STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Πλατανιάς-Παναθηναϊκός 2-3

Πλατανιάς-Παναθηναϊκός 2-3
INTIME SPORTS

Ο Παναθηναϊκός επικράτησε για πρώτη φορά του Πλατανιά στα Χανιά με 3-2 έχοντας τρεις διαφορετικούς σκόρερ και με τον Ζέκα να πετυχαίνει το γκολ της νίκης. Καλές εντυπώσεις άφησαν οι γηπεδούχοι που έφεραν σε δύσκολη θέση τους πράσινους.

Επιστροφή στις νίκες για τον Παναθηναϊκό μετά την ήττα στην Καλλονή με τους πράσινους να επικρατούν για πρώτη φορά στα Χανιά επί του Πλατανιά με 3-2 και βρίσκοντας γκολ από τρεις διαφορετικούς ποδοσφαιριστές.

Σε ένα πολύ ωραίο ματς που είχαμε διπλή ανατροπή οι δυο ομάδες έπαιξαν καλό ποδόσφαιρο αλλά οι πράσινοι έδειξαν μεγαλύτερη θέληση για να πάρουν την νίκη και τελικά επικράτησαν με τον Ζέκα να πετυχαίνει το νικητήριο γκολ.

Αρνητικός πρωταγωνιστής της αναμέτρησης ο επόπτης Τσολάκης ο οποίος έκοψε με δυο οφσάιντ που μόνο αυτός είδε επιθετικές προσπάθειες των πράσινων και πάλι καλά που τα καθαρά λάθη του δεν επηρέασαν το τελικό αποτέλεσμα.

Ο Πλατανιάς παρατάχθηκε στον αγωνιστικό χώρο με την ίδια ενδεκάδα με την οποία έξι μέρες πριν πανηγύρισε την πρώτη του νίκη επί του Εργοτέλη. Ο Γιάννης Χριστόπουλος παρά το γεγονός ότι είχε και τον Τέτε στην διάθεση του δεν άλλαξε επουδενί τα πλάνα του.

Σε αντίθεση ο Παναθηναϊκός είχε τρεις αλλαγές σε σχέση με την αναμέτρηση κόντρα στην Ντινάμο αφού βρέθηκαν στο αρχικό σχήμα οι Κουτρουμπής, Δώνης και Πέτριτς αντί των Μέντες, Λαγού και Κλωναρίδη.

Το παιχνίδι ξεκίνησε καλά και στα δυο 45' με τις δυο ομάδες να μπαίνουν δυνατά στο ματς και κατά την διάρκεια του υπήρξαν πολλές εναλλαγές συναισθημάτων αλλά και στην διαχείριση του αγώνα από τους δυο προπονητές.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: "Δημοτικό Περιβολίων"

Διαιτητής: Αλέξανδρος Αρετόπουλος (Τρικάλων)

Βοηθοί: Δημήτριος Βερρής (Λέσβου), Στυλιανός Τσολάκης (Αθηνών)

Πλατανιάς (Γιάννης Χριστόπουλος): Ολιμπά, Κουλιμπαλί, Νέπλιακ, Μπανανά, Ιτούα, Αγκιλέρα (67' Τέτε), Μαχαμάτ, Μενδρινός (80' Ναζλίδης), Τόρες, Γκόμες, Τσουράκης (75' Μιλούνοβιτς).

Παναθηναϊκός (Γιάννης Αναστασίου): Κοτσόλης, Τριανταφυλλόπουλος, Σίλντενφελντ, Κουτρουμπής, Νάνο, Ζέκα, Δώνης (57' Μέντες), Πέτριτς (75' Μπούρμπος), Πράνιτς, Ντίνας, Καρέλης (85' Κλωναρίδης).

Γκολ: 14' Κουλιμπαλί, 50' Τόρες /10' Καρέλης, 52' Ντίνας, 69' Ζέκα

Κίτρινες: 19' Δώνης, 30' Κουτρουμπής, 90+ Κοτσόλης

Κόκκινες:

Διαβάστε εδώ το Live της αναμέτρησης

Ανατροπή στην ανατροπή

Οι δυο ομάδες μπήκαν στο γήπεδο με στόχο πετύχει η κάθε μια για τους δικούς της λόγους ένα γρήγορο γκολ και να μπει σε θέση οδηγού. Τόσο ο Πλατανιάς όσο και ο Παναθηναϊκός πίεσαν από την αρχή.

Οι γηπεδούχοι ήταν αυτοί που έχασαν την πρώτη καλή στιγμή με το σουτ του Τόρες στο 5' να φεύγει έξω.

Ο Παναθηναϊκός απείλησε με την σειρά του στο 9' με την κεφαλιά του Καρέλη να φεύγει έξω. Ένα λεπτό αργότερα όμως πήρε το προβάδισμα. Ο Δώνης πίεσε τον Νιέπλιακ και έκλεψε την μπάλα από τα αριστερά, προωθήθηκε και έβγαλε μια πολύ ωραία συρτή σέντρα με τον Καρέλη στο πρώτο δοκάρι να κάνει την προβολή και να ανοίγει το σκορ την ώρα που ο Ολιμπά περίμενε να περάσει η μπάλα.

Πλατανιάς-Παναθηναϊκός 2-3
INTIME SPORTS

Ισοφάριση σε τέσσερα λεπτά

Ο Πλατανιάς παρά το γκολ που δέχθηκε δεν πανικοβλήθηκε και συνέχισε να κάνει το παιχνίδι του και να ψάχνει την ισοφάριση. Η ομάδα του Χριστόπουλου απείλησε στο 12' με τον Τσουράκη να κάνει το σουτ και τον Κοτσόλη να πέφτει σωτήρια και να διώχνει.

Δυο λεπτά αργότερα οι γηπεδούχοι έφεραν το ματς στα ίσια όταν σε σέντρα από τα δεξιά ο Μενδρινός με τον Κουλιμπαλί μπερδεύτηκαν μέσα στην περιοχή με τον Κουλιμπαλί όμως να γίνεται τελικά αποδέκτης της μπάλας και από πλάγια θέση πέρασε την μπάλα κάτω από τα πόδια του Κοτσόλη για το 1-1.

Στα επόμενα λεπτά οι δυο ομάδες περιορίστηκαν σε ένα παιχνίδι κέντρου χωρίς φάσεις εκατέρωθεν και με τις όποιες προσπάθειες να κόβονται από τους αμυντικούς. Χαρακτηριστικά στο 28' ο Νιέπλιακ πρόλαβε την προβολή του Κουτρουμπή σε σέντρα από τα αριστερά ενώ στο 42' ο Γκόμες έπιασε το σουτ με την μπάλα να κοντράρει και να φεύγει σε κόρνερ.

Χτύπησε στην αντεπίθεση ο Πλατανιάς

Η έναρξη του δευτέρου μέρους βρήκε τις δυο ομάδες στον αγωνιστικό χώρο χωρίς αλλαγές και με πρόθεση και πάλι ένα γρήγορο γκολ. Αυτή τη φορά σε αντίθεση με το πρώτο ημίχρονο ήταν ο Πλατανιάς που έφτασε πρώτος σε ένα τέρμα.

Ήταν το 50' όταν οι παίκτες του Γιάννη Χριστόπουλου έκλεψαν την μπάλα στο χώρο του κέντρου και βγήκαν γρήγορα στην επίθεση. Ο Νιέπλιακ έδωσε στον Γκόμες ο οποίος έκανε την συρτή σέντρα από τα αριστερά ο Νιέπλιακ που ακολούθησε την φάση και βρέθηκε ως φορ το τακουνάκι που εξελίχθηκε σε πάσα για τον Τόρες που πλάσαρε σε κενή εστία.

Πρώτο γκολ από δουλεμένη φάση

Ο Παναθηναϊκός μπόρεσε και έφερε το ματς στα ίσια πολύ γρήγορα όπως είχαν κάνει οι γηπεδούχοι στο πρώτο μέρος. Οι πράσινοι εκμεταλλεύτηκαν για πρώτη φορά ένα στημένο το οποίο έχει δουλευτεί στις προπονήσεις. Συγκεκριμένα στο 52' ο Πράνιτς από τα αριστερά έκανε την σέντρα σουτ με τον Ολιμπά να διώχνει σε κόρνερ. Το κόρνερ από τα αριστερά εκτέλεσε ο Νάνο αλλά με πάσα προς τον Ντίνα στο πρώτο δοκάρι και αυτός με έξυπνο πλασέ νίκησε τον γκολκίπερ του Πλατανιά για το 2-2.

Στο 57' ο Γιάννης Αναστασίου έκανε μια αλλαγή που βοήθησε σημαντικά τους πράσινους καθώς πέρασε τον Μέντες αντί του Δώνη που είχε καλή παρουσία. Απλά ο Ολλανδός έδωσε περισσότερη ηρεμία στο παιχνίδι του τριφυλλιού και εκμεταλλεύτηκε τους χώρους και μέσα στην αντίπαλη περιοχή με συνεχείς κινήσεις.

Πλατανιάς-Παναθηναϊκός 2-3
INTIME SPORTS

Οι πράσινοι πήραν τα πάνω τους με το γκολ που έβαλαν και έψαξαν την ανατροπή στην ανατροπή. Ήταν το 63' όταν ο Πράνιτς έκανε πολύ ωραία πάσα στον Μέντες ο οποίος καλυπτόταν από την άμυνα του Πλατανιά αλλά ο δεύτερος βοηθός κ. Τσολάκης σήκωσε την σημαία κάνοντας λάθος.

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να πιέζει και ένα λεπτό αργότερα ο Πέτριτς βρέθηκε σε θέση εξτρέμ από τα αριστερά έκανε την πάσα προς τον Καρέλη ο οποίος όπως στην φάση του πρώτου γκολ με προβολή προσπάθησε να νικήσει τον Ολιμπά ο οποίος μπλόκαρε.

Το "χρυσό" γκολ ο Ζέκα

Στο 69' οι πράσινοι βρήκαν το γκολ που έψαχναν όταν ο Καρέλης επιχείρησε μια σέντρα από τα αριστερά προς τους Ζέκα, Πέτριτς. Ο Κροάτης έκανε την κίνηση βρέθηκε τετ α τετ με τον Ολιμπά πλάσαρε αλλά ο γκολκίπερ του Πλατανιά απέκρουσε με τον επερχόμενο Ζέκα όμως να στέλνει την μπάλα στα δίχτυα για το 3-2.

Στην συνέχεια και έως το τέλος του αγώνα καμία ομάδα δεν απείλησε ουσιαστικά με αρκετά σουτ εκατέρωθεν είτε να περνάνε έξω, είτε να είναι εύκολη λεία για τους δυο γκολκίπερ.

Ο Χριστόπουλος μάλιστα προσπάθησε να παίξει με δυο επιθετικούς από το 80' και μετά όταν χρησιμοποίησε και τον Ναζλίδη μαζί με τον Τόρες αλλά η απάντηση του Αναστασίου ήταν άμεση με τους πράσινους να παίζουν με τρεις στόπερ στα τελευταία λεπτά και να κρατάνε μέχρι τέλους τη νίκη.

Η φάση του αγώνα

Η ισοφάριση του Παναθηναϊκού σε 2-2. Ήταν μια δουλεμένη κομπίνα από τις προπονήσεις των πράσινων η οποία βγήκε στο γήπεδο. Οι παίκτες του Πλατανιά άφησαν κενό χώρο στο πρώτο δοκάρι και ο Ντίνας "χτύπησε" μετά την ασίστ του Νάνο. Ωραίο γκολ από πλευράς τριφυλλιού.

Ο διαιτητής

Ο Αλέξανδρος Αρετόπουλος. Καλή η διαιτησία από τον διαιτητή του συνδέσμου των Τρικάλων ο οποίος δεν είχε κάποιο πρόβλημα στην διάρκεια του ματς ενώ και οι δυο κίτρινες που έδειξε ήταν σωστές. Αντιθέτως ο δεύτερος βοηθός ο Στυλιανός Τσολάκης του συνδέσμου Αθηνών σήκωσε την σημαία σε δυο οφσάιντ του Παναθηναϊκού που τόσο ο Μέντες στο 62' όσο και ο Καρέλης στο 84' καλυπτόντουσαν.

Πλατανιάς-Παναθηναϊκός 2-3
INTIME SPORTS

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Ο Ζέκα. Ο άσος του Παναθηναϊκού όχι μόνο για το νικητήριο γκολ αλλά γιατί από το 60' και μετά όταν ανέβηκε και πάλι όλο το τριφύλλι βοήθησε σε άμυνα και επίθεση με τα τρεξίματα του. Το γκολ του αρχηγού έδωσε το προβάδισμα και τη νίκη στους πράσινους.

Μας άρεσε

Οι πανηγυρισμοί των Κουλιμπαλί και Ζέκα. Ο σκόρερ του Πλατανιά πέρα από την αγκαλιά στον προπονητή του πέρασε και έκανε χαι-φάιβ με όλους τους παίκτες του πάγκου. Από την πλευρά του ο Ζέκα πήρε μια μπάλα και την έβαλε στην κοιλιά του αφιερώνοντας το γκολ στην γυναίκα του που είναι έγκυος στο δεύτερο παιδί τους.

Πλατανιάς-Παναθηναϊκός 2-3
INTIME SPORTS

Δεν μας άρεσε

Ο δεύτερος επόπτης Στυλιανός Τσολάκης. Σε ένα πολύ ήρεμο παιχνίδι χωρίς την μεγάλη φάση θα μπορούσε κάλλιστα αν δεν κέρδιζε ο Παναθηναϊκός να είχε διαμορφώσει το αποτέλεσμα. Οι φάσεις που κόβει τους Μέντες και Καρέλη είναι πολύ καθαρές και ιδίως στην πρώτη του Ολλανδού κάποιος θα μπορούσε να πει ότι το κάνει και επίτηδες.

Πλατανιάς-Παναθηναϊκός 2-3
INTIME SPORTS

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ