STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Προειδοποιούν για αποχή οι "μικροί" της Super League

Προειδοποιούν για αποχή οι "μικροί" της Super League
Πανόπουλος ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Έντεκα ΠΑΕ της Super League συσκέφθηκαν τη Δευτέρα (30/5) και προειδοποίησαν με αποχή από το επόμενο πρωτάθλημα αν δεν πουν "ναι" στις προτάσεις τους οι "μεγάλοι". Σε ποια "κομμάτια" συμφώνησαν οι μικρομεσαίοι.

Νέα σύσκεψη αναφορικά με τις προτάσεις που έχουν κάνει γνωστές εδώ και καιρό πραγματοποίησαν τη Δευτέρα (30/5) έντεκα ΠΑΕ της Super League (απουσίαζε εκπρόσωπος του Ηρακλή). Οι ομάδες αυτές ζητούν να υπάρξει διαφορετική κατανομή των τηλεοπτικών εσόδων για να ενισχυθούν οι "μικροί", ενώ συμφώνησαν να υπάρξει κεντρικός χορηγός για τις φανέλες των 11 με κριτήριο την καλύτερη οικονομικά προσφορά.

Ακόμα, ομόφωνα αποφάσισαν ο νέος πρόεδρος της Super League να είναι πρόεδρος ή ιδιοκτήτης ΠΑΕ της Super League, αλλά να υπάρξει και τεχνοκράτης εκτελεστικός διευθυντής, ή γενικός διευθυντής που θα τρέχει όλα τα τμήματα και θα είναι "η ψυχή και το σώμα της λειτουργίας της Super League".

Μετά τη συνάντηση, ο ιδιοκτήτης της Skoda Ξάνθη, Χρήστος Πανόπουλος, υποστήριξε: " Οι αποφάσεις που πήραμε είναι πολύ σημαντικές. Σε όλα αυτά που συμφωνήσαμε και υπογράψαμε είμαστε focused στο πώς θα υλοποιηθούν για ένα καλύτερο επαγγελματικό ποδόσφαιρο σε όλα τα επίπεδα. Αν δεν υλοποιηθούν αυτά που έχουν γίνει κατ' αρχήν αποδεκτά από όλες τις συμμετέχουσες ομάδες της Super League, ώστε να υπάρχει ένα πιο ανταγωνιστικό και πιο υγιές ποδόσφαιρο σε όλα τα επίπεδα, και που αφορά (α) στην αναδιάρθρωση και στην αναδιοργάνωση της Super League με παράλληλη ανακατανομή των τηλεοπτικών εσόδων και (β) την επαγγελματική διαιτησία, τότε οι ομάδες μας θα απέχουν και δεν θα συμμετέχουν στο επόμενο πρωτάθλημα, διότι δεν επιθυμούν να συμμετέχουν στη συνέχιση της απαξίωσης του ελληνικού ποδοσφαίρου σε όλα τα επίπεδα.

Οι ιδιοκτήτες των 11 ΠΑΕ ομόφωνα αποφάσισαν, λαμβάνοντας υπόψιν ότι η χώρα μας είναι ίσως η μοναδική στην Ευρώπη στην οποία δεν υπάρχει ανταποδοτικότητα όσον αφορά τον στοιχηματισμό, να διεκδικήσουν απευθυνόμενοι στην Πολιτεία και σε όλους τους αρμόδιους φορείς το αυτονόητο, που είναι η ανταποδοτικότητα. Δεν μπορούμε να μιλάμε για ποδοσφαιρικό προϊόν που θα είναι χωρίς βία, ανταγωνιστικό, ισότιμο ανάμεσα σε υγιείς οικονομικά ομάδες, που θα κάνουν επενδύσεις και δεν θα συμμετέχουν σε αυτήν την προσπάθεια οι στοιχηματικές εταιρείες.

- Οι ιδιοκτήτες των 11 ΠΑΕ ομόφωνα αποφάσισαν, για την επιλογή μέγα κεντρικού χορηγού και φανέλας: Όσον αφορά τον μέγα κεντρικό χορηγό, θα επιλεγεί με βάση τη μεγαλύτερη προσφορά. Και οι 11 θα φέρουν στη φανέλα τους τον χορηγό που θα έχουν επιλέξει σαν μέγα κεντρικό χορηγό τη Super League.

- Στη θέση του προέδρου της Super League θα εκλέγεται ένας από τους εκπροσώπους, προέδρους ή ιδιοκτήτες των ΠΑΕ, όπως προβλέπεται από το καταστατικό της Super League. Ήδη η Λίγκα έχει ξεκινήσει τη διαδικασία εξεύρεσης του εκτελεστικού διευθυντή της και κάτω από τον οποίο θα υπάγονται όλα τα τμήματά της. Προσωπικά θα εστιάσει στο εμπορικό κομμάτι. Θα πρέπει να γίνει εκχώρηση των λειτουργικών αρμοδιοτήτων από τον πρόεδρο στον εκτελεστικό διευθυντή".

- Οι μεγάλες ομάδες συμφωνούν σε αυτά;

"Στόχος μας είναι μαζί με τον Παναθηναϊκό, τον Ολυμπιακό, την ΑΕΚ και τον ΠΑΟΚ να συμφωνήσουμε σε αυτά τα αυτονόητα. Έχουμε επισκεφθεί ήδη τρεις φορές την ΕΠΟ για το θέμα της επαγγελματικής διαιτησίας και περιμένουμε την απάντησή της στις 10 Ιουνίου".

- Παραμένουν 16 οι ομάδες της Super League;

"Έχουμε δώσει σε μια εταιρεία να μας κάνει μια πρόταση για την ανταγωνιστικότητα του ελληνικού πρωταθλήματος και σε σύντομο χρονικό διάστημα θα μπορούμε να δούμε και αυτό το θέμα".

- Μέχρι τώρα μιλούσατε για τεχνοκράτη πρόεδρο στη Super League. Τώρα θα είναι πάλι πρόεδρος ΠΑΕ ο νέος πρόεδρος της Λίγκας;

"Θα είναι πρόεδρος ΠΑΕ, αλλά θα υπάρξει τεχνοκράτης εκτελεστικός διευθυντής, ή γενικός διευθυντής αν θέλετε, που θα τρέχει όλα τα τμήματα. Ο πρόεδρος θα εκχωρήσει αρμοδιότητες λειτουργικές προς αυτό το άτομο που θα είναι η ψυχή και το σώμα της λειτουργίας της Super League".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

Photo credits: Action images

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ