STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Πλατανιάς-ΟΦΗ 1-2

Πλατανιάς-ΟΦΗ 1-2
INTIME SPORTS

Με γκολ των Σίσιτς και Λαμπρόπουλου ο ΟΦΗ επικράτησε το ντέρμπι της Κρήτης με 2-1 επί του Πλατανιά στα Χανιά και πήρε μεγάλη βαθμολογική ανάσα. Ο Αναστασάκος το γκολ για τους γηπεδούχους που έχασαν αρκετές ευκαιρίες

Ο ΟΦΗ απέδειξε πως είναι ακόμα το "αφεντικό" της Κρήτης κόντρα στον Πλατανιά στο ματς που έκλεισε την αυλαία της 7ης αγωνιστικής της Super League.

Η ομάδα του Νίκου Αναστόπουλου με γκολ των Σίσιτς και Λαμπρόπουλου επικράτησε με 2-1 στα Χανιά και πήρε μεγάλη ανάσα φτάνοντας στους εννέα βαθμούς και στην 7η θέση της βαθμολογίας. Από την άλλη ο Πλατανιάς ήταν καλός, αλλά άστοχος πέτυχε ένα γκολ με τον Αναστασάκο αλλά δεν ήταν αρκετό.

Στο πρώτο ημίχρονο ο ΟΦΗ είχε την υπεροχή στο πρώτο ημίωρο και με την κλάση του Σίσιτς κατάφερε να πάρει το προβάδισμα. Ο Πλατανιάς ανέβηκε στο τελευταίο δεκάλεπτο του πρώτου μέρους, αλλά δεν κατάφερε να παραβιάσει την εστία του Γουναρίδη.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Πλατανιάς μπήκε πιο δυνατά και έφτασε στην ισοφάριση με τον καλύτερο του παίκτη στον αγώνα τον Αναστασάκο. Μάλιστα είχε την απόλυτη υπεροχή, αλλά δεν μπόρεσε να νικήσει για δεύτερη φορά τον Γουναρίδη, κάτι που το πέτυχε ο ΟΦΗ με τον Λαμπρόπουλο και πήρε την πολύ μεγάλη νίκη στο ντέρμπι της Κρήτης.

Γήπεδο: Δημοτικό Περιβολίων

Διαιτητής/Βοηθοί: Γιάχος (Χίου)/ Καρσιώτης (Κορινθίας), Γουργιώτης (Φθιώτιδας)

Πλατανιάς (Χατζηνικολάου): Κηπουρός, Μαρτσάκης (46' Μαραγκουδάκης), Τζανής, Ποτουρίδης, Κανακούδης, Παληγεώργος, Κάλαϊτζιτς, Ουντότζι, Ουκάρ (75' Γκονζάλες), Αγκιλέρα (87' Ναζλίδης), Αναστασάκος

ΟΦΗ (Αναστόπουλος): Γουναρίδης, Ζαχαράκης, Κουρδάκης, Σόουζα, Μονιάκης, Μπανούσης (68' Λαμπρόπουλος), Βερόν, Ζορμπάς (46' Βιτώρος), Σίσιτς (84' Περογαμβράκης), Κουτσιανικούλης, Παπάζογλου.

Κίτρινες κάρτες: Ουκάρ (22', ΟΦΗ), Κάλαϊτζιτς (51', Πλατανιάς), Παληγεώργος (60', Πλατανιάς) -Κουτσιανικούλης (17', ΟΦΗ), Σίσιτς (34', ΟΦΗ), Μπανούσης (36', ΟΦΗ), Κουρδάκης (41', ΟΦΗ), Παπάζογλου (51', ΟΦΗ), Λαμπρόπουλος (81', ΟΦΗ)

Σκόρερ: Αναστασάκος (48', Πλατανιάς) -Σίσιτς (33', ΟΦΗ), Λαμπρόπουλος (80', ΟΦΗ)

Μίλησε η κλάση του Σλοβένου

Ο ΟΦΗ είχε την υπεροχή στο πρώτο ημίχρονο και έψαχνε τρόπους για να διασπάσει την άμυνα του Πλατανιά, ώστε να πετύχει ένα γκολ.

Μετά από τα πρώτα τριάντα λεπτά που το παιχνίδι παιζόταν κυρίως στον χώρο του κέντρου με λάθη εκατέρωθεν, ο Πλατανιάς είχε την πρώτη ευκαιρία στο 32', όταν ο Κάλαϊτζιτς έκανε το σουτ με τον Γουναρίδη να μπλοκάρει την μπάλα.

Στο αμέσως επόμενο λεπτό (33') μίλησε η κλάση του Μίρνες Σίσιτς και ο ΟΦΗ κατάφερε να ανοίξει το σκορ στο γήπεδο των Περιβολίων.

Ο Σλοβένος έγινε κάτοχος της μπάλας από αριστερά και με ένα πολύ όμορφο σουτ την έστειλε στα δίχτυα του Κηπουρού για να κάνει το 0-1.

Τρία λεπτά αργότερα (36') ο Κουτσιανικούλης έκανε από αριστερά μια σέντρα-σουτ με τον Κηπουρό την τελευταία στιγμή να διώχνει σε κόρνερ.

Από εκείνο το σημείο και μετά ο Πλατανιάς φάνηκε να ξυπνάει και αύξησε την πίεση στα καρέ του ΟΦΗ για να φτάσει στην ισοφάριση πριν την λήξη του πρώτου ημιχρόνου.

Στο 41' μετά από εκτέλεση φάουλ του Ουκάρ η μπάλα χτύπησε στο έδαφος ξάφνιασε τον Γουναρίδη, αλλά ο Σόουζα κατάφερε και έδιωξε την μπάλα.

Στην τελευταία φάση του πρώτου μέρους (45'), ο Αναστασάκος έκανε το σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής με την μπάλα να φεύγει άουτ.

Ισοφάρισε με το ξεκίνημα

Όπως τελείωσε το πρώτο ημίχρονο ξεκίνησε το δεύτερο. Δηλαδή με τον Πλατανιά να μπαίνει δυνατά και να καταφέρνει αυτή τη φορά να ισοφαρίζει.

Στο 48' ο Μαραγκουδάκης που πέρασε στον αγωνιστικό χώρο έκανε την προσπάθεια η άμυνα του ΟΦΗ δεν κατάφερε να διώξει την μπάλα και ο Αναστασάκος από κοντά την έστειλε στα δίχτυα για το 1-1.

Ο Πλατανιάς συνέχισε να έχει τον έλεγχο του αγώνα και είχε μια ακόμη καλή ευκαιρία στο 65', όταν Γουναρίδης έκανε λάθος η μπάλα έφτασε στον Ουντότζι ο οποίος έκανε το σουτ με τον τερματοφύλακα του ΟΦΗ να διώχνει σε κόρνερ.

Η μεγαλύτερη ευκαιρία για τον Πλατανιά ήταν στο 76', όταν μετά από λάθη μέσα στην περιοχή του ΟΦΗ, η μπάλα έφτασε στον Αναστασάκο ο οποίος σούταρε με τον Γουναρίδη να πέφτει και να διώχνει σε κόρνερ.

Τρία λεπτά αργότερα ο άγραφος νόμος του ποδοσφαίρου επιβεβαιώθηκε για μια ακόμη φορά. Ο Πλατανιάς είχε τις ευκαιρίες και ο ΟΦΗ το γκολ.

Στο 80' λοιπόν ο Λαμπρόπουλος που είχε περάσει ως αλλαγή στον αγωνιστικό χώρο από δεξιά μπήκε στην περιοχή και με δυνατό σουτ έστειλε την μπάλα στο βάθος της εστίας του Κηπουρού για να κάνει το 1-2.

Στο 83' ο Βερόν έκανε ένα σουτ με την μπάλα να φεύγει άουτ, ενώ την ίδια κατάληξη είχε και στο 86' η φάση με τον Ουντότζι για τον Πλατανιά.

Στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης δεν άλλαξε κάτι με τον ΟΦΗ να πανηγυρίζει την πολύ μεγάλη νίκη στο ντέρμπι της Κρήτης που του έδωσε μεγάλη βαθμολογική ανάσα.

MVP της αναμέτρησης

Ο Μίρνες Σίσιτς μπορεί να πέτυχε ένα πολύ όμορφο γκολ, αλλά σίγουρα ο πρωταγωνιστής ήταν ο Ανδρέας Λαμπρόπουλος. Ο 24χρονος μέσος μπήκε ως αλλαγή και κατάφερε να σημειώσει το δεύτερο γκολ του ΟΦΗ δίνοντας τη νίκη στην ομάδα του στα Χανιά.

Η απογοήτευση

Η ομάδα του Χανιά απογοήτευσε όχι για την συνολική της εικόνα, αλλά για την επιθετική της δυστοκία. Οι παίκτες του Γιάννη Χατζηνικολάου είχαν την ευκαιρίες στο παιχνίδι με τον ΟΦΗ, αλλά δεν τα κατάφεραν στην τελική προσπάθεια.

Στατιστικά Αγώνα

1 Γκολ 2
0 Ασίστ 1
15 Τελικές Προσπάθειες 7
5 Σουτ εντός μεγάλης περιοχής 1
9 Σουτ εκτός μεγάλης περιοχής 6
1 Κεφαλιές 0
4 Αποκρούσεις 11
7 Επεμβάσεις 26
12 Κλεψίματα 10
21 Φάουλ 24
4 Οφσάιντ 3
5 Κόρνερ 4
46 Λάθη 46
7/31 Γεμίσματα 2/11
TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ