STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Πήρε το ντέρμπι ο Πανιώνιος, 2-0 την Ξάνθη

Πήρε το ντέρμπι ο Πανιώνιος, 2-0 την Ξάνθη
EUROKINISSI SPORTS

O Πανιώνιος παρέμεινε για 3ο σερί παιχνίδι αήττητος, επικράτησε με 2-0 της Ξάνθης στο ντέρμπι της 2ης θέσης και συνεχίζει να κάνει όνειρα... Ευρώπης. Με 10 παίκτες απ' το 42' οι Ακρίτες. Λανθασμένη υπόδειξη πέναλτι απ' τον Σιδηρόπουλο.

Το -ευρωπαϊκό- όνειρο συνεχίζεται για τον Πανιώνιο. Οι "κυανέρυθροι" εκμεταλλεύτηκαν γι' ακόμα μία το παράγοντα-έδρα και επικράτησαν με 2-0 της Ξάνθης, η οποία αγωνιζόταν απ' το 42' με παίκτη λιγότερο λόγω της -σωστής- αποβολής του Πάμπλο ντε Λούκας.

Η ομάδα του Βλάνταν Μιλόγεβιτς εκμεταλλεύτηκε το πολύ καλό πρώτο 30λεπτο, πέτυχε ένα υπέροχο γκολ με τον Παναγιώτη Κόρμπο, ενώ η αποβολή του Ντε Λούκας διευκόλυνε ακόμα περισσότερο το έργο της. Το γκολ του Μοχάμεντ Μπεν στο 66' (από λανθασμένη υπόδειξη πέναλτι του Σιδηρόπουλου) "κλείδωσε" τη νίκη για τους Νεοσμυρνιώτες, οι οποίοι δείχνουν πως θα κυνηγήσουν μέχρι τέλους την είσοδο στα πλέι οφ.

Απ' την άλλη πλευρά, η Ξάνθη συνέχισε τις μέτριες εμφανίσεις του τελευταίου διαστήματος, δείχνοντας πως βρίσκονται σε "κακό φεγγάρι". Η απουσία του Χαμζά Γιουνές απ' τα γκολ είναι εμφανής κι έχει κοστίσει στους Ακρίτες.

Την έδεσε Κό(ρ)μπο

Ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς έμεινε πιστός στο αγαπημένο του, 4-2-3-1. Ο Ανδρέας Γιαννιώτης παράμεινε κάτω απ' τα γκολπόστ, οι Βαλεντίνος Βλάχος και Χρήστος Τασουλής βρέθηκαν στα άκρα της άμυνας, με τους Βαγγέλη Οικονόμου και Σπύρο Ρισβάνη να αποτελούν το δίδυμο στα στόπερ. Στη μεσαία γραμμή οι Μανώλης Σιώπης και Παναγιώτης Κόρμπος είχαν ανασταλτικό ρόλο, ενώ οι Ταξιάρχης Φούντας, Σοτζαέι Μασούντ και Γιώργος Μασούρας να κινούνται πίσω απ' τον μοναδικό προωθημένο, Μοχάμεντ Μπεν.

Στον αντίποδα, ο Ραζβάν Λουτσέσκου άφησε σ' ακόμα μία αναμέτρηση τον Χαμζά Γιουνές στον πάγκο, επιλέγοντας για την κορυφή της επίθεσης, αυτή τη φορά, τον Αντώνη Ράνο. Από εκεί και πέρα, Ζίβκο Ζίβκοβιτς παρέμεινε ακλόνητος κάτω απ' τα γκολπόστ, οι Δήμος Μπαξεβανίδης και Αριστοτέλης Καρασαλίδης επιλέχθηκαν για τα άκρα της αμυντικής γραμμής, οι Λισγάρας-Φλίσκας ήταν το κεντρικό αμυντικό δίδυμο, ο Ντε Λούκας με τον Λουσέρο βρέθηκαν στη μεσαία γραμμή, ενώ οι Λάζιτς, Σολτάνι και Βασιλακάκης αγωνίστηκαν πίσω απ' τον μοναδικό προωθημένο, Ράνο σε διάταξη 4-2-3-1.

Γήπεδο: "Νέας Σμύρνης"

Διαιτητής: Αναστάσιος Σιδηρόπουλος (Δωδεκανήσου)

Βοηθοί: Δαμιανός Ευθυμιάδης (Πιερίας), Πολυχρόνης Κωσταράς (Αιτ/νίας)

4ος: Αλέξανδρος Τσαμούρης (Πειραιά)

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ (Βλάνταν Μιλόγεβιτς): Γιαννιώτης, Τασουλής, Ρισβάνης, Οικονόμου, Βλάχος, Σιώπης, Κόρμπος, Μασούρας (79' Λάμπρου), Μασούντ (91' Σαββίδης), Φούντας (53' Μαχμούτοβιτς), Μπεν.

ΞΑΝΘΗ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Ζίβκοβιτς, Μπαξεβανίδης, Λισγάρας, Καρασαλίδης, Φλίσκας, Ντε Λούκας, Λουσέρο, Λάζιτς (63' Γιουνές), Σολτάνι, Βασιλακάκης, Ράνος (46' Μεχία).

Γκολ: 22' Κόρμπος, 66' πεν. Μπεν

Κίτρινες: 19' Φούντας, 58' Κόρμπος - 19', 42' Ντε Λούκας, 51' Λουσέρο, 65' Καρασαλίδης

Κόκκινες: 42' Ντε Λούκας

Θυμηθείτε το LIVE του αγώνα.

Τα πρώτα λεπτά της αναμέτρησης ήταν αναγνωριστικά, με τις δύο ομάδες να αναζητούν κενούς χώρους προς την αντίπαλη εστία, αλλά χωρίς αποτέλεσμα. Με τη συμπλήρωση 10 λεπτών, έλαβε χώρα η πρώτη καλή στιγμή στον αγώνα, όταν ο Μοχάμεντ Μπεν βρέθηκε απέναντι στον Ζίβκο Ζίβκοκιτς, έκανε το πλασέ, αλλά ο Σέρβος γκολκίπερ αρνήθηκε την παραβίαση της εστίας του, με όμορφη επέμβαση. Ήταν φανερό πως οι παίκτες των δύο ομάδων είχαν ως πρωταρχικό στόχο τη διαφύλαξη του μηδέν στα μετόπισθεν, με αποτέλεσμα να μην λείπουν τα σκληρά μαρκαρίσματα και οι εντάσεις.

Οι "κυανέρυθροι" συνέχισαν να έχουν μία ελαφριά υπεροχή, την οποία εν τέλει μετουσίωσαν σε γκολ στο 22ο λεπτό χάρη σε εξαιρετική ατομική προσπάθεια του Παναγιώτη Κόρμπου. Ο έμπειρος μέσος απέφυγε υπέροχα δύο παίκτες της Ξάνθης και με όμορφο πλασέ με το εξωτερικό έκανε το 1-0. Οι Ακρίτες προσπάθησαν να αντιδράσουν, αλλά οι γηπεδούχοι έκλεισαν τους χώρους και πίεσαν ψηλά, δημιουργώντας προβλήματα στην κυκλοφορία τους. Μάλιστα, στο 28' έχασαν ακόμη μία καλή ευκαιρία, αλλά ο Ζίβκοβιτς με νέα εξαιρετική επέμβαση σε σουτ του Φούντα, κράτησε το σκορ στα επίπεδα του 1-0.

Πήρε το ντέρμπι ο Πανιώνιος, 2-0 την Ξάνθη
EUROKINISSI SPORTS

Οι παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου είχαν ξεκάθαρο πρόβλημα στον τομέα της ανάπτυξης, καθώς οι Μανώλης Σιώπης και Παναγιώτης Κόρμπος είχαν κερδίσει το χώρο του κέντρου, μην αφήνοντας κενούς χώρους για τους αντιπάλους τους. Ο Πανιώνιος συνέχιζε να στηρίζεται σε ατομικές ενέργειες, καθώς στο 37' ο Σοτζαέι Μασούντ "άδειασε" δύο παίκτες, γύρισε στον Φούντα, αλλά ο νεαρός επιθετικός αστόχησε από πλεονεκτική θέση. Ένα λεπτό αργότερα, η Ξάνθη πραγματοποίησε την πρώτη τελική της στο παιχνίδι, αλλά η κεφαλιά του Ράνου δεν ανησύχησε τον Γιαννιώτη. Στο 42', τα αριθμητικά δεδομένα του παιχνιδιού άλλαξαν, καθώς ο Ντε Λούκας αντίκρισε -σωστά- τη δεύτερη κίτρινη κάρτα για σκληρό μαρκάρισμα πάνω στον Χρήστο Τασουλή.

Ο Πανιώνιος διατήρησε τον έλεγχο του παιχνιδιού, όμως η Ξάνθη, παρότι αγωνιζόταν με παίκτη λιγότερο, παρουσίασε καλύτερη εικόνα σε σχέση με το πρώτο μέρος. Καταλυτικό ρόλο στη βελτίωση των Ακριτών έπαιξε η είσοδος του Αλφρέδο Μεχία, ο οποίος συμμάζεψε το κέντρο, έκλεψε μπάλες και πίεσε ψηλά, δυσκολεύοντας την ανάπτυξη των γηπεδούχων. Ο Βλάνταν Μιλόγεβιτς, βλέποντας το πρόβλημα στον επιθετικό τομέα, πέρασε στον αγωνιστικό χώρο τον Αϊντίν Μαχμούτοβιτς αντί του Φούντα. Ο Βόσνιος επιθετικός τον δικαίωσε, αφού στο 65ο λεπτό κέρδισε πέναλτι σε ανατροπή απ' τον Αριστοτέλη Καρασαλίδη. Βέβαια, στο ριπλέι φαίνεται πως υπάρχει παράβαση, αλλά είναι εκτός περιοχής. Την εκτέλεση ανέλαβε ο Μοχάμεντ Μπεν, ο οποίος νίκησε τον Ζίβκοβιτς για το 2-0.

Οι γηπεδούχοι, μετά το δεύτερο γκολ, επιχείρησαν να ρίξουν το ρυθμό του αγώνα και να διαχειριστούν το υπέρ τους προβάδισμα. Η Ξάνθη προσπάθησε, έστω και στα τελευταία λεπτά, να επιστρέψει στη διεκδίκηση του ματς, αλλά ο Ανδρέας Γιαννιώτης με μία τρομερή επέμβαση σε σουτ του Μάρκος Πιζέλι, αρνήθηκε την παραβίαση της εστίας του.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η αποβολή του Πάμπλο ντε Λούκας ήρθε σ' ένα κρίσιμο σημείο του αγώνα, λίγο πριν οι δύο ομάδες πάνε στα αποδυτήρια για το ημίχρονο. Ύστερα απ' τη συγκεκριμένη εξέλιξη, το έργο της Ξάνθης δυσκόλεψε ακόμα περισσότερο, αν κι οι Ακρίτες παρουσιάστηκαν βελτιωμένοι στο δεύτερο μέρος.

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΞΑΝΘΗ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΞΑΝΘΗ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Η πολύ καλή διαιτησία του Τάσου Σιδηρόπουλου "στιγματίστηκε" απ' τη λανθασμένη απόφαση στη φάση του πέναλτι του Πανιωνίου. Ο ρέφερι του συνδέσμου Δωδεκανήσου ήταν κοντά στις φάσεις, προσπάθησε μέσω των γρήγορων κίτρινων καρτών να βάλει... φρένο στα δυνατά μαρκαρίσματα, ενώ απέβαλε σωστά τον Ντε Λούκας. Όμως, η υπόδειξη του πέναλτι υπέρ των "κυανέρυθρων", ύστερα από συνεννόηση με τον βοηθό του, "χάλασε" την εικόνα του. Είναι δύσκολη φάση, αλλά δεν παύει να παίζει σημαντικό ρόλο στην εξέλιξη του αγώνα.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Ο Παναγιώτης Κόρμπος πραγματοποίησε μία εξαιρετική εμφάνιση, με αποκορύφωμα το υπέροχο γκολ που σημείωσε στο 22ο λεπτό. Ο έμπειρος μέσος βοήθησε τόσο στον ανασταλτικό όσο και στον δημιουργικό τομέα, αποδεικνύοντας πως ακόμα και στα 31 του, είναι καθοριστικός.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Ο Αϊντίν Μαχμούτοβιτς πέρασε στον αγωνιστικό χώρο και απέδειξε γιατί ο Πανιώνιος κινήθηκε για την απόκτησή του κατά τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο. Ο Βόσνιος επιθετικός κέρδισε το πέναλτι, το οποίο μετουσίωσε σε γκολ ο Μοχάμεντ Μπεν, ενώ ήταν ιδιαίτερα κινητικός, δημιουργώντας διαρκώς προβλήματα στους αμυντικούς της Ξάνθης.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΞΑΝΘΗ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ - ΞΑΝΘΗ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / Eurokinissi Sports) EUROKINISSI SPORTS

Ο Πάμπλο ντε Λούκας έχει καθοριστική συμβολή στην εξαιρετική πορεία της Ξάνθης στο φετινό πρωτάθλημα. Ο Αργεντινός μέσος βρίσκεται μεταξύ των κορυφαίων αμυντικών μέσων της Super League, κι όχι άδικα. Όμως, στην αναμέτρηση με τον Πανιώνιο ήταν αρνητικός πρωταγωνιστής για την ομάδα του, αφού δέχθηκε μία -ανόητη- κόκκινη κάρτα σε ένα κρίσιμο σημείο του ματς. Γενικότερα, απ' τα πρώτα λεπτά του αγώνα φάνηκε να έχει μία ανεξήγητη νευρικότητα. Άλλωστε, από μία λεκτική διαμάχη με τον Ταξιάρχη Φούντα προέρχεται η πρώτη κίτρινη του Αργεντινού.

Photo Credits: Eurokinissi

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ