STOIXIMAN SUPER LEAGUE

Πέρασε και από το Καυτανζόγλειο ο Ολυμπιακός, 2-0 τον Ηρακλή

Πέρασε και από το Καυτανζόγλειο ο Ολυμπιακός, 2-0 τον Ηρακλή
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Την 12η εκτός έδρας και 26η συνολικά νίκη του στο πρωτάθλημα πέτυχε ο Ολυμπιακός, επικρατώντας με σκορ 2-0 του Ηρακλή στο Καυτανζόγλειο. Σκόρερ οι Ντουρμάζ στο 12' και Ιντέγε στο 44'.

Ματς άνευ βαθμολογικού ενδιαφέροντος αυτό στο Καυτανζόγλειο, όπου ο Ηρακλής φιλοξένησε τον Ολυμπιακό σε εξ αναβολής αναμέτρηση της 25ης αγωνιστικής.

Για τους προπονητές και τους παίκτες των δύο ομάδων κίνητρο ήταν μια καλή εμφάνιση και φυσικά η νίκη, με τον Ηρακλή να έχει το έξτρα δέλεαρ αντιμετωπίζοντας τους πρωταθλητές Ελλάδας στην έδρα του.

Με τέρματα των Ντουρμάζ στο 12' και Ιντέγε στο 44', οι Πειραιώτες πήγαν με προβάδισμα δύο τερμάτων στα αποδυτήρια μετά το πρώτο 45λεπτο. Στο δεύτερο ημίχρονο και παρά τις προσπάθειες των 22 ποδοσφαιριστών τίποτα δεν άλλαξε, όσον αφορά το σκορ και το αποτέλεσμα.

Ο Ολυμπιακός έφυγε με τους τρεις βαθμούς από το Καυτανζόγλειο, πετυχαίνοντας την 12η εκτός έδρας και 26η συνολικά νίκη του στο πρωτάθλημα.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Καυτανζόγλειο

Διαιτητής: Αλέξανδρος Αρετόπουλος (ΕΠΣ Τρικάλων)

Βοηθοί: Ευθύμιος Κουρέντας (ΕΠΣ Τρικάλων), Παναγιώτης Κασσαβέτης (ΕΠΣ Αιτ/νίας)

Ηρακλής (Παπαδόπουλος): Πέρνις, Μπουκουβάλας, Κυριακίδης, Ζιαμπάρης, Στάμου (78' Καραγκούνης), Καρασαλίδης, Ιντζόγλου, Πασάς (62' Περόνε), Μοντέιρο, Ρομάνο (80' Λεοζίνιο), Βέλλιος.

Ολυμπιακός (Σίλβα): Ρομπέρτο, Σαλίνο, Μποτία, Ντα Κόστα, Μαζουακού, Μιλιβόγιεβιτς, Ζντιέλαρ (58' Κασάμι), Φορτούνη, Ντουρμάζ (77' Πάρντο), Φουστέρ (71' Ερνάνι), Ιντέγιε.

Γκολ: - / 12' Ντουρμάζ, 44' Ιντέγε

Κάρτες: 69' Ζιαμπάρης / 30' Μποτία, 64' Μιλιβόγεβιτς, 90' Ρομπέρτο

Θυμηθείτε εδώ το LIVE του αγώνα

Ο Ντουρμάζ έκανε την αρχή

Τρία διαφορετικά διαστήματα είχε το πρώτο ημίχρονο στο Καυτανζόγλειο, με τον Ολυμπιακό να ξεκινάει έχοντας την μπάλα στα πόδια του και τον Ηρακλή να επιλεγεί ένα παιχνίδι αναμονής. Οι Πειραιώτες δεν χρειάστηκε να περιμένουν πολύ μέχρι να πάρουν προβάδισμα στο σκορ, καθώς έφτανε μια απευθείας εκτέλεση φάουλ του Ντουρμάζ στο 12', που νίκησε τον Πέρνις για το 0-1.

Πέρασε και από το Καυτανζόγλειο ο Ολυμπιακός, 2-0 τον Ηρακλή
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ο Παπαδόπουλος ήταν εκνευρισμένος από τα όσα έβλεπε από τους παίκτες του, όμως τα... γκάζια του είχαν αποτέλεσμα μετά το 25', τουλάχιστον όσον αφορά την εικόνα της ομάδας του στο χορτάρι. Μέχρι εκείνο το σημείο ο Ηρακλής δεν είχε τελική στο ματς (3 ο Ολυμπιακός), όμως ήρθαν οι δύο πρώτες με μακρινά σουτ (27', 29'), ενώ στην τρίτη ο "Γηραιός" έφτασε κοντά στην ισοφάριση.

Στο καλοχτυπημένο φάουλ του Ρομάνο εκτός περιοχής και προς τα δεξιά, η μπάλα είχε κατεύθυνση στα δίχτυα όμως ο Ρομπέρτο με εντυπωσιακή επέμβαση στέρησε το γκολ στους Θεσσαλονικείς. Ο Ηρακλής είχε ισορροπήσει για τα καλά, την στιγμή που οι φιλοξενούμενοι έκαναν "νερά". Στο 37' ο Μποτία έβαλε σωτήρια κόντρα στον Βέλλιο και κάπως έτσι ολοκληρώθηκε το διάστημα του ημιχρόνου που ανήκε στον Ηρακλή.

Προβάδισμα ασφαλείας με Ιντέγε

Ο Ολυμπιακός αφυπνίστηκε, απάντησε αρχικά με τις προσπάθειες των Φουστέρ (38'), Φορτούνη (40') αλλά ο σωστά τοποθετημένος Πέρνις αποσόβησε τον κίνδυνο ισάριθμες φορές. Ο γκολκίπερ των γηπεδούχων όμως δεν είχε απάντηση στο 44', όταν ο Φορτούνης από δεξιά γύρισε στον Ιντέγε και ο Νιγηριανός με καρφωτή κεφαλιά σημείωσε το 0-2 στο Καυτανζόγλειο. Σκορ με το οποίο έκλεισε το πρώτο μέρος, όπου ο Ολυμπιακός είχε την κατοχή της μπάλας (35% - 65%).

Πέρασε και από το Καυτανζόγλειο ο Ολυμπιακός, 2-0 τον Ηρακλή
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Ήθελε αλλά δεν μπορούσε ο Ηρακλής

Μια καλή προσπάθεια του Μοντέιρο στο 48' δεν είχε αποτέλεσμα, ενώ ο Ολυμπιακός απάντησε με την ευκαιρία του Φορτούνη 9 λεπτά αργότερα. Το πλασέ του Έλληνα μέσου από το ύψος του πέναλτι κόντραρε, ενώ δίπλα του είχε την επιλογή του εντελώς αμαρκάριστου Φουστέρ.

Ο Σίλβα φώναζε στους παίκτες του να μην ξεχνιούνται στις επιστροφές, ενώ ο Παπαδόπουλος έπαιξε και το χαρτί του Περόνε από το 62', βγάζοντας τον Πάσα.

Στο 67' ο Αρετόπουλος διέκοψε για ένα περίπου λεπτό το παιχνίδι εξαιτίας ενός πανό υβριστικού περιεχομένου στις κερκίδες, με τον πάγκο του Ολυμπιακού να ζητά να συνεχιστεί το ματς κανονικά.

Με την συμπλήρωση 70 λεπτών αγώνα η κατοχή μπάλας ήταν 38%-62% για τον Ολυμπιακό και ο ρυθμός αισθητά πεσμένος, με τον Ηρακλή να μην βρίσκει τρόπους να απειλήσει την αντίπαλη εστία.

Στο 74ο λεπτό μάλιστα, ο Μοντέιρο σπατάλησε την καλύτερη ευκαιρία των γηπεδούχων στο παιχνίδι, όταν εντελώς μόνος στο ύψος του πέναλτι αστόχησε με το δεξί, έπειτα από ωραία ενέργεια και γύρισμα του Μπουκουβάλα από δεξιά.

Μιλιβόγεβιτς και Στάμου συγκρούστηκαν στο 76', με αποτέλεσμα ο μέσος του Ηρακλή να φύγει τραυματίας από τον αγωνιστικό χώρο και τον Καραγκούνη να παίρνει τη θέση του.

Πέρασε και από το Καυτανζόγλειο ο Ολυμπιακός, 2-0 τον Ηρακλή
ACTION IMAGES PRESS AGENCY

Δείτε αναλυτικά την βαθμολογία της Super League και όχι μόνο

Η φάση του αγώνα

Αυτή στο 74ο λεπτό, όταν ο μετά από όμορφη ενέργεια του Μπουκουβάλα, ο Μοντέιρο βρέθηκε αμαρκάριστος στην μεγάλη περιοχή αλλά απέτυχε να σκοράρει με το δεξί και να ξαναβάλει τον Ηρακλή στο ματς.

Ο διαιτητής

Λίγα τα λάθη του και οι δύσκολες φάσεις που κλήθηκε να διαχειριστεί. Στο 85' ο Μοντέιρο ζήτησε χέρι του Ντα Κόστα στην περιοχή μετά από προσπάθεια να σεντράρει, ωστόσο ο Αρετόπουλος έδειξε να συνεχιστεί η φάση θεωρώντας ότι είναι κοντινή η απόσταση και δεν υπάρχει πρόθεση από τον Μαροκινό στόπερ. Στο 90ο λεπτό έδειξε κίτρινη κάρτα στον Ρομπέρτο για αδιευκρίνιστο λόγο, αφού ο Ισπανός γκολκίπερ σίγουρα δεν κάνει τίποτα αντικανονικό στην έξοδο που επιχειρεί και συγκρούεται με τον Ζιαμπάρη. Σωστά ακυρώθηκε ως οφσάιντ το γκολ του Φορτούνη. Θα μπορούσε να δείξει 2η κίτρινη στον Μιλιβόγεβιτς στην φάση του τραυματισμού του Στάμου. Δεν είχε πρόθεση ο Σέρβος, ωστόσο πήγε άτσαλα στην φάση, που μπορούσε να στοιχίσει την αποβολή του (είχε κάρτα από το 64').

Ο πολυτιμότερος παίκτης της αναμέτρησης

Πολύ καλό ματς από τον Τζίμι Ντουρμάζ. Με ωραία απευθείας εκτέλεση φάουλ άνοιξε το σκορ, βοήθησε πολύ στην κυκλοφορία της μπάλας και την δημιουργία, ενώ απέφυγε τις περιττές ενέργειες. Ουσιαστικός και αποτελεσματικός ο Σουηδός διεθνής εξτρέμ.

Μας άρεσε

Μια φάση στο ξεκίνημα της επανάληψης, όπου ο Μοντέιρο βρέθηκε μόνος στην πλάτη της αντίπαλης άμυνας, υποδείχθηκε οφσάιντ και γύρισε δίνοντας τα εύσημα στον επόπτη. Οι όποιες φωνές ακούστηκαν αρχικά αυτομάτως σταμάτησαν και ο Μοντέιρο έδειξε τον τρόπο που οι παίκτες μπορούν να βοηθήσουν τους διαιτητές στην ομαλή διεξαγωγή ενός αγώνα.

Δεν μας άρεσε

Η αδυναμία του Ηρακλή να βάλει σωστά την μπάλα στην περιοχή και να τροφοδοτήσει το μεγάλο του επιθετικό όπλο, τον Βέλλιο. Ο Παπαδόπουλος προσπάθησε με διάφορες κινήσεις να δώσει λύσεις στην ομάδα του, οι παίκτες του δεν ακολουθούσαν και η άμυνα του Ολυμπιακού πέρασε ένα μάλλον ήσυχο βράδυ στο Καυτανζόγλειο.

TAGS STOIXIMAN SUPER LEAGUE
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ