STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Πλατανιάς - Πανθρακικός 2-0

Πλατανιάς - Πανθρακικός 2-0
Πλατανιάς INTIME SPORTS

Στις νίκες επέστρεψε ο Πλατανιάς, που επικράτησε με 2-0 του Πανθρακικού στο βροχερό γήπεδο των Περιβολίων. Κουλιμπαλί και Μιλούνοβιτς οι σκόρερ των Κρητικών, δοκάρι είχε για την ομάδα της Κομοτηνής ο Ντιγκινί.

Ύστερα από τέσσερις σερί ήττες (ΠΑΟΚ, Εργοτέλης, Παναθηναϊκός, Αστέρας Τρίπολης), ο Πλατανιάς επανήλθε στα επιτυχημένα αποτελέσματα, αλλά και στην ηρεμία. Οι Χανιώτες επιβλήθηκαν 2-0 του Πανθρακικού απόλυτα δίκαια, γιατί φάνηκαν να θέλουν περισσότερο το τρίποντο και πέτυχαν τον στόχο τους.

Από την άλλη ο Πανθρακικός εμφάνισε σημάδια επιθετικής δυστοκίας και δεν μπήκε καλά στο ματς, με αποτέλεσμα να βρεθεί πίσω στο σκορ. Και όταν επιχείρησε να φέρει το παιχνίδι στα ίσια, ένα σοβαρό λάθος στα μετόπισθεν κόστισε.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Δημοτικό Περιβολίων

Διαιτητής: Αναστάσιος Παπαπέτρου (Αθηνών)

Βοηθοί: Λάζαρος Δημητριάδης (Μακεδονίας), Σπυρίδων Γουργιώτης (Φθιώτιδας)

4ος: Γεώργιος Δασκαλόπουλος (Κορινθίας)

ΠΛΑΤΑΝΙΑΣ (Γ. Χριστόπουλος): Ολιμπά, Κουλιμπαλί, Ιτούα (46' Δημήτρης), Αγκιλέρα, Ζαραδούκας, Τετέ, Μαχαμάτ, Τσουράκης (67' Αποστολόπουλος), Γουνδουλάκης, Μιλούνοβιτς, Τόρες (77' Κάσιο).

ΠΑΝΘΡΑΚΙΚΟΣ (Μ. Ρόκα): Αθανασιάδης, Βιγιαφάνε, Εμπόου, Μελίσσης, Ποτουρίδης (86' Τσουμάνης), Μεχία, Ρομέου (70' Μπαϊκαρά), Χασομέρης (59' Ίγκορ), Μάρτινς, Τζάνης, Ντιγκινί

Γκολ: Κουλιμπαλί (36'), Μιλούνοβιτς (84')

Κάρτες: Εμπόου (39'), Ποτουρίδης (51'), Χασομέρης (59'), Μεχία (68')

Δείτε εδώ το Live της αναμέτρησης

Ανασκόπηση αγώνα

Μόλις στο 4ο λεπτό ο Πλατανιάς έφτασε κοντά στην επίτευξη γκολ, όταν από γύρισμα του Μιλούνοβιτς από τα δεξιά, η μπάλα έφτασε στον Τόρες μέσα στην περιοχή, που εκμεταλλεύτηκε το λάθος του Εμπόου, αλλά το σουτ του έφυγε ελάχιστα άουτ. Παρόμοια κατάληξη είχε και το σουτ του Γουνδουλάκη στο 8', με τον Αθανασιάδη να μην ανησυχεί ιδιαίτερα αυτή τη φορά. Μεγάλη ευκαιρία στο 15', όταν το σουτ του Γουνδουλάκη χτύπησε στα σώματα, η μπάλα στρώθηκε στον Τσουράκη, ο οποίος με σουτ από το ύψος της περιοχής υποχρέωσε τον Αθανασιάδη σε θεαματική απόκρουση.

Πλατανιάς - Πανθρακικός 2-0
INTIME SPORTS

Ο Πανθρακικός απείλησε για πρώτη φορά στο 22'. Ο Ντιγκινί βρέθηκε σε θέση τετ α τετ με τον Ολιμπά, αλλά ο γκολκίπερ της ομάδας των Χανίων απέκρουσε με το σώμα. Η υπεροχή των γηπεδούχων καρποφόρησε στο 36'. Ο Μιλούνοβιτς εκτέλεσε φάουλ από αριστερά, ο Βιγιαφάνε στην προσπάθειά του να διώξει με κεφαλιά έστρωσε τη μπάλα στον Κουλιμπαλί, ο οποίος με δυνατό σουτ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα, αφού πρώτα αυτή κόντραρε στα σώματα των αμυνόμενων.
Ο Πανθρακικός μπήκε στο δεύτερο μέρος με σκοπό να ισοφαρίσει. Πήρε εξ αρχής τον έλεγχο, αλλά η πρώτη αξιοσημείωτη φάση του έγινε στο 61', με το σουτ το Τζάνη έξω από την περιοχή που πέρασε ψηλά πάνω από την εστία. Ο Ισπανός τεχνικός έκανε πιο επιθετική την ομάδα του με την είσοδο στο ματς του Ίγκορ, αλλά ο Πλατανιάς ήταν αυτός που σπατάλησε μοναδική ευκαιρία για το 2-0.

Πλατανιάς - Πανθρακικός 2-0
INTIME SPORTS

Στο 65' το σουτ του Τσουράκη εξουδετερώθηκε από τον Αθανασιάδη, ο Γουνδουλάκης πήρε το ριμπάουντ, σούταρε από θέση βολής, αλλά και πάλι ο γκολκίπερ των Θρακιωτών κράτησε απαραβίαστη την εστία του. Εξίσου σπουδαία επέμβαση από τον γκολκίπερ της ομάδας της Κομοτηνής στο 74. Ο Μελίσσης έχασε τη μπάλα στην αριστερή πλευρά, ο Γουνδουλάκης πήρε μέτρα, έβγαλε τη σέντρα, ο Τόρες από το δεύτερο δοκάρι έκανε το πλασέ προ του Εμπόου, αλλά ο Αθανασιάδης έδιωξε σωτήρια, κρατώντας το 1-0.

Δύο πολύ σημαντικές ευκαιρίες για τον Πανθρακικό στο 78' και στο 79'. Αρχικά το σουτ του Ντιγκινί μέσα από την περιοχή σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι, ενώ ακολούθησε σουτ του Μάρτινς που εξουδετερώθηκε από τον Ολιμπά. Τη σκυτάλη των χαμένων ευκαιριών πήρε ο Μιλούνοβιτς, ο οποίος με σουτ στην κίνηση από κοντά, από σέντρα του Αποστολόπουλου, έστειλε τη μπάλα ελάχιστα πάνω από το δοκάρι.

Πλατανιάς - Πανθρακικός 2-0
INTIME SPORTS

Το ματς τέλειωσε στο 83'. Τραγικό λάθος του Εμπόου, ο Τέτε έκλεψε τη μπάλα και έφυγε μόνος απέναντι στον Αθανασιάδη. Ο Γκανέζος προτίμησε να μην σουτάρει, αλλά να σιγουρέψει το γκολ, δίνοντας τη μπάλα στον αφύλαχτο Μιλούνοβιτς, ο οποίος προ κενής εστίας έγραψε το 2-0! Τίποτα το ιδιαίτερο έως το φινάλε, με τους Χανιώτες να φτάνουν στη σημαντική επιτυχία.

Η φάση του αγώνα

Εκείνη του 83'. Η φάση που επί της ουσίας κρίθηκε το παιχνίδι. Ήταν σοβαρό το λάθος του Εμπόου, καθώς δόθηκε η ευκαιρία στον Τετέ να φύγει ολομόναχος απέναντι στον Αθανασιάδη και να χαρίσει το γκολ στον συμπαίκτη του Μιλούνοβιτς.

Ο διαιτητής

Δεν τα πήγε άσχημα ο Παπαπέτρου, που ήταν κοντά στις φάσεις και πήρε ως επί το πλείστον ορθές αποφάσεις. Δεν έκρινε το παιχνίδι με τις αποφάσεις και γενικά ήταν απαρατήρητος.

Πλατανιάς - Πανθρακικός 2-0
INTIME SPORTS

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Ο Ουσμάν Κουλιμπαλί επέστρεψε από το Κόπα Άφρικα, αλλά συνεχίζει να είναι εξαιρετικός. Έδειξε το δρόμο της νίκης στον Πλατανιά και εξακολουθεί να αποτελεί μία από τις πιο πολύτιμες μονάδες της ομάδας των Χανίων.

Πλατανιάς - Πανθρακικός 2-0
INTIME SPORTS

Μας άρεσε

Απανωτές ευκαιρίες στο δεύτερο ημίχρονο από δύο ομάδες που δεν κλείστηκαν. Όποια και αν έβαζε γκολ θα το δικαιούταν. Παρά τη δυνατή βροχή, οι ποδοσφαιριστές επιδόθηκαν σε πολύ καλό ποδόσφαιρο και έχασαν ένα σωρό κλασικές ευκαιρίες.

Δεν μας άρεσε

Δεν τα πήγε καλά η άμυνα του Πανθρακικού στην αναμέτρηση των Χανίων. Στο πρώτο γκολ τα μετόπισθεν απέτυχαν να διώξουν μια και καλή για να απομακρύνουν τον κίνδυνο, ενώ και στο 2-0 το τέρμα προήλθε από τραγικό λάθος του Εμπόου. Θα μπορούσε να είχε σημειωθεί το 3-0 πάλι από λάθος ενός άλλου αμυντικού, του Μελίσση, αλλά ο Αθανασιάδης νίκησε τον Τόρες.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ