STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Πέταξε δυο βαθμούς ο Παναθηναϊκός, 1-1 με τον Ηρακλή που παλεύει να σωθεί

ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΗΡΑΚΛΗΣ - ΠΑΟ (MOTION TEAM)
ΣΟΥΠΕΡΛΙΓΚΑ / ΗΡΑΚΛΗΣ - ΠΑΟ (MOTION TEAM) MOTIONTEAM

Ο Παναθηναϊκός κατόρθωσε να έρθει ισόπαλος με τον Ηρακλή στην Θεσσαλονίκη, 1-1, σε ένα ματς όπου είχε καθολική υπεροχή, σωρεία χαμένων ευκαιριών αλλά δεν μπόρεσε να "κλειδώσει" το ματς.

Άξιος της μοίρας του, όπως ακριβώς είπε και ο Μαρίνος Ουζουνίδης μετά το τέλος της αναμέτρησης, ήταν ο Παναθηναϊκός στη Θεσσαλονίκη καθώς κατόρθωσε να μην κερδίσει τον Ηρακλή, σε ένα ματς στο οποίο είχε την καθολική υπεροχή, σωρεία χαμένων ευκαιριών και πέταξε δυο βαθμούς με το τελικό 1-1.

Οι πράσινοι ήταν καλύτεροι σε όλη την διάρκεια του αγώνα θα μπορούσαν σε τρεις-τέσσερις κλασικές φάσεις να "κλειδώσουν" το ματς και να πετύχουν και δεύτερο γκολ αλλά ο ηγέτης τους, Μάρκους Μπεργκ, αποδείχθηκε και μοιραίος χάνοντας δυο γκολ που δεν χάνονται.

Το 2-0 δεν ήρθε και ήρθε και κόντρα στην ροή του αγώνα ο "γηραιός" ισοφάρισε με ένα αυτογκόλ του Τελάντερ στο 72' και πήρε έναν σημαντικό βαθμό στην υπόθεση της παραμονής στην Super League με τους παίκτες του Σάββα Παντελίδη να βγάζουν πάθος μέχρι τη λήξη του ματς.

Έβγαλε μόνο του τα μάτια του το τριφύλλι...

Ουσιαστικά το τριφύλλι έβγαλε μόνο του τα μάτια του καθώς στο δεύτερο μέρος είχε έξι τελικές ευκαιρίες για γκολ, οι τρεις με τον Μπεργκ, αλλά δεν μπόρεσε να βάλει το δεύτερο γκολ που θα του έδινε το τρίποντο και οι πράσινοι θα συνέχιζαν νικηφόρα.

Ίσως ρόλο έπαιξε και η αλλαγή του Λέτο ο οποίος αποχώρησε από το ματς στο 64' και αυτό έδωσε τη δυνατότητα στον "γηραιό" να βγει από το καβούκι του, να ψάξει το γκολ, όπως και το βρήκε και εν συνεχεία ο Παναθηναϊκός να τρέχει.

Παρά την είσοδο του Μολίνς και το 4-4-2 εκ νέου για τους πράσινους στα τελευταία λεπτά το 2-1 υπέρ του τριφυλλιού δεν ήρθε και παρέμεινε μέχρι τέλους η ισοπαλία που αδικεί αγωνιστικά τον Παναθηναϊκό λόγω της εμφάνισης του.

Γήπεδο: "Καυτανζόγλειο"

Διαιτητής: Χαράλαμπος Καλογερόπουλος (Αθηνών)

Βοηθοί: Α. Γρέβενης (Χαλκιδικής), Χ. Μπαλτάς (Αχαΐας)

4ος διαιτητής: Ανανίας Φωτιάδης (Σερρών)

ΗΡΑΚΛΗΣ (Σάββας Παντελίδης): Χουάντερσον, Αργυρόπουλος, Στάμου, Ρούσσος (46' Ιντζόγλου), Σαραμαντάς (86' Αγγελόπουλος), Τζανετόπουλος, Κούρος, Δώνης, Μοντέιρο (61' Γροντής), Λεοζίνιο, Περόνε.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Μαρίνος Ουζουνίδης): Ο. Βλαχοδήμος, Κουλιμπαλί, Κουτρουμπής (62' Τελάντερ), Κουρμπέλης, Χουλτ, Ζέκα, Λουντ, Βιφιαφάνιες, Εμποκού, Λέτο (64' Μπουμάλ), Μπεργκ.

Γκολ: 72' Τελάντερ (αυτογκόλ)/37' Μπεργκ

Κάρτες: 37' Ρούσος, 55' Κούρος, 74' Στάμου, 90' Αργυρόπουλος/43' Μπεργκ, 45' Βιγιαφάνιες, 75' Κουρμπέλης, 79' Ζέκα

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα

ΤΑ ΠΛΑΝΑ ΤΩΝ ΔΥΟ ΠΡΟΠΟΝΗΤΩΝ

Πέταξε δυο βαθμούς ο Παναθηναϊκός, 1-1 με τον Ηρακλή που παλεύει να σωθεί


Πέταξε δυο βαθμούς ο Παναθηναϊκός, 1-1 με τον Ηρακλή που παλεύει να σωθεί

Ο Σάββας Παντελίδης παρέταξε την ομάδα του με δυο αλλαγές σε σχέση με την αναμέτρηση της περασμένης εβδομάδας με τον Ατρόμητος. Ο έμπειρος τεχνικός είχε στην διάθεση του τον Χουάντερσον ο οποίος και επανήλθε στα γκολπόστ σε αυτό το 4-2-3-1 το οποίο χρησιμοποίησε ο Παντελίδης. Στην τετράδα της άμυνας έπαιξε στα δεξιά ο Αργυρόπουλος και αριστερά ο Σαραμαντάς ενώ το κεντρικό αμυντικό δίδυμο ήταν οι Τζανετόπουλος, Ρούσος. Τα δυο αμυντικά χαφ ήταν οι Στάμου, Δώνης και η τριάδα μπροστά τους αποτελούνταν από τους Μοντέιρο, Λεοζίνιο και Κούρο με τον Περόνε στην κορυφή της επίθεσης.

Αλλαγές και μάλιστα δυο, όσες και ο Ηρακλής, είχε και η ενδεκάδα του Παναθηναϊκού σε σχέση με την αναμέτρηση της περασμένης εβδομάδας κόντρα στην Βέροια. Συγκεκριμένα ο Μαρίνος Ουζουνίδης παρέταξε τους πράσινους με ένα 4-4-2 με τους Κουτρουμπή, Λέτο να παίρνουν τη θέση των Ευαγγέλου, Κλωναρίδη. Κάτω από τα γκολπόστ παρέμεινε ο Οδυσσέας Βλαχοδήμος με τους Κουλιμπαλί, Χουλτ να διατηρούνται στα δυο άκρα. Στα στόπερ παρέμεινε ο Κουρμπέλης ο οποίος αυτή τη φορά είχε ως παρτενέρ τον Κουτρουμπή. Στα χαφ έπαιξαν οι Ζέκα, Λουντ με τον Βιγιαφάνιες να παίξει ως δεξί χαφ και τον Εμποκού ως αριστερό ενώ το δίδυμο στην επίθεση ήταν οι Λέτο, Μπεργκ.

ΧΩΡΙΣ ΡΥΘΜΟ ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΔΕΚΑΛΕΠΤΟ

Το παιχνίδι δεν ξεκίνησε καλά καθώς κάτι ο δυνατός αέρας που δυσκόλευε τις προσπάθειες, κυρίως των πράσινων στο πρώτο ημίχρονο, όσο και ο τραυματισμός του Κουτρουμπή στο 6' δεν άφησαν το ματς να πάρει ρυθμό και τους παίκτες των δυο ομάδων να δημιουργήσουν. Αυτό είχε ως αποτέλεσμα να περάσει ένα δεκάλεπτο χωρίς την παραμικρή φάση μπροστά από τις δυο εστίες.

Στο 10' ήρθε η πρώτη υποψία φάσης όταν ο Λεοζίνιο εκτέλεσε το κόρνερ, η μπάλα στρώθηκε στον Μοντέιρο, αλλά το σουτ που επιχείρησε κατέληξε ψηλά άουτ.

Η πρώτη καλή στιγμή για τον Παναθηναϊκό ήρθε στο 20' όταν οι πράσινοι έπαιξαν πανέμορφα το ένα-δυο η μπάλα γύρισε από τα δεξιά στα αριστερά με τον Εμποκού να δίνει στον Χουλτ ο οποίος μπήκε στην περιοχή αλλά το πλασέ που επιχείρησε ο Σουηδός ήταν αδύναμο και ο Χουάντερσον έδιωξε με τα πόδια.

Ένα λεπτό αργότερα ο πρώτος βοηθός της αναμέτρησης, Αλέξανδρος Γρεβένης, έκοψε λανθασμένα ως οφσάιντπάσα προς τον Λεοζίνιο ο οποίος έβγαινε στην επίθεση από τα πλάγια.

ΑΝΟΙΞΕ ΤΟ ΣΚΟΡ ΜΕ ΤΟΝ ΜΠΕΡΓΚ Ο ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ

Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να έχει την υπεροχή και την πρωτοβουλία της μπάλας ανεβάζοντας κατά πολύ τα ποσοστά κατοχής του γυρνώντας σωστά την μπάλα μέχρι έξω από την περιοχή του Χουάντερσον αλλά μην μπορώντας να απειλήσει έχοντας φυσικά και τον αέρα... ως αντίπαλο.

Στο 36' ο Εμποκού με υπέροχη κάθετη πέρασε την μπάλα στον Μπεργκ ο οποίος έβαλε στην πλάτη του τον Ρούσο, έβγαινε τετ α τετ με τον Χουάντερσον με τον αμυντικό του Ηρακλή να τον ανατρέπει και τον Καλογερόπουλο να δίνει το πέναλτι και την κίτρινη στον Ρούσο, αντί της κόκκινης, όπως ο ίδιος ο ρέφερι της αναμέτρησης είχε υποδείξει την Τρίτη στο ματς Άρσεναλ-Μπάγερν.

Ο Σουηδός στράικερ ένα λεπτό αργότερα ανέλαβε την εκτέλεση του και έστειλε την μπάλα στην αριστερή γωνία του Χουάντερσον ο οποίος έπεσε σωστά αλλά δεν μπόρεσε να διώξει. Αυτό ήταν το 17ο φετινό τέρμα για τον Μπεργκ ο οποίος μάλιστα έφτασε τα 24 συνολικά ξεπερνώντας κάθε προηγούμενη παρουσία του στο τριφύλλι.

Ο Ηρακλής που βρέθηκε πίσω στο σκορ δεν μπόρεσε να απειλήσει μέχρι το τέλος του πρώτου 45λεπτου την εστία του Οδυσσέα Βλαχοδήμου πάρα μόνο με δυο εκτελέσεις φάουλ του Λεοζίνιο οι οποίες όμως ήταν αρκετά άστοχες.

ΠΕΝΤΕ ΤΕΛΙΚΕΣ ΣΕ 11 ΛΕΠΤΑ ΤΟ ΤΡΙΦΥΛΛΙ

Ο Παναθηναϊκός με το υπέρ του 1-0 από το πρώτο 45λεπτο μπήκε στο δεύτερο ημίχρονο καλύτερα, έχοντας φυσικά σε αυτό το διάστημα αυτός τον αέρα υπέρ του. Οι πράσινοι έψαξαν ένα δεύτερο γκολ για να "κλειδώσουν" το τρίποντο και απείλησαν πέντε φορές μέσα σε 11' λεπτά σε φάσεις για γκολ.

Αρχικά στο 50' το τριφύλλι έχασε μεγάλη ευκαιρία όταν μετά από υπέροχη κάθετη του Λέτο στον Μπεργκ, ο Σουηδός μπήκε στην περιοχή, έκανε το σουτ απ' το ύψος του πέναλτι, αλλά ο Χουάντερσον αρνήθηκε το γκολ με όμορφη απόκρουση.

Ο Ηρακλής από την πλευρά του σε αυτό το καταιγιστικό δεκάλεπτο είχε να αντιπαραθέσει μια καλή στιγμή στο 54' όταν ο Κούρος βρέθηκε στο ύψος του πέναλτι μετά από ωραία μεταβίβαση αλλά πριν σουτάρει ο Κουρμπέλης απομάκρυνε την μπάλα.

Δυο λεπτά αργότερα οι πράσινοι απείλησαν και πάλι όταν ο Χουλτ βρέθηκε έξω από την περιοχή έπιασε ένα δυνατό σουτ με το αριστερό, η μπάλα κόντραρε στον Στάμου, άλλαξε πορεία και έφυγε λίγο έξω από το αριστερό δοκάρι του Χουάντερσον.

Στο 58' ο Παναθηναϊκός είχε μια ακόμα καλή στιγμή. Ο Ζέκα έβγαλε βαθιά μπαλιά στον Μπεργκ, ο οποίος πρόλαβε τον Τζανετόπουλο, έκανε το σουτ στην κίνηση, αλλά ο Χουάντερσον μπλόκαρε με διπλή προσπάθεια.

Εν συνεχεία είχαμε μια τρομερή όσο και περίεργη φάση στο 60' της αναμέτρησης με πρωταγωνιστή τον Εμποκού. Ο Μπεργκ πάσαρε στον άσο από το Κονγκό ο οποίος προσπάθησε να κοντρολάρει με το τακουνάκι, όμως η μπάλα πήρε περίεργα φάλτσα και κατέληξε ελάχιστα πάνω απ' την εστία του Χουάντερσον ο οποίος είχε εξουδετερωθεί.

Το καταιγιστικό δεκάλεπτο για το τριφύλλι έκλεισε με μια ακόμη ευκαιρία αυτή τη φορά με πρωταγωνιστή τον Βιγιαφάνιες. Οι πράσινοι άλλαξαν πανέμορφα την μπάλα, ο Αργεντινός βρέθηκε έξω από την περιοχή και έπιασε ένα δυνατό σουτ το οποίο έφυγε λίγο έξω από την εστία του Χουάντερσον.

Ο Μαρίνος Ουζουνίδης εν συνεχεία έκανε δυο αλλαγές με τους Τελάντερ, Μπουμάλ να παίρνουν τη θέση των Κουτρουμπή, δεν μπορούσε να συνεχίσει και του Λέτο. Ενώ από την πλευρά του και ο Σάββας Παντελίδης πέρασε τον Γροντή στην θέση του Μοντέιρο που δεν μπορούσε να συνεχίσει. Ακολούθησαν τρία λάθη των δυο βοηθών σε οφσάιντ που δεν υπήρξαν εκατέρωθεν.

ΙΣΟΦΑΡΙΣΕ ΚΟΝΤΡΑ ΣΤΗΝ ΡΟΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ Ο ΗΡΑΚΛΗΣ

Ο Παναθηναϊκός δεν μπόρεσε να σκοράρει και κόντρα στην ροή του αγώνα ο Ηρακλής έφτασε στην ισοφάριση στο 72' της αναμέτρησης. Ο Κούρος συνεργάστηκε υπέροχα με τον Λεοζίνιο, ο οποίος μπήκε στην περιοχή από τα αριστερά, έφτασε στην γραμμή του άουτ και έκανε το παράλληλο γύρισμα. Η μπάλα βρήκε στον Τελάντερ και κατέληξε στα δίχτυα του Παναθηναϊκού για το 1-1.

Δυο λεπτά αργότερα ο Μαρίνος Ουουνίδης πέρασε στο παιχνίδι τον Μολίνς αντί του Λουντ και άλλαξε το σύστημα σε 4-4-2 καθώς το τριφύλλι έψαχνε το γκολ της νίκης.

Ο Ηρακλής όμως ήταν αυτός που είχε ευκαιρία για να πετύχει και ένα δεύτερο γκολ αρχικά όταν στο 76' ο Γροντής έκανε το γυριστό, η μπάλα κόντραρε, κατέληξε στον Δώνη, ο οποίος πήρε την κεφαλιά, αλλά ο Ο. Βλαχοδήμος μπλόκαρε σταθερά την μπάλα.

ΤΕΡΑΣΤΙΑ ΧΑΜΕΝΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ Ο ΜΠΕΡΓΚ

Ο Παναθηναϊκός ο οποίος φάνηκε επηρεασμένος από το γκολ που δέχτηκε και δεν κατάφερε να συνεχίσει στον ίδιο ρυθμό, δημιουργώντας ευκαιρίες μπροστά από την αντίπαλη εστία απείλησε μόνο στο 82' χάνοντας μια ανεπανάληπτη ευκαιρία.

Ο Κουρμπέλης έκανε τη σέντρα, ο Τζανετόπουλος γλίστρησε και δεν μπόρεσε να απομακρύνει με την μπάλα να περνάει και να καταλήγει στον Μπεργκ ο οποίος σε κενή εστία με υπερπροσπάθεια επιχείρησε να πάρει την κεφαλιά αλλά η μπάλα πέρασε έξω.

Αυτή ήταν και η τελευταία καλή στιγμή του αγώνα καθώς εν συνεχεία υπήρξαν συνεχόμενες καθυστερήσεις από τους παίκτες του Ηρακλή και το 1-1 ήταν το τελικό αποτέλεσμα της αναμέτρησης.

Η ΦΑΣΗ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ

Η χαμένη ευκαιρία του Εμποκού. Στο 60' του αγώνα συνέβη μια περίεργη φάση που αν κατέληγε στα δίχτυα όσο τυχερό και αν ήταν το γκολ του Εμποκού όλοι θα μιλούσαν για τη φάση του "αιώνα".

Ο ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ

Ο Καλογερόπουλος από την Αθήνα. Πολύ καλή η διαιτησία του, σωστές οι υποδείξεις του και οι κάρτες που έδειξε. Λάθη και από τους δυο βοηθούς και για τις δυο ομάδες.

Ο ΠΟΛΥΤΙΜΟΤΕΡΟΣ

Ο Χουάντερσον. Ο γκολκίπερ του Ηρακλή αν δεν γλίτωνε την ομάδα του από το δεύτερο γκολ σε τρεις φάσεις ο "γηραιός" δεν θα μπορούσε να μείνει "ζωντανός" στο παιχνίδι.

ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Το πάθος των γηπεδούχων. Για να μείνεις στην κατηγορία θέλει και πάθος και αυτό το είχαν οι παίκτες του Ηρακλή στην αναμέτρηση με τον Παναθηναϊκό. Πάλεψαν μέχρι τέλους και πήραν ένα πολύτιμο βαθμό.

ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΡΕΣΕ

Ο Μπεργκ. Ο Σουηδός στράικερ μπορεί να άνοιξε το σκορ για το τριφύλλι αλλά έχασε δυο-τρεις φάσεις που δεν δικαιολογούνται για το επίπεδο του και έγινε μοιραίος για τους πράσινους.

Photo credits: EUROKINISSI

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ