STOIXIMAN SUPER LEAGUE

"Πνίγηκε" στο άγχος η ΑΕΚ, 0-0 με Απόλλωνα

SUPERLEAGUE / ÁÅÊ - ÁÐÏËËÙÍ ÓÌÕÑÍÇÓ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÁÅÊ - ÁÐÏËËÙÍ ÓÌÕÑÍÇÓ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Η ΑΕΚ δεν κατάφερε να βρει γκολ απέναντι στον Απόλλωνα Σμύρνης στο ΟΑΚΑ και "κόλλησε" στην λευκή ισοπαλία (0-0) για τη 15η αγωνιστική της Super League Σουρωτή.

Στα σκουπίδια ή για την ακρίβεια στην… λίμνη στην οποία είχε μετατραπεί από την βροχή το ΟΑΚΑ, πέταξε η ΑΕΚ την ευκαιρία να "κλειδώσει" τον άτυπο τίτλο της πρωταθλήτριας χειμώνα, μετά από 20 ολόκληρα χρόνια.

Οι "κιτρινόμαυροι" δεν μπόρεσαν να βρουν λύσεις ούτε για το άγχος τους, ούτε για την άμυνα του Απόλλωνα και έμειναν στο 0-0. Η ΑΕΚ πέταξε τις ευκαιρίες που δημιούργησε στο πρώτο ημίχρονο. Και στο δεύτερο "πνίγηκε" από το βάρος στα πόδια, από την κούραση και από την καλή αμυντική του Απόλλωνα.

ΕΤΣΙ ΕΠΑΙΞΑΝ ΟΙ ΔΥΟ ΟΜΑΔΕΣ

"Πνίγηκε" στο άγχος η ΑΕΚ, 0-0 με Απόλλωνα
"Πνίγηκε" στο άγχος η ΑΕΚ, 0-0 με Απόλλωνα

Ευκαιρίες χωρίς γκολ

Γήπεδο: ΟΑΚΑ

Διαιτητής: Στέφανος Κουμπαράκης (Θράκης)

Βοηθοί: Κούλα (Ξάνθης), Καλφάκης (Χανίων)

ΑΕΚ (Χιμένεθ): Τσιντώτας, Μπακάκης, Τσιγκρίνσκι, Λαμπρόπουλος, Γκάλο, Σιμόες, Γαλανόπουλος (66' Κλωναρίδης), Αραούχο, Μπακασέτας (52' Κονέ), Λόπες(56' Χριστοδουλόπουλος), Λιβάγια

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Παράσχος): Τσόβιτς, Ντάσιος (83' Μπιτζιμιν), Κύργιας, Παπάζογλου, Κούρος, Κοντοές, Μπαρτολίνι, Χουάρες, Ελμπάζ (59' Καστιγιέχος), Αλμπάνης, Ανιέτε (72' Μενδρινός).

Γκολ: -

Κάρτες: 87' Αραούχο / 24' Κοντοές, 31' Παπάζογλου, 36'Χουάρες, 56' Ανιέτε, 90' Τσόβιτς

Θυμηθείτε εδώ το live του αγώνα

Στο σχήμα με τριάδα στο κέντρο της άμυνας που επέλεξε ο Γιώργος Παράσχος, επιχείρησε να προσαρμοστεί ο Μανόλο Χιμένεθ. Εξ' ου και ο Ισπανός τεχνικός επέλεξε να επαναφέρει και αυτός το σχήμα με την τριάδα, ενώ άφησε στον πάγκο τον Χριστοδουλόπουλο, για να παίξει ο Μπακασέτας πίσω από το δίδυμο Αραούχο και Λιβάγια.

SUPERLEAGUE / ÁÅÊ - ÁÐÏËËÙÍ ÓÌÕÑÍÇÓ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÁÅÊ - ÁÐÏËËÙÍ ÓÌÕÑÍÇÓ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Παρόλα αυτά, η ΑΕΚ και καλή κυκλοφορία είχε στην μπάλα και σωστή ανάπτυξη του παιχνιδιού και κυρίως δημιούργησε πολλές ευκαιρίες. Άλλωστε η άμυνα του Απόλλωνα, παρόλο που ήταν μαζική και με κλειστούς τους διαδρόμους, άφηνε… ρωγμές. Και η ΑΕΚ μόλις στο 11' απείλησε για πρώτη φορά, όταν ο Λόπες έκανε σέντρα και ο Τσιγκρίνσκι έπιασε ανενόχλητος κεφαλιά εξ επαφής, που όμως δεν βρήκε στόχο. Ενώ στην αμέσως επόμενη φάση, ο Λιβάγια έκανε όμορφη προσπάθεια στα όρια της περιοχής, σούταρε δυνατά από δύσκολη θέση, αλλά ο Τσόβιτς απέκρουσε σε κόρνερ.

Η ΑΕΚ πίεζε πολύ, κέρδιζε δεύτερες επιθέσεις καθώς οι φιλοξενούμενοι δεν μπορούσαν να κρατήσουν την μπάλα στα πόδια τους και έβρισκαν τρόπους να απειλήσουν τόσο από τον άξονα, όσο και από τα άκρα. Όμως η τελική πάσα, δεν ήταν καλή. Αλλά και όταν ο Λιβάγια έδωσε μια πάσα έτοιμο γκολ στον Λόπες στο 39', ο Πορτογάλος δεν βρήκε δίχτυα μόνος του απέναντι στον Τσόβιτς. Και η ΑΕΚ ούτε και σ’ αυτή την φάση βρήκε το γκολ. Ενώ το ημίχρονο έληξε με την μοναδική τελική του Απόλλωνα σ’ ολόκληρο το 45άλεπτο. Ένα σουτ του Ελμπάζ έξω από την περιοχή, το οποίο όμως έφυγε μακριά άουτ.

SUPERLEAGUE / ÁÅÊ - ÁÐÏËËÙÍ ÓÌÕÑÍÇÓ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÁÅÊ - ÁÐÏËËÙÍ ÓÌÕÑÍÇÓ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ προσπάθησε να μπει δυνατά και να πιέσει από την αρχή, προκειμένου να μην αφήσει χρόνο να περάσει και να πιεστεί. Στο 50ο Μπακασέτας βρέθηκε μόνος απέναντι στον Τσόβιτς, αλλά η κεφαλιά που έπιασε ήταν χωρίς δύναμη και πήγε στην αγκαλιά του τερματοφύλακα του Απόλλωνα. Ενώ οκτώ λεπτά μετά, ο Λιβάγια έξω από την περιοχή έπιασε ένα σουτ και η μπάλα πέρασε μόλις άουτ. Αυτή ήταν ουσιαστικά και η τελευταία φορά που η ΑΕΚ απείλησε σοβαρά την εστία του Τσόβιτς. Ο Χιμένεθ έριξε στο γήπεδο πρώτα τον Κονέ, μετά τον Λάζαρο και κατόπιν τον Κλωναρίδη. Άλλωστε και το σχήμα σε 4-4-1-1. Όμως αντί να έπαιρνε ρυθμό η ΑΕΚ, φαινόταν να τον χάνει όλο και περισσότερο. Ο Απόλλων με εξαιρετική αμυντική λειτουργία, κρατούσε τους γηπεδούχους μακριά από την εστία του Τσόσιτς. Κάποια στημένα και κάποιες σέντρες από τους παίκτες της ΑΕΚ, ήταν ο μοναδικός τρόπος που η μπάλα έφτανε στην περιοχή. Αλλά χωρίς να βρεθεί τρόπος να γίνουν απειλητικοί οι παίκτες του Χιμένεθ.

SUPERLEAGUE / ÁÅÊ - ÁÐÏËËÙÍ ÓÌÕÑÍÇÓ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ÁÅÊ - ÁÐÏËËÙÍ ÓÌÕÑÍÇÓ / / (ÖÙÔÏÃÑÁÖÉÁ: LATO KLODIAN / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ειδικά από το 75όλεπτό και μετά, βγήκε κούραση, πίεση και βιασύνη στις προσπάθειες των παικτών της ΑΕΚ. Ούτε από τα άκρα, ούτε από τον άξονα βρισκόταν τρόπος για να απειλήσει η Ένωση. Και ουσιαστικά οι φιλοξενούμενοι κράτησαν το μηδέν, χωρίς να απειληθούν. Οι σέντρες που περνούσαν οι παίκτες της ΑΕΚ στην περιοχή, είτε πήγαιναν κατευθείαν πάνω σε φιλοξενούμενους, είτε κατευθείαν άουτ. Και ήταν το 0-0 έμεινε μέχρι τέλους.

Δείτε αναλυτικά την βαθμολογία της Super League και όχι μόνο

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Έτσι όπως εξελίχθηκε το ματς, η πιο καθαριστική φάση, είναι αυτή του 39λεπτού. Ο Λόπες ήταν μόνος του απέναντι στον τερματοφύλακα του Απόλλωνα, αλλά δεν βρήκε δίχτυα και έστειλε την μπάλα άουτ. Και είναι ίσως η φάση που καθόρισε το ματς

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Υπήρχαν πολλές φάσεις που ήταν περίεργες για τον Κουμπαράκη. Τις περισσότερες τις χειρίστηκε σωστά. Όμως στην ΑΕΚ φωνάζουν για τράβηγμα του Παπάζογλου στον Λαμπρόπουλο μέσα στην περιοχή στο δεύτερο ημίχρονο, μετά από κόρνερ. Και φαίνεται ο παίκτης του Απόλλωνα, να τραβάει από την φανέλα και να γκρεμίζει τον αμυντικό της Ένωσης.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Συνολικά όλοι οι ποδοσφαιριστές του Απόλλωνα συνέβαλαν ώστε να μπορέσουν να σταματήσουν την ΑΕΚ. Όμως η αλήθεια είναι πως ο Σεμπάστιαν Μπαρτολίνι με την εμπειρία του, ήταν αυτός που έπαιξε καθοριστικό ρόλο, ώστε να κρατήσει η ομάδα του το μηδέν και να αποσυμπιεστεί.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Ο τρόπος που λειτούργησε αμυντικά ο Απόλλων σ' ολόκληρο το δεύτερο ημίχρονο και κυρίως στο τελευταίο ημίωρο ήταν σχεδόν υποδειγματικός. Με κλειστούς όλους τους διαδρόμους και κοντινές αποστάσεις ανάμεσα στις γραμμές, κράτησαν την ΑΕΚ μακριά από την εστία του Τσόβιτς

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Από το 60' και μετά οι παίκτες της ΑΕΚ φορτώθηκαν με άγχος και έχασαν το καθαρό μυαλό τους. Είναι χαρακτηριστικό πως εκτός από ένα φάουλ του Χριστοδουλόπουλου, δεν υπάρχει άλλη ευκαιρία για την Ένωση, μέχρι και το τέλος του παιχνιδιού.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ