτάθλημα, τώρα θέλει να κατακτήσει και το κύπελλο. Δεδομένη η επιθυμία της ΑΕΚ να συνεχίσει με τον Μανόλο Χιμένεθ στην τεχνική ηγεσία, ο οποίος οδήγησε την Ένωση στον τίτλο ύστερα από 24 χρόνια. Ο Ισπανός υποστήριξε πως βρίσκεται σε συζητήσεις με την ΑΕΚ για ανανέωση του συμβολαίου του, αλλά ξεκαθάρισε στο "Radio Marca" ότι αν η Σεβίλλη του χτυπήσει την πόρτα, τότε θα σκεφτεί πολύ σοβαρά την πρότασή της. Στην τελευταία του συνέντευξη στην "AS" υποστήριξε ότι το πιο πιθανό είναι να κάθεται στον "κιτρινόμαυρο" πάγκο και τη νέα σεζόν.

SUPERLEAGUE / ÁÅÊ - ËÅÂÁÄÅÉÁÊÏÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
Χιμένεθ EUROKINISSI SPORTS

Καταπληκτική σεζόν για τον Ίβηρα τεχνικό, που μετρά 29 νίκες, 15 ισοπαλίες και 5 ήττες σε 49 παιχνίδια. Επιθυμία για ανανέωση, λοιπόν, υπάρχει, αλλά ουδείς μπορεί να πει με βεβαιότητα ότι θα πέσουν και οι υπογραφές.

Ζοζέ Ανιγκό (Λεβαδειακός)

Το 2003-2004 πήγε στον τελικό του UEFA ως προπονητής της Μαρσέιγ. Η μοίρα τον έφερε το περασμένο καλοκαίρι στην Ελλάδα για λογαριασμό του Λεβαδειακού. Ο Ζοζέ Ανιγκό πήρε ένα μέτριο σύνολο και το οδήγησε σε πανεύκολη παραμονή στη Super League. Σε 28 ματς ο Μασσαλός μετρά 8 νίκες, 10 ισοπαλίες και 10 ήττες. Παρότι φτασμένος προπονητής, απέδειξε ότι είχε όρεξη για δουλειά και δεν άφησε κανένα ματς στην τύχη του.

SUPERLEAGUE / ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ - ΟΣΦΠ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
Ανιγκό EUROKINISSI SPORTS

Παρότι αδιάφορος βαθμολογικά ο Λεβαδειακός, για παράδειγμα, κράτησε στο 1-1 τον Ολυμπιακό και νίκησε 1-0 τον Αστέρα που "καιγόταν" για Ευρώπη. Στον 57χρονο έχει κατατεθεί πρόταση για ανανέωση, αλλά ακόμη δεν έχει δώσει οριστική απάντηση. Το σίγουρο είναι ότι του αρέσει η Ελλάδα, καθώς και ενδιαφέρον υπάρχει όχι μόνο από ομάδες εντός των συνόρων, αλλά και από εθνική ομάδα.

Γιάννης Πετράκης (ΠΑΣ Γιάννινα)

Δεν υπάρχει άλλος προπονητής που να έχει κοουτσάρει σε τόσα παιχνίδια τον ΠΑΣ Γιάννινα. Οι 133 παρουσίες του στον πάγκο των Ηπειρωτών αποτελούν ρεκόρ. Ο Γιάννης Πετράκης πήγε στην ομάδα των Ιωαννίνων τη σεζόν 2013-2014, όπου και παραμένει μέχρι σήμερα. Δεν είναι ό,τι πιο σύνηθες για μια ελληνική ομάδα να έχει τον ίδιο προπονητή επί πέντε αγωνιστικές περιόδους, άσχετα αν η πρώτη του δεν ήταν "γεμάτη", καθώς πρόλαβε να καθοδηγήσει σε 13 ματς.

SUPERLEAGUE / ΞΑΝΘΗ - ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΛΑΣΚΑΡΗΣ ΤΣΟΥΤΣΑΣ / EUROKINISSI)
Πετράκης EUROKINISSI SPORTS

Ανάμεσα στον Ρεθυμνιώτη προπονητή και τη διοίκηση του ΠΑΣ έχει ήδη γίνει ραντεβού, στο οποίο συζητήθηκε το μέλλον της συνεργασίας των δύο πλευρών, αλλά αυτή τη στιγμή αμφότερες κρατούν κλειστά τα χαρτιά τους. Καμιά από τις δύο δεν έχει πάρει θέση και κρατάμε την τοποθέτηση του 59χρονου τεχνικού μετά το τελευταίο ματς με την ΑΕΛ: "Δεν πρέπει να ανακοινωθεί κάτι που αφορά δύο πλευρές και όχι μόνο εμένα. Ό,τι υπάρχει θα ανακοινωθεί".

Σωτήρης Αντωνίου (ΑΕΛ)

Ο Σωτήρης Αντωνίου είναι ο πέμπτος προπονητής που κλήθηκε να κοουτσάρει εφέτος την ΑΕΛ. Προηγήθηκαν Αντρέ Πάους, Τζάκι Ματάισεν, Ηλίας Φυντάνης και Ράτκο Ντόστανιτς. Προ ημερών ο Αλέξης Κούγιας δήλωσε ότι ο Αντωνίου είναι το μεγαλύτερο κέρδος του αποκλεισμού από την ΑΕΚ στο Κύπελλο. Ότι έχει υπογραφεί συμβόλαιο πενταετούς διάρκειας, καθώς και ότι υπάρχει ρήτρα αποδέσμευσης.

ΚΥΠΕΛΛΟ / ΑΕΚ - ΛΑΡΙΣΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
Αντωνίου EUROKINISSI SPORTS

Με βάση αυτά ο 43χρονος φαίνεται ότι θα ξεκινήσει στον πάγκο των "βυσσινί" τη νέα αγωνιστική περίοδο. Ο μεγαλομέτοχος των Θεσσαλών, άλλωστε, είχε δηλώσει στον Sport24 Radio 103.3 ότι σπανίως απολύει προπονητές. Βέβαια ρόλο ενδέχεται να παίξει και το πώς θα παρουσιαστεί η ΑΕΛ στα δύο τελευταία παιχνίδια της Super League, με Ξάνθη και Λαμία.

Μπάμπης Τεννές (Λαμία)

Το καλοκαίρι ο Πανουργιάς Παπαϊωάννου προτίμησε να πορευτεί με τον ίδιο προπονητή που ανέβασε την ομάδα στη Super League. Ο Μπάμπης Τεννές κατάφερε να κρατήσει τους νεοφώτιστους στη μεγάλη κατηγορία (μαθηματικά δεν είναι βέβαιο, αλλά το -5 της Κέρκυρας δύο αγωνιστικές πριν από το τέλος δεν γίνεται να ανατρέψει τα δεδομένα), αλλά για την επόμενη αγωνιστική περίοδο ουδείς μπορεί να πει με βεβαιότητα τι θα γίνει.

SUPERLEAGUE / ΛΑΜΙΑ - ΠΑΟΚ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΛΑΜΙΑ - ΠΑΟΚ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Υπάρχουν "φωνές" σύμφωνα με τις οποίες η ομάδα της Φθιώτιδας πρέπει να συνεχίσει με νέο τεχνικό και ας μείνει ο 65χρονος ως τεχνικός διευθυντής. Με την ολοκλήρωση της σεζόν, Παπαϊωάννου και Τεννές θα τα βάλουν κάτω και θα αποφασίσουν τι μέλλει γενέσθαι. Το βέβαιο είναι ότι υπάρχει αμοιβαία εκτίμηση ύστερα από δύο χρόνια επιτυχούς συνεργασίας.

ΟΙ ΦΕΥΓΑΤΟΙ

Μιχάλης Γρηγορίου (Πανιώνιος)

Μετά την αποχώρηση του Βλάνταν Μιλόγεβιτς το καλοκαίρι, η διοίκηση του Πανιωνίου αποφάσισε να προσλάβει στη θέση του προπονητή τον Μιχάλη Γρηγορίου. Για αρκετές αγωνιστικές η ομάδα της Νέας Σμύρνης ήταν στην πεντάδα, αλλά όταν ο ένας τραυματισμός διαδεχόταν τον άλλο, τα χέρια του Αθηναίου κόουτς ήταν δεμένα.

SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÐÁÍÉÙÍÉÏÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM)
SUPERLEAGUE / ÐÁÏÊ - ÐÁÍÉÙÍÉÏÓ (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Οι ελάχιστες εναλλακτικές επιλογές υποχρέωσαν τους "κυανέρυθρους" στη βαθμολογική υποχώρηση και τώρα, δύο αγώνες πριν από το φινάλε, ο Πανιώνιος είναι στο -5 από την πεντάδα, με απολογισμό 8 νίκες, 8 ισοπαλίες και 10 ήττες. Σύμφωνα με όλες τις ενδείξεις, η επόμενη αγωνιστική περίοδος δεν θα βρει τον 45χρονο τεχνικό στην Πλατεία. Ο Γρηγορίου, που οδήγησε την ομάδα μέχρι και τα ημιτελικά του Κυπέλλου, θα ψάξει για νέο πάγκο.

Μαρίνος Ουζουνίδης (Παναθηναϊκός)

Αξέχαστη θα μείνει στον Μαρίνο Ουζουνίδη η εφετινή σεζόν και όχι βέβαια για καλό λόγο. Μπορεί μέσα στη χρονιά να σκέφτηκε το ενδεχόμενο παραίτησης, ωστόσο έκανε την επιλογή του: να μείνει μέχρι τέλους, να μην "πηδήξει από το καράβι", έχοντας παράλληλα απορρίψει δύο κρούσεις που του έγιναν από άλλες ομάδες.

SUPERLEAGUE / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΠΑΟ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΒΑΓΓΕΛΗΣ ΣΤΟΛΗΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI

Στην περίπτωση που αλλάξει χέρια η ΠΑΕ Παναθηναϊκός είναι διατεθειμένος να συζητήσει το σχέδιο για την επόμενη σεζόν και τους όρους συνεργασίας. Ακόμη και σ΄ αυτή την περίπτωση, ωστόσο, οι πιθανότητες παραμονής του δεν είναι πολλές, λόγω της τεράστιας φθοράς στον ενάμιση χρόνο που έχει καθίσει στον πάγκο του "τριφυλλιού". Ο 48χρονος τεχνικός σε 37 ματς μέτρησε 15 νίκες, 11 ισοπαλίες και 11 ήττες.

Γιώργος Παράσχος (Απόλλων Σμύρνης)

Μετά τον Άκη Μάντζιο και τον Ζόραν Βούλιτς, την τεχνική ηγεσία του Απόλλωνα Σμύρνης ανέλαβε την τρέχουσα σεζόν (στις 12 Δεκεμβρίου) ο Γιώργος Παράσχος. Ο 66χρονος με 4 νίκες, 6 ισοπαλίες και 4 ήττες οδήγησε την "Ελαφρά Ταξιαρχία" στην παραμονή της στη Super League, δύο αγωνιστικές πριν από το τέλος.

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ / SUPER LEAGUE (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΜΑΡΚΟΣ ΧΟΥΖΟΥΡΗΣ / EUROKINISSI)
Παράσχος EUROKINISSI SPORTS

Παρά την επιτυχία, ο πολύπειρος προπονητής όλα δείχνουν ότι θα αποτελέσει παρελθόν από τη 17η διαφορετική ομάδα στην οποία εργάστηκε από το 1994 μέχρι σήμερα. Τα σενάρια για τους υποψήφιους διαδόχους του στον Απόλλωνα δίνουν και παίρνουν. Ήδη έχει γραφτεί το όνομα του Μάκη Χάβου για τη διάδοχη κατάσταση.

Γιάννης Ματζουράκης (Κέρκυρα)

Ο 69χρονος Γιάννης Ματζουράκης "επιστρατεύτηκε" τον Ιανουάριο από τη διοίκηση της Κέρκυρας σε κρίσιμο σημείο της σεζόν, για να κρατήσει την ομάδα στην κατηγορία και ενώ είχαν προηγηθεί Ελευθερόπουλος, Βοσνιάδης, Τσιώλης και ως υπηρεσιακός ο Χριστοφοράκης. Μαθηματικά δεν έχει χαθεί η παραμονή, αλλά το να επιτευχθεί θα συνιστά θαύμα. Σε δέκα παιχνίδια ο "Ρουμάνος" μέτρησε 2 νίκες, 4 ισοπαλίες και 4 ήττες.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΚΕΡΚΥΡΑ / SUPERLEAGUE (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ - ΚΕΡΚΥΡΑ / SUPERLEAGUE (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΘΑΝΑΣΗΣ ΔΗΜΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Αυτή η βαθμολογική συγκομιδή σε συνδυασμό με τα υπόλοιπα αποτελέσματα δεν αρκεί στους Φαίακες, που είναι στο -5 από τη Λαμία και τη νέα σεζόν, τουλάχιστον βάσει βαθμολογίας, δεν θα αγωνίζονται στη μεγάλη κατηγορία. Έκπληξη θα συνιστά και η παραμονή του "Ματζούρ", ο οποίος έχει δουλέψει μία φορά στη Β' Εθνική, τη σεζόν 2011-2012, στην Καλλονή, την οποία οδήγησε στη Super League.

Δημήτρης Σπανός (Άρης)

Ο Άρης ήταν εφέτος μια πολύ σοβαρή ομάδα. Έκανε την πρώτη του ήττα έπειτα από 25 αγωνιστικές (στο Ηράκλειο από τον ΟΦΗ). Μαθηματικά δεν έχει εξασφαλιστεί η άνοδος, αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να χαθεί. Για τον Δημήτρη Σπανό ο πάγκος των Θεσσαλονικέων αποτέλεσε πρόκληση, στην οποία ο Αιγιώτης ανταποκρίθηκε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο. Παρουσίασε ένα σύνολο το οποίο ακόμα και όταν δεν μπορούσε να κερδίσει, δεν έχανε.

FOOTBALL LEAGUE / ΑΡΗΣ - ΠΑΝΑΙΓΙΑΛΕΙΟΣ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΦΑΝΗ ΤΡΥΨΑΝΗ / MOTION TEAM)
Σπανός MOTIONTEAM

Η επιλογή να προχωρήσει η ομάδα με τον 49χρονο αποδείχθηκε επιτυχής, αλλά η νέα σεζόν δεν θα τον βρει στο "Κλ. Βικελίδης". Ο Σπανός αναμένεται να αποχωρήσει, έχοντας στο βιογραφικό του αυτήν την σπουδαία για τον ίδιο στιγμή, τον προβιβασμό μιας μεγάλης ομάδας στη Super League. Πολύ πιθανό οι "κίτρινοι" να πάρουν, μάλιστα, ξένο προπονητή.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ