STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Play off; Αυτοί ξέρουν!

Play off; Αυτοί ξέρουν!
play off, κλήρωση INTIME SPORTS

Τα play off της Superleague αρχίζουν και το Sport24.gr δίνει το λόγο σε δύο προπονητές που γνωρίζουν από μίνι πρωτάθλημα. Γιάννης Χριστόπουλος και Μαρίνος Ουζουνίδης σχολιάζουν και αναλύουν...

Η εκκίνηση των play off της Superleague δίνεται την Τετάρτη (20/5, 18.15), αρχής γενομένης από την αναμέτρηση της Τρίπολης ανάμεσα στον Αστέρα και τον Παναθηναϊκό (ακολουθεί στις 20.30 το Ατρόμητος - ΠΑΟΚ). Δύο προπονητές που έχουν λάβει μέρος στο μίνι πρωτάθλημα κατά το παρελθόν είναι ο Μαρίνος Ουζουνίδης και ο Γιάνης Χριστόπουλος.

Ο πρώτος συμμετείχε με την ΑΕΛ στα play off της σεζόν 2008-2009, ενώ ο δεύτερος με τον ΠΑΣ Γιάννινα την αγωνιστική περίοδο 2012-2013. Ο Εβρίτης και ο Καλαματιανός, οι οποίοι φέτος καθοδήγησαν Πανιώνιο και Πλατανιά αντίστοιχα, μιλούν στο Sport24.gr και σχολιάζουν την διαδικασία του μίνι πρωταθλήματος.

Απαντούν σε πέντε ερωτήματα και καθιστούν σαφές ότι δεν χωρούν προγνωστικά, πως δεν υπάρχει φαβορί, καθώς και ότι η σειρά των αγώνων είναι σημαντική. Επισημαίνουν ότι οι πρώτες αγωνιστικές είναι κομβικές και ξεκαθαρίζουν ότι κάθε βαθμός μετράει...

- Οι ομάδες καλούνται να δώσουν έξι ματς σε 18 μέρες. Πόσο επιβαρυντική είναι για τους παίκτες η διαδικασία αυτή;

Γιάννης Χριστόπουλος: '' Οι ομάδες αυτού του επιπέδου έχουν στηθεί από την αρχή και έχουν το κατάλληλο ρόστερ ώστε να μπορούν να αντεπεξέλθουν σε συνεχόμενους αγώνες. Βέβαια σε μια τέτοια σειρά αγώνων είναι απαραίτητη η χρησιμοποίηση όσο το δυνατόν περισσότερων ποδοσφαιριστών, κάτι το οποίο προσφέρει φρεσκάδα και την κατάλληλη ενέργεια στην ομάδα, καθώς παράλληλα και τις προσαρμογές στο παιχνίδι της ανάλογα με τον αντίπαλο που έχει να αντιμετωπίσει''.

Μαρίνος Ουζουνίδης: '' Η κούραση είναι και σωματική, αλλά και ψυχολογική. Ψυχολογική κυρίως για τις ομάδες που στο ξεκίνημα των αγώνων δεν θα έχουν θετικά αποτελέσματα. Βέβαια, οι ομάδες που μπήκαν σε αυτό το μίνι πρωτάθλημα είχαν προετοιμαστεί γνωρίζοντας ότι θα κληθούν να δώσουν αυτά τα παιχνίδια. Φάνηκε και από τον τρόπο που έπαιξαν στα τελευταία παιχνίδια της κανονικής διάρκειας, ότι δηλαδή προετοιμάζονταν επί της ουσίας για τους αγώνες των play off''.

Play off; Αυτοί ξέρουν!
INTIME SPORTS

(Γιάννης Χριστόπουλος)

- Η διαφορά με την οποία μπαίνουν οι ομάδες στα play off παίζει ρόλο;

Γιάννης Χριστόπουλος: ''Σίγουρα είναι ένα αβαντάζ και όσον αφορά την πρώτη θέση των play off και την δεύτερη. Αν κοιτάξουμε πίσω και σε προηγούμενα χρόνια, αρκετές φορές η διαδικασία ολοκληρωνόταν με μικρή διαφορά και κάποιες θέσεις κρίνονταν και στην ισοβαθμία. Είναι μικρές οι βαθμολογικές αποστάσεις και κάθε πόντος παίζει τον ρόλο του''.

Μαρίνος Ουζουνίδης: '' Κάθε βαθμός είναι σημαντικός, αλλά η πρώτη αγωνιστική είναι έτσι που μπορούν να αλλάξουν όλα. Από τη στιγμή, δηλαδή, που οι ομάδες που ξεκινούν με δύο βαθμούς (σ. ΠΑΟΚ, Παναθηναϊκός) ξεκινούν εκτός έδρας, θα έχουν πρόβλημα σε περίπτωση ήττας. Αντίθετα, με δικές τους νίκες θα προκαλέσουν σοβαρά προβλήματα στους άλλους. Και οι τέσσερις ομάδες που συμμετέχουν στα play off στηρίχθηκαν κυρίως στην έδρα τους κατά την κανονική διάρκεια της Superleague. Αυτό είναι το κοινό τους σημείο. Εκτός έδρας δεν τα κατάφεραν το ίδιο καλά''.

- Η σειρά των αγώνων μετράει ή ισχύει το ''όλοι παίζουν με όλους'';

Γιάννης Χριστόπουλος: '' Όχι μόνο η σειρά αλλά και τα αποτελέσματα των δυο πρώτων αγωνιστικών παίζουν ιδιαίτερο ρόλο. Μπορούν να δώσουν ψυχολογικό αβαντάζ ή ντεσαβαντάζ σε μια ομάδα που μετέχει στην διαδικασία. Επίσης σημαντικό στην κλήρωση είναι οι τελευταίες αγωνιστικές, καθώς κάποιες ομάδες μπορεί να είναι αδιάφορες και να έχουν διαμορφωθεί κάποιες καταστάσεις. Αυτές βέβαια είναι ευθύνη των προπονητών να τις διαχειριστούν με τέτοιο τρόπο, ώστε να μην επηρεάζονται οι ποδοσφαιριστές τους και να παρουσιάζουν το καλύτερο αγωνιστικό τους πρόσωπο''.

Μαρίνος Ουζουνίδης: '' Το πρόγραμμα πάντα παίζει ρόλο. Είναι πολύ σημαντικό. Είναι σημαντικό για παράδειγμα να ξεκινάς στην έδρα σου και να νικάς. Αυτό που λένε ότι όλοι παίζουν με όλους δεν υπάρχει, δεν το θεωρώ σωστό. Είναι ένα ωραίο παραμύθι που το λένε όλοι οι προπονητές. Βλέπουμε και στην κανονική διάρκεια πόσο σημαντικό είναι να έχεις παιχνίδια με ομάδες που έχουν στόχους και με άλλες ομάδες που είναι αδιάφορες βαθμολογικά''.

Play off; Αυτοί ξέρουν!
INTIME SPORTS

(Μαρίνος Ουζουνίδης)

-Η αγωνιστική κατάσταση που βρέθηκαν οι ομάδες στο τέλος της σεζόν παίζει ρόλο στη διαδικασία των play off;

Γιάννης Χριστόπουλος: '' Όχι, είναι μια τελείως διαφορετική διαδικασία. Σίγουρα αυτή την περίοδο επηρεάζει την ομάδα ο προγραμματισμός όλης της χρονιάς. Ακόμα και ο προγραμματισμός της προετοιμασίας του περασμένου καλοκαιριού. Είναι δεδομένο όμως ότι οι προπονητές τους τελευταίους μήνες κάνουν κάποιες διορθώσεις, ώστε να παρουσιαστούν οι ομάδες τους στο καλύτερο επίπεδο αυτές τις ημέρες. Να είναι δηλαδή σε τοπ φόρμα. Αυτό που θα επηρεάσει πολύ είναι πιθανοί τραυματισμοί κάποιων παικτών ή ποδοσφαιριστών «κλειδιών» σε μια ομάδα, όπως επίσης μετράει σε τι επίπεδο θα βρεθούν και ποδοσφαιριστές που είναι χρήσιμοι στο ροτέισον. Επίσης πρέπει να είναι υψηλό επίπεδο και ψυχοπνευματικά. Η συγκέντρωση και η αυτοπεποίθηση που θα δείξουν οι ομάδες θα παίξει τον ρόλο τους, καθώς τα play off αναμένονται ιδιαίτερα ανταγωνιστικά''.

Μαρίνος Ουζουνίδης: ' 'Όχι. Εμείς βέβαια που είμαστε απέξω, δεν γνωρίζουμε πώς προετοιμάζονταν αυτές οι ομάδες. Καμία από αυτές ωστόσο δεν έδειξε καλό πρόσωπο στις τελευταίες αγωνιστικές της κανονικής διάρκειας''.

- Ποια ομάδα θεωρείτε φαβορί για να κατακτήσει την πρώτη θέση των play off;

Γιάννης Χριστόπουλος: ''Είναι δύσκολο να γίνουν προβλέψεις. Οι διαφορές συνολικά μεταξύ των ομάδων είναι σχετικά μικρές. Πολλά παιχνίδια θα κριθούν στις λεπτομέρειες και για αυτούς τους λόγους υπάρχουν πολλές πιθανότητες κατά την προσωπική μου άποψη να δούμε εκπλήξεις''.

Μαρίνος Ουζουνίδης: '' Δεν μπορούμε να κάνουμε λόγο για φαβορί. Αυτό που μπορούμε να πούμε είναι ότι ο Παναθηναϊκός και ο ΠΑΟΚ έχουν βαριά φανέλα. Όμως και ο Ατρόμητος και ο Αστέρας Τρίπολης είναι ομάδες που μπορούν να κάνουν την έκπληξη. Κυρίως ο Αστέρας θα έλεγα. Αγωνιστικά δεν έχουν μεγάλες διαφορές οι τέσσερις ομάδες''.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ