STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Πήρε το ντέρμπι η Ξάνθη, νίκησε 3-1 τον Παναιτωλικό

Πήρε το ντέρμπι η Ξάνθη, νίκησε 3-1 τον Παναιτωλικό
INTIME SPORTS

Η Ξάνθη επιβλήθηκε με 3-1 επί του Παναιτωλικού στα Πηγάδια σε ένα κακό ποιοτικά παιχνίδι και πήρε ένα σημαντικό τρίποντο για τη συνέχεια. Γκολάρα από τον Παπαστεριανό.

Η αναμέτρηση της Ξάνθης με τον Παναιτωλικό είχε χαρακτήρα ντέρμπι πριν από την έναρξη της αφού και οι δύο ομάδες ήθελαν απεγνωσμένα τους τρεις βαθμούς για να ξεφύγουν από τις τελευταίες θέσεις του βαθμολογικού πίνακα. Εκείνοι που χαμογέλασαν τελικά ήταν οι γηπεδούχοι οι οποίοι πήραν τη νίκη με 3-1.

Στη μεγαλύτερη διάρκεια του αγώνα η Ξάνθη είχε την κατοχή και την κυκλοφορία της μπάλας, ωστόσο καμία από τις δύο ομάδες δεν είχε σημαντικές ευκαιρίες πέρα από τις φάσεις όπου σημειώθηκαν τα γκολ.

Ο Παναιτωλικός κατάφερε να προηγηθεί μόλις στο 9' με τον Μαρκόφσκι, αλλά με δύο απευθείας εκτελέσεις φάουλ από τον Ντιμιτρόφ και τον Παπαστεριανό η Ξάνθη γύρισε το παιχνίδι με τον Ερέα να "σφραγίζει" τη νίκη των Ακριτών στις καθυστερήσεις. Οι φιλοξενούμενοι ολοκλήρωσαν το παιχνίδι με 10 παίκτες λόγω της τραβηγμένης αποβολής του Βιγιαφάνες με δεύτερη κίτρινη κάρτα στο 78', ενώ έχουν δικαιολογημένα παράπονα για τη φάση του 48' όπου λανθασμένα ο Μαρκόφσκι υποδείχτηκε σε θέση οφσάιντ.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: "Skonda Ξάνθη Arena"

Διαιτητής: Αθανάσιος Τζήλος

Ξάνθη: Τσέναμο, Μπέρτος, Γουάλας, Σολτάνι, Λουσέρο (65' Κρίστοφερ), Παπαστεριανός, Ερέα, Φλίσκας, Φαρκάς, Καπετάνος (87 Ράνος), Ντιμιτρόφ (58' Νιέτο)

Παναιτωλικός: Κυριακίδης, Κουτρομάνος (84' Βασιλείου), Κέβιν, Κούσας, Βιγιαφάνες, Κάπελ (73' Ρουσκουγιέδα), Παπάζογλου, Μάκος, Μαρκόβσκι, Πάουλο, Μύγας

Γκολ: 16' Ντιμιτρόφ, 71' Παπαστεριανός, 90+2 Ερέα (πεν) / 9' Μαρκόφσκι

Κάρτες: 69' Γουάλας / 65' Βιγιαφάνες, 69' Μάρτιν, 83' Μάκος, 90' Μύγας

Κόκκινη: 78 Βιγιαφάνες (δεύτερη κίτρινη)

Θυμηθείτε το LIVE της αναμέτρησης.

Πήρε το ντέρμπι η Ξάνθη, νίκησε 3-1 τον Παναιτωλικό
INTIME SPORTS

* Ο Ντιμιτρόφ πανηγυρίζει το ωραίο γκολ που πέτυχε με απευθείας εκτέλεση φάουλ

Με τη σφραγίδα των Βιγιαφάνες και Ντιμιτρόφ

Νευρικό ήταν το ξεκίνημα του αγώνα για τις δύο ομάδες με αρκετά λάθη, ειδικά από τους παίκτες της Ξάνθης, στα πρώτα λεπτά. Αυτό όμως, δεν εμπόδισε τους φιλοξενούμενους να προηγηθούν με τον πιο ποιοτικό τους παίκτη να κάνει τη διαφορά.

Ο Βιγιαφάνες με εντυπωσιακή ατομική ενέργεια πέρασε τον προσωπικό αντίπαλο, έκανε τη σέντρα σουτ και ο Μαρκόφσκι από κοντά άνοιξε το σκορ στο 9'. Μάλιστα, ο επιθετικός του Παναιτωλικού δεν πανηγύρισε το τέρμα που σημείωσε αφού για μία διετία φόρεσε τη φανέλα της Ακριτικής ομάδας.

Μετά το αρχικό ξάφνιασμα οι παίκτες της Ξάνθης άρχισαν να κερδίζουν μέτρα στο γήπεδο με τον Παναιτωλικό να δίνει χώρο. Αυτό το πλήρωσαν οι φιλοξενούμενοι από μία στημένη φάση. Ο Νικολάι Ντιμιτρόφ με εξαιρετική εκτέλεση φάουλ στο 16' δεν άφησε περιθώρια αντίδρασης από τον Κυριακίδη και έφερε το παιχνίδι στα ίσα.

Η Ξάνθη την ανούσια κατοχή

Μπορεί το ξεκίνημα του πρώτου ημιχρόνου να ήταν εντυπωσιακό, δεν ισχύει όμως το ίδιο και για τη συνέχεια του. Η γρήγορη ισοφάριση έδωσε τον έλεγχο του αγώνα στην Ξάνθη η οποία είχε την κατοχή όχι όμως και τις ανάλογες ευκαιρίες.

Είναι χαρακτηριστικό ότι οι γηπεδούχοι είχαν 67% την κατοχή όμως με εξαίρεση το γκολ του Ντιμιτρόφ, δεν είχαν τελική προσπάθεια στην εστία του Παναιτωλικού. Αντίθετα, η ομάδα του Αγρινίου είχε μία καλή στιγμή λίγο πριν ολοκληρωθεί το πρώτο ημίχρονο.

Ο Πάουλο από καλή θέση έπιασε το σουτ, όμως αυτό δεν ήταν καλό και ο Τσέναμο μπλόκαρε εύκολα την μπάλα. Συνολικά, οι δύο ομάδες είχαν πέντε τελικές προσπάθειες στο πρώτο ημίχρονο με μόλις τρεις από αυτές να καταλήγουν εντός εστίας και οι δύο μετουσιώθηκαν σε γκολ.

Πήρε το ντέρμπι η Ξάνθη, νίκησε 3-1 τον Παναιτωλικό

* Το ριπλέι της φάσης δείχνει ότι ο Μαρκόφσκι δεν ήταν σε θέση οφσάιντ

Το λάθος του επόπτη

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου έγινε μία φάση για την οποία οι φιλοξενούμενοι έχουν κάθε δικαίωμα να διαμαρτύρονται. Ο επιθετικός του Παναιτωλικού βρέθηκε αμαρκάριστος μέσα στην περιοχή και σκόραρε, όμως ο επόπτης σήκωσε τη σημαία του και έτσι ακυρώθηκε το τέρμα του Παναιτωλικού στο 48'.

Στα επόμενα λεπτά δεν άλλαξε κάτι ιδιαίτερα στην εικόνα του παιχνιδιού. Ο Λουτσέσκου επιχείρησε να αλλάξει την εικόνα της ομάδας του με τον Νιέτο να περνά στη θέση του Ντιμιτρόφ και του Κρίστοφερ στη θέση του Λουσέρο.

Η γκολάρα από τον Παπαστεριανό και η αποβολή του Βιγιαφάνες

Η λύση ωστόσο ήρθε και πάλι με μία απευθείας εκτέλεση φάουλ για την Ξάνθη. Πολλά μέτρα μακριά από την εστία του Κυριακίδη ο Παπαστεριανός εκτέλεσε απευθείας το φάουλ με τον αέρα να είναι ευνοϊκός και το αποτέλεσμα ήταν εντυπωσιακό. Με ένα εξαιρετικό χτύπημα που πήγε στο παραθυράκι της εστίας του τερματοφύλακα του Παναιτωλικού η Ξάνθη πήρε το προβάδισμα στο 71' και έκανε την ανατροπή.

Η απάντηση του Ματζουράκη ήταν η είσοδος του Ρουσκουγιέδα στη θέση του αρνητικού στο συγκεκριμένο παιχνίδι Καπέλ. Τα σχέδια όμως του προπονητή του Παναιτωλικού πήγαν στράφι. Αιτία ήταν η αποβολή του Βιγιαφάνες στο 78 με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Μέσα σε 13 λεπτά ο μέσος της ομάδας του Αγρινίου είδε δύο κίτρινες με τη δεύτερη από αυτές να είναι λίγο τραβηγμένη αφού δεν φαίνεται να έχει πρόθεση.

Παρά το γεγονός ότι έμεινε με δέκα παίκτες ο Παναιτωλικός προσπάθησε να πιέσει και να βάλει το γκολ που θα του έδινε το βαθμό. Τελικά όμως δεν τα κατάφερε και αντ' αυτού είχαμε το τρίτο γκολ της Ξάνθης. Οι γηπεδούχοι κέρδισαν το πέναλτι και ο Ερέα με εύστοχη εκτέλεση έκανε το τελικό 3-1.

Φάση του αγώνα

Δίχως αμφιβολία η φάση του 48'. Ο επόπτης λανθασμένα υποδεικνύει σε θέση οφσάιντ τον Μαρκόφσκι με τον επιθετικό του Παναιτωλικού να ήταν σε θέση να κάνει το 1-2.

Μας άρεσε

Τα γκολ με απευθείας εκτέλεση φάουλ είναι κάτι που δεν συνηθίζουμε να βλέπουμε στα ελληνικά γήπεδα. Πόσο μάλλον να βλέπουμε δύο από την ίδια ομάδα σε έναν αγώνα.

Διαιτητής

Ο Παναιτωλικός δικαιούται να διαμαρτύρεται για τη φάση του 48'. Ο Γεωργιάδης σήκωσε λανθασμένα τη σημαία του υποδεικνύοντας τον Μαρκόφσκι σε θέση οφσάιντ, ενώ και η φάση της δεύτερης κίτρινης του Βιγιαφάνες σηκώνει συζήτηση.

Δεν μας άρεσε

Το κακό ποδόσφαιρο που είδαμε. Το παιχνίδι είχε χαρακτήρα ντέρμπι αφού και οι δύο ομάδες καίγονταν για βαθμούς, όμως αυτό δεν αποτελεί δικαιολογία για

MVP

Ο συγκεκριμένος τίτλος δεν θα μπορούσε να πάει σε άλλο παίκτη πέρα από τον Παπαστεριανό για το τέρμα που σημείωσε.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ