STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Που χάθηκες και εσύ... (Νο.3)

Που χάθηκες και εσύ... (Νο.3)
Ουντέζε INTIME SPORTS

Το Sport24.gr θυμάται ποδοσφαιριστές που πέρασαν από το ελληνικό πρωτάθλημα και κάνει... scouting για να μάθει τι συμβαίνει σήμερα στην καριέρα τους. Ο Ιφεάνι Ουντέζε είναι ο παίκτης που θα ασχοληθούμε αυτή τη φορά.

Είναι από τους ποδοσφαιριστές που θα μπορούσαν να είχαν κάνει μεγάλη καριέρα στο εξωτερικό, αφού και τα προσόντα έχει και προέρχεται από μια "φουρνιά" παικτών με μεγάλο ταλέντο. Ο άστατος χαρακτήρας του όμως τον έχει φέρει στα 30 του χρόνια στα αζήτητα...

Ο λόγος φυσικά για τον αγαπημένο Νιγηριανό αμυντικό Ιφεάνι Ουντέζε (ή αλλιώς ο "ξυπόλητος πρίγκιπας") , ο οποίος αποτέλεσε το πουλέν του Ντούσαν Μπάγεβιτς την δεκαετία του 2000-2010, μαζί με τον Κόφι Αμπονσά.

Τα χρόνια της αθωότητας

Που χάθηκες και εσύ... (Νο.3)
Ουντέζε



Ο Ιφεάνι Ουντέζε γεννήθηκε στις 2 Ιουλίου του 1980 σε μία μικρή πόλη της Νιγηρίας, όπου ο πατέρας του ήταν ο αρχηγός του χωριού και αυτός... πρίγκιπας!

Ξεκίνησε την καριέρα του σε ηλικία 17 ετών στην ομάδα της Καβάλας τη σεζόν 1997/98, όπου και αποτέλεσε ένα από τα μεγαλύτερα ταλέντα της εποχής όπως αποδείχθηκε μέσα στην χρονιά. Στους "Αργοναύτες" έμεινε συνολικά τρεις σεζόν, μέχρι το 2000, και πραγματοποίησε συνολικά 65 εμφανίσεις χωρίς κάποιο γκολ.

Ο υποβιβασμός της Καβάλας στην δεύτερη κατηγορία ωστόσο και τα όσα επακολούθησαν μέσα στη σεζόν, τον έφεραν στην πόρτα της εξόδου. Το ταλέντο του ωστόσο εντόπισε ο Ντούσαν Μπάγεβιτς στον ΠΑΟΚ, όπου και ανέλαβε να τον κάνει... ποδοσφαιριστή.

Το Παγκόσμιο Κύπελλο και το χαλασμένο ξυπνητήρι

Που χάθηκες και εσύ... (Νο.3)
Ουντέζε INTIME SPORTS



(Στιγμιότυπο με αντίπαλο τον Μέλμπεργκ στο Μουντιάλ του 2002)

Η καριέρα του 22χρονου, τότε, Ουντέζε έμοιαζε με όνειρο, αφού ήταν μέσα στις πρώτες επιλογές του Σέρβου τεχνικού για την βασική ενδεκάδα, ενώ το αποκορύφωμα στην καριέρα του ήρθε το 2002 με τη συμμετοχή του στο Μουντιάλ της Κορέας/Ιαπωνίας.

Από εκεί και πέρα ο Νιγηριανός άσος πήρε την κάτω βόλτα... Όποτε πήγαινε στην πατρίδα του ξεχνούσε να γυρίσει πίσω για καμιά εβδομάδα, στις προπονήσεις πήγαινε σχεδόν πάντα καθυστερημένος, ενώ όπου βρισκόταν μίλαγε για την... γαλαζοαίματη καταγωγή του!

Ούτε στην Αγγλία δεν τα κατάφερε...

Που χάθηκες και εσύ... (Νο.3)
Ουντέζε



Τον Δεκέμβριο του 2002 οι άνθρωποι του ΠΑΟΚ δεν άντεχαν άλλο με τα τερτίπια του και αποφάσισαν να τον δώσουν δανεικό στην Γουέστ Μπρόμγουιτς, με σκοπό να πουληθεί και να φέρει χρήματα, τα οποία η ομάδα είχε μεγάλη ανάγκη εκείνη την περίοδο.

Στην Αγγλία ο Ουντέζε έπαιξε 11 παιχνίδια, όμως για άλλη μια φορά ο χαρακτήρας του νίκησε την επιθυμία να γίνει μεγάλος ποδοσφαιριστής. Αποτέλεσμα; Οι Άγγλοι τον έδιωξαν κακήν κακών και ο 23χρονος τότε άσος επέστρεψε στην Θεσσαλονίκη.

Στη συνέχεια φάνηκε να βάζει λίγο μυαλό και για τα επόμενα δυο χρόνια ήταν ο βασικός αμυντικός του ΠΑΟΚ, χωρίς αυτό να σημαίνει πως εγκατέλειψε τις παιδικές "ασθένειες".

Η επίθεση με το μαχαίρι!

ΠΑΟΚ-ΑΛΚΜΑΑΡ / ΑΓΩΝΑΣ ΚΥΠΕΛΛΟΥ ΟΥΕΦΑ // PAOK (GRE)-ALKMAAR (HOL) / UEFA CUP /  ΑΠΟΓΟΗΤΕΥΣΗ ΠΑΙΚΤΩΝ ΠΑΟΚ / ΟΥΝΤΕΖΕ
Ουντέζε INTIME SPORTS



Η σεζόν 2006 θα μείνει για πάντα στην καρδιά του Ουντέζε, καθώς μετά από ένα ντέρμπι με τον Ολυμπιακό, δέχθηκε επίθεση από μερίδα οπαδών του ΠΑΟΚ με μαχαίρι, με τον ίδιο να δηλώνει πως θέλει να φύγει ακόμα και από την Ελλάδα γιατί φοβόταν για τη ζωή του!

Λίγους μήνες μετά αποχώρησε από τον Δικέφαλο και πήγε σε έναν άλλο... Στην ΑΕΚ ο Ουντέζε έπαιξε μόλις σε πέντε ματς, αλλά στο τέλος έφυγε για να επιστρέψει στον ΠΑΟΚ, όμως ουσιαστικά ήταν πρώην ποδοσφαιριστής. Το τέλος ήρθε μετά την καθυστερημένη επιστροφή του από την Νιγηρία, αφού πρώτα είχε προσβληθεί από ελονοσία.

Loverboy...

Που χάθηκες και εσύ... (Νο.3)
Ουντέζε



Από το 2007 και έπειτα ο Ιφεάνι Ουντέζε είναι στα αζήτητα. Υπέγραψε συμβόλαια με διάφορες ομάδες στις οποίες ποτέ δεν αγωνίστηκε, ενώ η προσωπική του ζωή άρχισε να γίνεται άστατη με αποκορύφωμα το διαζύγιο με τη σύζυγο του, με την οποία ήταν μαζί από μικρά παιδιά.

Μάλιστα σε δηλώσεις του σε ΜΜΕ της Νιγηρίας, ο Ουντέζε είπε πως βαρέθηκε με την ίδια γυναίκα, καθώς ήταν μαζί της από νεαρή ηλικία!

Πλέον ο 30χρονος άσος (;) απασχολεί τα ΜΜΕ της πατρίδας του για την κριτική που κάνει στην Εθνική Νιγηρίας και τα ερωτικά σκάνδαλα με πρωταγωνίστριες από το Nollywood (Το Hollywood της Νιγηρίας).





TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ