STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Πήρε το ντέρμπι ο ΠΑΟΚ, αλλά έπαιξε με τη φωτιά

Πήρε το ντέρμπι ο ΠΑΟΚ, αλλά έπαιξε με τη φωτιά
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο ΠΑΟΚ είχε ευνοϊκές συνθήκες να φτάσει σε θρίαμβο (γκολ στο 3’ από τον Ροντρίγκες, αποβολή Σαραμαντά στο 27’), έμεινε όμως στο αγχώδες 1-0 με τον Ηρακλή. Σούπερ ο Μπίσεσβαρ, κράτησε όρθιους τους κυανόλευκους ο Χουάντερσον.

Ο ΠΑΟΚ επέστρεψε στις νίκες, κερδίζοντας με 1-0 στο ντέρμπι της Τούμπας τον Ηρακλή. Παρότι το πρώτο ημίωρο του αγώνα προδιέθετε για θρίαμβο του ΠΑΟΚ (γκολ του Ροντρίγκες μόλις στο 3’ και αποβολή Σαραμαντά στο 27’) αυτό δεν συνέβη και έτσι η αναμέτρηση ολοκληρώθηκε με την αγωνία να φτάνει στο κατακόρυφο.

Ο Ηρακλής παρότι είχε πολλές απουσίες (εκτός του Περόνε, πριν το ματς τέθηκε εκτός μάχης και ο Λεοζίνιο) έβγαλε μαχητικότητα μέσα στο γήπεδο και δυσκόλεψε τους παίκτες του Βλάνταν Ίβιτς που πλέον έχουν μπροστά τους δύο σημαντικά παιχνίδια, με την Καραμπάγκ την Πέμπτη για το Europa League και τον Ολυμπιακό την ερχόμενη Κυριακή στο μεγάλο ντέρμπι της 8ης αγωνιστικής.

Έχασε πάλι τα άχαστα

Αν υπάρχει κάτι που «φώναζε» και στο αποψινό παιχνίδι είναι το άγχος που κουβαλά ο ΠΑΟΚ στο να σκοράρει. Παρότι ο Γκάρι Ροντρίγκες σκόραρε μόλις στο 3’, Κλάους, Μπίσεσβαρ και τα άλλα παιδιά έχασαν σπουδαίες ευκαιρίες, σε πολλές από τις οποίες ξεδίπλωσε το ταλέντο του ο Χουάντερσον.

Αν ο ΠΑΟΚ δεν βελτιώσει τα ποσοστά ευστοχίας του (προφανέστατα οι παίκτες του κουβαλούν ψυχολογικό βάρος ή γκίνια αν το πούμε ποδοσφαιρικά) τότε θα συνεχίσει να χάνει βαθμούς που φαινομενικά μοιάζουν εύκολοι. Χθες, πάντως, κατάφερε να τους πάρει από τον πιο άστοχο παίκτη του φέτος κι αυτό είναι το παράδοξο της αναμέτρησης.

Ο ΠΑΟΚ έχει και δύο προβλήματα τραυματισμού να αντιμετωπίσει, καθώς ο Μαλεζάς έφυγε από τον αγώνα με διάστρεμμα κα ο Λέοβατς με ενοχλήσεις στους κοιλιακούς.

Το φιλμ του αγώνα

Γήπεδο: Τούμπα

Διαιτητής: Κύζας (Δράμας)

Βοηθοί: Κουρομπίλια (Δυτ. Αττικής) Καραβασίλης (Καβάλας)

ΠΑΟΚ: Γλύκος, Μαλεζάς (46΄ Βαρέλα), Κρέσπο, Μάτος, Λέοβατς (46΄ Κίτσιου), Κάνιας (85΄ Τσίμιροτ), Σάκχοφ, Μπίσεσβαρ, Ροντρίγκες, Κάμπος, Αθανασιάδης.

Ηρακλής: Χουάντερσον, Σαραμαντάς, Μπαρτολίνι, Ζιαμπάρης, Κυριακίδης, Κούρος, Ρούσσος (71΄ Καραγκούνης), Ιντζόγλου, Μοντέιρο, Πασάς (46΄ Αγγελόπουλος), Λάμπρου ( 83΄ Τσότρας).

Γκολ: 3΄ Ροντρίγκες

Κίτρινες κάρτες: 18΄ Σάκχοφ, 45΄ Μαλεζάς, Κάμπος / 23΄ Σαραμαντάς, 45΄ Ιντζόγλου, 45΄ Χουάντερσον, 81΄ Κυριακίδης

Κόκκινες κάρτες: 27΄ Σαραμαντάς

Ο ΠΑΟΚ επέστρεψε στις νίκες, κερδίζοντας με 1-0 στο ντέρμπι της Τούμπας τον Ηρακλή. Παρότι το πρώτο ημίωρο του αγώνα προδιέθετε για θρίαμβο του ΠΑΟΚ (γκολ του Ροντρίγκες μόλις στο 3’ και αποβολή Σαραμαντά στο 27’) αυτό δεν συνέβη και έτσι η αναμέτρηση ολοκληρώθηκε με την αγωνία να φτάνει στο κατακόρυφο.

Ο Βλάνταν Ίβιτς παρέταξε τον ΠΑΟΚ με σχηματισμό 4-2-3-1 στο παιχνίδι, προτιμώντας τον Μαλεζά στην άμυνα και τον Σάκχοφ στη μεσαία γραμμή. Ο Ηρακλής παρατάχθηκε με σχήμα 4-4-1-1, με τον Νίκο Παπαδόπουλο να επιλέγει τον Λάμπρου στην κορυφή της επίθεσης και πίσω του σε ελεύθερο ρόλο τον Πασά.

ΓΡΗΓΟΡΟ ΓΚΟΛ Ο ΡΟΝΤΡΙΓΚΕΖ

Το ματς άρχισε με τον καλύτερο δυνατό τρόπο για τον ΠΑΟΚ, καθώς μόλις στο 3ο λεπτό ο Γκάρι Ροντρίγκες άνοιξε το σκορ. Ο εξτρέμ από το Πράσινο Ακρωτήρι πήρε πάσα από τον Μπίσεσβαρ, μπήκε με φόρα στην περιοχή και νίκησε τον Χουάντερσον με δυνατό σουτ που κατέληξε στο οριζόντιο δοκάρι και στα δίχτυα. Από το ξεκίνημα φάνηκε πως ο Ίβιτς είχε δώσει εντολή στον σκόρερ να συγκλίνει συνεχώς με την ταχύτητά του προς το αργό κέντρο άμυνας των φιλοξενούμενων, πράγμα που πέτυχε στην πρώτη φάση ανοίγοντας τον σκορ και συνεχίστηκε.

Μετά το γρήγορο γκολ που δέχτηκε ο "Γηραιός" ήταν εμφανώς επηρεασμένος, με τον "Δικέφαλο" να έχει την υπεροχή και να απειλεί ξανά στο 10΄ με σέντρα του Λέοβατς προς τον Μάτος στην περιοχή, με τον Βραζιλιάνο να μην προλαβαίνει να πάρει την κεφαλιά και τον Σαραμαντά να διώχνει σε κόρνερ. Στο 15΄ οι "ασπρόμαυροι" είχαν νέα καλή ευκαιρία, με σέντρα του Ροντρίγκες από αριστερά στην περιοχή και κεφαλιά του Αθανασιάδη που πέρασε λίγο δίπλα από το δοκάρι. Η κυριαρχία του ΠΑΟΚ συνεχίστηκε, με τον Κλάους να έχει νέα καλή στιγμή στο 19΄, όταν ο Κάμπος του γύρισε τη μπάλα από τα δεξιά στην περιοχή και το σουτ του από το ύψος του πέναλτι έφυγε λίγο άουτ.

ΑΠΟΒΟΛΗ ΤΟΥ ΣΑΡΑΜΑΝΤΑ

Μετά τη συμπλήρωση του πρώτου 20λεπτου του αγώνα, ο Ηρακλής άρχισε να ξεπερνάει την ψυχρολουσία του γρήγορου γκολ που δέχτηκε και να παίρνει μέτρα στον αγωνιστικό χώρο. Ωστόσο, οι "κυανόλευκοι" στο 27΄ έμειναν με δέκα παίκτες καθώς αποβλήθηκε ο Σαραμαντάς. Ο αριστερός μπακ του "Γηραιού" (είχε κίτρινη κάρτα από το 23΄) έκανε φάουλ στον Τζάλμα Κάμπος το οποίο υπέδειξε η α΄ βοηθός Κουρομπίλια που ήταν κοντά στη φάση. Ο Σαραμαντάς αντέδρασε έντονα και φάνηκε να λέει κάτι στην επόπτρια.

Μετά από μίνι σύσκεψη μεταξύ Κύζα και Κουρομπύλια, ο διαιτητής απέβαλλε με απευθείας κόκκινη κάρτα τον παίκτη των φιλοξενούμενων, αν και ο ίδιος ζήτησε συγγνώμη. Μάλιστα, του έκανε παρατήρηση στην συνέχεια και ο προπονητής του, Νίκος Παπαδόπουλος. Μετά την αποβολή, ο Παπαδόπουλος πέρασε τον Κούρο σε θέση αριστερού μπακ και έφερε τον Λάμπρου αριστερό χαφ με μόνο προωθημένο στην επίθεση τον Πασά.

Πήρε το ντέρμπι ο ΠΑΟΚ, αλλά έπαιξε με τη φωτιά

Ο ΠΑΟΚ εξακολουθούσε να έχει τον έλεγχο του ρυθμού ακόμη πιο εύκολα έχοντας και αριθμητικό πλεονέκτημα και δημιούργησε αξιόλογες φάσεις. Στο 39΄ σημειώθηκαν δύο πολύ καλές στιγμές, αρχικά με σουτ του Κάνιας που απέκρουσε σε κόρνερ ο Χουάντερσον και στη συνέχεια, μετά την εκτέλεση του Κάμπος, τον Μάτος να παίρνει την κεφαλιά και τον Βραζιλιάνο γκολκίπερ του Ηρακλή να κάνει την επέμβαση του αγώνα με εντυπωσιακή εκτίναξη. Στο 40΄, σε φάση διαρκείας, γύρισε ο Μάτος τη μπάλα στην περιοχή, ο Χουάντερσον απέκρουσε το σουτ του Κάμπος και στη συνέχεια ο Ροντρίγκες επανέφερε την μπάλα στην περιοχή με τον Σάκχοφ να σουτάρει ψηλά άουτ.

Το ημίχρονο ολοκληρώθηκε με ένταση και ευκαιρία για τον Ηρακλή. Έπειτα από φάουλ του Κάμπος στον Λάμπρου έξω από την περιοχή του ΠΑΟΚ, υπήρξαν νεύρα και ένταση ανάμεσα στους παίκτες των δύο ομάδων. Ο Μοντέιρο ανέλαβε την εκτέλεση στο δεύτερο λεπτό των καθυστερήσεων, με τον Γλύκο να αποκρούει πολύ δύσκολα σε κόρνερ. Αυτή ήταν και η μοναδική καλή στιγμή του Ηρακλή στο πρώτο 45λεπτο, το οποίο ολοκληρώθηκε με προβάδισμα του ΠΑΟΚ με 1-0 και αριθμητικό πλεονέκτημα από το 27΄ μετά την αποβολή του Σαραμαντά με απευθείας κόκκινη κάρτα. Ο Χουάντερσον κράτησε την ομάδα του "Γηραιού" μέσα στο ματς με τις επεμβάσεις του στο πρώτο μέρος, καθώς ο "Δικέφαλος" είχε ευκαιρίες για να διευρύνει το σκορ.

Πήρε το ντέρμπι ο ΠΑΟΚ, αλλά έπαιξε με τη φωτιά

Το δεύτερο μέρος ξεκίνησε με τρεις αλλαγές. Δύο αναγκαστικές για τον ΠΑΟΚ και μία για λόγους τακτικής για τον Ηρακλή. Ο Ίβιτς αντικατέστησε τον Μαλεζά που είχε διάστρεμμα με τον Βαρέλα και τον Λέοβατς που είχε ενοχλήσεις στους κοιλιακούς περνώντας στη θέση του ως αριστερό μπακ τον Κίτσιου. Ο Παπαδόπουλος έβαλε τον Αγγελόπουλο στα χαφ μαζί με τον Ιντζόγλου, πέρασε αριστερό μπακ τον Ρούσσο και κράτησε μόνο του μπροστά τον Λάμπρου, με Κούρο αριστερά και Μοντέιρο δεξιά. Ο προπονητής του "Γηραιού" προσπαθούσε να βρει λύσεις μετά την αποβολή του Σαραμαντά που άφησε με δέκα παίκτες την ομάδα του.

ΡΕΣΙΤΑΛ ΧΑΜΕΝΩΝ ΕΥΚΑΙΡΙΩΝ

Ο ΠΑΟΚ είχε την πρώτη του ευκαιρία στο δεύτερο ημίχρονο στο 48΄ με ωραίο σουτ του Μπίσεσβαρ έξω από την περιοχή που πέρασε λίγο πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Οι γηπεδούχοι είχαν τον απόλυτο έλεγχο με τον Ηρακλή να παίζει αμυντικά έχοντας αριθμητικό μειονέκτημα. Στο 56΄ ο ΠΑΟΚ είχε δύο καλές φάσεις, αρχικά με ωραία κατέβασμα του Κάνιας με το στήθος και σουτ στην κλειστή γωνία που απέκρουσε ο Χουάντερσον και στη συνέχεια με παράλληλο γύρισμα του Ροντρίγκες από τα αριστερά και άσχημο τελείωμα του προωθημένου Βαρέλα.

Το ρεσιτάλ χαμένων ευκαιριών του ΠΑΟΚ συνεχίστηκε στο 59΄ με τον Αθανασιάδη να σουτάρει στο οριζόντιο δοκάρι από το ύψος του πέναλτι μετά από πάσα του Κίτσιου. Στο 63΄ ο Μάτος σέντραρε από δεξιά και ο Μπίσεσβαρ έπιασε εντυπωσιακά σουτ στην κίνηση με τη μπάλα στον αέρα από τη γραμμή της μεγάλης περιοχής, όμως η μπάλα έφυγε άουτ.

Πήρε το ντέρμπι ο ΠΑΟΚ, αλλά έπαιξε με τη φωτιά

Στο 66΄ ο Χουάντερσον έκανε άλλη μία σημαντική απόκρουση, σε σουτ του Μπίσεσβαρ από θέση βολής μέσα από την περιοχή. Όσο κυλούσε έτσι το παιχνίδι και ο ΠΑΟΚ δεν μετουσίωνε σε γκολ την υπεροχή και τις ευκαιρίες του, ο Ηρακλής που έπαιζε με 10 από το 27΄ είχε την ελπίδα να αναζητήσει το γκολ της ισοφάρισης, έχοντας σε εκπληκτική βραδιά τον Χουάντερσον. Στο 80΄ μάλιστα απείλησε με σουτ του Κυριακίδη μέσα από την περιοχή που έφυγε άουτ.

Στο 81΄ ο Ηρακλής διαμαρτυρήθηκε για πέναλτι όταν ο Κυριακίδης έπεσε στο έδαφος μέσα στην περιοχή μετά από μαρκάρισμα του Κίτσιου. Ο διαιτητής Κύζας του έδειξε κίτρινη κάρτα για θέατρο. Ο ΠΑΟΚ έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία να "καθαρίσει" το ματς στο 85΄, με τον Ροντρίγκες να πλασάρει πάνω στον Χουάντερσον σε τετ α τετ. Από κει και έπειτα δεν άλλαξε κάτι μέχρι το σφύριγμα της λήξης με τον ΠΑΟΚ να παίρνει αγχωτικά τη νίκη στο ντέρμπι, αν και θα μπορούσε να το έχει "καθαρίσει" νωρίτερα.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Υπήρχαν αρκετές φάσεις που θα μπορούσαν να επιλεχθούν. Θα ξεχωρίσουμε τη φάση του Αθανασιάδη που η μπάλα βρίσκει στο δοκάρι και σκάει στο έδαφος χωρίς να καταλήξει στα δίχτυα, στο 59΄.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Είχε ένα δύσκολο ματς να διαχειριστεί ο Κύζας. Έβγαλε πολλές κάρτες, έχασε και ορισμένες. Στη φάση της αποβολής το πήρε πάνω της Κουρουμπίλια επικαλούμενη εξύβρισή της από τον Σαραμαντά, ενώ στη δύσκολη φάση για την οποία ο Ηρακλής φωνάζει για πέναλτι, το ριπλέι δείχνει να τον δικαιώνει.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Θα μπορούσε να πάρει τον τίτλο ο Ροντρίγκες, γιατί πέτυχε το γκολ που έκρινε τον αγώνα, αλλά η συνολική απόδοση του Μπίσεσβαρ ήταν πολύ καλύτερη από οποιουδήποτε παίκτη του ΠΑΟΚ και ο Σουριναμέζος δικαιούται τον τίτλο. Άλλωστε έδωσε και την πάσα στον Ροντρίγκες στη φάση του γκολ.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

O Χουάντερσον. Ο τερματοφύλακας του Ηρακλή έκανε εξαιρετικές επεμβάσεις σε όσες φάσεις χρειάστηκε και κράτησε όρθιο τον Ηρακλή μέχρι το φινάλε, παρότι έπαιζε με δέκα παίκτες από το 27΄. Ο Βραζιλιάνος γκολκίπερ νικήθηκε μόνο στο γκολ του ΠΑΟΚ στο 3΄ όπου δεν είχε περιθώρια αντίδραση στο σουτ του Ροντρίγκες που πήγε δοκάρι και μέσα.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Η αδυναμία του ΠΑΟΚ να "τελειώσει" το παιχνίδι παρότι έπαιζε για πάνω από μία ώρα με παίκτη παραπάνω, καθώς και η "ανασφάλεια" που έβγαζε στην άμυνά του. Φυσικά και η ατομική απόδοση ορισμένων παικτών (χαρακτηριστικότερο παράδειγμα ο Λέοβατς) που δεν ταιριάζει σε ποδοσφαιριστές ομάδας που θέλει να διεκδικεί τίτλο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ

Η ένταση μεταξύ Κουρομπύλια και Σαραμαντά
Ίβιτς: "Η αποτελεσματικότητα θα διορθωθεί με τη δουλειά"
Άγριες συμπλοκές οπαδών του ΠΑΟΚ και του Ηρακλή
TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ