STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Ποδαρικό με ανατροπή ο Πανιώνιος, 3-1 την Κέρκυρα

SUPERLEAGUE / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΚΕΡΚΥΡΑ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΚΕΡΚΥΡΑ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Με καταπληκτική εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο, ο Πανιώνιος ανέτρεψε το 0-1 (43' Επστάιν) του πρώτου μέρους και με τέρματα των Μασούρα (46'), Λάμπρου (53') και Παπαγεωργίου (78') νίκησε με σκορ 3-1 την Κέρκυρα στη Νέα Σμύρνη.

Ο Πανιώνιος υποδέχθηκει την Κέρκυρα στη Νέα Σμύρνη για την 16η αγωνιστική της Super League Σουρωτή, στο πρώτο παιχνίδι χρονικά του νέου έτους στο ελληνικό πρωτάθλημα.

Οι "κυανέρυθροι" με φοβερή εμφάνιση στο δεύτερο ημίχρονο επικράτησαν με σκορ 3-1 των Φαιάκων, υποχρεώνοντας τους στην 5η σερί τους ήττα στη διοργάνωση.

Ο Πανιώνιος με αυτή τη νίκη ανέβηκε στους 25 βαθμούς και σίγουρα το πέρας της αγωνιστικής θα τον βρει στην 5η θέση. Η Κέρκυρα έμεινε στους 11 βαθμούς και στην προτελευταία θέση του πίνακα κατάταξης.

Ας δούμε πώς έφτασαν μέχρι τη σέντρα οι ομάδες:

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ:

  • Ο Μιχάλης Γρηγορίου συμπεριέλαβε 20 ποδοσφαιριστές στην αποστολή για το ματς με την Κέρκυρα. Μπανανά, Ντουρμισάι, Γκιοατά, Σπιριντόνοβιτς, Ταποκό, Αστράς, Βλάχος, Βουκελάτος, Γλυνός, Κόρμπος, Λάμπρου, Μασούρας, Μπαντής, Οικονομίδης, Παπαγεωργίου, Πινιώτης, Σαββίδης, Σαραμαντάς, Σιώπης, Σταυρόπουλος, ήταν οι επιλογές του Έλληνα τεχνικού.
  • Χωρίς Οικονόμου, Μασούντ και Χατζισαφί, που συνεχίζουν σε Παναθηναϊκό, ΑΕΚ και Ολυμπιακό αντίστοιχα ο Πανιώνιος.
  • Ο Ταποκό παρότι έχει ενημερωθεί να βρει ομάδα, συμπεριλήφθηκε στην αποστολή.
  • Εκτός έμειναν οι Κότνικ και Γεσίλ, που ήταν τιμωρημένοι.

ΚΕΡΚΥΡΑ:

  • Ντεμπούτο για τον Σάκη Τσιώλη στην τεχνική ηγεσία της νησιωτικής ομάδας.
  • Ο Καρδιτσιώτης τεχνικός πήρε 20 παίκτες στην αποστολή. Κουτζαβασίλης, Γιαννακόπουλος, Γρομητσάρης, Ιωάννου, Γκράσι, Σοϊλέδης, Σπίνουλας, Αρτυματάς, Κρητικός, Μπαλάφας, Σιόντης, Επστάιν, Κόντος, Γεωργίου, Ντιογκό, Ζορμπάς, Παμλίδης, Μυτίδης, Τουράμ, Μπάουμαν, ήταν οι επιλογές του Τσιώλη.
  • Ντεμπούτο έκανε ο Ντάβιντε Γκράσι. Ο Ιταλός κεντρικός αμυντικός είναι απόκτημα της χειμερινής μεταγραφικής περιόδου από τη Νέα Σαλαμίνα.
  • Στον πάγκο έμεινε ο -επίσης νεοαποκτηθείς- Μυτίδης.
  • Ο Τουράμ που έπαιξε τελευταία φορά την 1/10/2017 στην Ξάνθη, επέστρεψε στην αποστολή αλλά έμεινε εκτός 18άδας.
  • Ο Κώστας Γεωργακόπουλος έμεινε ελεύθερος από τον Παναιγιάλειο και επέστρεψε στην Κέρκυρα, όχι όμως και στην αποστολή για το ματς της Νέας Σμύρνης.

Σκορ και "κυανέρυθρο" θέαμα

Γήπεδο: Πανιωνίου ΓΣΣ

Διαιτητής: Γεώργιος Τζοβάρας (ΕΠΣ Φθιώτιδας)

Βοηθοί: Άγγελος Πήττας (ΕΠΣ Ηλείας), Αντώνιος Πυλαρινός (ΕΠΣ Ζακύνθου)

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Μιχάλης Γρηγορίου): Μπαντής, Βλάχος, Μπανανά, Γκιοατά, Σαραμαντάς, Κόρμπος, Σιώπης, Σαββίδης (46' Σπιριντόνοβιτς), Μασούρας, Λάμπρου (76' Παπαγεωργίου), Ντουρμισάι (81' Πινιώτης).

ΚΕΡΚΥΡΑ (Σάκης Τσιώλης): Κουτζαβασίλης, Γεωργίου, Ιωάννου, Γρομητσάρης (56' Μπάουμαν), Γκράσι, Σοϊλέδης, Κρητικός, Μπαλάφας (67' Κόντος), Σιόντης, Έπσταϊν, Παμλίδης (75' Ζορμπάς).

Γκολ: 46' Μασούρας, 53' Λάμπρου, 78' Παπαγεωργίου / 43' Επστάιν

Κάρτες: 80' Ντουρμισάι, 81' Κόρμπος / 54' Επστάιν, 55' Κρητικός, 67' Γκράσι, 85' Γεωργίου

Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα

Σε μαγική εικόνα παρέπεμπε το τέλος του πρώτου ημιχρόνου στη Νέα Σμύρνη. Όχι γιατί ο Πανιώνιος κυριάρχησε, αλλά γιατί η Κέρκυρα στην μοναδική αξιόλογη στιγμή της επιθετικά κατάφερε να πάει με προβάδισμα στα αποδυτήρια με την ολοκλήρωση του 45λέπτου.

Σε ένα διάστημα που ο Πανιώνιος είχε την υπεροχή, τον έλεγχο στη μεσαία γραμμή και δύο - τρεις καλές στιγμές για να σκοράρει δίχως να τα καταφέρει. Η Κέρκυρα περίμενε πίσω από την μπάλα, προσπαθούσε να κρατά χαμηλά το τέμπο και με τον Επστάιν στο 43' ευτύχησε να προηγηθεί σε μια φάση που δεν μύριζε γκολ.

SUPERLEAGUE / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΚΕΡΚΥΡΑ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΚΕΡΚΥΡΑ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Οι Φαίακες πήραν προβάδισμα στο σκορ και ψυχολογικό αβαντάζ, λίγο πριν ο Τζοβάρας σφυρίξει για τελευταία φορά στο πρώτο ημίχρονο και στην πρώτη τους τελική εντός στόχου στην αναμέτρηση.

Τα στατιστικά της αναμέτρησης στο πρώτο 45λεπτο:

Ποδαρικό με ανατροπή ο Πανιώνιος, 3-1 την Κέρκυρα

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ ΓΙΑ ΦΙΛΗΜΑ

Στο ξεκίνημα του δεύτερου μέρους ο Σπιριντόνοβιτς πήρε θέση στον αγωνιστικό χώρο αντί του Σαββίδη και 45 δευτερόλεπτα μετά τη σέντρα, ο Μασούρας ισοφάρισε με καταπληκτική προσπάθεια εντός περιοχής! Ο εξτρέμ του Πανιωνίου ελίχθηκε ωραία, έκανε δύο προσποιήσεις και με ψυχραιμία πλάσαρε τον Κουτζαβασίλη για το 1-1.

Πριν προλάβουν να συνέλθουν οι φιλοξενούμενοι, δέχθηκαν και δεύτερο "χτύπημα". Στο 53' ο Πανιώνιος έφτασε στην ολική ανατροπή, όταν από σέντρα του Σαραμαντά από αριστερά, η μπάλα έφτασε στο δεύτερο δοκάρι, εκεί όπου ο Λάμπρου κοντρόλαρε και με το δεξί νίκησε τον Κουτζαβασίλη για το 2-1!

SUPERLEAGUE / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΚΕΡΚΥΡΑ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΚΕΡΚΥΡΑ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Μάταια με φωνές και αλλαγές προσπαθούσε ο Τσιώλης να αφυπνίσει την ομάδα του, που έμοιαζε να έχει μείνει στα αποδυτήρια και τις δάφνες του πρώτου ημιχρόνου.

Ο Παπαγεωργίου στο 78' και στην πρώτη του επαφή με την μπάλα νίκησε από κοντά τον γκολκίπερ της Κέρκυρας και έγραψε το τελικό 3-1 στη Νέα Σμύρνη. Προηγήθηκε η εξαιρετική ασίστ του καταπληκτικού Μασούρα, που ήταν και ο κορυφαίος του γηπέδου.

SUPERLEAGUE / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΚΕΡΚΥΡΑ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΚΕΡΚΥΡΑ / / (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΚΩΣΤΑΣ ΜΑΚΡΥΔΗΜΑΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Επόμενη αγωνιστική υποχρέωση του Πανιωνίου στο πρωτάθλημα, η εκτός έδρας αναμέτρηση με τον Απόλλωνα Σμύρνης (13/1), ενώ η Κέρκυρα έχει ακόμη πιο δύσκολο έργο καθώς υποδέχεται τον ΠΑΟΚ (14/1).

Τα στατιστικά του 90λεπτου στη Νέα Σμύρνη:

Ποδαρικό με ανατροπή ο Πανιώνιος, 3-1 την Κέρκυρα

Δείτε αναλυτικά την βαθμολογία της Super League και όχι μόνο

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Το 1-1 του Πανιωνίου. Δεν συμπληρώθηκε ούτε ένα λεπτό με την έναρξη του δεύτερου ημιχρόνου και ο Μασούρας αποκατέστησε την τάξη στη Νέα Σμύρνη, ισοφαρίζοντας το σκορ, διώχνοντας το άγχος από τους συμπαίκτες του και δίνοντας ψυχολογικό αβαντάζ στους γηπεδούχους.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Δεν επηρέασε την εξέλιξη ή το αποτέλεσμα του αγώνα με τα σφυρίγματα του ο Τζοβάρας. Σωστές οι κίτρινες πλην αυτής στον Κόρμπο. Οριακή η φάση με το ακυρωθέν τέρμα του Μασούρα στο 34', με τον δεύτερο βοηθό να έχει την ευθύνη της υπόδειξης, σε μια ούτως ή άλλως πολύ δύσκολη φάση.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Ο Μασούρας ισοφάρισε και είχε την υπέροχη ασίστ στο 3-1 του Παπαγεωργίου αλλά και συμμετοχή στο γκολ ανατροπής του Λάμπρου. Μια από τις πλέον ουσιαστικές και γεμάτες εμφανίσεις του με τη φανέλα του Πανωινίου, σίγουρα πιστώνεται το μεγαλύτερο κομμάτι της νίκης των "κυανέρυθρων".

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Πολύ καλό παιχνίδι από τον Λάμπρου, που ήταν ο πιο επικίνδυνος παίκτης της ομάδας του στο πρώτο ημίχρονο, ενώ ενήργησε με καθαρό μυαλό στη φάση του 2-1, με το γκολ να βάζει το νερό στο αυλάκι για τον Πανιώνιο.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Αναιμική η επιθετική παρουσία της Κέρκυρας, ακόμη και το γκολ του Επστάιν είναι περισσότερο προϊόν αδράνειας της αντίπαλης άμυνας, παρά δημιουργίας. Ο Τσιώλης έχει δύσκολο έργο στο συγκεκριμένο κομμάτι, που χρήζει άμεσα βελτίωσης για να μπορέσουν οι Φαίακες να μείνουν ζωντανοί στη μάχη της επιβίωσης.

Photo credits: EUROKINISSI

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ