STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Πλατανιάς - Βέροια 1-0

Πλατανιάς - Βέροια 1-0
INTIME SPORTS

Με γκολ του Τόρες στο 21ο λεπτό, ο Πλατανιάς επικράτησε 1-0 της Βέροιας και έφτασε τους 34 βαθμούς, τρεις λιγότερους από την "Βασίλισσα του Βορρά". Από ένα δοκάρι οι δυο ομάδες, κακώς ακυρώθηκε γκολ του Κάμπορα για οφσάιντ.

Νίκη και μόνο νίκη επιζητούσε ο Πλατανιάς στον αγώνα με την Βέροια, αν ήθελε να μη μείνει πολύ πίσω στη μάχη της παραμονής και τα κατάφερε. Η ομάδα του Γιώργου Παράσχου, επικράτησε με 1-0 στα "Περιβόλια", έφτασε τους 34 βαθμούς, μειώνοντας στους τρεις την διαφορά από την "Βασίλισσα του Βορρά".

"Χρυσός" σκόρερ για τους Κρητικούς ήταν ο Τόρες, ο οποίος στο 21' κατάφερε να νικήσει τον Καντιμοίρη και το σκορ δεν άλλαξε μέχρι το τελευταίο σφύριγμα του διαιτητή Λαμπρόπουλου, ο οποίος άφησε με (δικαιολογημένα) παράπονα τους φιλοξενούμενους για το ακυρωθέν γκολ του Κάμπορα στο 62', υποδεικνύοντας σε θέση οφσάιντ τον Μπεν στο ξεκίνημα της φάσης.

Από ένα δοκάρι είχαν οι δυο ομάδες στο δεύτερο ημίχρονο, που δημιούργησαν πολλές ευκαιρίες στο ματς (23 τελικές προσπάθειες συνολικά), αλλά ο Πλατανιάς ήταν αυτός που πανηγύρισε στο φινάλε, κάνοντας ένα σημαντικό βήμα στην προσπάθεια που δίνει για να παραμείνει στα "μεγάλα σαλόνια" και τη νέα αγωνιστική περίοδο.

Πλατανιάς - Βέροια 1-0
INTIME SPORTS

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: "Δημοτικό Γήπεδο Περιβολιών"

Διαιτητής: Μάριος Λαμπρόπουλος

Βοηθοί: Αντώνιος Καρατζίκας, Χρήστος Μαγιάνης

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Παράσχος): Ολιμπά, Αποστολόπουλος, Ιτούα, Μπανανά, Νέπλιακ, Τετέ, Μαχαμάτ, Μενδρινός (92' Δημήτρης), Γκαβιλάν (62' Κουλιμπαλί), Κάσιο (71' Μιλούνοβιτς), Τόρες.

ΒΕΡΟΙΑ (Χριστοφορίδης): Καντιμοίρης, Μαλόν (87' Ναζλίδης), Μαραγκός, Αμαραντίδης, Όστοϊτς, Μπαλάφας, Βεργώνης, Τάτος (57' Καμπαγιέρο), Καλτσάς, Μπεν, Κάμπορα (70' Ντουμίτρου).

Γκολ: 21' Τόρες

Κάρτες: 33' Μαραγκός, 39' Μπαλάφας, 54' Χινάρ, 67' Βεργώνης, 87' Μενδρινός, 89' Τετέ, 92' Τόρες, 93' Ολιμπά

Δείτε εδώ το Live της αναμέτρησης

Ανασκόπηση αγώνα

Μπορεί η Βέροια να ήταν αυτή που μπήκε πιο ζωηρά και να είχε τα πρώτα "αχ" στο ματς, αλλά ο Πλατανιάς είχε την ουσία. Οι φιλοξενούμενοι απείλησαν πρώτοι στο 5', όταν ο Μπεν πήγε να εκμεταλλευτεί το κακό γύρισμα του Μαχαμάτ στον Ολιμπά, αλλά κέρδισε απλά ένα κόρνερ, από την εκτέλεση του οποίου η κεφαλιά του Βεργώνη κατέληξε άουτ.

Η απάντηση για τον Πλατανιά ήρθε στα επόμενα λεπτά, πρώτα με το σουτ του Γκαβιλάν (9') που βρήκε σε ετοιμότητα τον Καντιμοίρη, ενώ στο επόμενο λεπτό ο γκολκίπερ της Βέροιας αντέδρασε εξαιρετικά στο κοντινό πλασέ του Τόρες. Δεν συνέβη όμως το ίδιο στο 21', όταν ο Αναστασόπουλος γύρισε από δεξιά στον Ισπανό φορ και εκείνος με κοντινό πλασέ έκανε το 1-0.

Οι παίκτες της "Βασίλισσας του Βορρά", προσπάθησαν να αντασυνταχθούν και να ισοφαρίσουν και είχαν δυο καλές στιγμές με τους Βεργώνη (37') και Τάτο (42'), δίχως όμως να καταφέρουν να... πληγώσουν τα δίχτυα του Ολιμπά. Το 1-0 δεν άλλαξε ως το φινάλε του πρώτου μέρους, όλα πάντως ήταν ανοιχτά ενόψει του δευτέρου ημιχρόνου.

Στο δεύτερο ημίχρονο, η Βέροια μπήκε πιο δυνατά και θα μπορούσε να ισοφαρίσει το ματς. Στο 52', ο Μπεν θα μπορούσε να πετύχει ένα πανέμορφο τέρμα με μονοκόμματο αριστερό διαγώνιο σουτ, αλλά η μπάλα κατέληξε στο αριστερό δοκάρι του Ολιμπά, ενώ δευτερόλεπτα μετά ο Κάμπορα σούταρε άουτ από καλή θέση.

Αυτό ήταν το πρώτο... καμπανάκι κινδύνου για την εστία του Πλατανιά, ο οποίος στο 62' θα μπορούσε να έχει δεχτεί την ισοφάριση, αν ο βοηθός δεν σταματούσε (κακώς) για οφσάιντ τον Μπεν σε κεφαλιά, προλαβαίνοντας την έξοδο του Ολιμπά, με τον Κάμπορα να πλασάρει σε άδεια εστία. Λίγα λεπτά μετά (71'), ο Ντουμίτρου (είχε περάσει αλλαγή στο 70') δεν έκανε καλό τελείωμα, δίνοντας την ευκαιρία στον τερματοφύλακα του Πλατανιά να διώξει μακριά.

Ο Πλατανιάς βρήκε χώρους στην συνέχεια, καθώς οι παίκτες της Βέροιας είχαν ανέβει ψηλά, χάνοντας σημαντικές ευκαιρίες για να κάνει το 2-0, με πιο χαρακτηριστικές αυτές του Μιλούνοβιτς, ο οποίος στο 81' είδε τον Καντιμοίρη να τον νικάει, ενώ στο 89' έκανε το σουτ, αλλά ο τερματοφύλακας της Βέροιας επενέβη και έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι, στην τελευταία φάση του ματς.

Πλατανιάς - Βέροια 1-0
INTIME SPORTS

Η φάση του αγώνα

Το ακυρωθέν γκολ του Κάμπορα στο 62', με το οποίο η Βέροια θα μπορούσε να ισοφαρίσει και να αλλάξει τα δεδομένα του αγώνα. Στο ξεκίνημα της φάσης, ο Μπεν πιάνει την κεφαλιά-πάσα, αλλά δεν ήταν εκτεθειμένος και δεν έπρεπε να σηκώσει το σημαιάκι ο βοηθός.

Ο διαιτητής

Ο Λαμπρόπουλος προσπάθησε να μοιράσει το καρπούζι στη μέση και να μην επηρεάσει με τα σφυρίγματά του την εξέλιξη του αγώνα, αλλά τον... κρέμασε ο βοηθός του στη φάση του ακυρωθέντος γκολ της Βέροιας στο 62', αφήνοντας εντέλει με παράπονα την ομάδα της Βέροιας.

Πλατανιάς - Βέροια 1-0
INTIME SPORTS

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Ο Τόρες πέτυχε το υπερπολύτιμο γκολ για τον Πλατανιά, χαρίζοντάς του ένα σπουδαίο τρίποντο στη μάχη για παραμονή στη Super League. Ο Ισπανός φορ, την κρίσιμη περίοδο, αποδεικνύεται "λίρα εκατό" για την ομάδα των Χανίων.

Μας άρεσε

Παρά την σκοπιμότητα του αγώνα και το άγχος που υπήρχε για καλό αποτέλεσμα και από τις δυο ομάδες, έγινε ένα καλό παιχνίδι στο "Δημοτικό Γήπεδο Περιβολιών". Είχε ένα γκολ, δοκάρια, φάσεις μπροστά και στις δυο εστίες και γενικά ήταν μια αναμέτρηση που κρατούσε το ενδιαφέρον από την αρχή ως το φινάλε.

Δεν μας άρεσε

Το γεγονός ότι ένα γεμάτο ματς, με πολλές φάσεις, 23 τελικές προσπάθειες, καλό ρυθμό και προσπάθεια από τις δυο ομάδες κρίθηκε εν πολλοίς από μια λάθος απόφαση του βοηθού στην φάση που σκόραρε ο Κάμπορα, αλλά είχε σφυρίξει (κακώς) οφσάιντ τον Μπεν στο ξεκίνημα της φάσης.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ