STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Playoffs: Η διπλή ευκαιρία της πρώτης θέσης για τους ομίλους!

Playoffs: Η διπλή ευκαιρία της πρώτης θέσης για τους ομίλους!

Μία πρόκριση είναι αρκετή για την ομάδα που θα τερματίσει πρώτη στα playoffs για να βρεθεί σε ομίλους! Το Sport24.gr εξηγεί τα οφέλη της πρωτιάς για ΠΑΟΚ, ΑΕΚ και Παναθηναϊκό.

Τα playoffs μπαίνουν στην τελική ευθεία και τρεις ομάδες "μάχονται" για την πρώτη θέση. ΠΑΟΚ (10β.), ΑΕΚ (8β.) και Παναθηναϊκός (7β.) θα παλέψουν για την πρωτιά, με τους δύο πρώτους να κρατούν την τύχη στα χέρια τους και τους "πράσινους" να θέλουν ένα συνδυασμό αποτελεσμάτων. Ο Πανιώνιος που βρίσκεται 4ος με μόλις ένα βαθμό, δεν έχει καμία ελπίδα να τερματίσει πρώτος.

Τι σημαίνει όμως πρακτικά η πρωτιά που οδηγεί στον τρίτο προκριματικό του Champions League; Η ομάδα που θα παίξει εκεί χρειάζεται μόνο μία (1) πρόκριση για να παίξει σε όμιλο τον Σεπτέμβριο (είτε UCL είτε Europa), ενώ οι δύο ομάδες που θα ξεκινήσουν στον τρίτο προκριματικό του Europa θέλουν δύο (2) προκρίσεις για να παίξουν στους ομίλους.

Θυμίζουμε ότι και οι τρεις ομάδες (ΠΑΟΚ, ΑΕΚ, Παναθηναϊκός) θα βρεθούν στους αδύναμους του τρίτου προκριματικού του Champions League. Εκεί έχουν "κλειδώσει" οι πέντε πιθανοί αντίπαλοι που είναι:

  • Σαχτάρ (Ουκρανία)
  • Άγιαξ (Ολλανδία)
  • Άντερλεχτ (Βέλγιο)
  • Φενέρμπαχτσε (Τουρκία)
  • Σπάρτα Πράγας (Τσεχία)

Αν η ελληνική ομάδα προκριθεί, ΕΞΑΣΦΑΛΙΖΕΙ όμιλο, είτε στο Champions League είτε στο Europa League. Αν αποκλειστεί, θα έχει άλλη μία ευκαιρία στα playoffs του Europa League. Αντίθετα ο αποκλεισμός στον τρίτο προκριματικό του Europa σημαίνει και αποκλεισμός από τη συνέχεια της διοργάνωσης.

Παραδείγματα:

  • Όταν ο ΠΑΟΚ απέκλεισε την Σακτάρ στον τρίτο προκριματικό του UCL, εξασφάλισε ομίλους. Στα playoffs έπαιξε με την Σάλκε την οποία αν περνούσε θα έπαιζε σε ομίλους του UCL. Τελικά αποκλείστηκε και μπήκε στους ομίλους του EL.
  • O Παναθηναϊκός πέρσι αποκλείστηκε στον τρίτο προκριματικό του UCL από την Μπριζ, αλλά είχε μία δεύτερη ευκαιρία στα playoffs του EL. Την έχασε βέβαια και αυτή καθώς τον απέκλεισε η Καμπάλα.

Η ΟΜΑΔΑ ΠΟΥ ΘΑ ΤΕΡΜΑΤΙΣΕΙ ΠΡΩΤΗ ΣΤΑ PLAYOFFS

Playoffs: Η διπλή ευκαιρία της πρώτης θέσης για τους ομίλους!

OI ΟΜΑΔΕΣ ΠΟΥ ΘΑ ΞΕΚΙΝΗΣΟΥΝ ΣΤΟΝ 3ο ΠΡΟΚΡ. ΤΟΥ EUROPA

Playoffs: Η διπλή ευκαιρία της πρώτης θέσης για τους ομίλους!
TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ