STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ποια είναι τα μεγαλύτερα ονόματα που ήρθαν στην Ελλάδα;

Ποια είναι τα μεγαλύτερα ονόματα που ήρθαν στην Ελλάδα;

Το Sport24.gr παρουσιάζει τα -κατά την γνώμη του- 30 μεγαλύτερα ονόματα που ήρθαν στην Ελλάδα και ζητά από τους αναγνώστες του να ψηφίσουν πέντε εξ αυτών και να βγει η κορυφαία τριάδα.

Ο Ντιμίταρ Μπερμπάτοφ ήρθε στην Ελλάδα για λογαριασμό του ΠΑΟΚ και η λαμπρή ποδοσφαιρική προσωπικότητά του θα κοσμεί το πρωτάθλημά μας, το οποίο τόσο μεγάλη ανάγκη έχει από παίκτες του δικού του διαμετρήματος και της τεράστιας κλάσης του.

Ο Βούλγαρος φορ αποτελεί την συνέχεια ενός... κύματος ερχομού σπουδαίων ποδοσφαιριστών αυτό το καλοκαίρι στην Ελλάδα, όπως οι Μάικλ Εσιέν, Εστέμπαν Καμπιάσο και Ντιέγκο Μπουονανότε. Είναι οι μόνοι; Σε καμία περίπτωση, καθώς στην χώρα μας έχουν έρθει κατά καιρούς σπουδαίους άσους.

Το Sport24.gr... πασάρει στους αναγνώστες του και τους ζητάει να διαλέξουν τους κορυφαίους που έχουν παίξει στην Ελλάδα. Από τους 30 παίκτες που επιλέχθηκαν, μπορούν να ψηφίσουν μέχρι πέντε και απ' αυτούς θα βγει η κορυφαία τριάδα που στρογγυλοκαθίσει στο... βάθρο των νικητών.

Προφανώς και αυτή η 30άδα είναι σχετική, καθώς ο καθένας μπορεί να έχει τις ενστάσεις, τις διαφωνίες του και κατ' επέκταση να κάνει τις δικές του προτάσεις. Προσοχή, δεν μετράμε την προσφορά τους, διότι κάποιοι εξ αυτών απέτυχαν παταγωδώς. Το θέμα είναι το πόσο σπουδαία ονόματα ήταν, το βιογραφικό τους και το γκελ που έκαναν στον κόσμο την περίοδο που ήρθαν.

Επί παραδείγματι, ο Γιαγιά Τουρέ που έχει κάνει τεράστια καριέρα, δεν συμπεριλαμβάνεται στη λίστα, διότι την περίοδο που ήρθε από τη Μέταλουργκ Ντόνετσκ, δεν τον γνώριζε κανείς. Επίσης, για να υπάρχει μια σχετική αναλογικότητα, κάποια ονόματα ίσως... αδικήθηκαν, όπως ας πούμε ο σπουδαίος Άριελ Ιμπαγάσα, ο Φαμπιάν Εστογιανόφ και αρκετοί ακόμη σε όλες τις ομάδες.

Ναι, κάποιοι αδικήθηκαν, ενώ ορισμένοι ήταν υπερεκτιμημένοι την περίοδο που έγινε η μετεγγραφή τους, ενώ στην πραγματικότητα το παρελθόν τους δεν ήταν τόσο... ένδοξο. Όπως και να 'χει, όλα τα ονόματα της λίστας είναι δυνατά. Επαναλαμβάνουμε πως στόχος δεν είναι να αναδειχτεί η προσφορά τους και το πόσο αγαπήθηκαν, αλλά σε το πόσο σημαντική διαδρομή είχαν πριν φτάσουν στην Ελλάδα.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ