STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Pregame: Παναθηναϊκός - Ξάνθη (16:00)

Pregame: Παναθηναϊκός - Ξάνθη (16:00)

Με το παιχνίδι στο “Απ. Νικολαϊδης” ανάμεσα στον Παναθηναϊκό και την Ξάνθη, ανοίγει σήμερα η αυλαία της δεύτερης δόσης των αγώνων της 7ης αγωνιστικής της Σούπερ Λίγκας.

Ο Παναθηναϊκός, ο οποίος αγωνίζεται για 2η διαδοχική αγωνιστική στο γήπεδό του, φιλοδοξεί να πετύχει ακόμα μια νίκη που θα τον διατηρήσει στην κορυφή της βαθμολογίας.

Οι πράσινοι έχουν κάνει στο γήπεδό τους το “2 στα 2”, με ΠΑΣ Γιάννινα και Αστέρα, με γκολ 7-1. Και στα δύο παιχνίδια, ο αντίπαλός τους έμεινε με 10 παίκτες. Επίσης έχει και μία εκτός έδρας νίκη (3-0 τον Λεβαδειακό), ενώ η μοναδική ομάδα που κράτησε στο μηδέν την επίθεσή του, άρα του πήρε και βαθμό, ήταν ο Παναιτωλικός στο Αγρίνιο (0-0).

Από την άλλη, η Ξάνθη δεν έχει καταφέρει να γευτεί τη χαρά της επιτυχίας στα πρώτα 4 παιχνίδια. Ξεκίνησε με δύο ήττες (4-1 από την ΑΕΚ στο ΟΑΚΑ και 0-2 από τον Πανιώνιο στα Πηγάδια). Εν συνεχεία κράτησε το μηδέν στην άμυνά της και πήρε “λευκές” ισοπαλίες από τον ΠΑΟΚ στην Τούμπα και από τον Ατρόμητο στη Θράκη.

Στα τελευταία 7 επίσημα παιχνίδια μεταξύ των δύο ομάδων (2 για το Κύπελλο), ο Παναθηναϊκός έχει μόλις δύο νίκες. Στα υπόλοιπα 5, η ακριτική ομάδα έχει 2 ισοπαλίες και 3 επιτυχίες, με πιο πρόσφατη αυτή τον περασμένο Φεβρουάριο, όταν και επικράτησε 1-0 στη Λεωφόρο (σκόρερ ο Σολτάνι)! Άλλες τρεις φορές έχει καταφέρει να πάρει τη νίκη ως φιλοξενούμενη του Παναθηναϊκού: Η πρώτη επιτεύχθηκε τον Απρίλη του 1997 στο ΟΑΚΑ (1-2 με Τεγγελίδη - Καραγεωργίου) και η δεύτερη τον Φλεβάρη του 2013, επίσης στο ΟΑΚΑ (0-1 με Σερζ Ντιέ).

Με γηπεδούχο τον Παναθηναϊκό έχουν γίνει 27 παιχνίδια για την Σούπερ Λίγκα και οι πράσινοι έχουν τη μερίδα του λέοντος στις νίκες, με 22, έναντι μόλις 3 της ακριτικής ομάδας, ενώ 2 ματς έληξαν ισόπαλα.

Η Ξάνθη έχει κερδίσει τον Παναθηναϊκό στο “Απ. Νικολαϊδης” και στο Κύπελλο: στις 29 Ιανουαρίου 2015, 0-1 με γκολ του Βασιλακάκη στο 88', για τους “16” του θεσμού.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ