STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Περισσότερα λεφτά στους "μικρούς"

Περισσότερα λεφτά στους "μικρούς"
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Στην αναδιανομή των τηλεοπτικών εσόδων συμφώνησαν οι ομάδες της Super League (40% ισομερώς, 60% με βάση τη βαθμολογία). Επιτροπή για το θέμα της επαγγελματικής διαιτησίας και τεχνοκράτης πρόεδρος οι άλλες αποφάσεις.

Διαφορετικά θα διανεμηθούν τα τηλεοπτικά έσοδα στη Super League τη νέα σεζόν σε σχέση με την εφετινή. Η πρόταση των "11" πέρασε από το διοικητικό συμβούλιο της Λίγκας και ως εκ τούτου το 40% θα δίνεται ισομερώς και το 60% με βάση τη βαθμολογική κατάταξη των ομάδων. Σημειώνεται ότι το τηλεοπτικό συμβόλαιο με τη NOVA έχει ισχύ για όλες τις ομάδες μέχρι το 2017 και μέχρι το 2019 για όλες πλην του ΠΑΟΚ.

Αναφορικά με το θέμα της επαγγελματικής διαιτησίας, θα συσταθεί επιτροπή, η οποία θα απαρτίζεται από τον πρόεδρο της ΠΑΕ Ατρόμητος, Γιώργο Σπανό, και εκπροσώπους των 4 "μεγάλων", η οποία θα επεξεργαστεί την "πρόταση των έντεκα" για τη διαιτησία και θα την επαναφέρει προς έγκριση και εν συνεχεία προς υποβολή στην ΕΠΟ.

Στο Δ.Σ. αποφασίστηκε, ακόμα, να είναι τεχνοκράτης ο νέος πρόεδρος της Super League, που δεν θα ανήκει ωστόσο σε καμία από τις ομάδες της Λίγκας. Στο επόμενο διάστημα θα συζητηθεί το θέμα, οπότε και θα υπάρξουν προτάσεις. Μετά το τέλος του συμβουλίου, ο πρόεδρος της Super League Γιώργος Μποροβήλος ανέφερε:

"Αποφασίσαμε να υπάρξει μία αναδιανομή των τηλεοπτικών εσόδων, 40% ισομερώς και 60% σύμφωνα με τη βαθμολογική κατάταξη των ομάδων. Τη δημιουργία μίας επιτροπής για να γίνει εισήγηση στην ΕΠΟ για επαγγελματική διαιτησία από την επόμενη περίοδο. Έγινε επίσης μία επιτροπή που θα επιληφθεί του θέματος της αναδιάρθρωσης της λειτουργίας της Σούπερ Λίγκας με τεχνοκράτη πρόεδρο, από την επόμενη ποδοσφαιρική περίοδο. Επίσης, όπως ξέρετε φέτος δεν είχαμε χορηγό και έτσι καλέσαμε οίκους για προτάσεις ώστε να έχουμε χορηγούς την επόμενη αγωνιστική περίοδο".

Από τη μεριά του ο ιδιοκτήτης της Ξάνθης, Χρήστος Πανόπουλος, που ήταν και ο εμπνευστής των προτάσεων, δήλωσε: " Υπάρχει μια θετική εξέλιξη στο θέμα των μεσαίων ομάδων. Έγιναν αποδεκτές οι προτάσεις για την ανακατανομή των εσόδων και όλοι συμφώνησαν σε έναν διαφορετικό τρόπο, υπέρ των μεσαίων ομάδων. Πρέπει να ευχαριστήσουμε εδώ τους Παναθηναϊκό, Ολυμπιακό, ΑΕΚ και ΠΑΟΚ που αποδέχθηκαν την πρόταση για να βοηθηθούν οι μεσαίες ΠΑΕ. Όσον αφορά στο σχέδιο που προτείναμε συμφωνήσαμε όλοι ότι είναι η σωστή λύση και θα υπάρχει μια επιτροπή που θα συνεδριάσει την επόμενη Τρίτη για να κάνει κάποιες βελτιώσεις στην πρόταση και να τις προωθήσει στην ΕΠΟ.

Εφόσον όλοι θέλουμε την επαγγελματική διαιτησία ελπίζουμε ότι και η ΕΠΟ θα σεβαστεί την πρόταση αυτή, έτσι ώστε αυτό το σχέδιο να υλοποιηθεί, γιατί είναι προς το γενικό καλό και ίσως αυτό να μας οδηγήσει όλοι μας να ασχοληθούμε λιγότερο με την ΕΠΟ. Εφόσον και η ΕΠΟ το ευλογήσει, όταν βγουν οι υποψηφιότητες για την νέα προεδρία της ΕΠΟ θα πάμε την ίδια πρόταση και ελπίζουμε και αυτοί να συμφωνήσουν την συνέχεια του πλάνου. Είναι πολύ σημαντικό που έχουμε μαζί μας και τις τέσσερις μεγάλες ομάδες που έδειξαν μια πολύ θετική στάση στο να υλοποιηθούν οι προτάσεις".

Σχετικά με το Grexit ανέφερε: " Είναι πολύ σημαντικές οι εξελίξεις και ελπίζουμε να συνεχίσουν να είναι έτσι θετικές. Εάν υπάρχει Grexit καταλαβαίνετε ότι δεν ξέρω πως μπορούν να υλοποιηθούν οι προτάσεις που έχουν μέσα τους το οικονομικό στοιχείο. Θα τεθεί ζήτημα πώς σε ένα πληγωμένο ποδόσφαιρο θα μπορέσουν να γίνουν αυτά".

Η ανακοίνωση της Super League: "Το Διοικητικό Συμβούλιο της Super League κατά τη σημερινή του συνεδρίαση αποφάσισε, μεταξύ άλλων, τα ακόλουθα:

1/ Αποφασίστηκε η αναδιανομή των τηλεοπτικών εσόδων, καταρχήν για την αγωνιστική περίοδο 2016-17, επί τη βάσει των βασικών αξόνων της «πρότασης των έντεκα ομάδων».

2/ Αποφασίστηκε η σύσταση επιτροπής η οποία θα επεξεργαστεί την «πρόταση των έντεκα ομάδων» για τη διαιτησία και θα την επαναφέρει προς έγκριση και εν συνεχεία προς υποβολή στην Ε.Π.Ο.

3/ Αποφασίστηκε η σύσταση επιτροπής για την επεξεργασία και υποβολή προς το Δ.Σ. του συνεταιρισμού, εισήγησης αναφορικά με την αναδιάρθρωση του συστήματος λειτουργίας και διοίκησης της Super League".

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ:

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

ΣΧΕΤΙΚΟ ΑΡΘΡΟ

PHOTO CREDITS: ACTION IMAGES

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ