STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Pregame: Πανιώνιος - Ολυμπιακός (20:30)

Pregame: Πανιώνιος - Ολυμπιακός (20:30)

Με το παιχνίδι στη Νέα Σμύρνη, ανάμεσα στον Πανιώνιο και τον Ολυμπιακό, πέφτει απόψε η αυλαία της πρώτης δόσης των αγώνων της 7ης αγωνιστικής του πρωταθλήματος της Σούπερ Λίγκας.

Οι δύο ομάδες συγκατοικούν στην 2η θέση του βαθμολογικού πίνακα, έχοντας από τρεις νίκες και μία ήττα στα πρώτα 4 παιχνίδια και όποιος νικήσει θα βρεθεί στην κορυφή έστω και προσωρινά (ή μόνιμα αν στραβοπατήσει ο Παναθηναϊκός με την Ξάνθη).

Η ομάδα του Πάουλο Μπέντο θέλει να δώσει συνέχεια στην εντυπωσιακή νίκη επί της ΑΕΚ και να διατηρηθεί στις πρώτες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα, πριν το ντέρμπι με τον ΠΑΟΚ, που ακολουθεί, στο Φάληρο.

Ο Ολυμπιακός δείχνει να δυσκολεύεται φέτος να πάρει αποτέλεσμα εκτός έδρας. Στην πρώτη του έξοδο, νίκησε 2-1 τον Ηρακλή στο Καυτανζόγλειο, κι αφού πρώτα χρειάστηκε να ανατρέψει το εις βάρος του 0-1. Στην δεύτερη έξοδό του, τα πράγματα ήταν χειρότερα, αφού υποχρεώθηκε σε οδυνηρή ήττα από τη Λάρισα, με γκολ στις καθυστερήσεις. Φυσικά, στο Φάληρο τα πάει πολύ καλύτερα, με “2 στα 2” και γκολ 9-1.

Ακριβώς τα ίδια -με τον Ολυμπιακό- αποτελέσματα έχει και ο Πανιώνιος. Τρεις νίκες και μία ήττα, η οποία όμως ήρθε εντός έδρας από την Βέροια (1-2). Στα υπόλοιπα τρία παιχνίδια νίκησε 3-0 εντός τον Αστέρα, 2-0 στην Ξάνθη και 2-1 στο Καυτανζόγλειο. Δηλαδή, τα 3 από τα 4 ματς του Πανιωνίου έχει τελειώσει με νίκη φιλοξενούμενου!

ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΑΓΩΝΩΝ

  • ¦°Á¹¿Á¹Ãª-꼦
panionios-olympiakos
    ¦°Á¹¿Á¹Ãª-꼦 panionios-olympiakos ¦°A¹¿A¹Aª-Aª¼¦ PANIONIOS-OLYMPIAKOS
    Ο Πανιώνιος έχει να κερδίσει τον Ολυμπιακό 14 χρόνια και 8 μήνες. Από τις 10 Φεβρουαρίου του 2002. Οι ερυθρόλευκοι του Τάκη Λεμονή, είχαν προηγηθεί μόλις στο 3ο λεπτό με σουτ του Αλέκου Αλεξανδρή, μέσα σε αποθέωση από τους φιλάθλους του Ολυμπιακού (επιτρέπονταν ακόμα οι μετακινήσεις φιλάθλων). Αυτό που ακολούθησε από τον Πανιώνιο, δεν θυμόμαστε να έχει ξαναγίνει σε παιχνίδι των κυανέρυθρων με αντίπαλο μια εκ των "μεγάλων" ομάδων του ελληνικού ποδοσφαίρου. Μέσα σε 17 λεπτά, όχι μόνο κατάφερε να ισοφαρίσει, αλλά να πάρει και προβάδισμα δύο τερμάτων! Στο 26' ο Σλοβένος Εμρίν Σίλιακ ισοφάρισε σε 1-1, στο 31' ο Τσέχος Πετρ Βλτσεκ έκανε το 2-1 και στο 43' ο ίδιος παίκτης, ανέβασε τον δείκτη του σκορ στο 3-1, που ήταν και το τελικό αποτέλεσμα για την ομάδα του Ντουμίτρου Ντουμιτρίου. Σημειώστε ότι στο συγκεκριμένο παιχνίδι, στο οποίο διαιτητής ήταν ο Νίκος Αγγελάκης, είχαν κοπεί περισσότερα από 8.500 εισιτήρια!
  • Αρχικά, να σημειωθεί ότι η προαναφερθείσα νίκη του Πανιωνίου, στις 10/02/2002, είναι η μία από τις μόλις 6 που έχει να επιδείξει σε βάρος του Ολυμπιακού σε 55 παιχνίδια που τον υποδέχθηκε. Στα υπόλοιπα 49, οι ερυθρόλευκοι μετρούν 32 νίκες και 17 ισοπαλίες.

  • Ο Ολυμπιακός δεν έχει χάσει ποτέ, είτε εντός - είτε εκτός έδρας, από τον Πανιώνιο. Τον έχει αντιμετωπίσει σε 28 ανεξαρτήτως έδρας παιχνίδια και τον έχει κερδίσει στα 25! Τα υπόλοιπα 3 στα οποία ο Πανιώνιος απέσπασε ισοπαλία ήταν το 2003 (0-0), το 2011 (1-1) και το 2015 (2-2).

  • Από αυτά τα 28 παιχνίδια, τα 14 έγιναν στη Νέα Σμύρνη, όπου ο Ολυμπιακός πανηγύρισε 11 νίκες.

  • Στο διάστημα αυτό, έγιναν και 4 παιχνίδια για το Κύπελλο, μεταξύ των δύο ομάδων, με τον Ολυμπιακό να έχει 2 νίκες και 2 ισοπαλίες.

  • Στο διάστημα των 28 αγώνων πρωταθλήματος, ο Ολυμπιακός είχε κάνει ένα νικηφόρο σερί 14 νικών! Τον κέρδιζε δηλαδή, πάντα, από τις 25 Απριλίου 2004 μέχρι και τις 6 Νοεμβρίου 2010!

  • Τα τελευταία 10 χρόνια, ο Ολυμπιακός έχει βάλει 27 γκολ στον Πανιώνιο ως φιλοξενούμενός του. Από αυτά τα 27, μόλις ένα έχει πετύχει Έλληνας ποδοσφαιριστής (και δύο ο Κύπριος Μιχάλης Κωνσταντίνου). Πρόκειται για τον Κώστα Μήτρογλου, ο οποίος σκόραρε στην ισοπαλία 2-2 την 26η Απριλίου 2015. Ο προηγούμενος Έλληνας που είχε βρει τα δίχτυα του Πανιωνίου στη Νέα Σμύρνη ήταν ο Παντελής Καφές, στη νίκη του Ολυμπιακού 0-2, τον Φεβρουάριο του 2015. Σε εκείνο το παιχνίδι, το οποίο ήταν κεκλεισμένων των θυρών, ο Ολυμπιακός αγωνιζόταν με παίκτη λιγότερο από το 23ο λεπτό, λόγω αποβολής του Τάσου Πάντου. Στο 67' αποβλήθηκε και ο Νίκος Σπυρόπουλος του Πανιωνίου, αλλά ήδη είχε γίνει το 0-2 για τον Ολυμπιακό (το άλλο γκολ ο Ριβάλντο).

  • Κρατείστε αυτό το στατιστικό: Όταν ο Ολυμπιακός δέχεται γκολ από Έλληνα ποδοσφαιριστή του Πανιωνίου δύσκολα χάνει. Και για να γίνει θα πρέπει... αυτός ο Έλληνας να σκοράρει δύο φορές! Αυτό έχει να συμβεί από το 2001 όταν ο Κάφαλης είχε σημειώσει δύο γκολ στο 2-1 της Νέας Σμύρνης και αμέσως προηγουμένως το 1988, όταν ο Θωμάς Μαύρος είχε σκοράρει δύο φορές στο τελικό 2-0, επίσης στη Νέα Σμύρνη.

  • Το σαββατιάτικο παιχνίδι θα είναι το 111ο μεταξύ των δύο ομάδων από το 1959, που θεσπίστηκε η Α' Εθνική κατηγορία. Ο Ολυμπιακός έχει 80 νίκες, ο Πανιώνιος 9, ενώ 21 ματς δεν ανέδειξαν νικητή (τα 17 με γηπεδούχο τον Πανιώνιο).

  • Από τους ποδοσφαιριστές που βρίσκονται στο ρόστερ του Ολυμπιακού, δύο έχουν φορέσει τη φανέλα του Πανιωνίου στο παρελθόν. Οι “παροπλισμένοι” μέχρι νεωτέρας, Δημήτρης Σιόβας και Γιάννης Μανιάτης. Ο πρώτος από το 2009 μέχρι το 2012 και ο δεύτερος από το 2003 μέχρι το 2010.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Τασουλής, Πατσατζόγλου, Οικονόμου, Κόρμπος, Κρητικός, Φούντας, Ανσαριφάρντ, Ολαϊτάν, Θεοδωρόπουλος, Γκιοατά, Αντωνιάδης, Μασούρας, Αργυρόπουλος, Σιώπης, Γιαννιώτης, Ενγκόγκ, Πινιώτης, Βλάχος, Καθάριος, Σοτζέι.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗ: Μποτία, Μπουχαλάκης, Καμπιάσο, Ντα Κόστα, Ντομίνγκεζ, Ελιουνούσι, Φιγκέιρας, Ιντέγε, Καπίνο, Λεάλι, Μανθάτης, Μάριν, Μάρτινς, Μιλιβόγεβιτς, Πασιένσια, Ρέτσος, Σεμπά, Βιάνα.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ