STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Πέτυχε το στόχο ο Ατρόμητος, 1-0 τον Λεβαδειακό

Πέτυχε το στόχο ο Ατρόμητος, 1-0 τον Λεβαδειακό
INTIME SPORTS

Ξεπερνώντας την ήττα από τη Φενέρμπαχτσε, ο Ατρόμητος άρχισε με νίκη το πρωτάθλημα επικρατώντας με 1-0 του μαχητικού Λεβαδειακού! Ο Μπρίτο το γκολ των γηπεδούχων, οι οποίοι δεν εντυπωσίασαν με την απόδοση τους.

Άγχος είχε ο Μιχάλης Γρηγορίου για το πως θα παρουσιαστεί ο Ατρόμητος μετά την ήττα από τη Φενέρμπαχτσε και τον τρόπο που ήρθε, όμως η ομάδα του αντέδρασε σωστά και άρχισε με νίκη το πρωτάθλημα, επικρατώντας 1-0 του Λεβαδειακού στο Δημοτικό Στάδιο Περιστεριου!

Ξεπερνώντας την απογοήτευση, οι γηπεδούχοι ναι μεν δεν είχαν εξαιρετική απόδοση, περιοριζόμενοι στα βασικά, όμως πήραν τους τρεις βαθμούς της νίκης στην πρεμιέρα, χάρη στο γκολ του Μπρίτο στο 37' και διατήρησαν αλώβητη την έδρα τους.

Πλέον, ο Ατρόμητος θα προετοιμαστεί έχοντας την καλύτερη δυνατή ψυχολογία και θα ταξιδέψει στην Τουρκία για τη ρεβάνς των play off του Europa League, ώστε να εξαντλήσει τα όποια περιθώρια έχει για την ανατροπή και την πρόκριση.

Από την πλευρά του, ο Λεβαδειακός αν και με ελάχιστες προπονήσεις και ρόστερ λίγων ημερών, προσπάθησε και άγγιξε την ισοπαλία με το πλασέ του Μάντζιου στο 91'. Οπότε, έχει κάθε λόγο να είναι ικανοποιημένος και να ελπίζει ότι θα επανακάμψει, με τις μεταγραφές που θα γίνουν στις επόμενες ημέρες.

Πέτυχε το στόχο ο Ατρόμητος, 1-0 τον Λεβαδειακό
INTIME SPORTS

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Δημοτικό Στάδιο Περιστερίου

Διαιτητής: Αλέξανδρος Αρετόπουλος (Τρικάλων)

Βοηθοί: Χρυσούλα Κουρομπύλια, Ευθύμιος Κουρέντας

Ατρόμητος: Γκορμπούνοφ, Ουσέρο, Μπίτολο, Γοδόι, Φυτανίδης, Εμπόου (69' λ.τ. Λαζαρίδης), Μπρίτο, Κιβρακίδης, Ούμπιδες, Στόιτσεφ (69' Ναπολεόνι), Λε Ταλέκ (78' Πίτου)
Λεβαδειακός: Τσιντώτας, Μουλόπουλος (63' Μιλιοσάβλεφ), Στάθης, Μίνγκας (79' Ναβάρο), Μαχαίρας, Νικολάου, Ρομέου (63' Γιακουμάκης), Εντούιν, Τριποτσέρης, Μάντζιος, Μιλιάζες

Γκολ: Μπρίτο 37'

Κάρτες: Εμπόου 24', Κυβρακίδης 26', Φυτανίδης 71', Πίτου 79' / Μιλιάζες 39', Στάθης 77', Μιλιοσάβλεφ 86'

Δείτε εδώ το LIVE της αναμέτρησης.

Αιφνιδιασμός και επιβολή της τάξης

Το ματς άρχισε με τον Ατρόμητο να κυριαρχεί και να πιέζει τον Λεβαδειακό, εκμεταλλευόμενος τη συνοχή και την καλύτερη προετοιμασία του στη διάρκεια του καλοκαιριού. Ωστόσο, η ανορθόδοξη ανάπτυξη των γηπεδούχων με τις μεγάλες μπαλιές επέτρεψε στους αμυντικούς των Βοιωτών να κρατούν τη μπάλα μακριά από την εστία του Τσιντώτα.

Σαν να μην έφτανε αυτό, με την πάροδο του χρόνου, οι φιλοξενούμενοι αναθάρρησαν και βγήκαν στην επίθεση, με τον Μάντζιο να έχει ένα καλό σουτ στο 30'. Δύο λεπτά αργότερα, ο Μιλιάζες έκλεψε τη μπάλα στη μεσαία γραμμή και έφτασε στην περιοχή του Ατρόμητου, αλλά ο Γκορμπούνοφ απέκρουσε το σουτ του. Έπειτα από ένα δίλεπτο (34'), ο Μιλιάζες εκτέλεσε φάουλ και ο Τριποτσέρης σκόραρε με κεφαλιά, όμως ορθώς υποδείχθηκε σε θέση οφσάιντ από την βοηθό Κουρομπύλια.

Κάπου εκεί ο Ατρόμητος "ξύπνησε" από τον αιφνιδιασμό και άνοιξε το σκορ στην πρώτη ευκαιρία του! Στο 37' ο Γοδόι πάσαρε στο ύψος του πέναλτι στον Μπρίτο, αυτός γύρισε και με πλασέ έστειλε τη μπάλα στα δίχτυα του Τσιντώτα! Μάλιστα, φλέρταρε με δεύτερο γκολ με μία κεφαλιά του Λε Ταλέκ στο 43', που την απέκρουσε ο Τσιντώτας και με ένα μακρινό σουτ του Ούσερο στο 44'.

Παρά τρίχα... η ζημιά

Το προβάδισμα έδωσε ώθηση στον Ατρόμητο, ώστε να ψάξει το δεύτερο γκολ και να τελειώσει το ματς, όμως ένα αδύναμο σουτ του Ούμπιδες μπλόκαρε ο Τσιντώντας. Το ματς συνεχίστηκε με τον Ατρόμητο να ελέγχει το ρυθμό και το Λεβαδειακό να μην μπορεί να κρατήσει τη μπάλα και να απειλήσει.

Πραγματική ευκαιρία δεν δημιουργήθηκε σε αυτό το διάστημα, με δύο κεφαλιές του Τριποτσέρη και του Λε Ταλέκ να είναι ότι καλύτερο. Στο 68' ο Εμπόου τραυματίστηκε σοβαρά και αποχώρησε, ενώ στο 72' ο Λεβαδειακός έφτασε κοντά στην ισοφάριση, αλλά ο Μίνγκας από πλάγια θέση σούταρε απελπιστικά άουτ. Η απάντηση του Ατρόμητου ήρθε στο 75' με ένα συρτό σουτ του Ναπολεόνι, το οποίο κατέληξε άουτ.

Τα λεπτά κύλησαν, ο Λεβαδειακός έκανε κάποιες απόπειρες να δημιουργήσει επικίνδυνες καταστάσεις στην εστία του Γκουρμπούνοφ, και παρά λίγο να ισοφαρίσει με ένα πλασέ του Μάντζιου στο 91', όμως ο Γκορμπούνοφ έκανε σπουδαία απόκρουση και κράτησε το 1-0. Στην επόμενη φάση, το σουτ του Μιλιάζες που ακολούθησε, κατέληξε άουτ.

Η φάση του αγώνα

Θεωρητικά, το γκολ του Μπρίτο έκρινε την αναμέτρηση, όμως μία άλλη φάση θα μπορούσε να τη σημαδέψει και μάλιστα, σε ένα χρονικό σημείο που δεν υπήρχε επιστροφή. Με την αδιαμφισβήτητη κλάση του, ο Μάντζιος δημιούργησε μία προσωπική φάση στο 91', αλλά ο εξίσου ταλαντούχος Γκορμπούνοφ, κράτησε το 1-0 κάνοντας μία δύσκολη επέμβαση στο πλασέ του πρώτου.

Ο διαιτητής

Σχετικά καλή η διαιτησία του Αλέξανδρου Αρετόπουλου. Ο Τρικαλινός ρέφερι δεν αντιμετώπισε δύσκολες φάσεις, διαχειρίστηκε σωστά τα δυνατά μαρκαρίσματα και παίρνει καλό βαθμό στον πειθαρχικό έλεγχο. Βοήθησε στο να διατηρηθεί ένας καλός ρυθμός.

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Νέος στο Περιστέρι, αλλά δείχνει από την αρχή την αξία του. Ο Φερνάντο Γοδόι αποτελεί μία πολύτιμη προσθήκη στο ρόστερ του Ατρόμητου και στο πρώτο ματς του πρωταθλήματος, είχε την (έξυπνη) ασίστ στο γκολ του Μπρίτο, έκανε πολύ δουλειά στο ανασταλτικό κομμάτι και ανέβασε πολλές φορές τη μπάλα στην επίθεση.

Μας άρεσε

Με βάση την ταχύτητα που συγκροτήθηκε το ρόστερ του Λεβαδειακού μετά την απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου της ΕΠΟ και κόντρα σε μία από τις δυνατές ομάδες της Superleague, θα περίμενε κανείς μία "εύκολη" ήττα. Όμως, ο Λεβαδειακός αντιστάθηκε σθεναρά και έδειξε αρετές, που θα του φανούν χρήσιμες στη συνέχεια. Η απόδοση του ήταν μία ευχάριστη έκπληξη.

Δεν μας άρεσε

Η αδυναμία του Ατρόμητου να "κλειδώσει" τη νίκη. Σίγουρα, η επίτευξη μιας επαγγελματικής νίκης είναι σημαντική, αλλά την επόμενη φορά ίσως να γίνει η "ζημιά".

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ