STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Πήρε τον βαθμό η Κέρκυρα στην Ριζούπολη, 0-0 με τον Απόλλωνα

SUPERLEAGUE / ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΚΕΡΚΥΡΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΚΕΡΚΥΡΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Ο Απόλλων Σμύρνης είχε την υπεροχή αλλά όχι και τις λύσεις επιθετικά, μένοντας στο 0-0 με την Κέρκυρα που έπαιξε με αριθμητικό μειονέκτημα από το 62', μετά την αποβολή του Ντουαλά.

Ντέρμπι παραμονής στο "Γ. Καμαράς" για την 7η αγωνιστική της Super League, όπου ο ουραγός Απόλλων Σμύρνης υποδέχθηκε την 14η της βαθμολογίας Κέρκυρα, με τις δύο ομάδες να έχουν απόσταση τριών βαθμών μπαίνοντας στην αναμέτρηση.

Για τους γηπεδούχους, ο Ζόραν Βούλιτς άφησε εκτός αποστολής τους Ζαρόπουλο και Κιταμπαλά (ήταν διαθέσιμοι με τον Λεβαδειακό), ενώ τα νέα πρόσωπα ήταν οι Ντάσιος και Κύργιας. Εκτός έμειναν και οι Ελμπάζ, Ανιέτε, Βαφέας, Καλλέργης και Ταΐρης. Σε διάταξη 4-1-4-1 παρατάχθηκε ο Απόλλων.

Πήρε τον βαθμό η Κέρκυρα στην Ριζούπολη, 0-0 με τον Απόλλωνα

Ο Αλέκος Βοσνιάδης στην Κέρκυρα ήταν σε θέση να υπολογίζει εκ νέου στους Ιωάννου και Επστάιν, όμως εκτός έμεινε ξανά ο Άρης Σοϊλέδης, καθώς κρίθηκε ανέτοιμος. Ο Μακεδόνας τεχνικός άφησε εκτός πλάνων για την αναμέτρηση και τους Μεληκιώτη, Αναστασίου. Σε διάταξη 4-2-3-1 παρατάχθηκαν οι Φαίακες.

Πήρε τον βαθμό η Κέρκυρα στην Ριζούπολη, 0-0 με τον Απόλλωνα

Σε ένα κακό ποιοτικά παιχνίδι, Απόλλων και Κέρκυρα έμειναν στο 0-0, με τους Φαίακες να αγωνίζονται με δέκα παίκτες από το 62ο λεπτό μετά την αποβολή του Ντουαλά με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Παρέμεινε χωρίς τρίποντο ο Απόλλων

Γήπεδο: Γεώργιος Καμάρας

Διαιτητής: Χαράλαμπος Καλογερόπουλος (ΕΠΣ Αθηνών)

Βοηθοί: Χρήστος Ακρίβος (ΕΠΣ Αθηνών), Μιχαήλ Καρσιώτης (ΕΠΣ Κορινθίας)

ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ (Ζόραν Βούλιτς): Τσόβιτς, Ντάσιος (81' Χουάρες), Κούρος, Μπιζιμίν, Κύργιας, Παπάζογλου, Κονέ, Μενδρινός (81' Αλμπάνης), Μάατσεν (74' Σιατραβάνης), Μάατσι, Καστιγέχος.

ΚΕΡΚΥΡΑ (Αλέκος Βοσνιάδης): Γιαννακόπουλος, Αρτυματάς, Γκόμες, Παμλίδης (88' Κρητικός), Ντουαλά, Σιόντης, Ιωάννου, Κοντός (66' Επστάιν), Ντιόγκο, Γρομητσάρης, Νούνες (80' Μπάουμαν).

Γκολ: - / -

Κάρτες: 54' Ντάσιος, 66' Κούρος, 85' Παπάζογλου / 35' & 62' (2η κίτρινη - κόκκινη) Ντουαλά, 88' Μπάουμαν

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Τακτική, σκληράδα, μηδενικά ρίσκα και δυνατές μονομαχίες είχε το... μενού στο πρώτο ημίχρονο του "Γεώργιος Καμάρας". Ένα 45λεπτο που δεν είχε να προσφέρει και πολλά από πλευράς θεάματος, πράγμα λογικό με βάση την κρισιμότητα του αγώνα.

Ο Απόλλων είχε την κατοχή μπάλας (61% με τη συμπλήρωση μισής ώρας αγώνα) και την πρωτοβουλία των κινήσεων, όχι όμως και τον τρόπο να βάλει τη μπάλα με αξιώσεις στην αντίπαλη περιοχή.

Πίσω από τη μπάλα οι φιλοξενούμενοι, έκλειναν τους χώρους, πίεζαν σωστά και έψαχναν ένα γκολ στη κόντρα. Ρυθμό δεν είχε το παιχνίδι, οι φάσεις έρχονταν με το σταγονόμετρο και η πρώτη πραγματικά καλή στο ματς ήταν για τους γηπεδούχους στο 27'.

Ωραία ενέργεια του Μάατσι από αριστερά, σέντρα για το κεφάλι του Καστιγέχος που με το κεφάλι έστειλε πρώτα τη μπάλα να χτυπήσει στο οριζόντιο δοκάρι και μετά να φύγει άουτ. Η απάντηση της Κέρκυρας ήρθε στο 43', όταν από σέντρα του Νούνες, ο Κόντος έπιασε τη φαλτσαριστή κεφαλιά αλλά ο Τσόβιτς με εντυπωσιακή επέμβαση έσωσε την εστία του.

Η στατιστική απεικόνιση της αναμέτρησης μετά τα πρώτα 45 λεπτά:

Πήρε τον βαθμό η Κέρκυρα στην Ριζούπολη, 0-0 με τον Απόλλωνα

Με 0-0 πήγαν στα αποδυτήρια οι ομάδες, ίδια ήταν η εικόνα του ματς στο ξεκίνημα το δεύτερου μέρους και οι συγκινήσεις έλειπαν με τη συμπλήρωση μιας ώρας αγώνα. Στο 62' άλλαξαν οι συσχετισμοί στον αγωνιστικό χώρο, καθώς ο Ντουαλά αποβλήθηκε με δεύτερη κίτρινη κάρτα.

SUPERLEAGUE / ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΚΕΡΚΥΡΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)
SUPERLEAGUE / ΑΠΟΛΛΩΝ ΣΜΥΡΝΗΣ - ΚΕΡΚΥΡΑ (ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ: ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI) EUROKINISSI SPORTS

Όμως ο Απόλλων δεν μπορούσε να εκμεταλλευθεί τα νέα υπέρ του δεδομένα και η Κέρκυρα κρατούσε την αμυντική της συνοχή. Ο Μάατσι στο 82' έφτασε απέναντι από τον Γιαννακόπουλο, αλλά νικήθηκε από τον γκολκίπερ των Φαιάκων, στην καλύτερη ευκαιρία του αγώνα με τη μπάλα στο χόρτο.

Πέντε λεπτά αργότερα ο Κούρος με κεφαλιά δεν κατάφερε να βρει στόχο και στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων ο Τσόβιτς είπε "όχι" στην βολίδα του Αρτυματά!

Το τελευταίο σφύριγμα του Καλογερόπουλου βρήκε τις ομάδες ισόπαλες χωρίς σκορ αλλά κερδισμένη την Κέρκυρα με τον τρόπο που εξελίχθηκε στο ματς. Ο Απόλλων εξακολουθεί να βρίσκεται στην αναζήτηση της πρώτης του νίκης στο πρωτάθλημα.

Δείτε αναλυτικά την βαθμολογία της Super League και όχι μόνο

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Αυτή στο 82ο λεπτό, όταν τη μοναδική φορά που ο Απόλλλων βγήκε συνδυασμένα στην επίθεση με την μπάλα στο χόρτο, ο Μάατσι πλάσαρε άσχημα σημαδεύοντας ουσιαστικά το Γιαννακόπουλο και κλώτσησε την καλύτερη ευκαιρία του αγώνα.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Δεν είχε ιδιαίτερα δύσκολο έργο, ανεπαίσθητα τα λάθη του, σωστή η αποβολή του Ντουαλά. Χωρίς πρόβλημα έβγαλε το ματς.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Ο Τσόβιτς είχε δύο σωτήριες επεμβάσεις στο ματς, μια στο πρώτο ημίχρονο και μια ακόμη στις καθυστερήσεις, κρατώντας τουλάχιστον τον ένα βαθμό για την ομάδα του.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Ο Κονέ ήταν ο άνθρωπος που προσπαθούσε να δώσει πνοή στη μεσαία γραμμή των γηπεδούχων, πήρε πρωτοβουλίες, κουβάλησε και μοίρασε σωστά την μπάλα αλλά δεν βρήκε συμπαραστάτες στην προσπάθεια του.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Ανόητη η ενέργεια του Ντουαλά στην αποβολή του, αχρείαστη η δεύτερη κίτρινη κάρτα που είδε στο παιχνίδι αφήνοντας την ομάδα του με δέκα παίκτες την τελευταία μισή ώρα του αγώνα.

Photo credits: EUROKINISSI

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ