STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Πού χάθηκες και εσύ... (Νο. 8)

!!! SAD ZGODZIL SIE NA WIZERUNEK OSKARZONEGO !!!

06.03.2008 LODZ UL POMORSKA 21 SAD GRODZKI 

ROZPOCZAL SIE PROCSE BYLEGO PILKARZA REPREZENTACJI POLSKI 34-LETNIEGO IGORA SYPNIEWSKIEGO OSKARZONEGO O ZNECANIE SIE NAD MATKA I GROZENIE SMIERCIA POLICJANTOM I KONKUBINIE. GROZI MU 5 LAT POZBAWIENIA WOLNOSCI

FOT. RADOSLAW JOZWIAK  / AGENCJA GAZETA
Ιγκόρ Σιπνιέφσκι FOTO-LODZ

Το Sport24.gr θυμάται ποδοσφαιριστές που πέρασαν από το ελληνικό πρωτάθλημα και κάνει... scouting για να μάθει τι συμβαίνει σήμερα στην καριέρα τους. Ο Ιγκόρ Σιπνιέφσκι είναι ο παίκτης που θα ασχοληθούμε αυτή τη φορά. (videos)

Η ιστορία της ζωής του μπορεί άνετα να γίνει μπεστ σέλερ, αφού σε ηλικία 36 ετών τα έχει ζήσει σχεδόν όλα. Μεγάλες στιγμές ως ποδοσφαιριστής, απόλυτη απαξίωση, φυλακή, κατηγορία για απόπειρα ανθρωποκτονίας, ναρκωτικά, γυναίκες, κατάθλιψη, εγκλεισμό σε κλινική. Η ζωή του Ιγκόρ Σιπνιέφσκι όμως πάνω από όλα είναι μια θλιβερή ιστορία...

Από που να ξεκινήσει κανείς και που να σταθεί. Μιλάμε για μια προσωπικότητα που προκαλεί το λιγότερο θλίψη, αφού από την αποθέωση και την ευκαιρία να γίνει τεράστιος ποδοσφαιριστής, πλέον παλεύει για μία αξιοπρεπή ζωή. Ας ξεκινήσουμε από τα χρόνια της αθωότητας.

Δικαίωμα στο όνειρο μέσα σε δυο μήνες...

Ο Ιγκόρ Σιπνιέφσκι γεννήθηκε στις 11 Οκτωβρίου του 1974 στην πόλη Λοτζ της Πολωνίας και ξεκίνησε τα πρώτα του ποδοσφαιρικά του βήματα στην ομάδα της LKS Lodz. Η επιθυμία του να αφήσει πίσω τις άσχημες μνήμες των παιδικών του χρόνων τον έφερε στην Ελλάδα και την Καβάλα το 1997. Ήταν η ευκαιρία που περίμενε μια ζωή και την άρπαξε από τα μαλλιά.

Πού χάθηκες και εσύ... (Νο. 8)
Ιγκόρ Σιπνιέφσκι

Στους "αργοναύτες" ξεκίνησε εντυπωσιακά τον πρώτο γύρο με αποτέλεσμα σε 18 εμφανίσεις να πετύχει 7 τέρματα. Οι άνθρωποι του Παναθηναϊκού εντυπωσιασμένοι από τις ικανότητες του, έδωσαν ένα μεγάλο ποσό για την εποχή και τον απέκτησαν τον Γενάρη.

Μάλιστα πολλοί είπαν πως οι πράσινοι βρήκαν τον νέο Βαζέχα, που θα συνέχιζε την καλή παράδοση που είχαν στο "τριφύλλι" με τους Πολωνούς ποδοσφαιριστές. Βέβαια εκείνη την περίοδο ξεκίνησαν να ακούγονται και οι πρώτες κουβέντες όσον αφορά την εξωγηπεδική ζωή του 23χρονου άσου.

Στο δεύτερο μισό της σεζόν ο Πολωνός επιθετικός δεν κατάφερε να γίνει βασικό στέλεχος της ομάδας και ολοκλήρωσε τη χρονιά μετρώντας 10 εμφανίσεις σε πρωτάθλημα και Κύπελλο, τις περισσότερες από τις οποίες ως αλλαγή.

Τα πρώτα σύννεφα...

Πού χάθηκες και εσύ... (Νο. 8)
Ιγκόρ Σιπνιέφσκι

Ο Ιγκόρ Σιπνιέφσκι έμεινε συνολικά στον Παναθηναϊκό τρία χρόνια, με τους πράσινους να έχουν πολλά παράπονα από την συμπεριφορά του. Ποτέ δεν κατάφερε να κερδίσει την εμπιστοσύνη των προπονητών του, καθώς ήταν αλλεργικός... στην προπόνηση, ενώ απασχόλησε πολλές φορές τα ΜΜΕ για το γεγονός πως του άρεσε να πίνει.

Παρόλα αυτά ο Σιπνιέφσκι μιλούσε στο τόπι και υπήρξαν πολλές φορές που χάρισε μαγικές στιγμές στους φίλους του Παναθηναϊκού και όταν έχεις τον κόσμο μαζί σου, τότε μπορείς να κάνεις ότι θέλεις. Έστω και προσωρινά...

Φεύγω γιατί δεν παίζω!

Η σχέση του Πολωνού άσου με τον Παναθηναϊκό έφτασε στα άκρα όταν και απαίτησε να παίζει βασικός. Η διοίκηση της ομάδας μίλησε σκληρά για τον Σιπνιέφσκι με αποτέλεσμα ο 24χρονος ποδοσφαιριστής να αποχωρήσει από την προπόνηση (!), λέγοντας πως θα επιστρέψει μόνον όταν πάρει εγγυήσεις ότι θα αγωνίζεται περισσότερο.

Προσωρινά βρέθηκε λύση και ο Σιπνιέφσκι παρέμεινε στην ομάδα μέχρι τον Δεκέμβριο του 2001, όταν και ο Παναθηναϊκός τον έδωσε στον ΟΦΗ. Κάπου εκεί τελείωσε η καριέρα του Πολωνού στους πράσινους...

Μαύρη πέτρα...

Camera:   DCS520C
Serial #: K520C-00802
Width:    1728
Height:   1152
Date:  01-04-2001
Time:   21:00:52
DCS5XX Image
FW Ver:   3.0.9
TIFF Image
Look:   Product
Antialiasing Filter:  Removed
Counter:    [64001]
ISO Speed:  800
Aperture:  f2.8
Shutter:  1/250
Max Aperture:  f2.8
Min Aperture:  f32
Exposure Mode:  Shutter priority AE (Tv)
Compensation:  +0.7
Flash Compensation:  +0.0
Meter Mode:  Evaluative
Flash Mode:  E-TTL (1st curtain sync)
Drive Mode:  Continuous
Focus Mode:  AI Servo
Focus Point:  --o--
Focal Length (mm):  180
White balance: Auto
Time: 21:00:52.648
Σιπνιέφσκι CAMERA: DCS520C SERIAL #: K520C-00802 WIDTH: 1728 HEIGHT: 1152 DATE: 01-04-2001 TIME: 21:00:52 DCS5XX IMAGE FW VER: 3.0.9 TIFF IMAGE LOOK: PRODUCT ANTIALIASING FILTER: REMOVED COUNTER: [64001] ISO SPEED: 800 APERTURE: F2.8 SHUTTER: 1/250 MAX APERTURE: F2.8 MIN APERTURE: F32 EXPOSURE MODE: SHUTTER PRIORITY AE (TV) COMPENSATION: +0.7 FLASH COMPENSATION: +0.0 METER MODE: EVALUATIVE FLASH MODE: E-TTL (1ST CURTAIN SYNC) DRIVE MODE: CONTINUOUS FOCUS MODE: AI SERVO FOCUS POINT: --O-- FOCAL LENGTH (MM): 180 WHITE BALANCE: AUTO TIME: 21:00:52.648

Στο Ηράκλειο ο Σιπνιέφσκι έμεινε για έξι μήνες πραγματοποιώντας δέκα εμφανίσεις με μόλις ένα γκολ. Τα όσα συνέβαιναν όμως στις προπονήσεις δεν πέρασαν απαρατήρητα από την διοίκηση του ΟΦΗ που αποφάσισε το καλοκαίρι να μην του προσφέρει νέο συμβόλαιο.

Ο ίδιος αποχωρώντας δήλωσε πως η Ελλάδα τον πλήγωσε και πως δεν θέλει να επιστρέψει πίσω. Ένα χρόνο αργότερα ωστόσο (και μετά από ένα σύντομο πέρασμα από την πατρίδα του), γύρισε στη χώρα μας για να παίξει στην Καλλιθέα τη σεζόν 2002-03.

Στο "Ελ Πάσο" ο Σιπνιέφσκι δεν κατάφερε να παίξει παραπάνω από τρία παιχνίδια, αφού τα προσωπικά προβλήματα και ο εθισμός του στο αλκοόλ είχαν φτάσει στο απροχώρητο. Δημοσιεύματα ήθελαν τον Πολωνό άσο να βρίσκεται στα δικαστήρια με τη σύζυγο του, με αποτέλεσμα να επισκέπτεται ψυχολόγο για να μπορέσει να ξεπεράσει το σοκ!

Η απόφαση του ωστόσο να πάει στην Σουηδία λειτούργησε προσωρινά ως παυσίπονο στα προβλήματα που είχε, όμως τα "χάπια" δεν κρατάνε για πάντα και έτσι το 2004 ο πρώην άσος του Παναθηναϊκό ξέφυγε από κάθε κατάσταση.

Απαξίωση και φυλακή!

Πού χάθηκες και εσύ... (Νο. 8)
Σιπνιέφσκι

Από το 2004 και μετά και τη χαμένη ευκαιρία να πάει στο Μουντιάλ το 2006, η ζωή του Σιπνιέφσκι πέρασε σε άλλο επίπεδο. Για ένα χρόνο αποφάσισε να απέχει από την ενεργό δράση, όμως το 2005 επέστρεψε στην ομάδα από την οποία ξεκίνησε το ποδόσφαιρο.

Ο εθισμό του στο αλκοόλ και άλλες ουσίες ωστόσο ήταν τέτοιος που ακόμα και στις προπονήσεις (όπως βλέπετε στην φωτογραφία) συνέχιζε να πίνει και να καπνίζει! Το μεγαλύτερο σοκ στην ζωή του όμως ήρθε το 2006.

Σε κατάσταση μέθης ο Σιπνιέφσκι δεν ήξερε τι έκανε και επιτέθηκε στην μητέρα του. Σαν να μην έφτανε αυτό χτύπησε και έναν αστυνομικό, με αποτέλεσμα να κατηγορηθεί για απόπειρα ανθρωποκτονίας! Έτσι λοιπόν το δικαστήριο του επέβαλε ποινή φυλάκισης 13 μηνών το 2007.

"' Όταν πίνω δεν ξέρω τι κάνω. Χάνω τον έλεγχο και την επόμενη ημέρα δεν θυμάμαι τι συνέβη. Με το αλκοόλ ξεχνάω τα προβλήματα μου, τα οποία δεν με αφήνουν να ηρεμήσω. Άρχισα να πίνω από τα 9 μου χρόνια και ποτέ δεν κατάφερα να ξεκόψω εντελώς", είχε πει σε μια συγκλονιστική συνέντευξη από τη φυλακή.

Η ζωή αρχίζει στα 36 (;)

15.05.2008 LODZ , UL. POMORSKA , SAD REJONOWY , NA 1,5 ROKU WIEZIENIA SKAZAL SAD BYLEGO REPREZENTANTA POLSKI W PILCE NOZNEJ IGORA SYPNIEWSKIEGO   ZNECANIE SIE NAD MATKA I GROZENIE KILKU OSOBOM
FOT. RADOSLAW JOZWIAK  / AGENCJA GAZETA
Σιπνιέφσκι FOTO-SPORT

Στα 36 του χρόνια και μετά από τις τραυματικές εμπειρίες που βίωσε, ο Ιγκόρ Σιμπινέφσκι ήθελε ένα νέο ξεκίνημα στην ζωή του. Έτσι λοιπόν επέστρεψε στην ενεργό δράση με την ομάδα της Λοτζ, η οποία τον δέχθηκε περισσότερο για να τον βοηθήσει να ξεπεράσει τα προβλήματα του.

"Θέλουμε να του δώσουμε μία ευκαιρία. Θα ξεκινήσει προπονήσεις μέχρι να βρεθεί στην κατάλληλη φυσική κατάσταση", έλεγαν οι Πολωνοι, ενώ ο ίδιος τόνισε: "Μεγαλύτεροι σε ηλικία ποδοσφαιριστές από μένα τα έχουν πάει περίφημα στη Λοτζ. Γιατί να μην προσπαθήσω και εγώ; Δεν έχω ξεχάσει το ποδόσφαιρο".

Κάπου εδώ χάνουμε τα ίχνη του Ιγκόρ Σιπνιέφσκι, που πληροφορίες τον θέλουν να έχει αποχωρήσει οριστικά από το ποδόσφαιρο. Αυτό που μας μένει από τον Πολωνό είναι μερικές μαγικές στιγμές που μας χάρισε στα ελληνικά γήπεδα και το γεγονός πως το άρρωστο μυαλό του δεν τον άφησε να κάνει μια καριέρα που ξεκίνησε με τις καλύτερες προϋποθέσεις.

Στιγμές από την καριέρα του παλαίμαχου άσου

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ